Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

Canim bu drlar bana zor gelmiyo tabiki kizim icin herseye deger eminim herkes cesitli problemlerle karsilasiyo hamilelik sureci gibi ama bugun iste bana hayirlisi olmayabilir diye yorum yapinca cok uzuldum beni ancak sizler anlarsiniz diye paylastim bana zor geldigini dusunmeyin onun icin herseye katlanirom adim adim yaklasiyorum kuzuma insallah bunlarda gececek koynumda uyudugu zaman kokusunu icime cekibce hepsi unutulucak biliyorum

kızımla tanıştığımızda yaklaşık 2 yaşlarındaydı. evimize ilk geldiği zaman salonumuzun girişinde tam karşıda tekli koltuk direk geçer o koltuğa oturur sessiz sedasız elini çenesine dayar boş boş bakardı. yada biz öyle zannederdik. o bakışlarda bir şeyler anlatıyordu bize biz anlayamıyorduk. çok ama çok farklı bakışlardı onlar...çok masum çok duru bir güzelliği vardı o nedenle ona duru ismini çok yakıştırmıştım...kurumda çok iyi bakılıyordur ama bir bastırılmışlık bir çekimserlik bir korku tarifini şuan bile yapamadığım bir ruh hali vardı minik kuzumda. ancak 1 ay sonrasından o meşhur yalnızlık koltuğundan uzaklaşmaya başladı....tepkiler vermeye yavaş yavaş açılmaya başladı....babası ve ben o ilk anlarını asla unutamayacağız sanırım şimdi ise tam bir cadı:) çoook şımarık babasının şımarık kızı olup çıktı:) oğlum la yaşadıklarımız ise tez olacak derecede :) ve allaha şükür iki evladımızda şuan daha iyiler.
veeee mutlu son bugün çocuklarımızın kimliklerini çıkarttık.artık resmi işlemler tamamen bitti.ve kurumda dosyaları kapandı.darısı sizlere olsun sevgili yürekleri kocaman anneleri
sabır biraz daha sabır....ben kuruma başvurduktan sonra bir gün kesin anne olacağım bu bebek tedavisine ve onun sonucunda olurmu olmazmı stresine benzemiyor..bizim çocuklarımız kurumda bir yerlered bizi bekliyorlar kesin gelecekler annelerine diye kendimi avutuyordum.ve rabbim bizi bir beklerken iki evlat sahibi yaptı..umudunuzu yitirmeyin çocuklarınız sizleri bekliyor.sadece biraz sabır :)

Son düzenleme:

Hayırlı olsun arkadaşım çok mutlu oldum senin adına Allah im okul mezuniyetlerini ve mürvetlerini görmeyide nasip etsin, darısı bizlerin başına inşallah oğlunu ve kızını öpüyorum

Kızlar Gülben-iki kardeşi evlat edinen Şehnaz Denizgil in videosunu seyretmenizi tavsiye ederim eşimle seyrederken gözyaşlarımızı tutamadık harika seyretmeye değer

Allah kolaylık, sabır versin Umutirem tez zamanda yavruna kavuş ve bu sıkıntılarının hiç birisini hatırlama:))

Lee26 çocuklarının yeni kimlikleri hayırlı, uğurlu olsun darısı mezuniyetlerine, düğünlerine inşallah.
Aslında bizde uzmanımızla görüşmeye gitmeden önce kardeş seçeneğini de onaylamayı düşünüyorduk. Ama uzmanımızın büyük olan çocuğun yaşıyla ilgili herhangi bir sınırlama yok her yaştan olabilir diyince vazgeçtik. Hala aklımın bir köşesinde bu seçenek, acaba bir sonraki görüşmemizde bu seçeneği uzmanımızla tekrar görüşsek mi diye düşünüp duruyorum. O an neden tamam diyemediğimize gelince; büyük olan kardeşin yaşı 3-5 yaşından büyük olursa bize alışma konusunda zorluklar yaşarsak, bebek olan küçük kardeşini de uyum sağlama konusunda olumsuz etkilerse gibi endişelerimiz oldu o anda. Yani hiç çocuk sahibi değilken biranda kişiliği, huyu, suyu oturmuş, üstelikte haklı olarak başlangıçta bize inanma, güvenme konusunda sıkıntılar yaşayabileceğimiz bir çocuğa yetebilir miyiz korkusu sardı. Ve bu sıkıntıların küçük kardeşin ilgisinin önüne geçmesi, ikisi arasında dengeyi kuramamak gibi gibi. Uzmanımız büyük kardeş 3 yaşından büyük olabilir diyince tamam diyemedim:26: O günden beri de önyargılarım yüzünden bir çocuğa daha evet diyemedim mi acaba soruları aklımda dönüp duruyor. Bilmiyorum tüm bu deneyimi yaşamış biri olarak, bu korkularımda doğruluk payı var mı? Hata mı yapıyorum?

Son düzenleme:

hayırlı olsun lee maşallah meleklerine Allah güzel ailenize hep birlikte mutluluk dolu bir hayat nasip etsin.

ne güzel anlatmışsın duygularını....içinde hepimizden bir parça...allah yavrunu sizlere bağışlasın evinize huzur mutluluk sağlık versin.yavrunla bir ömür boyu mutlu sağlıklı yaşam diliyorum...darısı bekleyen güzel yürekli annelerimize.

Hayırlı olsun arkadaşım çok mutlu oldum senin adına Allah im okul mezuniyetlerini ve mürvetlerini görmeyide nasip etsin, darısı bizlerin başına inşallah oğlunu ve kızını öpüyorum

çok teşekkürler canım,,:) allah hepinize bu güzel duyguyu yaşatsın

hayırlı olsun lee maşallah meleklerine Allah güzel ailenize hep birlikte mutluluk dolu bir hayat nasip etsin.

çok teşekkürler tenarrr :) uzun ama allaha şükür mutlu sonla biten bir süreç ..oğlum çok mutlu :) bundan güzel bir şey olabilirmi
rabbim sizlerede bu güzelliği yaşatsın

Son düzenleme:
yavrularına kavuşan annelerin paylaşımlarını çok duygulanarak okuyorum...

sevgili lee hep dua ediyorum aynı senin gibi 2 tane yavruya anne olmak istiyorum .inş rabbim dualarımı kabul eyler.kendimi güçlü hissediyorum.. başarırım bunada inanıyorum .

Canım benim ne güzel bir haber Allahım sağlıklı mutlu uzuuun ömürler nasip etsin torunlarınızı da görmeyi nasip etsin. Darısı tez zamanda bana olsun inş.

canım ilk önce güzel dileklerin için çok teşekkür ediyorum:) biz tercihimizde tek çocuk olarak belirtmiştik kardeş tercihlerimiz arasında yoktu( ben çok istemiştim ama o süreç içerisinde bizim tedavimizde devam ettiği için eşimin 3 çocuğun sorumluluğunu aynı anda almak onlara iyi bir gelecek verememek korkusundan dolayı işaretlememiştik)
biz yaş dolayısıyla 2 ve 7 yaş aralığı demiştik. bu süreçte bize 5-6 yaş çocuk haberi gelmişti.eşimdede o korku vardı çocuğun bize alışamama kişiliğinin yerleşmiş olması yani aynen sizin korkuların aynısı vardı:) ben ise olsun baş ederiz diyordum, büyük bir cesaretle:)) sonra çocuklarımızın haberi geldi aynı anda başka bir erkek çocuk haberi daha verildi.ben tlf.da hiç düşünmeden iki kardeş olsun kabul ediyoruz dedim.çocuklarımız oğlum 6 kızım yaklaşık 2 yaşlarında.kızım daha bebek hiçbir şeyden habersiz. oğlum herşeyin farkında ve kurum haricinde çok yer değiştirmiş düşün artık ...ama öyle bir bağla bağlanıyorlar ki yeni ailelerine anne babalarına siz onlara sevginizi ona bir daha terkedilmeyeceği güveni verdikten sonra öyle sıkı bağlanıyorlar ki size....ve yuvada kuralları öğrenerek geliyor çocuklar ve zaten her evdede kendine göre kurallar vardır siz bunları aşıladıktan sonra bazı şeyleri aşmış oluyorsunuz.yeter ki kararlı olun yeterki siz isteyin. büyük çocuk bir çok şeyin farkında oluyor size öyle bir bağlanıyorlar ki....haaa olumsuzlukta yaşayabiliyorsunuz bazan çok sinirlendirebiliyorlar her çocuk annesini babasını arada sinirlendirir :) her çocukta olan şeyler kardeş kıskançlığı bunlarıda zamanla yeniyorsunuz sıkıştığım yerde yardım aldım ben ....
kolay değil bir anda iki tane farklı yaşlarda ikiz çocuk sahibi oldum. zaman geldi çok yoruldum,zaman geldi ne yapacağımı nasıl davranacağımı şaşırdım tıkandım kaldım.ama oğlumun gelip bana annem canım annem diye sarılması kızımında aynı şekilde annecik demesi....herşeye değer dedirtti bana.allahıma binlerce şükürler diyorum:)) bence büyük çocuk veya kardeş sizleri korkutmasın.kendinizde o gücü bulacağınıza inanıyorum.sevgiyle kalın

Canım benim ne güzel bir haber Allahım sağlıklı mutlu uzuuun ömürler nasip etsin torunlarınızı da görmeyi nasip etsin. Darısı tez zamanda bana olsun inş.

otuznisan canım çok teşekkürler.dileğim biran önce seninde bizlere buradan mutlu haberi vermen

teşekkürler hazancığım allah gönlüne göre verecektir:) farklı yaşlarda özellikle büyük yaş evlat edinen annelere yaşadığım tecrübelerle her zaman yardımcı olmaya hazırım..

bende öyle senin gibi sosyal hizmetlerin uzmanına kaldım yarın vercem hazırladıklarımı dahada bitmedi işte bekliyorum bende

Ablacım senin mükemmel anne olacağına inanıyorum, çünkü sevgi dolusun.Rabbim gönlüne göre versin tez zamanda evladına kavuşmayı nasip etsin.

günaydın arkadaşlar umarım bugün çokkkk ama ççookkk mutluuuu haberler alırızzzz eksik etmeyin umut her zaman vardır

Çok güzel anlatmışsım.O kadar sevindim ki anlatamam.Sana katılıyorum.Bu yol güzel bir yol.Bu yola güzel duygularla girenler için hayal kırıklığı ve üzüntü yok.Yolun her tarafı çiçeklerle kaplı.Yürüdükçe daha önce bilmediğiniz süpriz güzellikler sizi bekliyor.Bu yola girebilmek için başında çekilen her türlü zahmete,yorgunluğa değer.Ve ben bu yolla anne olduğum için kendimi özellikle şanslı buluyorum.Kalbi güzel olana Allah güzel de bir yol veriyor.
Allah Lee ye kimbilir daha ne güzellikler yaşatacak.İnşallah anneanne,babaannne bile olur.
Cuma gününüzün hayırlı olmasını ve bu güzel günde herbirinizin evlatlarınıza kavuşmanızı ve çok mutlu olmanızı diliyorum.....

Lee ne kadar sevindim anlatamam :) Hayirli ugurlu olsun :) darısı basımıza..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…