Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
scuba sana arkadaşlık isteği gnderdım arkadaş oluruz istersen konuşuruz kendine iyi bak

merhaba hoş geldin topiğimize tabiki birbirimize destek için burdayız allahım hepimizin yardımcısı olsun

Hoşbulduk şimdi kuruma giderken yanımızda ne götürmemiz gerekiyor öyle heycanlıyım ki bildiğim herşeyi unuttum. Her ilde prosedür aynı mı oluyor?

Hoşgeldiniz başvurunuz hayırlı olsun, süreciniz sorunsuz tamamlansın.

Hoşbulduk şimdi kuruma giderken yanımızda ne götürmemiz gerekiyor öyle heycanlıyım ki bildiğim herşeyi unuttum. Her ilde prosedür aynı mı oluyor?

canım ben ankaradan başvurdum direk gittik formu doldurduk sonra ev ziyareti gerçekleşti 5 ay sonra ve son işlem kaldı malum bizim mal varlığımız yüksek olmadığından ev araba vb kı eşim memur 1900tl az buldu memur neyse bende zaten çalışacağım oyüzden maaş bodroları rapor verem savaş dedi bunun gbi son evraklar var onun için bır an önce işe grcm inşallah ve amotemıde bizden istemedi 2 aya yakın sürüyormuş diğer tekikler yeter gerek yok dedi gerek görürlerse istyrlarmış

zamancım güzel dileklerin için teşekür ederim inş bebişlerimizi hiç vakit geçmeden arka arkaya almak nasip ederde şu topikde büyütürüz :)) alışverişte eminönünden şaşmam alış veriş çok iyi geliyor heves edince daha bi farklı bi güzel oluyor

Hoşgeldiniz başvurunuz hayırlı olsun, süreciniz sorunsuz tamamlansın.

Çok teşekkürler

En kısa zamanda istediğin gibi bir iş sahibi olursun inşallah. Bende çalışmıyorum ama gelirimiz yeter diye düşünüyorum. Amatem den neden rapor istiyorlar ki. birde ilk başvuruda kimliklerimiz dışında bir şey götürmemiz gerekiyormu? İlk istenen evraklar ne oluyor ne kadar zamanda hazırlamamız gerekiyor? Ne kadar çok sordum ama siz beni anlıyorsunuzdur şimdi ne kadar heycanlıyım.

scuba sana bahsettiğim gibi kimlık hariç ılk grşmede birşeye gerek yok sonra ev ziyareti 6 aydan önce veya sonrada gelebiliyorlar malum onlarında işi zor eve bakıp hangi odayı bebk odası istyrsunuz dyr sonra öz geçmiş gbi 24 sorulu bır şey veriyr eşin ayrı sen ayrı cvplıyorsun 5 tane aileerden çekınmş fotoğraf ilk grşmede 5 tane kişi isim ve tlf numara adreste istyrlar aileden olacak kişiler
gerektiğinde arayıp soruyrlar filan

Çok teşekkürler. Bu referansların oturduğum ilde mi olması gerekiyor. Daha 1 sene olmadı buraya taşınalı eş dost hep istanbulda heralde ordan versemde olur. bir de bu 5 kişinin adreside mi lazım açık adreslerini bilmiyorum almak gerek öyleyse.

Merhaba Scuba benim ailemde başka şehirde olduğu için uzmanımız bana başka şehirden de 1 kişiyi referans gösterebilirsiniz demişti. Biz İstanbul'dan başvurduk, İstanbul'da oturan akrabalarımız, arkadaşlarımız ile benim şehir dışından 1 aile üyem olmak üzere 5 kişinin ev ve işyeri adresleri, ev-iş ve özel cep noları olmak üzere tüm iletişim bilgilerini verdik. Gerçi sonradan uzmanıma sorduğumda referanslara cep nolarından ulaştıklarını, oradan ulaşamamaları durumunda diğer tel nolarını aradıklarını söylemişti.
Kuruma ilk giderken internette bulduğum evrak listesindeki herşeyi hazırlayıp öyle gitmiştik. Ama ilk gidişimizde sadece dilekçeyi doldurtup imzalatmışlardı birde nüfus cuzdanlarımızın fotokopilerini almışlardı. Diğer hiç bir evrakımızı kabul etmedi ilgilenen uzman. Gerekçe olarak; henüz kendi uzmanımız belli olmadığı için dosyaya koyacağımız evrakların kaybolmasını istemediklerini, uzmanımız belli olunca iki hafta içinde evrakları getirmemizi söylemişti. Bize hazırlamamız gereken evrak listesi ile el yazımızla yazacağımız özgeçmişimizde değinmemiz gereken konularla ilgili soru listesini vermişti. Kendileri istemeden savcılık kağıdı ile sağlık raporunu kesinlikle hazırlamamamızı, bu evrakların süreli olduğunu anlatmıştı. Umarım yardımcı olabilmişimdir, bu güzel yolda size kolaylıklar diliyorum.

Son düzenleme:
Ya sizler ne guzel biseyler aliyosunuz yavrulariniza benim esim hicbir sey aldirmiyo daha zaman var dosya daha onaylanmadi siramizi bilmiyoruz diyo nasil ozeniyorum size anlatamam devamli internette bakiyorum ne zaman baslayacagim bakalim

Canım aslında bende kendi kendime almamam gerek diyorum, sonuçta bebeğimiz yazın mı gelecek kışın mı gelecek belli değil, kaç aylık gelecek belli değil. Ama o minicik kıyafetleri, eşyaları gördüğüm zaman hipnotize oluyorum resmen. Dışarı çıktığımda bebeğime birşey almadan eve girmek istemiyorum. Eskiden kendime bakardım, şimdi avmlerin bebek mağazalarının olduğu kat dışında diğer katlara çıkmıyorum. Evde olduğumda internet sitelerinde bebek eşyaları bakıyorum. Eşimde, bende çok hevesliyiz, birde diyoruz ki bu eşyaların hiçbiri boşa gitmez. Kızımın kullanamayacaklarını kuruma götürürüz, elbet bir bebek giyer, kullanır diyoruz. Etrafımda hamile olan arkadaşlarım var 5,6 aylık hamileler düşün onlarda daha tık yoktu. Benim aldıklarımı görünce şaşırdılar, onlarda heveslenip almaya başladılar:))

scuba hoş geldin cnm aramıza.herşey gönlünce olsun inşallah.sadece kimliklerinizle gidiyorsunuz cnm ...

Hoşgeldin arkadaşım, şimdiden başvurun hayırlı olsun, biz kuruma ilk gittiğimizde başvuru forumu doldurduk eşimden ve benden vesikalık fotoğraf istedi foruma yapıştırdı.Daha sonra tamamlamanız gereken evrakları uzmanınız size söylüyor.

ÇOCUK YAŞADIĞINI ÖĞRENİR

Eğer bir çocuk sürekli eleştiriliyorsa.
Kınama ve ayıplamayı öğrenir.

Eğer bir çocuk kin ortamında büyüyorsa.
Kavga etmeyi öğrenir.

Eğer bir çocuk alay edilip aşağılanıyorsa.
Sıkılıp utanmayı öğrenir.

Eğer bir çocuk devamlı utanç duygusuyla eğitiliyorsa,
Kendini suçlamayı öğrenir.

Eğer bir çocuk hoşgörüyle yetiştiriliyorsa,
Sabırlı olmayı olmayı öğrenir.

Eğer bir çocuk desteklenip yüreklendiriliyorsa,
Kendine güven duymayı öğrenir.

Eğer bir çocuk övülüyorsa ve beğeniliyorsa,
Taktir etmeyi öğrenir.

Eğer bir çocuk hakkına saygı gösterilerek büyütülüyorsa,
Adil olmayı öğrenir.

Eğer bir çocuk aile içinde dostluk ve kardeşlik öğreniyorsa,
BU DÜNYADA MUTLU OLMAYI ÖĞRENİR..

Kızlar bugün hazan ablamla kursa gittik hocamız bu şiiri sınıfta okudu, benimde çok hoşuma gittiği için sizlerle paylaşmak istedim. Ayrıca günüm çok güzel geçti hazan ablamla kurstan çıktıktan sonra çarşıya gittik akşama kadar çarşının altını üstüne getirdik..

benim gönül dilimden anlayan biriyle olmak çok mutluluk verici.ben sana tşk etmek istiyorum canım..

sevgili lee çok sevindim bu habere sancılı bir dönemdi eminim ama sonu muhteşem oldu değilmi allah hepimize nasip etsin inşallah evlatlarınkla sana bir ömür boyu mutluluklar diliyorum

sevgili sude görüşmenin güzel geçmesine sevindim inşallah ev ziyaretin hazırlıklar kadar seni uğraştırmaz çabucak oluverir bir adım daha yol aldın meleğine

hayırlı olsun başvurun canım hepimiz bu yoldayız evet hepimiz farklı farklı yaşıyoruz bu süreci ama bir arkadaşımız sorduğunda elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce yardımcı olruz tekrar hayırlı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…