Bugun enfeksiyon hastaliklarindan raporumuzu nihayet aldik biz amatemden korkarken bu bizi daha cok yordu kadin inat etti tahlil sonucuna gore bir yaziyla rapor yazmasi istedik heyet olacak diye tutturdu durdu eksik tahlil istemis araya tatiller girdi zaten tahlil sonucunuda bi kac gun sonra veriyolar bu yuzden iki haftadir bununla ugrasiyoruz bugun bashekime gittikte lutfetti bide su halden anlamayan insanlar baslarina gelmemis bizi asla anlayamazlar benim isim aksi gittikce belkide almaman daha hayirlidir diyolar cok uzuyolar sizcede oylemi sizde boylemi dusunuyosunuz bi aydir ugrasiyorum verem raporu enfeksiyon raporu ve amatem hazir psikiyatri icin telefonla arayacaklarmis bizden bikac tel nosu istediler onu bekliyoruz aramadan sonra heyete gircez evet cok ugrastim ama sonucta oluyo zaten ne icin ugrasmadikki herseyimiz sancili
Sevgili derya yavrun hayirli ugurlu olsun allah anali babali buyutsun insallah omru uzun bereketli saglikli olsun bizide sevindirdin artik guzel bir haber almanin vakti gelmiste geciyodu bile ayagini surude ardi tez gelsin
çok iyi anlıyorum seni yaşamezgim..kızım 2 yılını geçirmiş kurumda..herşeyi kendi yapmaya o kadar alışıktı ki.. kuruma ziyarete gittiğimiz günler bize karşı umursamaz tavırları içimi acıtırdı. evde bir anda değişti herşey..bir ayın sonunda yeni alışkanlıklar türettik birlikte..
çocuklar ilgiyi ve sevgiyi o kadar iyi kavrıyorlar ki.. siz verdikçe daha fazlasını istiyorlar.. beraber uyuyoruz, beraber yemek yiyoruz, çoğu zaman beraber oynuyoruz.. artık biz istemeden o bizi yanında istiyor. akşamüstü kreşten almaya gittiğimizdeki sevincini görmeniz gerek..sallamaya falan alıştırmadım ama pışpış yapıyoruz birbirimize uyumadan önce :)))
Canım müsaadenle bende güzel listene bir iki birşey ekleyebilirim. Ateşölçer, nevresim takımı, eğer çalışıyorsan bebeğini evde bakıcıya emanet edeceksen kamera, evdeki sivri köşelerden ve prizlerden korumak için koruyucular.
Ben Kedicik'in bana daha önce yazdıklarından cesaret alarak ıslak mendil, pudra, önlük, battaniye, nevresim takımını, uyku takımını aldım. Ama sonra kendimi durduramayıp arabasını, çeşit çeşit biberonlarını, hastahane çıkışından 12-18 aya kadar her kıyafetten bir iki takım alıp koydum. 4-9 kg arası bebek bezi de aldım. Bebek boy kg cetvellerinden baktım, bebeğin ortalama 9 kg olacağı dönem yaklaşık 1 yaş civarı. O yüzden kullanabilirim diye düşündüm. Zaten kullanamadıklarımız olursa götürüp kuruma vereceğim, oradaki diğer bebeklerimiz kullansınlar.
Kedicik'in dediği gibi alacağım eşyaları ve yerleri belirledim. Hatta mobilyasını bile beğendim ama onu bekletiyoruz, dosyamız onaylandıktan sonraya kadar en azından. Oto koltuğuyla ilgili bilgiler aldık, 0-13 kg olanlarda şöyle bir problem oluyormuş bebek 6.aydan sonra dış dünyayla iletişime geçmek istediğinden bu abalarda koltuğa dönük bağlandıkları için bebek huzursuzluk yapabiliyormuş. Onlardan da beğendik aylarına göre, kızımız 0-3 aylık gelirse 0-13 kgliklerden yani 0 numaadan alırız daha büyük olursa 1 numarasını alırız.
Bebeğine kavuşan anneler siz bebeğinizi eğer arabanızla almaya gittiyseniz aracınızda oto koltuğu var mıydı yoksa kucağınızda mı taşıdınız? O ilk yolculuk nasıldı? Hep bunun hayalini kuruyorum kafamda)
Zaman hepimiz için su gibi aksın inşallah, çabuk kavuşalım bebeklerimize
hay ağzın bal kaymak yesin inşallah dediğin gibi olur ama şu kadar söyliyim benim ve tu_runcunun ocak - şubat tan önce bir hareketlilik olmaz o kesin inşallah sizler bizleri geçersiniz de bir an evvel hayırlısıyla yavrularınıza kavuşursunuz
Bugun enfeksiyon hastaliklarindan raporumuzu nihayet aldik biz amatemden korkarken bu bizi daha cok yordu kadin inat etti tahlil sonucuna gore bir yaziyla rapor yazmasi istedik heyet olacak diye tutturdu durdu eksik tahlil istemis araya tatiller girdi zaten tahlil sonucunuda bi kac gun sonra veriyolar bu yuzden iki haftadir bununla ugrasiyoruz bugun bashekime gittikte lutfetti bide su halden anlamayan insanlar baslarina gelmemis bizi asla anlayamazlar benim isim aksi gittikce belkide almaman daha hayirlidir diyolar cok uzuyolar sizcede oylemi sizde boylemi dusunuyosunuz bi aydir ugrasiyorum verem raporu enfeksiyon raporu ve amatem hazir psikiyatri icin telefonla arayacaklarmis bizden bikac tel nosu istediler onu bekliyoruz aramadan sonra heyete gircez evet cok ugrastim ama sonucta oluyo zaten ne icin ugrasmadikki herseyimiz sancili
dert etme hepimiz en önce listenin altındaydık
hatırlıyorumda ilk topiğe geldiğimde en altta ben vardım böyle bakar şaşırırdım
acaba bende yukarılara çıkıcakmıyım diye zaman geçtikçe çıkıyorsun ama inan hep derlerdiki beklemek daha zor şimdi evrak işleriydi onaydı derken aklın dolu oluyor asıl onaylandıktan sonra beklemesi zor derlerdi bende tam tersi oldu çok rahatım nasıl olsa gelicek bir gün onu biliyorum ya beklemek hiçde zor değil :)
inşallah seninde hayırlısıyla işlemlerin biter ve çok beklemeden kavuşursun sonra seni listenin en üstüne alıcam inşallah
senin alisverislerine bayiliyorum ben :) senin ufaklik cok ama cok sansli bir bebek olacak :)
once araba koltugu konusunda fikrimi soyleyeyim: bizim aldigimiz arabanin ustu bebek arabasi yani 0-6 ay arasi bize donuk kullaniliyor.. ordan da cikip ana kucagi ve oto koltugu oluyor. onu 1 yasa kadar oto koltugu olarak kullanabiliyormusuz.. ben o kadar gidecegini sanmiyorum ama 9 aya kadar goturse yeter, zaten sonrakiler genelde 9-36 ay oluyor.. arabanin alt kismi da baston puset, 6 aydan sonra da alt kismini kullanabiliyorsun normal araba olarak.. bir yere giderken ana kucagina yerlestiriyorum, arabaya koyuyorum (ters olarak) emniyet kemeriyle bagliyorum.. gidecegim yere varinca alt kismini aciyorum, ana kucagini da ustune oturtuyorum..
bizimki soyle oldu - haftasonu alacagimiz yerlere bakip karar vermistik, bebek gelince gider aliriz dedik.. bebek erken gelince, gittik kucagimizda aldik, yol ustunde oraya ugradik, ben arabada bekledim, esim aldi geldi, kurduk, oturttuk minnosu, super oldu :)
insan inanamiyor.. bir ruyada gibi oluyorsun.. :) o ilk yolculuk oyle birsey..
Evet EflatunA konuştuğum satış danışmanları da aynı şeyi söylediler, çocuklar dışarıyı seyredemedikleri için huzursuz oluyorlarmış. Bebek çok küçük değilse boşuna almayın 6.aydan sonra o şekilde oturmak istemiyorlar demişti. O yüzden de almaktan vazgeçmiştik.araba koltuğu konusunda alternatifleri değerlendirip nereden alacağınızı belirleyin bence, çocuk geldikten sonra alın. benim kızım 2 yaşında, 80cm ve 11kiloydu.minyon bir yapısı var. biz görmeye diye gidip işlemler hızlanınca kucağımızda geldik eve. üstelik evde oto koltuğu duruyorken, eşim sağolsun monte ettirtmemişti.. ilk yolculuğumuz unutulmaz bir yolculuktu.. ufak çaplı bir şehir turu yapmamız gerekti, işlemler uzadığı için kızımızı alıp gittik sosyal hizmetlere..kızım huzursuzlanır, çocuk oyalamak konusunda usta olan eşimin eli ayağı dolaşır hiçbir şey yapamaz.. yavrum arabaya binip hep hastaneye gittiği için huzursuzlanıyormuş meğer.. sonra gezmek için de arabaya binildiğini anlayınca rahatladık..
ilk hafta 0-13kilo için uygun olanlardan kullandık. ama çocuk sıkıldı. ters yolculuk yapması gerekiyor o anakucaklarında. boyu cama yetişmediğinden çevreyle iletişimi kopuyor, huzursuzlanıyor. şimdi normal oto koltuklarından kullanıyoruz, bayıla bayıla biniyor kırmızı koltuğuna. benimle oturmak istiyordu. dikiz aynasını biraz sağa çeviriyorum; aynadan bana bakmayı öğrendi, bakışa konuşa gidiyoruz ikimiz..
dikkat edeceğiniz bir konu, eğer siz de benim gibi aracı kullanansanız, oto koltuğu basit-tek bir hareketle yatırılıp kaldırılabilir olmalı.. arabadan inmeden ayarlayabiliyorsunuz böylece..
bir an önce oturtun koltuklarına yavrularınızı.. sevgiler..
Sevgili Deryaeyer,Allah yavrunla sana mutlu bir ömür nasip etsin,hiç ayırmasın,analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.
Bekleyen tüm arkadaşlarıma da en hayırlısını,tez günde nasip etsin.
Evet biz de kuruma gittiğimizde kendi kendine uyayabiliyor,gazını çıkarabiliyor demişlerdi.Ben de çok üzülmüştüm.40 bebek-çocuk var dediler,bir bakıcı anne hangisinin gazını çıkartacak,hangisini uyutacak.Yine de o hanımdan Allah razı olsun,iki ay yavruma bakmış.Birlikte geçirdiğimiz ilk gecede, mamasını vermek için uyanıp kucağıma alacağım sırada bana bakıp tatlı,tatlı gülümsemesini hiç unutamam,2 aylık dersin nasıl mutlu oldu.Her sabah uyandığında uyanmışmı güzel oğlum dediğimdeki mutluluğunu sevincini anlatamam.Allah yavrularımızı bizden ayırmasın hep iyilerle karşılaştırsın.
Bir arkadaş sormuş,oto koltuğu şart mı getirirken diye.Biz oğlumuzu almaya uçakla gittik,ana kucağımızı götürdük,hemen ona yatırdık ve getirdik.Uzun yolda bence oto koltuğu şart.
Bizim danışmanımız tayin olduğu için mahkemeden önce yerine gelen danışman bu hafta bizim eve gelecek.İnşallah herşey kolayca sonuçlanır.
Çok güzel günler,mutlu haberler diliyorum herkese....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?