Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
tavsiyen için sağl canım....organik ürünlerde renk seçeneği yok boya kullanılmıyormuşşşş...dr.brown a da bakacağım...taşıma çantası için ne öneririsiniz...2li ve 3lü setler var...

tavsiyen için sağl canım....organik ürünlerde renk seçeneği yok boya kullanılmıyormuşşşş...dr.brown a da bakacağım...taşıma çantası için ne öneririsiniz...2li ve 3lü setler var...

ahhhhhhhhhh allahım heyacana bak ya valla ben heyecan yaptım ya ne ka şanslı bi bebiş olcak o öyle maşallah maşallah nazar değmesin annesine bebişine

tecrübeyle sabittir biberon kesinlikle cam almalısın bn dr brown kini aldım ortasında mavi cubuk var gaz problemini azaltıyor hava yutmamıs oluyor bebek bir de cok fazla tulum alma o kadar hızlı büyüyorlarki inanamazsın biz3 tane tulum almıstık ilk basta 1 yada 2 defa giydi farkettim almadım sonnra ağız mendili çok çok çok al bana cok lazım oldu çıtçıtlı badi uzun kollu biraz geniş al rahat etsin içinde giydirirken de zarar görmesin minicik eller bilekler kollar offf ne güzel kokar o benim meleğim gibi cok cokcoksevindim allah bağışlasın hayırlı ugurlu oldun allah analı babalı büyütsün çok sevindim isim olarak asya ismini çok beğenirim yakın arkadasımın yeğeni asya olmasaydı koyardım

ben de kız gelirse ahirena erkek gelirse bilemedim ben onu eşim mustafa yada kemal gelirse önüne arkasına mustafa kemal olarak tamamlayalım diyor birde 2 dir rüyamda erkek bebek görüyorum tombiş beyaz yüzlü bununla yatıp kalkıyorum ya ondadır herhalde

Çok yardımcı oldun ellerine parmaklarına sağlık

scuba hoş geldin cnm aramıza.herşey gönlünce olsun inşallah.sadece kimliklerinizle gidiyorsunuz cnm ...

hoş bulduk sağol canım

fotoğraf aklımda yoktu sen yazınca hazırladım sağol

teşekkürler

Allah'ım gönlünüzden geçenleri nasip etsin.Tez zamanda yavrularımıza kavuşuruz inşallah.

Aminn

hoş bulduk sağol canım

teşekkürler

Aminn

canımcım gidicen ya şekerim ordan sana hazırlaman gerekli olan listeyi verecekler harfiyen uygulayacan sonra benim gibi soracan bi takım işlemlerde çıldıracan ama burda herkes birbirine yardım etmek için destek olmak can atıyo çünki bizi bizden daha iyi anlayacak olan birileri yok of anam of gazamız mübarek olsun bizim

Çok sağol canım dediğin gibi en iyi biz anlarız birbirimizi. Biz pek kimseye söylemedik daha benim ailem biliyor ama eşimin tarafından kimse bilmiyor. Birde bunları düşünüyorum offf.

iyi geceler tatlı anneler....anne adayları.....yavrularınızı kucaklayacağınız gün bir gün önceden olsun.....bir an önce....

buraya girecek zaman bulamayın....hep onunla olun....innşallah..

yazmak zor...sadece çoğu zaman okuyabiliyorum.her yazıya yazasım var...zor...ileride anlayacaksınız Emir Bebebek

sevgiyle kalın....

hoş bulduk sağol canım

teşekkürler

Aminn

Çok sağol canım dediğin gibi en iyi biz anlarız birbirimizi. Biz pek kimseye söylemedik daha benim ailem biliyor ama eşimin tarafından kimse bilmiyor. Birde bunları düşünüyorum offf.

evet zurnanın zırt dediği yer burası işte biz 6 sene denedik olmadı eşimin tedavisi benim tedavim derken baktık zaman geciyor böyle bişeyleri konuşuyoduk arada bi sonra ne olduysa birden okyledik gidiverdik sonra herkese söyledik herkes çok sevindi çünki her gören bi tedavi nasıl gidiyo diyo hala bende gidiyorum geliyorum kontrollerim var diyorum hesapda hiç kimse bilmicekti ailelerimiz dışında fakat psikolog olayına girince ordan evvela sosyal hizmetlere yönlendiriyolar hastanede senden ve eşinden ya iş yerinden 2 kişi ya iş yerinden yakın olucak ya 2 komşu bi orda hayda oldum sonra referans yazarken burdaki arkadaşlar çok yardımcı oldu bende aradım sordum tabi nasıl yapabilirim diye oda şöyle oldu 1 benim ailemden 1 eşimin ailesinden 1 tane komşu 2 tanede yakın ailecek görüştüğünüz aileleri yazın dosyanız için daha iyi olur dedi başvuru yaptığım yer
işte ne kadar dostunda olsa tabikide dostununda dostu var özel çocukların özel anneleri olcaz anlıyacağın canım

Bizde 6 yıllık evliyiz. Ben hiç tedavi olmadım canım o yüzden babam bile kendi çocukları olsaydı tedavi olsalardı demiş anneme. bu ilk tepkisi olmuş bana bir şey söylemedi olumlu yada olumsuz. Ama insan üzülüyor. Daha önce 1 yıl içinde 3 gebelik yaşadım maalesef kucağıma alamadım. 1 yıldır da hamile kalamıyorum. Eşimin tarafı sadece ilk hamileliğimi biliyor diğerlerinde haberleri yok. O yüzden onların tepkisini hiç kestiremiyorum. Bizim vericek sevgimiz vaktimiz emeğimiz var. Zorlu tedavi süreçleriyle kendimizi yıpratmak istemedik çünkü bizim sorunumuz gebeliğin devamındaydı. Yüreğimizdeki sevgiyi ertelemeyip böyle bir karar aldık. Ben kendi durumum için söylüyorum illa kendim doğurmak istiyorum diye zorlamak bencillik olurdu. Her şerde bir hayır vardır yaşadığım herşeyi sevgiyle kucaklıyorum.

seni anlıyorum en azından oluyormuş bunu öğrenmekte çok güzel bişey benim açımdan benim halamda sürekli düşük yaparmış 7 tane düşük yapmış sonra 1 kızı olmuş bence bunu dene ama tedavi sürecinide dene derim ben sana erkek faktörlü olunca durum çok zor ama kadın faktörlü olunca mutlaka bişeyler oluyo kafayla alakalı birazda kafa rahatsa oluyor

Canım bu tür şeyler genetik oluyor maalesef biz 3 kardeşiz ama annem 11 hamilelik yaşamış. Şuan korunmuyoruz olucaksa zaten olur. Dediğin gibi rahat olmak çok önemli. Benim hafif kan pıhtılaşması ve bağışıklık problemim var. ilerde bana sorun çıkarmasın diye immünolojide tedavi olucam. Nede olsa anne olucaz kendimize iyi bakmamız lazım. Sende üzme canım kendini inan evlat acısı yaşamaktansa hiç hamile kalmamayı tercih ederdim ama o zaman kendimi çok yıpratıp bu kararı vericektim.

Günaydın hanımlar, evlat edinmeyle ilgili araştırma yapan arkadaşlara faydalı olması açısından aşağıdaki linki paylaşıyorum.
Bu yola giren herkese kolaylıklar diliyorum.

"http://www.sosyalhizmetuzmani.org/evedsad.htm"

canım güzel dileklerin ve önerilerin için teşekkür ederim...hazır yeni doğmuş setler var onlardan 2 takım alacağım ...inceledim...dediğin gibi giydirmesi çok kolay...malum bebiş taze olunca insan kıyamıyorrrr....dokunurken bile içi titriyor....

isim konusunda bakalım devam ediyoruz araştırmaya...tek isim mi iki isim mi kararsız kaldık....

Allah'ım gönlünüzden geçenleri nasip etsin.Tez zamanda yavrularımıza kavuşuruz inşallah.

aminnnnnnn canımmmmm

ben evlatlık düşünüyordum ama eşim pek sıcak bakmıyordu tedavilere devam edelim...mutlaka olur diyordu...ki tüp bebek tedavileri hem maddi hem manevi çok yıpratıcı...eşim bu evlatlık konusunu araştırmış ve kısa zamanda inşallah kavuşacağız...açıkcası bana süpriz oldu...böyle birşey beklemiyordum....ama tedavilere devam edeceğiz...tedavi olmayan rakdaşlara naçizane tavsiyem bence 1-2 defa tüp bebek deneyin...sonra yaş ilerledikçe keşke deneseydik belki olurdu demezsiniz....iyi bir klinikte iyi bir doktorda denenebilir....bebiş geldikten sonra ben histereskopi yaptıracağım...sağ tüp tıkalı solda ise çikolata kisti var...ayrıca yumurtalık rezervlerinde azalma var...yazın inşallah bir deneme daha yaparım....hem bu bebiş benim psikolojimi de düzeltecektir....benim ailem biliyor ama eşimin ailesi bilmiyor...bayramda az çıtlattım nabız yoklamak için...negatif yaklaşmadılar ama üp bebek dneseniz dediler....tabi onlar daha önceden yapılan tüp bebek denemeşerinden haberdar değillerdi....eşim ben söylerim demişti açıkcası bende karşı çıkmadım....herşeyin hayırlısı....hepinizi çok öpüyorum...iyi pazarlarrr

merhaba scuba.. biz de tedavi olmadık. 2 hamileliğim de düşükle sonuçlandı. herşey iyi giderken 9.haftadan sonrayı göremiyorduk. bana yapılan genetik incelemelerde orta derecede pıhtılaşma problemim olduğu söylendi. doktorumuz da umutluydu. eşim testleri bile yaptırmaya gerek görmedi. hiç gerek yok, çocuk sahibi olacaksak evlat edinelim dedi. ikimiz de bu konuda istekliydik. evet ailelerden tedavi olsaydınız diyenler oldu ilk etapta. benim tedavi olacak durumum yok, çocuk oluyor ama durmuyor bir daha kaldıramam öyle bir kaybı dedim, kapandı konu. ay olur mu öyle, kendi çocuğun gibi olur mu diyenlere bebek konusunda herşeyi ilk hisseden ilk yaşayan annedir, ben içime sindirdikten, ben istedikten sonra başka kimseye laf söylemek düşmez dedim..
yapılan denemeler, tüp bebek girişimleri, operasyonel çözümler hem madden hem manen çok yıpratıcı geliyor bize. yapan arkadaşlarım oldu, ilk seferinde başaran, defalarca deneyen, her defasında farklı problemlerle karşılaşan. nasıl beklenti içine girildiğini ve yıpranıldığını gördük.. deneyebilirdik yine de ama biz yaş ve pıhtılaşma riskini üstüste koyunca yeniden kaybetme psikozunu yaşamayı istemedik. tüm çocuklar bizim diyorduk zaten, onlardan birisi evimizde bizimle olsun dedik.. aynen yazdığın gibi verilen emek ve sevgi önemli olan..doğurmak falan ikinci planda kalıyor bana kalırsa..
evlat edinme sırasında yaşanan süreç de çok kolay değil. belirsizlikler yine peşini bırakmıyor insanın. ama sonuç gerçekten çok güzel. kızıma baktıkça onu daha ayrı bir şekilde sevdiğimi dillendiriyorum. gerçekten doğursam bu kadar sevemezdim gibi geliyor. kızım 2 yaşındayken kavuştuk birbirimize.. bebekliğini göremediğim için hayıflanıyorum ama bundan sonrasını dolu dolu geçirmek için daha fazla arzu duyuyorum..
umarım sizin için de hayırlısı olur..

buradaki tum evlat edinen anneler babalar için yazıyorum...

siz ne kadar yüreği büyük sevgi dolu insanlarsınız ya...aslında cok sey yazmak istiyorum yaptığınız davranış karsısında kelimelerim tükeniyor...
okadar cocouk varkı aileye sevgiye ihtiyacı olan...ne kadar yüce bir karar evlat edinmek...

küçügümünde büyügümünde ellerinden ve yüregğinden öpüyorum..başkada birsey diyemiyorum nokta

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…