Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

bacım bak hiç bir kapıyı zorlamadan yılmak yok
immunoloğunla konuş ozaman durumunu anlat hiç bir dr bu konuda sana kapılarını kapatmaz
olmadı başka dra gidersin sen istedikten eşin istedikten sonra kim karşınız da durabilir kaldı ki ben bugüne kadar kimseden duymadım hakimin evladın var yada olabilir diye aksi karar verdiğini bak geçmiş sayfalarda vardı nicini hatırlamıyorum ama biri vardı oğlu vardı biyolojik sonra kuruma başvurdular ve kızını almıştı ne kurum hakim olmaz dememişti aslında demeyede hakkı yok tavsiyem o sayfaları oku sende görürsün
yılmak yok kolay annelik yok

Arkadaşım moralini bozma burdaki arkadaşlarımın hepsi tedavileri negatif olupda başvuranlar değil bekleyipte olmayan arkadaşlarınızda bu yolla evlatlarına kavuştular görüşelerde olumlu olumsuz herşey söyleniyor yıkmak yok bizler bu yola sabırla başlayıp sabırla devam etmek zorundayız Rabbim gönlüne göre versin

sevgili scuba kararınızı yıldırmalarına izin vermeyin .şimdiden aglamak yok .ne oluyo bacım ya bu yol uzun kavisli çukurlu koşmalı böle düşün ..önüne gelen ilk engelde koyvermekte ne oluyo ..biz istedikten sonra kesinlikle başarırız .burdaki bir çok arkadaşım farklı sıkıntılarla bu yola baş koydular.çare aradık bulduk .üzüldük ama koyvermedik kendimizi. sende böle ayakta dimdik duracaksın .biz istedikten sonra kimse engeleyemez bizi.sen uzmanına diyeceksin ki ben bu yola girdim biyolojik anne baba olsamda bu yoldan asla dönmeyecegim demeliisin .onlarında duymak istedikleri bu saten.canım RABBİM yardımcın olsun .bol bol dua et ..herşey gönlünce olsun inş...

bu ay gidicem tam teşhis konamadı ama beni anlıycağından eminim dr umun. biz vazgeçmedik benimde eşiminde vazgeçmeye niyeti yok. teşekkürler canım vakit buldukça okuyorum eskileri.

Amin canım hepimizin gönlüne göre versin.

canım bende aynen öyle dedim bekleme sürecinde bir hamilelik olursa sıranızı dondurabilirsiniz de vazgeçebilirsiniz de dediğinde dondurma belki olabilir çünkü hamileliğim zor geçiyor bebeğe yeterince iyi bakamayabilirim diye ama vazgeçmeyi hiç düşünmüyoruz dedik. bu konuda ne kadar net olduğumuzu anlamıştır inşallah. ilerde kardeşler arasında sorun olabilir miras konusunda falan dedi biz kurumdaki çocuklar kadar sizin çocuğunuzun da haklarını korumakla yükümlüyüz dedi. benim aklım almıyor böyle şeyleri bizim gözümüzde zerre farkları olmıycak ama nerden bilicekler ki bizim içimizi. durmak yok tam hız yola devam. hepimiz için dua ediyorum

bu arada orda beklerken tanık olduğum bir olay beni çok etkiledi. yaşı bizden daha büyük olan bir hanım 3-4 yaşlarında yakışıklımı yakışıklı bir erkek çocuğuyla geldi. hanım çocuğun koruyucu annesiymiş. her ayın ilk pazartesi biyolojik annesiyle görüşmesi için kuruma getiriyormuş. biyolojik annesi unutmuş çocuğunu görmeye gelmedi.

Topiğimize nazar değdi uzun zamandır sessiz yeter artık bu sessizlik bitsin istiyorum inşallah yarın güzel haberler alırız özellikle 1 inci sırada olan anne adaylarımız için halaylar çekelim

canım benim sıkma canını zaten sen başvuruda bulunmuşsun hepimize öyle yaptılar önce senin yazdığın soruların aynısı sonra evrakları verdiler bizler sanki formmu doldurduk asla pes etmek yok lütfen inan birçoğumuz çok fazla dengesizce şeylerle karşılaşdık hele ben yazmak bile istemiyorum inan sabır taşı olsa çatlardı birazda uzmanın işgüzarlığı evet çocuğunun olması bir dezavantaj olabilir öncelik olmayanlar bunu biz lerede söylediler ama bu olmayacak anlamına gelmez zamanın dediği gibi forumun başlarında vardı öyle arkadaşlar ne yani şimdi mahkemeye kadar çocuğumuz olursa hakim vermeyecekmiymiş bunun garantisini kimse veremezki ancak rabbim ol deyince oluyor herşeyin bir vakti saati vardır rabbim bizim sınavımızı böyle yazmış sana hiç tedavi görmemiş herhangi bir denemede bulunmamış biri olarak uzmanımla paylaştığımı yazıyorum evet allah şuana kadar bize bir evlat nasip etmedi kimsede olmayacak diye hiç bir garanti vermiyor olabilir fakat bunuda uzmanımla paylaştım ben bilememki ne zaman olucağını belki olur dedim oda bana asla geri kalır şuydu buydu demedi şöyle düşünelim hamile kalıpta sırasını dondurmayanlarda var biraz başlarda herkese olduğu gibi yıldırma psikolojisi bende buna kızıyorum zaten ya biz deliriyoruz çocuk diye hani soruyorlarya bebekten beklentileriniz ya ben bişey beklemiyorumki ondan hiç bir anne baba bana büyüyünce baksın diye zor zamanımda koşsun diye çocuk getirmezki dünyaya belki vardır bilemem ama ben öyle düşünmüyorum ilalki bunlarda önemli ama bana evlat olsun yeter hani bu dört harf ama anlamı kocaman kelime varya ANNE desin yeter bunu nasıl anlatmalıyız onlara anlamdınki neden böyle ilk baştan haylleri yerle bir ediyorlar çok yazdım canım ama tepkim uzmanlara birazdaha anlayış evet herşeyi açık söylemek zorundalar anlıyorum ama karşısındakinin de insan olduğunu hayalleri olduğunu umutlarının olduğunu bir anda unutuveriyorlar ama sen asla vazgeçme onlara senin o kocamn yüreğini gösterki anlasınlar

hoşgeldin canım hayırlı olsun başvurun evrakları teslim ettikten bir kaç ay sonra gelmezlerse uzmanından bilgi almalısın kendini unutturma nazik nazik rahatsız et ne zamn geliceksiniz faln gibi ben hep öyle yaptım en sonunda adam pes dedi maşallah 7. ayda falan geldi tabiki bu başvuru yaptığın ille alakalı ve tabiki uzmanınla benim yazdığıma bakıpta karamsar olma sadece biraz tatlı tatlı ısrarcı olmanı anlatmaya çalıştım tekrar hayırlı olsun

Asla yılmak yok biz neler yaşadık kimse kolay vermiyor bu kararı dediğin gibi yüreğimizi görebilseler soracak tek soruları kalmazdı. o kadar hassas olduğumuz bir konu ki içimdekileri kelimelere dökmeye kalktığımda gözlerim doluyor. Neyse şimdi güçlü olma zamanı. iyiki varsınız

Yıldırma ve vazgeçirme çabaları her yerde var bana göre bunu sadece zorluklarla karşılaştığımızda vereceğimiz tepkiyi ölçmek için yapıyorlar. Sabırla ve gerçekten içten cevap verdiğimizde onlarda artık hazır olduğumuza karar veriyorlar diye düşünüyorum.

Merhaba arkadaşlar scuba sakın üzülme bizimki de sebebi açıklanamayan infertilite ve benim bir de doğal gebelikte düşüğüm vardı uzmanımız duyunca bebeğiniz olabilir falan gibi vazgeçirme cümleleri kullandı bir de beni tanıyanlar bilir kayınvalidem kuruma gidip istemediğini belirten cümleler sarfedince uzmanımız ilerde çocuğun yaşayacağı olumsuzlukları düşünüp dosyanızı kapatacağım dedi ama pes etmedik 5 kez görüşme yaptı uzmanım benimle sabrımı çoook denedi dosyamız onaylandıktan sonra bile neler yaptı ama dayanamadım şikayet ettim onu başka bölüme gönderdiler yerine başka uzman verdiler bize şimdiki bayandan Allah razı olsun lafı uzattım biliyorum ama derdi olan çok konuşurmuş yaşayarak anladım.Yani uzmanlar annelik fedakarlık ya sabır yokluyorlar,sınır zorluyorlar :)

Haa bu arada lütfen evlatlık,yetim alıp büyütme gibi sözler kullanmayalım arkadaşlar;onlar bizim CANLARIMIZ,YAŞAMA NEDENLERİMİZ,EVLATLARIMIZ...Ötesi var mı???

Son düzenleme:

scuba, öncelikle başvurun hayırlı uğurlu olsun. yazdıklarını şaşkınlık içinde okuyorum. benim de başımdan düşükler geçti, en son gebeliğimde gelişme durduğu için aldılar. ondan sonra da hamile kalamadım. doktor rahim içi yapışıklık olabilir dedi, histeroskopi önerdi. ama zaten önceki kayıpların nedenini araştırırken birçok doktora gittiğimiz, maddi manevi yıprandığımız için tedavi olmak istemedik. sevgi ve emek verdiğimiz her çocuk bizim olur, biyolojik olması önemli değil dedik. tedaviye harcayacağımız paraları alacağımız çocuğumuzun geleceği için biriktiririz dedik. tüm bunları ilk gorusmeye gittiğimizde bizimle ilgilenen uzmana (kendi uzmanımız değil) anlattık. uzman bize, biz de sizin gibi aileler olsun istiyoruz, kafasında konuyla ilgili soru işareti olmayan aileler olsun istiyoruz diyerek bizi destekledi.

ayrıca illa karnımda taşıyacağım ya da en azından birimizin genlerini taşısın diyenler yumurta ve sperm donasyonuyla çocuk sahibi olabiliyor. Türkiyede yasal değil ama başta Kıbrıs birçok yabancı ülkede bu işlem yasal ve Türkiyeden birçok kişi oralarda bu işlemi yaptırarak çocuk sahibi oluyor. daha da ötesi rahmi çocuk taşımaya uygun olmayan ama illa kendi genlerimizden olsun diye düşünen aileler Gürcistanda, Amerikada, Hindistan gibi ülkelerde (oralarda yasal) taşıyıcı anne ile çocuk sahibi olabiliyor. yani tıbben imkansız diye bişey yok. sadece Türkiyede yasal olmayan ama birçok başka ülkede yasal olan yollar var. bu yolları kullanan çok sayıda insan var. kime neye göre biyolojik çocuğunuz olması imkansız diyebiliyorlar aklım almıyor. hele uzman denilen (doğal olarak bu süreçlerin uzmanı olması beklenen) kişilerin bunları bilmemesi ve "çocuğunuz olabiliyorsa negatif bir durum" demesi içler acısı. ya da kararlılığınızı sınamak için özellikle yapıyorlar. ama şundan eminim yasal olarak, çocuğunuz olabileceği gerekçesi ile başvurunuzu geri çevirmeleri gibi bir durum söz konusu bile olamaz. kanunen biyolojik çocuğu olan aileler de evlat edinebiliyor. zannımca hiçbir uzman bu gerekçe ile dosya kapatmaya cesaret edemez, ederse ve dosya onaylanmazsa da dava açılır ve kazanılır.

Son düzenleme:
sevgili schuba uzmanınız resmen saçmalamıs bizden hiç öyle bir sey istenmedisadece durumumuzu söledik ayrıca olmayacak bir sey değil ha birde benim evladımı bendn alacak olanın alnını karıslarım ki böyle bir sebepten kesinlikle olmaz hakları yok o yavru annesinin babasının kokusunu alacak anne baba da yavrunun kokusunu alacak sonra bu ortamdan biyolojik çocuğunuz var diye koparılacak yok öyle yağma kimsenin haddine düşmez bu

miras konusuna gelince biyolojik çocuğun hakkını korumak senin uzmanına kalmamıs işgüzar yaa ayrıca herkes mirasını çocuguna bırakmak zorunda mı nice anne babalar var cocuklara zırnık bırakmıyor vakfa falan bağışlıyor

son syfayı okuyorum...scuba....lütfen...sakin olmaya.sindirmeye çalışın... bize de eve geldiklerinde psikolojik baskı uygulamışlardı...sabrınızı deniyor olabilirler...bizim yolumuz inanın normal hamilelikten daha çetin bir yol....sabır....sadece sabır..dereyi geçene .....kadar yavruyu alana kadar sabır anneler..........

Benim bir kizim varkenbasvurduk. simdi bir oglum oldu. hic de zorlamadilar aman zaten var diye. hemen umutsuzluga kapilmayin :) kendinizi dogru anlatin. bir oglumu karnimdayken kaybettim. buyuk bir korkyydu. tekrarlamasi riski var. ama kesin tekrarlar diye de bisey yok. ama viz cesaret edemedik hayati tehlike yasamak istemiyorum tekrar diye. siz istekli oldugunuzu guzel anlatirsaniz sorun olmaz bence. zaten goreceksiniz eger dogum da yaparsaniz, ha dogurmussun ha evlat edinmissin ufacik bir fark yok. ikisi de canim cigerim evladim :) allah eksikliklerini gostermesin.

Haklısın canım bizi tanımıyorlar ne kadar kararlıyız böyle böyle öğrenicekler.

Umarım şuan kayınvalidenle sorun yaşamıyorsundur. en çok korktuğum ailemin, eşimin akrabalarının nasıl karşılıycağı olmuştu. kararımızı onaylamaları önemli değil de yavrum dışlanır mı diğer torunlardan ayrılır mı diye çok korktum.

Taşıyıcı annelik bizim sorunumuzu kesin çözerdi ama lafını bile etmedik hiç düşünmedik. Bende aynı senin gibi düşünüyorum. ama heycandan kendimi tam ifade edememiş olabilirim. yada herkese uyguladıkları bir kararlılık testi olabilir. eninde sonunda anlıycaklar ne kadar istediğimizi.

Yani ben düşünmiycem evlatlarımın hakkını onlar düşünücek. büyük konuşmayı sevmem ama benim büyütüceğim çocukların arasında miras kavgası olucağını sanmıyorum. biz verebilirsek o kardeşlik duygusunu özden öte kardeş olurlar. ne verirsek onu görürüz diye düşünüyorum.

Canım senin yerin bende ayrı sen bunu bilmezsin ama seneler önce eşim evlat edinmeyi ilk önerdiğinde yazılarını çok okudum. bugün bu kararı verebilmemin sebeplerinden biride senin yaşadıkların bizimle paylaştıklarındır. bizi hiç yalnız bırakma. senin gibi güzel annelerimizin desteğine her zaman ihtiyacımız var

Amin canım. Ben özümde hissediyorum fark olmıycağını uzmanımız da sonunda anlıycak. içimi rahatlattın arkadaşım sağol

[table="width: 500, class: grid, align: left"]
[tr]
[td]ANNELERİMİZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİH[/td]
[td]MELEĞİ[/td]

[/tr]
[tr]
[td]Lee26[/td]
[td]06.2009[/td]
[td]Kız-Erkek[/td]
[td]06.2012[/td]

[/tr]
[tr]

[td]Herdemk[/td]
[td]03.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]08.2012[/td]

[/tr]
[tr]

[td]pare55[/td]
[td][/td]
[td]Samsun Erkek[/td]
[td]11.2012[/td]
[/tr]
[tr]
[td]esma16[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]12.2012[/td]

[/tr]
[tr]
[td]Malibu52[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız[/td]
[td]03.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]destina0706[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]gerçek19[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Çorum Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]fillo[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]04.2013[/td]

[/tr]
[tr]

[td]cvcv[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Edirne Kız-Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]gcs[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]eskrymar[/td]
[td][/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]DamlaUmut[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]İstanbul Erkek[/td]
[td]07.2013[/td]

[/tr]
[tr]
[td]gamzeli77[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İstanbul Rıza-Kız[/td]
[td]08.2013[/td]

[/tr]
[tr]
[td]hayalimmm84[/td]
[td]12.2012[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]LVNY[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]5059[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td]09.2013 [/td]
[/tr]
[tr]

[td]EflatunA[/td]
[td]07.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td]09.2013 [/td]

[/tr]
[tr]
[td]kedicik2[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]10.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]ANNE ADAYIMIZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİHİ[/td]
[td]MELEĞİ[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Otuznisan[/td]
[td]10.2011[/td]
[td]Adana Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]Betus11[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]Kız-Erkek(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]gazıduz[/td]
[td][/td]
[td]Mersin [/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]hasel06[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Ankara Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]effsa[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Denizli Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]minapia[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Antalya Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]fionatheprincess[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]zaman[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]tu_runcu[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]ndmysmn[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]Düzce Ter-Rıza Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]eslu[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]Hazan72[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Düzce Terk-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]pozitif29[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Ankara Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]cansunida[/td]
[td]03.2013[/td]
[td] Kız(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]sedenaz[/td]
[td]04.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]umutirem[/td]
[td]04.2013[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]babiesrus[/td]
[td]05.2013[/td]
[td]İstanbul-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr] [td]nisra[/td]
[td]05.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]BLUDENİZ[/td]
[td]06.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]Kardelengül[/td]
[td]07.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]yasamezgim[/td]
[td]08.2013[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]tenarrr[/td]
[td]08.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]sude_cisem[/td]
[td]09.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[/table]

merhaba arkadaşlar
son bir kaç sayfayı okudumda yine can sıkıcı şeyler var uzmanlar ince eleyip sık dokuyolar zaten bütün arkadaşların dediği gibi kararlılığımızı ölçmeye çalışıyorlar yılmayın kızlar bastırın biz atlattık çok şükür o dönemleri gerçi bizim uzmanımız çok iyi biri her konuyu rahatlıkla konuşabaileceğim biri herkese öyle uzman nasip etsin RABBİM...Bu arada benim kuzucuk 7 aylık oldu ilk dişi göründü 2 gün önce çok hareketli ve konuşmak için çok çaba harcayan bir melek...onun ilklerini yaşamak anlatılmaz bir duygu...çok muhteşem...Allah herkese nasip etsin ne deyim inşallah ilk adımlarınıda yazarım size...görüşmek üzere...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…