canım güzel dileklerin ve önerilerin için teşekkür ederim...hazır yeni doğmuş setler var onlardan 2 takım alacağım ...inceledim...dediğin gibi giydirmesi çok kolay...malum bebiş taze olunca insan kıyamıyorrrr....dokunurken bile içi titriyor....
isim konusunda bakalım devam ediyoruz araştırmaya...tek isim mi iki isim mi kararsız kaldık....
aminnnnnnn canımmmmm
ben evlatlık düşünüyordum ama eşim pek sıcak bakmıyordu tedavilere devam edelim...mutlaka olur diyordu...ki tüp bebek tedavileri hem maddi hem manevi çok yıpratıcı...eşim bu evlatlık konusunu araştırmış ve kısa zamanda inşallah kavuşacağız...açıkcası bana süpriz oldu...böyle birşey beklemiyordum....ama tedavilere devam edeceğiz...tedavi olmayan rakdaşlara naçizane tavsiyem bence 1-2 defa tüp bebek deneyin...sonra yaş ilerledikçe keşke deneseydik belki olurdu demezsiniz....iyi bir klinikte iyi bir doktorda denenebilir....bebiş geldikten sonra ben histereskopi yaptıracağım...sağ tüp tıkalı solda ise çikolata kisti var...ayrıca yumurtalık rezervlerinde azalma var...yazın inşallah bir deneme daha yaparım....hem bu bebiş benim psikolojimi de düzeltecektir....benim ailem biliyor ama eşimin ailesi bilmiyor...bayramda az çıtlattım nabız yoklamak için...negatif yaklaşmadılar ama üp bebek dneseniz dediler....tabi onlar daha önceden yapılan tüp bebek denemeşerinden haberdar değillerdi....eşim ben söylerim demişti açıkcası bende karşı çıkmadım....herşeyin hayırlısı....hepinizi çok öpüyorum...iyi pazarlarrr
Yaşananlar farklı bile olsa endişeler benzer. Allah bağışlasın size bebeğinizi ne heyecan vardır şimdi evinizde insanın eli ayağı dolaşır. bizde tez vakitte düşelim bu tatlı telaşlara.
merhaba scuba.. biz de tedavi olmadık. 2 hamileliğim de düşükle sonuçlandı. herşey iyi giderken 9.haftadan sonrayı göremiyorduk. bana yapılan genetik incelemelerde orta derecede pıhtılaşma problemim olduğu söylendi. doktorumuz da umutluydu. eşim testleri bile yaptırmaya gerek görmedi. hiç gerek yok, çocuk sahibi olacaksak evlat edinelim dedi. ikimiz de bu konuda istekliydik. evet ailelerden tedavi olsaydınız diyenler oldu ilk etapta. benim tedavi olacak durumum yok, çocuk oluyor ama durmuyor bir daha kaldıramam öyle bir kaybı dedim, kapandı konu. ay olur mu öyle, kendi çocuğun gibi olur mu diyenlere bebek konusunda herşeyi ilk hisseden ilk yaşayan annedir, ben içime sindirdikten, ben istedikten sonra başka kimseye laf söylemek düşmez dedim..
yapılan denemeler, tüp bebek girişimleri, operasyonel çözümler hem madden hem manen çok yıpratıcı geliyor bize. yapan arkadaşlarım oldu, ilk seferinde başaran, defalarca deneyen, her defasında farklı problemlerle karşılaşan. nasıl beklenti içine girildiğini ve yıpranıldığını gördük.. deneyebilirdik yine de ama biz yaş ve pıhtılaşma riskini üstüste koyunca yeniden kaybetme psikozunu yaşamayı istemedik. tüm çocuklar bizim diyorduk zaten, onlardan birisi evimizde bizimle olsun dedik.. aynen yazdığın gibi verilen emek ve sevgi önemli olan..doğurmak falan ikinci planda kalıyor bana kalırsa..
evlat edinme sırasında yaşanan süreç de çok kolay değil. belirsizlikler yine peşini bırakmıyor insanın. ama sonuç gerçekten çok güzel. kızıma baktıkça onu daha ayrı bir şekilde sevdiğimi dillendiriyorum. gerçekten doğursam bu kadar sevemezdim gibi geliyor. kızım 2 yaşındayken kavuştuk birbirimize.. bebekliğini göremediğim için hayıflanıyorum ama bundan sonrasını dolu dolu geçirmek için daha fazla arzu duyuyorum..
umarım sizin için de hayırlısı olur..
Benimde en fazla 10 hafta sürdü gebeliğim. Allahım bir daha hamilelik nasip ederse aynı acıyı yaşatmasın sana ve hiç kimseye. yaşamayan bilmez etrafındaki herkes senin için üzülürken sen yalnızca kaybettiğin yavrun için yanarsın. mevlananın bu sözünü çok severim "hamdım, piştim, yandım". Eğer ilk bebeğimi kucağıma alabilseydim anneliğim ham kalırdı, asla şuan ki gibi olmazdık bende eşimde.
2. meleğimizi kaybettiğimizde eşim evlat edinelim demişti ama ben o psikolojiyle ciddiye alamadım. 4 ay içinde 2 kayıp yaşamıştım beni teselli etmek için söylüyor sanmıştım çünkü benim eşim çocuk delisi adamlardan değildi. ona güvenemedim açıkçası. hiçbir zaman 2. çocuğun lafını etmeyen tek çocuk istediğini söyleyen adam gitti kardeşte olur ikizde olur kendi çocuğumuz olsa ona da kardeş olur diyen adam geldi. hiçbir hamileliğimde çocuk ismi düşünmeyen adam gitti kızımızın adını ne koyucaz diye her gün soran adam geldi. eşime istersen tedavide olabiliriz bu arada sıramızda ilerler dedim, eşim istemedi. bizim geldiğimiz noktada hiç bir farkı olmıycak belki kendimde doğurucam hayat ne getirir bilmiyoruz ki. tek bildiğimiz hepsi bizim evlatlarımız. yaşım yeni 34 oldu kızımıza kendimiz kardeş yapamazsak tekrar bu yolla evlat sahibi olmayı düşünüyoruz.
Ay sanki her şey olmuş bitmiş gibi yazdım ama inşallah bize de sizin ki gibi bir meleği emanet ederler. Yavrunuzla uzun ve mutlu bir ömür sizin olsun. 2 yaş çok küçük bir yaş aslında büyüyünce ilk hatırladığı siz olucaksınız. bende ilk aylarını göremiycem ama sonrasında her anımız çok kıymetli olucak.
Son düzenleme: