arkadaşlar bizim mahkememiz 26 eylül 2013 te oldu. henüz 1 ay oldu.karar kağıdını geçen cuma imzaladık. karar kağıdını çarşamba günü alacağız ve nüfus işlemleri de o zaman başlayacak.henüz kimliklerimiz almadık.olayımız çok yeni.sizlerin söylediği biyolojik aile mahkemede bulunuyor olayını yaşamadık.ve dediğim gibi uzmanımıza sordum.kesinlikle aileyle muhatap olunmuyor.rıza kararı çıkmış ve artık sizlerle kurum arasında olan bir durum yaşayacaksınız.muhatabınız biziz demişlerdi ve öylede oldu. içiniz rahat olsun. biyolojik aile mahkemede bulunsaydı bunu biz yaşardık.benden sizlere tavsiye kafanıza takılan herhangi bir durum olunca en doğru bilgiyi sizlerle ilgilenen sosyal hizmetler uzmanınızdan alın. onlar size yardımcı olacaklar ve doğru bilgilendireceklerdir. :)
e iyi bari adreslerimizide versinler tam olsun.
biz biyolojik aileyle karşı karşıya geldik.hakimin kararı...şu an yazarken bile o korkuları yaşıyorum.iki göğsümün ortasında bir yumruk...kalbim yerinden çıkacak gibi.yaşadıklarım tarif edilmez inanılması güç korkular.sadece böyle bir gerçeğin var olduğunu söylemek istiyorum.ne sosyal hizmetler,ne avukat,ne hakime rica minnet bir işe yaramadıkurum bile devre dışı kalabiliyor yalnız kalıyorsunuz.size düşen hakimin inisiyatifine kalmış bir durum..
şimdiye kadar bu konuda sessiz kalmamın sebebi bir yavrucuğun daha bir aile hayatında yaşamaktan mahrum kalması ihtimali idi.kimseyi etkilemek istemiyordum.
tercihimiz rıza idi....
lee nin mahlemesinden çok önce sonuçlandı.
sermuha katılıyorum.
bu konuda bana herhangi bir soru yöneltilmemesini istiyor,beni anlayışla karşılayacağınızı umuyorum.böyle de bir gerçek var.
Merhaba hanımlar, çok hoşlanmamakla birlikte konusu geldiği için sormak istiyorum. Ne zaman avukat ediniyorsunuz, en uygun zaman nedir? Ilk başvuru aşamasından itibaren bir avukatımız olmalı mı? Avukattı, mahkemeydi, hakimdi, davaydı bizim yaşamımıza oldukça uzak kelimeler. Allah hepimizin yardımcısı olsun, niyetimiz kötü değil sonucu da hayırlı olsun inşallah.
biz biyolojik aileyle karşı karşıya geldik.hakimin kararı...şu an yazarken bile o korkuları yaşıyorum.iki göğsümün ortasında bir yumruk...kalbim yerinden çıkacak gibi.yaşadıklarım tarif edilmez inanılması güç korkular.sadece böyle bir gerçeğin var olduğunu söylemek istiyorum.ne sosyal hizmetler,ne avukat,ne hakime rica minnet bir işe yaramadıkurum bile devre dışı kalabiliyor yalnız kalıyorsunuz.size düşen hakimin inisiyatifine kalmış bir durum..
şimdiye kadar bu konuda sessiz kalmamın sebebi bir yavrucuğun daha bir aile hayatında yaşamaktan mahrum kalması ihtimali idi.kimseyi etkilemek istemiyordum.
tercihimiz rıza idi....
sermuha katılıyorum.
bu konuda bana herhangi bir soru yöneltilmemesini istiyor,beni anlayışla karşılayacağınızı umuyorum.böyle de bir gerçek var.
kızımla birlikte olalı bir ay oluyor.. neler neler öğrendik buncacık zamanda..
-mesela beni iyi tanıyan herkesin hemfikir olduğu ağır uyku halimin (hani top atsanız duymayacak kadar) kızım geldikten sonra onun en ufak bir gık'ında uyanacak kadar hafif bir uykuya dönüştüğünü, hatta gecede 6-7 kez uyanıp üstü açık mı diye kontrol ettiğimi;
-onu tanıdığımızda nadiren gülümseyen, genelde ciddi ve bağımsız tavırlarda gezinen kızımın, artık sürekli gülümsediği, birşey yaparken elimizden tutarak bizi de oyununa kattığını;
-öğlen kreşe girerken el sallayıp öpücük vererek beni uğurlayan kızımın akşamüstü onu almaya gittiğimizde sevinç çığlıkları attığını, boynumuza sarıldığını;
-banyo yapmayı sevmeyen minnoşun babası ve benimle birlikte banyoda babayı ıslatma oyunları oynadıktan sonra banyo yapmaktan keyif almaya başladığını;
-birkaç kere sormamla bezimize yaptıktan sonra şşşş ya da öööö diyerek çiş mi kaka mı yaptığını söylediğini;
-bir öğün yemek yemek istemediğinde dünyanın en mutsuz insanı gibi hissettiğimi, yemek yedirmek için yapılabilecek onlarca numara üretilebildiğini;
-yemek güzel olmuş mu kızım diye sorduğumda parmaklarını birleştirip mmm diye yüzüne kondurduğu beğendim ifadesini;
-babasının elini tutup diğer elini tutmam için beni "gel" diye çağırışını;
-babasına müthiş güzel bir vurguyla baba diyip bana da başka bir vurguyla baba ya da dıle diyip anne dememesine gıcık olduğum halde onu mıncıklayıp öpmemi;
-ismini bilmediği herşeye dıle dediğini;
-2 yaş krizi ağlamaları ya da hırçınlıkları geldiğinde ona iltifatlar yağdırmam; aman benim kızımın ne kadar güzel gözleri var, ipek gibi saçları var, ne minicik bir çenesi var.. şeklindeki övgülerim üzerine ağlamayı bırakıp sakinleştiğini, gevşeyip gülümsemeye başladığını;
-hadi cicilerimizi değiştirelim dediğimde kokoş kızımın koştura koştura odasına gidip dolabının kapısını açıp giysi seçmesini izlemenin keyfini;
-hadi gel sarılalım dediğimde kollarını açıp boynuma atlamasını;
-bizi taklit ettiğini ve çok kolay kavradığını anladığımız andan itibaren yapmasını istediğimiz herşeyi önce babasıyla birlikte abartarak yapmamızı.. örneğin bir akşam yemekte şapırdata şapırdata domates yememiz üstüne önce domatesi reddeden kızımın kendi kendine domates yemeye başlamasını;
-gece uyurken önceleri elimi tutan miniğimin artık bana sarılıp anlattığım masalı ya da mırıldandığım şarkıyı dinleyip öyle uykuya daldığını;
-onsuz eve girdiğimizde evi buz gibi soğuk ve bomboş bulduğumuzu;
öğrendik..
kızımız da bizi tanıyor ve kurallarımızı öğreniyor. eşimle birbirimizle çelişecek uygulamalar yapmıyoruz. bütün çocuklar gibi mutlaka diğerimizi kontrol ediyor bir "hayır"la karşılaşınca, diğerimizden de hayırı duyunca kavrıyor isteğinin olmayacağını.. olumlu gördüğümüz davranışlarını alkışlayıp gülerek olumluyoruz.. artık şımarmalara başladı. kaşını gözünü öyle bir biçimlere sokuşu var ki.. babayla her akşam oyunlar oynuyorlar.. bakıyorum da gülümsemesi babasına benzemeye başladı.. taklit ediyor, gördüğünü direkt alıyor çünkü..
çevremize gelince.. biz demiştik ki, kararımıza saygı duyan çocuğumuzu seven herkesle aynı yoldayız, diğerleriyle kim olursa olsun ayırırız yollarımızı.. ama o kadar iyi insanlar edinmişiz ki çevremizde.. herkes bayıldı kızımıza.. zaten yumurcak kendini öyle bir sevdiriyor ki, gördükten sonra sevmemek imkansız.. komşularımızdan mahalle bakkalına, diş hekimimden iş arkadaşlarımıza, yakın arkadaşlarımızdan uzak akrabalara, herkes kızımı sormak için arıyor artık:)) kimsenin bizimle ilgilendiği yok; işle ilgili arayanlar bile kızımı sorup ne yapıyor, öp bizim için diyorlar..
hep kısmetimiz neyse öyle olsun demiştik eşimle.. birçok virajdan dönüp kızımızla karşılaştık.. yavrusuna kavuşan herkes benzer şeyleri yaşıyordur.. bekleyenlere, çekilen herşeye değdiğini, sabrın sonunun çok tatlı ve güzel olduğunu hatırlatmak istiyorum.. ve kimsenin ağız tadı bozulmasın; bekleyen arkadaşlar bir an önce kavuşsun evlatlarına diyorum.. sevgilerle..
Merhaba Lee26 verdiğin bilgiler için çok teşekkürler, bize de ilk görüşmede uzmanımız mahkeme sürecini bu şekilde anlatmıştı. Ama hergün yeni bir uygulama duyup, herkesin sürecinde farklılıklar olduğunu görünce acaba uygulamada mı bir değişiklik oldu diye içim içimi yiyordu:18: rahatladım:))
Çocuklarınla ve eşinle birlikte çok mutlu bir hayat sürün inşallah.
Sevgiler
tercihimiz rıza idi....
sermuha katılıyorum.
Arkadaşlar bugün 3-6 yaş aile Eğitimi kursuna başladım ve Aile rehberliği kusuruna da yazildim kızım için iyi olanı öğrenmeliyim bilinçli anne olmak istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?