Bklmk zoR...Saßrtmk ÇoK Zor.....
umarım bu hafta güzel haberler alırız tek dilegim artık topigimizin neşelenmesi
maşallah ne güzel eşinin böyle düşünmesi benim eşim hiçbirşeye yanaşmıyor haber gelsin diyor bir günlük iş onlar ne lzımsa hepini alırız diyor
Canım ne güzel siz kendinizi tutabiliyorsunuz, biz karı koca kendimizi kaybediyoruz. Bu konuda hiç mantıklı davranmıyoruz aslında. Neyi nereden alacağınıza karar verdikten sonra tabiki bir iki günlük birşey. Zaten önce aciller alınır, zaman içerisinde tüm ihtiyaçları tamamlanır. Uzmanımıza da sormuştum ben, ev ziyaretine geldiğinizde bebek odasını hazır mı görmek istiyorsunuz, yapalım mı odasını demiştim. O da hayır odanız nasılsa öyle kalsın, başvurunuzun onaylanmaması gibi bir seçenekte var demişti (Allah korusun).
elbetteki bu kararı vermek çok zor anlıyorum seni gelgitler yaşadım bende defalarca bende hiç korunmadım malesefki tedaviler uzun ve sıkıcı süreçten geçiyor olayı bende akışına bıraktım artık olursa ilerde kendiliğin olur diye birde çok duydum ben evlatlık alıpda çocuğu olan çokmuş takdiri ilahi tabiki sağlam bir sperm ve yumurta rabbim ol desin yeterki
genetik derken benim yengemin sülasinde onlarda her kadın ilk gebeliğinde bebiş düşürürmüş yengeminde öyle oldu ilki düştü
bak aklıma ne geldi biz alırmışız bebişleri 2014 de sonra 2015 de gebelik patlaması kervanının en başında olurmuşuz ne güzel olur ya e tabi kafa rahat ohh çocuk geldi mis hanimiş hanimiş derken aaaaa bizim göbüş hamiş olurmuş ne tatlı olurya kardeş kardeşde büyütürüz kız
Yazılanları uzun bir süredir takip ediyorum.Her ilin farklı başvuru ve değerlendirme yöntemi olduğunu gördüm. Ben de evlat edinmek için 2 Ocak 2013 de başvuruda bulundum. Sizlerden tek farklı yönüm evli değilim. Böyle olunca da süreç benim için gerçekten zor geçiyor. 1 Kasımda ev ziyaretine geldiler. 8 inde çocuk sahibi olup olamayacağım belli olacak. İki haftadır yemek yemeği unutuyorum, onun yerine odasını nereye yapacağımı neler alacağımı düşünüyorum. Bir an önce karar bildirilse çok mutlu olacağım...
Eşimin işinden bir sorun çıkmazsa yarın başvurumuzu yapıcaz. Ne olur her şey yolunda gitsin dua edin bize olur mu? Ay ben bu gecede uyuyamıycam.
İyiyim teşekkür ederim sen nasılsın? Biz 2 hafta sonra mülakat/görüşme yapıcaz. Uzmanımız bayramdan sonra arayın randevu alın demişti. Yaklaşık 2 saat sürüyormuş. Okuduğumuz kitaplardan tut da, özgeçmişimize kadar hepsini eşime ayrı bana ayrı soracaklarmış.
Bu arada benim için çok sevindirici bir haber oldu. Eğer benimle aynı dertten muzdarip anne adayları varsa onlar da dikkatle okusunlar bunları. Uzmanımız eve geldiğinde bu arada sizin yaş konusu sıkıntı yaratmayacak dedi. Normalde bana Aralık 2014'ten önce sıranız gelse bile size bebek veremeyeceğiz denmişti. 5 yıllık evli değiliz ve sadece eşim 30 yaş üzerinde. Ama hem forumdaki bazı annelerden öğrendiğim kadarıyla, hem de uzmanımızın söylediğine göre ya 5 yıllık evlilik şartı ya da sadece eşlerden birtanesinin 30 yaş üzeri olması yetiyormuş! İç tüzük ve yönetmelik arasında bir farklılık varmış, o düzeltilecekmiş. Zaten forumdan bir arkadaşın benimle aynı şekilde olup evlatlık aldığını ve yaşının dolmasının beklenmediğini öğrenince tam bir bayram havası yaşadık evimizde. Heleki istanbuldan kız bebek için 2. Ayda başvurup 10. Ayda bebeklerine kavuşan anneleri forumda gördükçe aslında belki de ne kadar az zaman kaldığını görüyorum bebeğimize kavuşmamıza.
Onay süreci nasıl işleyecek hiç bir fikrim yok ama bizim evraklar henüz tamamlanmadı. Uzmanımız mülakata geldiğinizde diğer şeyleri konuşuruz dedi. Savcılıktan temiz kağıdı vs. gibi ayrıntılar kalmış gibi görünüyor. Onlar da sanırım çok fazla zamanımızı almaz. Benim asıl merak ettiğim biz bütün belgeleri teslim ettikten ne kadar süre sonra onayımız geliyor ve sıramız belli oluyor. Belki de yeni yılda ya da ilkbaharda kızım bizimle olacak kim bilebilir? Zaten bazen şunu düşünüyorum belki komik gelebilir ama.. "Şuan bebeğimiz anne rahmine düşüyor olabilir" gibi ilginç yorumlarda bulunuyorum kendi kendime. :)))))
Rabbim hepimize sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah. Bekleme sürelerimiz tahminimizden de kısa olsun inşallah. AMİN
Senin sürecin nasıl gidiyor? Siz de Mayısta mı başvurdunuz? Tam tarihiniz nedir? Özelden yazabilirsen sevinirim. En azından ikimizden birine sıra gelince diğerine çok az kaldığını öğrenmiş oluruz. :)
Sevgiler
merhaba kardesler
bızde 25 ekımde evraklarımızı verdık ve ev zıyaterını beklıyoruz.
8,5 yıllık evlıyım
kız erkek farketmez dedım sonunda amacım bır yetımı buyutmekse cınsıyet benım ıcın cok farketmıyor.
0-2 yas arası yazdırdık.
banada yardım edermısınız
nezaman ev zıyaretıne gelırler
bılgı almak ıcın nereyı aramalıyım ben sızce
hakkımızda hayırlısı olsun ınsallah
dualarımız seninle arkadaşım inşallah herşey yolunda gider
evet bu şart hep vardı hatta cocuk esirgemenin evlat edinme kısmında resmi sitesinde de yazıyor şart şu eşlerden biri 30 yaş üstü olucak yada 5 yıllık evli olucak yani hem 30 yaş hemde 5yıllık evlilik şartı aranmıyor ama işte kurumdan kuruma bu uygulama fark ediyordu kimi eşlerden biri 30 yaşında ve 5yıllık evlilik yoksa kabul etmiyordu artık o sıkıntıyı kaldırmışlar çokda iyi oldu inşallah aşka güzel düzenlemelerde olurBiri bana "Bu arada benim için çok sevindirici bir haber oldu. " diye başlayan paragrafı açıklayabilir mi yani eşlerden birinin yaşı 30 üstüse ve--- evlilikde 5 yıl dolmadısa--- eşlerden bri 30 yaş altıysa gene de başvuru yapabilio muyuz bu bu demek mi oluyor????
hoşgelin hayırlı uğurlu olsunmerhaba kardesler
8,5 yıllık evlıyım
kız erkek farketmez dedım sonunda amacım bır yetımı buyutmekse cınsıyet benım ıcın cok farketmıyor.
0-2 yas arası yazdırdık.
çok sağol canım.
Meraba hanımlar gittik geldik bize bilgi formu verdiler bilgilendirdiler. ama form falan doldurmadık bize sorular sordu bir kağıda not aldı. istenen evrakların listesini verdiler. Gördüğümüz tedavileri sorunumuzun ne olduğunu sordular işte orda biraz problem oldu. Biz çocuğu olmayan ailelere çocuk vermeyi tercih ediyoruz dedi. önce tedavi olup bütün ümitleriniz tükendiğinde gelmenizi tercih ederiz dedi. Başvurmamıza engel bir durum değil ama negatif bir durum. yani şunu anlamıyorum bana dr senin çocuğun olmaz demiyor. ama kime diyor ki şunu da deniyelim bunu da deniyelim demiyorlar mı 3. 5. 10. tüp bebek denemelerini duyuyoruz hangi dr gelme yeter kesin olmıycak diyor. Ben kendimi biraz daha yıpratıyım tedavilerlede bozıyım piskolojimi sonra daha mı iyi bakıcam çocuğuma. Mahkeme sürecine kadar biyolojik bebeğiniz olursa hakim size vermeyebilir dedi. çok moralim bozuk çıktığımdan beri ağlıyorum.
evet bu şart hep vardı hatta cocuk esirgemenin evlat edinme kısmında resmi sitesinde de yazıyor şart şu eşlerden biri 30 yaş üstü olucak yada 5 yıllık evli olucak yani hem 30 yaş hemde 5yıllık evlilik şartı aranmıyor ama işte kurumdan kuruma bu uygulama fark ediyordu kimi eşlerden biri 30 yaşında ve 5yıllık evlilik yoksa kabul etmiyordu artık o sıkıntıyı kaldırmışlar çokda iyi oldu inşallah aşka güzel düzenlemelerde olur
hoşgelin hayırlı uğurlu olsun
nerden başvurdun hangi il eğer istersen listeye eklerim
yanlız yetim alıp büyütmek değilde evlat alıp bağrına basmak daha güzel olmazmıydı
aaaa niye üzülüyorsun boşver uzmanlar hep böyle ooo sen benim yaşadıklarımı duysan başvurmaktan vazgeçerdin :)
yılmak yok yanlızca evet cocuğu olmayan ailelere verme konusunu biliyorum benim eşimden dolayı olmuyor ve bizden drdan rapor istediler eşimden dolayı olmadığı ve tıbben olması imkansız oluduğuna dair gerçi bunuda her uzman istemiyor ama işte bizimki istemişti
merhaba kardesler
8,5 yıllık evlıyım
0-2 yas arası yazdırdık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?