Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
[table="width: 500, class: grid, align: left"]
[tr]
[td]ANNELERİMİZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİH[/td]
[td]MELEĞİ[/td]

[/tr]
[tr]
[td]Lee26[/td]
[td]06.2009[/td]
[td]Kız-Erkek[/td]
[td]06.2012[/td]

[/tr]
[tr]

[td]Herdemk[/td]
[td]03.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]08.2012[/td]

[/tr]
[tr]

[td]pare55[/td]
[td][/td]
[td]Samsun Erkek[/td]
[td]11.2012[/td]
[/tr]
[tr]
[td]esma16[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]12.2012[/td]

[/tr]
[tr]
[td]Malibu52[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız[/td]
[td]03.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]destina0706[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]gerçek19[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Çorum Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]fillo[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]04.2013[/td]

[/tr]
[tr]

[td]cvcv[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Edirne Kız-Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]gcs[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]eskrymar[/td]
[td][/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]DamlaUmut[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]İstanbul Erkek[/td]
[td]07.2013[/td]

[/tr]
[tr]
[td]gamzeli77[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İstanbul Rıza-Kız[/td]
[td]08.2013[/td]

[/tr]
[tr]
[td]hayalimmm84[/td]
[td]12.2012[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]LVNY[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]5059[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td]09.2013 [/td]
[/tr]
[tr]

[td]EflatunA[/td]
[td]07.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td]09.2013 [/td]

[/tr]
[tr]
[td]kedicik2[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]10.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]ANNE ADAYIMIZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİHİ[/td]
[td]MELEĞİ[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Otuznisan[/td]
[td]10.2011[/td]
[td]Adana Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]Betus11[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]Kız-Erkek(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]gazıduz[/td]
[td][/td]
[td]Mersin [/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]hasel06[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Ankara Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]effsa[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Denizli Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]minapia[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Antalya Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]fionatheprincess[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]zaman[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]tu_runcu[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]ndmysmn[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]Düzce Ter-Rıza Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]eslu[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]Hazan72[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Düzce Terk-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]pozitif29[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Ankara Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]cansunida[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]İstanbul Kız(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]sedenaz[/td]
[td]04.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]umutirem[/td]
[td]04.2013[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]babiesrus[/td]
[td]05.2013[/td]
[td]İstanbul-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr] [td]nisra[/td]
[td]05.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]BLUDENİZ[/td]
[td]06.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]Kardelengül[/td]
[td]07.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]yasamezgim[/td]
[td]08.2013[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]sude_cisem[/td]
[td]09.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[/table]

Mahkeme sureci yaklasan arkadaslar yeni sureci biliyormusunuz artik mahkeme günü oldugunda çocuğun biyolojik aileside ogun orda olacakmis yani karsi karsiya gelicez

Mahkeme sureci yaklaşan arkadaslar yeni sureci biliyormusunuz artik mahkeme günü oldugunda çocuğun biyolojik aileside ogun orda olacakmis yani karsi karsiya gelicez

burda hiç okumadım...lee26 en kısa zamanda yavrularının velayetini alan kişi olarak umarım bizi aydınlatır.gerçekten ilginç... bütün bilgilerimiz karşılıklı saklanırken nasılda bizleri yüzyüze getirecekler enterasan geldi bana:26:

Son düzenleme:

Canim yakin arkadaşım yaşadı bu olayi bundan sonra boyleymis buyuk ihtimal. bir aile vardi sosyal patlama yaşanmıştı o duruma dusmeyelim diye birde karsi tarafın sözlü ifadeleri alınacak

Mahkeme sureci yaklasan arkadaslar yeni sureci biliyormusunuz artik mahkeme günü oldugunda çocuğun biyolojik aileside ogun orda olacakmis yani karsi karsiya gelicez

Bu nereden çıktı yaa, insanları özendirmek yerine soğutup vazgecirmeye mi çalışıyorlar. Böyle bir şey çok sinir bozucu

arkadaşalr umutsuzluğa kapılmayın burda amotem filan dende ama bizim uzman gerek görmedi iilla olacak diye bir şey yok bazı uzman gerek görür yada grmz kısmet neyse bizim grşmem güzel geçti sohbet havasında sadece ben başvurduğumda çalışıyordum şimdi iş bakıyorum çalışmıyorum bir kaç düşündüğüm iş var fakat netleştiremedim uzmanımız diğer aşama rapor verem savaş vb şeyleri bekletti eşim memur maaşı 1900tl ama yetmez dedi çocuk gelınce zorlanırsınız dedi zaten ben çalışmak istiyrm dedım oda bıze zaman tanıdı bodrolarda lazımmış çünkü 1 ay veya 2 aya işe başlayıp bodruyu istedi ve diğer evraklarıda o ara isteyip bizi sıraya alacakmış mal varlığımız evimiz veya araba vb olmadığından şimdılık böyle ama yıne bizi üzmeden anlattı uzmanımız oyönden şanslıyız

Lee26 mahkemesi 4 yada 5 ay once acilmisti bu olay yeni su siralar mahkemesi yaklasan varsa uzmanini arayip ogrenebilirmi yanlislik olsa keşke artik sadece yazili ifade yeterli değilmiş sözlü de istiyorlr buraya kadar guzrl kotu yani karsi karsiya gelicez burda canim sıkıldı

şimdi yine bir iş haberi aldım kızlar haftaya 1 hfta düşünüp en doğru kararı verecem diğer işleri de değerlendirecem tabi 1 ay çalışıp uzmanımıza inşallah işimden memnun kalırımda ben geldım diğer aşamaya manı kalmadı derim inşallah sonrada zaten bizi sıraya alacak öyle demişti bugün hııı allahım sen hakkım da olanını nasip et bana iş ve çocuk için amiinnnn.......

kalbim yangın yerine döndü nasıl olur buna nasıl müsade ederler tüm bilgilerimizi öğrenicek biyolojik aile olurmu öyle şey düşünmesi bile yıkıcı o insanlarla ben ve evladım neden yüzyüze getiriliyim hadi o an orda uyuzluğuna yok dediler ne olucak yada maddi istismara kalkışmayacakları garantimi eğer aileyi tanımak bilmek isteseydik zaten bu yolla evlat edinmezdik arar bulur öyle alırdık çok üzgünüm nasıl olur yıkıldım resmen inşallah öyle birşey yoktur inşallah

Bu gerçek olmasın lütfen! O zaman ne manası kaldı devlet eliyle resmiyetle çocuklarımıza kavuşmamızın? Madem karşı karşıya gelecektik o zaman kendimiz bulurdak yani. Umarım doğru değildir bu haber.

herkese merhaba:) sevgili anne adayları ve anneleri, mahkeme sırasında biyolojik aile veya aileden kişilerinde bulunduğuna dair bir şeyler yazmışsınız. konuyu tam olarak anlamadım ama mahkeme sürecini yaşayan ebeveyn olarak sizlere söyleyeceğim biyolojik aile ile muhatap olmadık.bizim çocuklarımızın rıza mahkemesi sonuçlanmış ve rıza kararı alınmış çocuklar.mahkeme bizim ve kurum arasında oldu. kurumdan bir sosyal hizmetler uzmanı ve kurumun avukatı .bizden de eşim, ben ve iki şahidimiz vardı.şahitler bizler dinlenildikten sonra ayrı ayrı alındılar. onlarada bizi tanıyıp tanımadıkları ne kadar süredir tanıdıkları.çocuklarla aramızın nasıl olduğu çocuklar hayatımıza girince yaşantımızı nasıl değiştiği gibi birkaç soru soruldu. sosyal hizmetler uzmanı ve avukatada çocukları bize vermek isteyip istemedikleri bizim çocuklarımızla uyumumuzu sordular onlarda aile ve çocuklar uyum içindeler aileye vermekte hem fikiriz dediler.ve ben özellikle kurumdan gelen sosyal hizmetler uzmanına sormuştum.ailenin veya aileden birilerinin bu mahkemeden mahkeme tarihinden bizlerden haberleri varmı mahkemede bulunma gibi bir durumları olacakmı diye.bize söylenen ailenin hiçbir şekilde haberinin olmayacağı ve mahkemede bulunmayacaklarıydı. ve mahkemeden sonra kararın çıkmasını bekliyorsunuz.karar çıkınca sizlerin adresine kağıt geliyor aynı kağıtdan kurumada gidiyor sonra siz ve kurumdan olan kişi ve avukat imza atıyorsunuz.çıkan karar 10-15 gün içinde nüfus müdürlüğüne bildiriliyor.eğer isim değişikliği yapacaksanız dilekçe yazıp nüfus müdürlüğüne veriyorsunuz sonrasından kimlikler çıkarılıyor artık çocuğunuz sizin kütükte yer alıyor.tabii bu vukuatlı nüfus istenildiğinde hakkı saklı kalıyor.yani vukuatlıdsa dahi evletlık olduğu gözükmüyormuş.ancak miras durumunda açıklanıyormuş.biz şimdi şu karar süresini yani eve kağıt gönderilme süresini beklemedik neden?çünkü;bu durumda işlemler biraz daha uzayacak diye sosyal hizmetler uzmanı ve kurum avukatını aradık gün ve saat belirledik.eşim ben ve onlarla birlikte adliyede buluşup çıkan karar kağıdını imzaladık. haftaya çarşamba günüde biz gidip çıkan kararı alacağız.kurumada haber vereceğiz.sonra nüfus müdürlüğüne bildirecekler ve çocukların kimlik işlemlerini yaptıracağız.
ben merak ettim biyolojik aileyle aynı anda mahkemeye kim çıkmış.acaba rıza mahkemesi esnasındamı böyle bir durum yaşanıldı.ben bununda kurumla biyolojik aile arasında olduğunu biliyordum.yeni aile hiçbir şekilde muhatap edilmiyor sanıyordum.
bunu sosyal hizmetler uzmanımıza sizler için soracağım.eğer bu konuda merak ettiğiniz herhangi bir durum olursa sizlere tlf.lada yardımcı olurum.bana özelden mesaj atabilirsiniz.çok sık giremesemde foruma en kısa zamanda sizlere dönmeye çalışırım.sevgiyle kalın :)

lee26 teşekkürler bırazda olsa bende rahatladım sanmıyorum gerçi böyle bir saçmalık olmasını amatom de bizden istemedi bazen herşeyi herkesten istenmiyor her yazılana inaanmayın kuruma sorun bencede ama gerçek bilgi alan arkadaşlar varsa yinede paylaşırsa sevinirim benim işimden dolayı biraz askıya alındı 1 ay kadar inşallah işe girip diğer işlemleride tamamlarız bu arada bız b normelde terk istemiştik kımsesi sonradan çıkmasın diye ama uzmanımız anlatın ca konuşunca bu rısk rızada ve terk dede var dedi alına yazılan olur biz şimdi terk -rızayı tercih ettik bakalım Allah tan hayırlısı

canım acaba yenimi bu karar budamı bana vurdu :26: bu yeni prosedürler yedi bitirdi beni bu arada hayırlı olsun yeni nüfus kağıdınız

Merhaba Lee26 verdiğin bilgiler için çok teşekkürler, bize de ilk görüşmede uzmanımız mahkeme sürecini bu şekilde anlatmıştı. Ama hergün yeni bir uygulama duyup, herkesin sürecinde farklılıklar olduğunu görünce acaba uygulamada mı bir değişiklik oldu diye içim içimi yiyordu:18: rahatladım:))
Çocuklarınla ve eşinle birlikte çok mutlu bir hayat sürün inşallah.
Sevgiler

arkadaşlar bizim mahkememiz 26 eylül 2013 te oldu. henüz 1 ay oldu.karar kağıdını geçen cuma imzaladık. karar kağıdını çarşamba günü alacağız ve nüfus işlemleri de o zaman başlayacak.henüz kimliklerimiz almadık.olayımız çok yeni.sizlerin söylediği biyolojik aile mahkemede bulunuyor olayını yaşamadık.ve dediğim gibi uzmanımıza sordum.kesinlikle aileyle muhatap olunmuyor.rıza kararı çıkmış ve artık sizlerle kurum arasında olan bir durum yaşayacaksınız.muhatabınız biziz demişlerdi ve öylede oldu. içiniz rahat olsun. biyolojik aile mahkemede bulunsaydı bunu biz yaşardık.benden sizlere tavsiye kafanıza takılan herhangi bir durum olunca en doğru bilgiyi sizlerle ilgilenen sosyal hizmetler uzmanınızdan alın. onlar size yardımcı olacaklar ve doğru bilgilendireceklerdir. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…