Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Zaman arkadaşım hoşgeldin beni de listeye ekler misin? Başvuru tarihim 24 ocak 2013 kız terk-rıza düzcve den..

merhaba arkadaşım sen şuan kaçıncı sıradasın yanılmıyorsam sana az kalmıştı alış verişte yaptın beklemedesin sanırım demı

selam arkadaşlar bizim memur hanımla konuşmuş eşim mayıs ayının listesini hazırlıyormuş bizde mayısta baş vurmuştuk zaten sanırım kurban bayramı sonrası gelebilirler ahhh çok sevindim gelmeden arayıp haber veriyorlarmış zaten ikinizde evde olursunuz demiş ayy bi adım daha iyi hissettim çünkü hiçbir şey bilmemek daha kötü bakalım artık beklıcez sabır sabır sabreden derviş muradına ermiş hehehehe

Kızlar Merhaba;

Bebeğime kavuşalı bugün tam 7 gün oldu. O kadar güzel bir duygu ki sanki yeni gelmemiş te uzun zamandır bizimleymiş gibi.Gerçekten çok güzel bir duygu.O kadar da uslu ki Maşallah tabi küçük olmasındanda kaynaklı olarak beni hiç yormuyor.Mamasını yiyor altı değişiyor ve 10-15 dk sonra yeniden uyuyor 

Kavuşma Hikayemden biraz bahsetmek istiyorum size. Biliyorsunuz benim ev ziyaretim olmamıştı Hiçbir hastane belgem benden istenmemişti ve belirleyici görüşmeyi yapmamıştık.Ben hep benden sonra başvuran kişilerin ev ziyareti oldu ve bizim olmadı diye üzülüp şaşırıyordum.Sonra birgün tlf çaldı ve uzmanımız bize kısa bir süre içinde bir bebek önereceklerini son görüşmeyi hemen o gün yapmak istediğini ve bir gün sonrada ev ziyareti yapacağını söyledi. Hemen eşimi aradım ve o gün görüşmeye gittik. Bu belirleyici görüşme çok zorlu geçti benim için. Anladım ki gerçekten çok istekli olduğunuzu hissetmek istiyorlar.
Aman sakın kitapları okumadan gitmeyin Ben tamamını okuyamamıştım ve dürüstlük yaparak çoğunu okuyup tamamını henüz bitirmediğimi söyledim ve uzmanımız bana bu süre içinde okumamamın kend kafasında benim çok istekli olmadığıma dair bir düşünce oluşturduğunu söyledi. Ayyy öyle söyleyince o kadar korktumki olumsuz olacak diye.İstemesem karar vermesem başvurmazdım diye bir açıklama yapmak zorunda kaldım.Çok kötü bir andı benim için.

Neyse biz görüşmeyi tamamladık bize bir gün sonra hastaneden alınması gerekli evrakları tamamlarsanız Cuma günü bebek önereceğim dedi ve biz evrakları tamamlayamadık. Sizler nasıl 1 günde tamamladınız anlamıyorum açıkçası çünkü bulaşıcı hastalık için istenen tahliller aynı gün çıkmıyormuş zaten . Ayrıca bizden sağlık raporu istenmedi. Bulaşıcı hastalık olmadığına dair tahliller Akciger de sorun olmadığına dair dispanserden yazı ve AMATEM den psikolojik testler ve Alkol uyuşturucu bağmlısı olmadığımıza dair yazılar istendi. Hala AMATEM le uğraşıyoruz zaten. Randevuya gerek yokmuş bilginiz olsun. Kurumdan yazı istiyorlar ama mutlaka götürün.Ben daha önce burada böyle bir yazı istendiğini okuduğum için uzmanımıza söyledim ama bize hiç böyle bir şey söylenmedi hep istiyoruz biz dedi. Ama evet AMETEM bu yazıyı istiyor.

Neyse biz hastane belgelerimizi tamamalayınca ( amatem hariç ) kendilerini aradık ve bize demesinlermi ki 4. Sıradasınız 2-3 hafta sonra sıra gelir diye. O kadar koşturmaca sonrası şaşırdık ve peki dedik ama yarım saat sonra bizi aradılar ve yarın gelin dediler. Bizden önceki 2 aile tatilde diğerinin evrakları tamam değilmiş. Yani kızım aslında benim kısmetimmiş.Belki benden önceki aileye önereceklerdi  Ve ben böyle tatlı bir minikten mahrum kalacaktım 
Kuruma gittik ve bebeğimizin dosyasından bilgiler verildi bize.Görmek istediğimizi söyledik ve yuvaya yönlendirdiler.oraya gitme süresi çok heyecanlıydı zaten. Gittik ve bizi bebeğimizi getirdiler ben önce şaşırdım çok küçük olunca zayıf , çelimsiz , kel bir bebek bekliyordum,oysa tombiş ve siyah saçlı bir bebek geldi. Kucağıma verdiler bakakaldım.O kadar küçükki zaten istememe gibi bir durum söz konusu olamaz.Eşimde bende istiyoruz dedik fotoğram çektirdik bol bol. Ama istediğimizi söyledikten sonra fotoğrafa izin verdiler.

Bize çok ani haber geldiği için hiç bir şey hazır değildi biberon dahil buna . Ben ne zaman birşeyler alalım desem eşim ümitlenmemden korktuğu için gelince alırız diyordu ama en azından ne kadarlık olmadığı için kıyafet alınamaz ama yatağını almak doğru olurmuş.Neyse sonrasında aldık hemez. İşlemlerimizi tamamladık ve bize yolda sorun çıkarırsa vermemiz için biberon içinde mama hazırlayıp verdiler. Ama yol boyunca sorunda çıkarmadı ( Maşallah ) Ben ilk kucağıma aldığımda ağlamadım kızlar ama ne olduysa eve geldikten sonra oldu. Koltuğa yatırdım ve çok büyük bir korku düştü içime .Şimdi nolacak diye.Ben ona nasıl bakıcam ağlarsa nasıl susturacam , İstanbulda kimsem yok , Yıllık iznim sadece birkaç gün var en çokta sanki geri gidecekmiş gibi geldi.Kabullenemedim hemen . Tüm akşam robot gibi gezdim. Arkadaşım geldi o bizi görünce ağladı ve başladım ben de ağlamaya biraz rahatlamış oldum böylece.İlk gece vücudum uyurken bile istem dışı titiryordu.Neyse ki birgün sonra herşey normale döndü.

Çok seviyorum onu ve doğurmanın neden hiç te önemli olmadığını artık daha iyi anlıyorum Ona bakarken içim titriyor inanamıyorum benim olduğuna .Küçücük ama konuşunca karşılık veriyor çığlık atıyor  Ben şimdi işteyim . Sabah zor bırakıp çıkıyorum evden .. Maalesef devlet memuru değilim ve evlat edinene ücretsiz izin hakkına sahip değilim. .Bir dilekçe yazdım ücretsiz izin istediğime dair ve genel müdür yardımcısıyla bir görüşme yaptım. Maalesef komite toplantısına göre karar verilebiliyormuş İK buna karar veremedi.Şimdilik verilecek kararı bekliyorum Eğer onaylanırsa ücretsiz izne çıkmayı bekliyorum Umarım onaylanır ve bende bebeğini kalbinde büyüten bir annne olarak karnında taşımamnın hiç te önemli olmadığını anlatabilmiş olurum insanlara . Şimdi izne çıkınca onunla neler yapacağımın hayalini kuruyorum ve büyüyünce neler olacak merakla bekliyorum.

Zamancim tablo bahane, sen gel yeter ki, küsme bize..

en az 1 ay bekleme süresi var diyor hepsi, ben de ne yapacagımı sasirdim.. sipariş versem mi beklesem mi?

Canim öncelikle izin alabilmeni tüm kalbimle diliyorum.. Ben de sirketimle konusmaya basladim bu konuyu.. bizim gibi örnekler cogaldikca sirketlerde de bu konuda bilinc artacak inaniyorum..

Belgeleri nerede 1 günde hazirlamak, biz de günlerce ugrastik, en cok da psikolojik raporlar zor oluyor. ama ne güzel ki siz bebeginize kavustunuz.. dedigin gibi o senin kismetin, sen de o kucuk kizin kismetisin, Allah sizi bulusturdu, darisi basimiza.. :) şimdi kim bakiyor sen isteyken?arada hasta oluver sen de, ne olacak, idare edilir nasil olsa :)

Arkadaşım bebeğin hayırlı olsun Allah ım analı babalı büyütmeyi nasip etsin. İnşallah bizlerde o güzel duyguyu biran önce yaşarız

Çok güzel haber benimde daha önce bulunduğumuz ilde ev ziyaretine geldiler tainimiz çıkınca tekrardan ev ziyaretim olcak hayırlısıyla şu işler bitseydi...

. Tabii hepiniz onun teyzelerisiniz. Kalbindeki delik kendi kendine kapanacakmış. Yılda bir kere kontrol ettirmek yeterli dediler.

. Tabii hepiniz onun teyzelerisiniz. Kalbindeki delik kendi kendine kapanacakmış. Yılda bir kere kontrol ettirmek yeterli dediler.

acele ile okuyorum....canım için rahat etsin...benim kızımın da kalbinde delik varmış.sürekli kontrol sağlık belgeleri var.iyileşmiş 1 yaşında...her gittiğimde hatırlatmıştım dr lara...şükür bir şey yok....için rahat olsun..

slm kızlar keyifler nasıl bakım gününüz nasıl geçti benim günüm güzeldi yarın umut ediyorum ki güzel bir gün olacak ve bazılarımız çok güzel haberler alacak eminim herkese şimdilik bbby:116:

slm ....eşimde ailesine açıkladı durumumuzu .şimdilik kötü niyetli çıkmadı çok şükür.komşularım çok sevindiler bizim adımıza.onlarda heyecanla bekliyorlar yavrumu ...
ndmysmn bende düzceden başvurdum .şimdiye kadar yazmamıştım nerden başvurdugumu .dosyamız da onaylandıgına göre artık herkes bilebilir... ailelerimizede durumu anlattık..evladımı sabırsızlıkla bekliyorummmm

Oh ne güzel, kimsenin sizi negatif etkilememesi. Her şey çok güzel olacak mutlaka.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…