Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

Ne kadar sevgi dolu, güzel bir ilişki kurmuşsunuz kızınızla, anlıyorsunuz birbirinizi maşallah yüreğinize sağlık
Kesinlikle katılıyorum çocuklar inanılmaz hassaslar, iyiyide kötüyüde anlayıp ayırt edebiliyorlar. Verdiğini çok çabuk alıyorlar.
Darısı bana ve minnoşuma olsun

Canım müsaadenle bende güzel listene bir iki birşey ekleyebilirim. Ateşölçer, nevresim takımı, eğer çalışıyorsan bebeğini evde bakıcıya emanet edeceksen kamera, evdeki sivri köşelerden ve prizlerden korumak için koruyucular.
Ben Kedicik'in bana daha önce yazdıklarından cesaret alarak ıslak mendil, pudra, önlük, battaniye, nevresim takımını, uyku takımını aldım. Ama sonra kendimi durduramayıp arabasını, çeşit çeşit biberonlarını, hastahane çıkışından 12-18 aya kadar her kıyafetten bir iki takım alıp koydum. 4-9 kg arası bebek bezi de aldım. Bebek boy kg cetvellerinden baktım, bebeğin ortalama 9 kg olacağı dönem yaklaşık 1 yaş civarı. O yüzden kullanabilirim diye düşündüm. Zaten kullanamadıklarımız olursa götürüp kuruma vereceğim, oradaki diğer bebeklerimiz kullansınlar.
Kedicik'in dediği gibi alacağım eşyaları ve yerleri belirledim. Hatta mobilyasını bile beğendim ama onu bekletiyoruz, dosyamız onaylandıktan sonraya kadar en azından. Oto koltuğuyla ilgili bilgiler aldık, 0-13 kg olanlarda şöyle bir problem oluyormuş bebek 6.aydan sonra dış dünyayla iletişime geçmek istediğinden bu abalarda koltuğa dönük bağlandıkları için bebek huzursuzluk yapabiliyormuş. Onlardan da beğendik aylarına göre, kızımız 0-3 aylık gelirse 0-13 kgliklerden yani 0 numaadan alırız daha büyük olursa 1 numarasını alırız.
Bebeğine kavuşan anneler siz bebeğinizi eğer arabanızla almaya gittiyseniz aracınızda oto koltuğu var mıydı yoksa kucağınızda mı taşıdınız? O ilk yolculuk nasıldı? Hep bunun hayalini kuruyorum kafamda)

Zaman hepimiz için su gibi aksın inşallah, çabuk kavuşalım bebeklerimize

Son düzenleme:
Sevgili Deryaeyer,Allah yavrunla sana mutlu bir ömür nasip etsin,hiç ayırmasın,analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.
Bekleyen tüm arkadaşlarıma da en hayırlısını,tez günde nasip etsin.

Evet biz de kuruma gittiğimizde kendi kendine uyayabiliyor,gazını çıkarabiliyor demişlerdi.Ben de çok üzülmüştüm.40 bebek-çocuk var dediler,bir bakıcı anne hangisinin gazını çıkartacak,hangisini uyutacak.Yine de o hanımdan Allah razı olsun,iki ay yavruma bakmış.Birlikte geçirdiğimiz ilk gecede, mamasını vermek için uyanıp kucağıma alacağım sırada bana bakıp tatlı,tatlı gülümsemesini hiç unutamam,2 aylık dersin nasıl mutlu oldu.Her sabah uyandığında uyanmışmı güzel oğlum dediğimdeki mutluluğunu sevincini anlatamam.Allah yavrularımızı bizden ayırmasın hep iyilerle karşılaştırsın.

Bir arkadaş sormuş,oto koltuğu şart mı getirirken diye.Biz oğlumuzu almaya uçakla gittik,ana kucağımızı götürdük,hemen ona yatırdık ve getirdik.Uzun yolda bence oto koltuğu şart.

Bizim danışmanımız tayin olduğu için mahkemeden önce yerine gelen danışman bu hafta bizim eve gelecek.İnşallah herşey kolayca sonuçlanır.

Çok güzel günler,mutlu haberler diliyorum herkese....

hay ağzın bal kaymak yesin inşallah dediğin gibi olur ama şu kadar söyliyim benim ve tu_runcunun ocak - şubat tan önce bir hareketlilik olmaz o kesin inşallah sizler bizleri geçersiniz de bir an evvel hayırlısıyla yavrularınıza kavuşursunuz

[table="width: 500, class: grid, align: left"]
[tr]
[td]ANNELERİMİZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİH[/td]
[td]MELEĞİ[/td]

[/tr]
[tr]
[td]Lee26[/td]
[td]06.2009[/td]
[td]Kız-Erkek[/td]
[td]06.2012[/td]

[/tr]
[tr]

[td]Herdemk[/td]
[td]03.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]08.2012[/td]

[/tr]
[tr]

[td]pare55[/td]
[td][/td]
[td]Samsun Erkek[/td]
[td]11.2012[/td]
[/tr]
[tr]
[td]esma16[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]12.2012[/td]

[/tr]
[tr]
[td]Malibu52[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız[/td]
[td]03.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]destina0706[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]gerçek19[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Çorum Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]fillo[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]04.2013[/td]

[/tr]
[tr]

[td]cvcv[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Edirne Kız-Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]gcs[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]eskrymar[/td]
[td][/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]DamlaUmut[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]İstanbul Erkek[/td]
[td]07.2013[/td]

[/tr]
[tr]
[td]gamzeli77[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İstanbul Rıza-Kız[/td]
[td]08.2013[/td]

[/tr]
[tr]
[td]hayalimmm84[/td]
[td]12.2012[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]LVNY[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]5059[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td]09.2013 [/td]
[/tr]
[tr]

[td]EflatunA[/td]
[td]07.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td]09.2013 [/td]

[/tr]
[tr]
[td]kedicik2[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]10.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]ANNE ADAYIMIZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİHİ[/td]
[td]MELEĞİ[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Otuznisan[/td]
[td]10.2011[/td]
[td]Adana Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]Betus11[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]Kız-Erkek(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]gazıduz[/td]
[td][/td]
[td]Mersin [/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]hasel06[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Ankara Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]effsa[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Denizli Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]minapia[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Antalya Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]fionatheprincess[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]zaman[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]tu_runcu[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]ndmysmn[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]Düzce Ter-Rıza Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]eslu[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]Hazan72[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Düzce Terk-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]pozitif29[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Ankara Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]cansunida[/td]
[td]03.2013[/td]
[td] Kız(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]sedenaz[/td]
[td]04.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]umutirem[/td]
[td]04.2013[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]babiesrus[/td]
[td]05.2013[/td]
[td]İstanbul-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr] [td]nisra[/td]
[td]05.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]BLUDENİZ[/td]
[td]06.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]Kardelengül[/td]
[td]07.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]yasamezgim[/td]
[td]08.2013[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]tenarrr[/td]
[td]08.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]sude_cisem[/td]
[td]09.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[/table]

Son düzenleme:
kızlar işten haber geldi şimdi gidip grşcem olumlu olursa başlıcam inşallah dua edin bana

nasılsın bakım ev ziyaretın oldumu nasıl geçiriyorsun vaktni sancılı dönem bence

nisracım benim ev ziyaretine daha çok var. 2 ay kadar oldu daha başvuralı sana 5 ay sonra gelmişlerdi yanılmıyorsam. ben de ocak şubat gibi bekliyorum bakalım hayırlısı. zamanımız heyacanla geçiyo, uzmanımızın tavsiye ettiği Atalay Yörükoğlu'nun Çocuk Ruh Sağlığı kitabını okuyoruz. bir de arada arayın unutturmayın kendinizi demişti uzmanımız bayram öncesi aradık bayramını kutladık, bizi unutmayın dedik :) yaa bi de hanım diye mi hitap etsem abla diye mi hitap etsem napsam bilemiyorum. kendisi çok samimi davranıyo bize o nedenle çok resmi olmak istemiyorum ama bi yandan da hanım demeyince ayıp mı olur acaba falan diyorum. siz nasıl hitap ediyosunuz nisracım?

ben meleğime kavuştum darısı basınıza hepinizin ellerinden öper :)
harika bir sey hiç çekinmeyin ev ziyaretleri vs rabbim yardım ediyor simdi kızıyorum kendime niye o kadar kastım diye

maşallah Allah analı babalı büyütsün. sağlıklı, mutlu uzun bir ömrü olsun inşallah.

okurken nasıl kalbim pır pır oldu. Allahım bize de gösterir inşallah bu günleri. maşallah bol bol öp bizim için meleği

yasamezgim valla işyerinde beni de ağlattın

araba koltuğu konusunda alternatifleri değerlendirip nereden alacağınızı belirleyin bence, çocuk geldikten sonra alın. benim kızım 2 yaşında, 80cm ve 11kiloydu.minyon bir yapısı var. biz görmeye diye gidip işlemler hızlanınca kucağımızda geldik eve. üstelik evde oto koltuğu duruyorken, eşim sağolsun monte ettirtmemişti.. ilk yolculuğumuz unutulmaz bir yolculuktu.. ufak çaplı bir şehir turu yapmamız gerekti, işlemler uzadığı için kızımızı alıp gittik sosyal hizmetlere..kızım huzursuzlanır, çocuk oyalamak konusunda usta olan eşimin eli ayağı dolaşır hiçbir şey yapamaz.. yavrum arabaya binip hep hastaneye gittiği için huzursuzlanıyormuş meğer.. sonra gezmek için de arabaya binildiğini anlayınca rahatladık..
ilk hafta 0-13kilo için uygun olanlardan kullandık. ama çocuk sıkıldı. ters yolculuk yapması gerekiyor o anakucaklarında. boyu cama yetişmediğinden çevreyle iletişimi kopuyor, huzursuzlanıyor. şimdi normal oto koltuklarından kullanıyoruz, bayıla bayıla biniyor kırmızı koltuğuna. benimle oturmak istiyordu. dikiz aynasını biraz sağa çeviriyorum; aynadan bana bakmayı öğrendi, bakışa konuşa gidiyoruz ikimiz..
dikkat edeceğiniz bir konu, eğer siz de benim gibi aracı kullanansanız, oto koltuğu basit-tek bir hareketle yatırılıp kaldırılabilir olmalı.. arabadan inmeden ayarlayabiliyorsunuz böylece..
bir an önce oturtun koltuklarına yavrularınızı.. sevgiler..

ohhh ne ka güzel ne ka güzel en sondayım arkadiş yokmu benim altıma bi elaman be kabak gibi çakıyorum çakıyorum oh oh üflemeyin sakın dostlar uçuyorum oh oh 2 döktüresim geldi

ohhh ne ka güzel ne ka güzel en sondayım arkadiş yokmu benim altıma bi elaman be kabak gibi çakıyorum çakıyorum oh oh üflemeyin sakın dostlar uçuyorum oh oh 2 döktüresim geldi

dert etme hepimiz en önce listenin altındaydık
hatırlıyorumda ilk topiğe geldiğimde en altta ben vardım böyle bakar şaşırırdım
acaba bende yukarılara çıkıcakmıyım diye zaman geçtikçe çıkıyorsun ama inan hep derlerdiki beklemek daha zor şimdi evrak işleriydi onaydı derken aklın dolu oluyor asıl onaylandıktan sonra beklemesi zor derlerdi bende tam tersi oldu çok rahatım nasıl olsa gelicek bir gün onu biliyorum ya beklemek hiçde zor değil :)
inşallah seninde hayırlısıyla işlemlerin biter ve çok beklemeden kavuşursun sonra seni listenin en üstüne alıcam inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…