Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

Yaşananlar farklı bile olsa endişeler benzer. Allah bağışlasın size bebeğinizi ne heyecan vardır şimdi evinizde insanın eli ayağı dolaşır. bizde tez vakitte düşelim bu tatlı telaşlara.

Benimde en fazla 10 hafta sürdü gebeliğim. Allahım bir daha hamilelik nasip ederse aynı acıyı yaşatmasın sana ve hiç kimseye. yaşamayan bilmez etrafındaki herkes senin için üzülürken sen yalnızca kaybettiğin yavrun için yanarsın. mevlananın bu sözünü çok severim "hamdım, piştim, yandım". Eğer ilk bebeğimi kucağıma alabilseydim anneliğim ham kalırdı, asla şuan ki gibi olmazdık bende eşimde.
2. meleğimizi kaybettiğimizde eşim evlat edinelim demişti ama ben o psikolojiyle ciddiye alamadım. 4 ay içinde 2 kayıp yaşamıştım beni teselli etmek için söylüyor sanmıştım çünkü benim eşim çocuk delisi adamlardan değildi. ona güvenemedim açıkçası. hiçbir zaman 2. çocuğun lafını etmeyen tek çocuk istediğini söyleyen adam gitti kardeşte olur ikizde olur kendi çocuğumuz olsa ona da kardeş olur diyen adam geldi. hiçbir hamileliğimde çocuk ismi düşünmeyen adam gitti kızımızın adını ne koyucaz diye her gün soran adam geldi. eşime istersen tedavide olabiliriz bu arada sıramızda ilerler dedim, eşim istemedi. bizim geldiğimiz noktada hiç bir farkı olmıycak belki kendimde doğurucam hayat ne getirir bilmiyoruz ki. tek bildiğimiz hepsi bizim evlatlarımız. yaşım yeni 34 oldu kızımıza kendimiz kardeş yapamazsak tekrar bu yolla evlat sahibi olmayı düşünüyoruz.
Ay sanki her şey olmuş bitmiş gibi yazdım ama inşallah bize de sizin ki gibi bir meleği emanet ederler. Yavrunuzla uzun ve mutlu bir ömür sizin olsun. 2 yaş çok küçük bir yaş aslında büyüyünce ilk hatırladığı siz olucaksınız. bende ilk aylarını göremiycem ama sonrasında her anımız çok kıymetli olucak.

Son düzenleme:
Kızlar eşimin beni tesellisinde kullandığı sözler hamilesin bu hamilelikte iğne yok acı yok negatif sonuç yok sadece bekleme süresi var en güzeli sonunda mutluluk var kızımız gelecek bu süreç hepimiz için geçerli moralinizi bozmayın Allah hepimize bol sabırlar versin tez zamanda evlatlarımıza kavuşalım

Sayfalari hizlica okudum, minnos uyanmadan ben de taze annelerden biri olarak biseyler yazayim dedim.. Oncelikle Scuba hosgeldin :) Basvurun hayirli olsun, zaman su gibi akip gecsin insallah. Guzel olan su ki, bir belirsizlige dogru yurumedigimiz icin o zaman akip geciyor.. Allaha cok sukur ki boyle bir kurum, boyle prosedurler var ki, aileler yavrulariyla bulusuyor.

Gelelim tavsiyelere :) isim cok zor bir konu.. Bugune kadar bir hayal ismin olmadiysa titiz bir calisma yapmak sart :)) biz uzun bir zamana yaydik, aday isimler uzerinde esimle birkac aksam calistik.. Sesli okuyup hatta ismi seslenmek iyi bir yontem :) bazen kagit ustunde cok guzel gelen bir ismi pencereden seslenince komik kalabiliyor :) Ama bir suru web sitesi var anlamlariyla, secim yapmayi kolaylastiriyor.

Biberon konusunda ben cam almadim, yeni plastikler de cam kadar saglikli diye dusunuyorum.. Neden cam almadim? Bir cok agir, gecenin ikisinde o agirlik bile agir geliyor insana.. Sonra yere dusunce kirilmiyor, slk slk yere de dusuyor biberonlar ordan burdan. Cam olunca kirilir ve cok ses cikar. Evde bebek olunca ses de cok onemli. Dr brown bir tane aldim ama ne teferruat o oyle, iki tane de avent aldim, yikamasi filan daha kolay.. Ben musluk suyu konusuda cok hassasim, direkt musluk suyuyla yikayip asla kullanmiyorum, her kullanimdan sonra kaynamis icme suyuyla calkaliyorum.. Deterjanla yikadiktan sonra da steril aletinden geciriyorum ki sebeke suyunun etkisi kalmasin.. Ona ozel bulasik deterjani satiliyor, ondan da aldim.. Belki fazla titizlik diyeceksiniz ama bizim bebeklerimiz anne sutu alamadigi icin bagisiklik sistemleri belki diger bebekler kadar kuvvetli olmayabilir, bir de daha asilarini tamamlamadilar, o zamana kadar birkac ay boyle. Yikamak icin de icme suyu kullaniyorum..

Thorbank, araba icin tavsiyem istanbuldaysan iscan gecisine atlayip gidin,envai cesit var.. 4-5 dukkana gir, onlar sana anlatiyor, senin de bir fikrin olusuyor..

Kiyafet zaten bir suru hediye de geliyor, o yuzden az az almak lazim.. Kollarinin ucunu dondurup eldiven yapabildigin bodyler en iyisi, tirnaklarini kesmek cok zor oluyor, cirt diye yuzlerini ciziveriyorlar. Eldiven taksan ikide bir dusuyor, en iyisi o tarz bodyler. Mama onlugunden binlerce alabilirsin :) agiz bezi de ayni isi goruyor. Ondan da binlerce olsa kullaniliyor. Ben onlari ayri yikiyorum, cisli misli oluyor kiyafetler, bezini degistirirken ayak cat diye beze degiyor, corap kirleniyor, kaza cok :)) zaten bebek camasirlari ayri yikandigi icin, bir de kiyafetlerle onluk ve agiz bezlerini ayri yikayinca iyice birikmesi gerekiyor. Bebek deterjani da aliyorsun zaten, o da lazim..

Ben bir de anakucagi tavsiye ediyorum ev icin olanindan.. O da buyuk rahatlik.. Ben emzirme yastigi da aldim, ehri bugru olmuyor cocuk mamasini verirken, sana da rahatlik..

Banyo icin kucuk kuvet de almak gerek filesiyle.. O da cok lazim.. Hatta metal ayagininda tavsiye ederim, yuksekte belin agrimadan yikiyorsun...

Ay ben yazdikca yazarim :) zaman akip gececek, hic merak etmeyin, haftada kac kez kaka yaptigi en muhim konusma konunuz olacak evde :)

Hoşbulduk teşekkürler kedicik 2. Sen hep uzun uzun yaz bunları okumak eminim hepimize iyi geliyrodur. İlerde lazım olucak bilgileri yavaş yavaş depoluyorum. şu eldivenli badyleri bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu.

[table="width: 500, class: grid, align: left"]
[tr]
[td]ANNELERİMİZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİH[/td]
[td]MELEĞİ[/td]

[/tr]
[tr]
[td]Lee26[/td]
[td]06.2009[/td]
[td]Kız-Erkek[/td]
[td]06.2012[/td]

[/tr]
[tr]

[td]Herdemk[/td]
[td]03.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]08.2012[/td]

[/tr]
[tr]

[td]pare55[/td]
[td][/td]
[td]Samsun Erkek[/td]
[td]11.2012[/td]
[/tr]
[tr]
[td]esma16[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]12.2012[/td]

[/tr]
[tr]
[td]Malibu52[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız[/td]
[td]03.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]destina0706[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]gerçek19[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Çorum Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]fillo[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]04.2013[/td]

[/tr]
[tr]

[td]cvcv[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Edirne Kız-Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]gcs[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]eskrymar[/td]
[td][/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]DamlaUmut[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]İstanbul Erkek[/td]
[td]07.2013[/td]

[/tr]
[tr]
[td]gamzeli77[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İstanbul Rıza-Kız[/td]
[td]08.2013[/td]

[/tr]
[tr]
[td]hayalimmm84[/td]
[td]12.2012[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]LVNY[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]5059[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td]09.2013 [/td]
[/tr]
[tr]

[td]EflatunA[/td]
[td]07.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td]09.2013 [/td]

[/tr]
[tr]
[td]kedicik2[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]10.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]ANNE ADAYIMIZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİHİ[/td]
[td]MELEĞİ[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Otuznisan[/td]
[td]10.2011[/td]
[td]Adana Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]Betus11[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]Kız-Erkek(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]gazıduz[/td]
[td][/td]
[td]Mersin [/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]hasel06[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Ankara Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]effsa[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Denizli Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]minapia[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Antalya Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]fionatheprincess[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]zaman[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]tu_runcu[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]ndmysmn[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]Düzce Ter-Rıza Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]eslu[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]Hazan72[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Düzce Terk-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]pozitif29[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Ankara Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]cansunida[/td]
[td]03.2013[/td]
[td] Kız(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]sedenaz[/td]
[td]04.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]umutirem[/td]
[td]04.2013[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]babiesrus[/td]
[td]05.2013[/td]
[td]İstanbul-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr] [td]nisra[/td]
[td]05.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]BLUDENİZ[/td]
[td]06.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]Kardelengül[/td]
[td]07.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]yasamezgim[/td]
[td]08.2013[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]tenarrr[/td]
[td]08.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]sude_cisem[/td]
[td]09.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[/table]

Kedicik seninle aynı şekilde düşünüyoruz) bende elimde bir bardak yıkasam bile içme suyuyla çalkalayıp öyle kullanıyorum. Kızımız için stelizatör ve mama ısıtıcı beğendim weewell'in hepsi bir arada olanı. Kol ucundan kıvrılıp eldiven olan bodylerden alacağım, çok iyi ettin hatırlattın bana da küvetini beğendim, küvetin delikli maşrapası var bebeğin kafasına yağmur damlası gibi akıyor. Onlardan alacağım. Bulaşık makinesi deterjanından, çamaşır yumuşatıcısına herşeyi listemde ayarladım. Uzman onaylandınız der demez hepsini alacağım kısmetse. Biberon olarak hem dr.brown cam şişesini aldım gaz gidericili, hem de aventin yeni doğan setini aldım içinde 2 büyük, 2 küçük biberon, emzik ve fırçası var. Şimdilik 5 biberon yeter sanırım. 4 paket 12li ağız bezi aldım, omzumakoymak için gaz çıkartma bezi aldım. Eşimde benden beter kızımıza ne lazımsa alalım eksik kalmasın hiçbirşeyi yavrumun diyor. O öyle dedikçe benim içim gidiyor. Öyle güzel bir rüyadayız ki sadece kızımızın sesini duyup uyanmak istiyoruz bu rüyadan.

Sevgiler, güzel bebişini öp yerime lütfen

Amin canım hamileliğimiz kısa zamanda, mutlu sonla bitsin inşallah

Yazılanları uzun bir süredir takip ediyorum.Her ilin farklı başvuru ve değerlendirme yöntemi olduğunu gördüm. Ben de evlat edinmek için 2 Ocak 2013 de başvuruda bulundum. Sizlerden tek farklı yönüm evli değilim. Böyle olunca da süreç benim için gerçekten zor geçiyor. 1 Kasımda ev ziyaretine geldiler. 8 inde çocuk sahibi olup olamayacağım belli olacak. İki haftadır yemek yemeği unutuyorum, onun yerine odasını nereye yapacağımı neler alacağımı düşünüyorum. Bir an önce karar bildirilse çok mutlu olacağım...

kardide hg niz .hayırlı olsun başvurunuz.şartlar uygun olduktan sonra kesinlikle onaylarlar..

Merhaba Kardide başvurunuz hayırlı uğurlu olsun, en kısa zamanda bebeğinizi kucağınıza alırsınız inşallah.

elbetteki bu kararı vermek çok zor anlıyorum seni gelgitler yaşadım bende defalarca bende hiç korunmadım malesefki tedaviler uzun ve sıkıcı süreçten geçiyor olayı bende akışına bıraktım artık olursa ilerde kendiliğin olur diye birde çok duydum ben evlatlık alıpda çocuğu olan çokmuş takdiri ilahi tabiki sağlam bir sperm ve yumurta rabbim ol desin yeterki
genetik derken benim yengemin sülasinde onlarda her kadın ilk gebeliğinde bebiş düşürürmüş yengeminde öyle oldu ilki düştü
bak aklıma ne geldi biz alırmışız bebişleri 2014 de sonra 2015 de gebelik patlaması kervanının en başında olurmuşuz ne güzel olur ya e tabi kafa rahat ohh çocuk geldi mis hanimiş hanimiş derken aaaaa bizim göbüş hamiş olurmuş ne tatlı olurya kardeş kardeşde büyütürüz kız

evet aşılama yüzde 15 tüp bebek yüzde 50 tedavi süreci yüzde 30 ile 60 hep yüzdeyle yaşamakdan bende bıkmıştım en azından bu sonuçlu mutlu ediyo benide

hımmm demek sende minnoş diyosun bende minoş diyorum hatta evrakları hazırlarken kalabalıkda çıldırırken bir türküdür dilimde amanın minnoş minnoş yaktın beni minnoşu söyleyerek gülümsedim hep

maşallah ne güzel eşinin böyle düşünmesi benim eşim hiçbirşeye yanaşmıyor haber gelsin diyor bir günlük iş onlar ne lzımsa hepini alırız diyor
maşallah inşallah hayırlı haberini alırsın
hadi bakalım inşallah hamiş haberlerinizide almak nasip olur

babiesrus nasılsın sanırım ev ziyaretimiz aynı gün olmuştu veya 1 veya 2 gün sonra mıydı acaba neler yaptın benım işe grmem şart snra diğer evrakları hazrlayıp sıraya alınacakmışız

babiesrus nasılsın sanırım ev ziyaretimiz aynı gün olmuştu veya 1 veya 2 gün sonra mıydı acaba neler yaptın benım işe grmem şart snra diğer evrakları hazrlayıp sıraya alınacakmışız

İyiyim teşekkür ederim sen nasılsın? Biz 2 hafta sonra mülakat/görüşme yapıcaz. Uzmanımız bayramdan sonra arayın randevu alın demişti. Yaklaşık 2 saat sürüyormuş. Okuduğumuz kitaplardan tut da, özgeçmişimize kadar hepsini eşime ayrı bana ayrı soracaklarmış.

Bu arada benim için çok sevindirici bir haber oldu. Eğer benimle aynı dertten muzdarip anne adayları varsa onlar da dikkatle okusunlar bunları. Uzmanımız eve geldiğinde bu arada sizin yaş konusu sıkıntı yaratmayacak dedi. Normalde bana Aralık 2014'ten önce sıranız gelse bile size bebek veremeyeceğiz denmişti. 5 yıllık evli değiliz ve sadece eşim 30 yaş üzerinde. Ama hem forumdaki bazı annelerden öğrendiğim kadarıyla, hem de uzmanımızın söylediğine göre ya 5 yıllık evlilik şartı ya da sadece eşlerden birtanesinin 30 yaş üzeri olması yetiyormuş! İç tüzük ve yönetmelik arasında bir farklılık varmış, o düzeltilecekmiş. Zaten forumdan bir arkadaşın benimle aynı şekilde olup evlatlık aldığını ve yaşının dolmasının beklenmediğini öğrenince tam bir bayram havası yaşadık evimizde. Heleki istanbuldan kız bebek için 2. Ayda başvurup 10. Ayda bebeklerine kavuşan anneleri forumda gördükçe aslında belki de ne kadar az zaman kaldığını görüyorum bebeğimize kavuşmamıza.

Onay süreci nasıl işleyecek hiç bir fikrim yok ama bizim evraklar henüz tamamlanmadı. Uzmanımız mülakata geldiğinizde diğer şeyleri konuşuruz dedi. Savcılıktan temiz kağıdı vs. gibi ayrıntılar kalmış gibi görünüyor. Onlar da sanırım çok fazla zamanımızı almaz. Benim asıl merak ettiğim biz bütün belgeleri teslim ettikten ne kadar süre sonra onayımız geliyor ve sıramız belli oluyor. Belki de yeni yılda ya da ilkbaharda kızım bizimle olacak kim bilebilir? Zaten bazen şunu düşünüyorum belki komik gelebilir ama.. "Şuan bebeğimiz anne rahmine düşüyor olabilir" gibi ilginç yorumlarda bulunuyorum kendi kendime. :)))))

Rabbim hepimize sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah. Bekleme sürelerimiz tahminimizden de kısa olsun inşallah. AMİN

Senin sürecin nasıl gidiyor? Siz de Mayısta mı başvurdunuz? Tam tarihiniz nedir? Özelden yazabilirsen sevinirim. En azından ikimizden birine sıra gelince diğerine çok az kaldığını öğrenmiş oluruz. :)

Sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…