Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
[table="width: 500, class: grid, align: left"]
[tr]
[td]ANNELERİMİZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİH[/td]
[td]MELEĞİ[/td]

[/tr]
[tr]
[td]Lee26[/td]
[td]06.2009[/td]
[td]Kız-Erkek[/td]
[td]06.2012[/td]

[/tr]
[tr]

[td]Herdemk[/td]
[td]03.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]08.2012[/td]

[/tr]
[tr]

[td]pare55[/td]
[td][/td]
[td]Samsun Erkek[/td]
[td]11.2012[/td]
[/tr]
[tr]
[td]esma16[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]12.2012[/td]

[/tr]
[tr]
[td]Malibu52[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız[/td]
[td]03.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]destina0706[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]gerçek19[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Çorum Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]fillo[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]04.2013[/td]

[/tr]
[tr]

[td]cvcv[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Edirne Kız-Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]gcs[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]eskrymar[/td]
[td][/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]DamlaUmut[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]İstanbul Erkek[/td]
[td]07.2013[/td]

[/tr]
[tr]
[td]gamzeli77[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İstanbul Rıza-Kız[/td]
[td]08.2013[/td]

[/tr]
[tr]
[td]hayalimmm84[/td]
[td]12.2012[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]LVNY[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]5059[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td]09.2013 [/td]
[/tr]
[tr]

[td]EflatunA[/td]
[td]07.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td]09.2013 [/td]

[/tr]
[tr]
[td]kedicik2[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]10.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]ANNE ADAYIMIZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİHİ[/td]
[td]MELEĞİ[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Otuznisan[/td]
[td]10.2011[/td]
[td]Adana Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]Betus11[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]Kız-Erkek(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]gazıduz[/td]
[td][/td]
[td]Mersin [/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]hasel06[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Ankara Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]effsa[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Denizli Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]minapia[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Antalya Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]fionatheprincess[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]zaman[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]tu_runcu[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]ndmysmn[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]Düzce Ter-Rıza Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]eslu[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]Hazan72[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Düzce Terk-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]pozitif29[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Ankara Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]cansunida[/td]
[td]03.2013[/td]
[td] Kız(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]sedenaz[/td]
[td]04.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]umutirem[/td]
[td]04.2013[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]babiesrus[/td]
[td]05.2013[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr] [td]nisra[/td]
[td]05.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]BLUDENİZ[/td]
[td]06.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]Kardelengül[/td]
[td]07.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]yasamezgim[/td]
[td]08.2013[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]tenarrr[/td]
[td]08.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]nefesim2013[/td]
[td]08.2013[/td]
[td]Kocaeli-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]sude_cisem[/td]
[td]09.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]scuba[/td]
[td]11.2013[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza-Kız(ikiz)[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[/table]

kimin programıydı hatırlamıyorum ama bir imama iki erkek çocuktan sonra bir de kız çocuğu verdiklerini görmüştüm ..

Merhaba hanımlar tavsiyeleriniz ve güzel dileklerimiz için çok teşekkür ederim. Bugün bilgi aldım aynen acemiera dediğin gibi tavsiyede bulundu uzman. Sağolsun çok sıcak ve ilgili davrandı, sorularımı yanıtladı. Önce kızınızı kucağınıza alın, bebekli bir hayata adapte olun ondan sonra koruyucu aileye de isterseniz başvurursunuz dedi. Bu arada İstanbul'da işlemler hızlanmış Mart ayı yerleştirmeleri başlamış
Herkese mutlu haberler alacağı güzel günler diliyorum.
Sevgiler

kızlar daha bugün reglı omadım dua edin 4 gün kaldı lütfennn:18:

Kardide sen ne yaptın? İtiraz ettin mi?
Hakkına hayırlısı olsun inşallah.

Kaç gündür doğru düzgün bir şeyler yazmaya çaışıyordum, dün artık son şeklini almış gibiydi. Birazdan son bir defa daha kontrol edeceğim, yazabileceğim kadar fazla detay ve bilgi yazdım. Bakalım sonuç ne olacak. İki saattir de rüya yorumlarına balmakla meşgulüm;rüyamda üç dört aylık bir bebek verdiler kucağıma adı da Ceylin di. Halbuki hiç o ismi düşünmemiştim. Aklım herhalde allak bullak...

Hayırdır inşallah Ceylin ismi de güzelmiş) ben hep Allah'ım niyetimiz iyi sonunu da hayır et diyorum. İnşallah Allah gönlüne göre versin. Bu arada bende sürekli bebekli rüyalar görüyorum sanırım psikolojik. Başvurduktan sonrki ilk bir iki ay daha fenaydı geceleri sürekli uyanıyordum, şimdi karnı acıkmış olacak mama yapacağım, bir sonrakinde şimdi altını değiştirmem gerekecek vs diye diye kafamda kuruyordum. Artık o kadar sık uyanmıyorum, bazen gözlerim kapalıyken diyorum ki işte bir süre sonra burada yatağının yanı başında bir beşik olacak, bazen nefes alıp verişini dinleyeceksin bazen uyumasını bekleyeceksin diyorum. Ne bileyim sanırım bizde böyle rüyalarla, hayallerle kendimizi hazırlıyoruz)
Canım inşallah hakkına hayırlısı olsun, sürecin olumlu bir şekilde ilerlesin. Dualarımdasınız Allah hepimizin gönlüne göre versin.

Nasılsınız.. son bir haftadır biraz rahatsızdım, bebekle birlikte epey zor oldu.. şimdi biraz daha iyiyim..

Bulusma konusunu hep takip ediyorum.. ama bizim haftasonlari hep dolu geciyor, henuz ziyaret edememis misafirlerimiz geliyor ya da biz babanneye annaneye gidiyoruz.. buna gelemesek bile ilerideki bir bulusmaya gelmek isteriz :)

Mart ayına gecildigine cok sevindim :) demek ki sürecler ilerliyor, sabirsizlikla bekleyen arkadaslarim icin bu cok iyi bir haber..

Benim merak ettigim birsey var - yavrusunu alali cok zaman olmus anneler, forumumuza bir daha hic ugramiyorlar.. Heidi, Lee ve Denizgeldi'yi tenzi ediyorum, onlar hep bizimleler... Oysa ben anladim ki sürec yavrumuza kavusunca bitmiyor, 1 yılı devirmek, ondan sonra da hukuki sürece girmek var.. Bunlar da cok cok onemli ve yine deneyimli annelerin yonlendirmelerine ihtiyacımız var. Yanılıyor muyum?

Geçmiş olsun Kedicik, havalar birden soğudu hepimizin kendimize dikkat etmesi lazım

Sürecin hızlanmasına o kadar sevindim ki anlatamam öğrendiğimden beri ayaklarım yere basmıyor, içim içime sığmıyor

Bence de keşke deneyimli annelerimizde ilerideki süreçlerle ilgili bize bilgi verse, deneyimlerini paylaşsalar çok güzel olurdu. Belki bir gün gelirler)

merhaba acemiera,
seni koruyucu aile topiğinden hatırlıyorum. sana da koruyucu aile olduğunda çocuğu çok benimsememeniz lazım falan demişler miydi? bize öyle dediler.

merhaba;
evet sana benzer şeyler söylediler bize de,daha mantıksal yaklaşmamızı bekliyorlar.hiç de dedikleri gibi olmuyor maalesef:9

kızlar bu hafta bir kaç günlüğüne işe gitmem gerekiyordu 2 gündür gidiyorum ama cok zormus cok özlüyorum bebeğimi sabah otobüse biniyorum telden fotosuna baka baka gidiyorum birde sırıtıyorum saf saf insan 5 dk da özler mi özlüyormuş işte ocakta sürekli gitmem gerekecek o zaman ne yapıcam bana dua edin rabbim kızımı tüm kötülüklerden korusun çok üzülüyorum keşke su para denen illet olmasa keşke caalışmak zorunda olmasam keşke hep yanında olsam hiç ayrılmasam birde korkuyorum ben işe baslayınca beni unutursa bir görseniz bir tatlı tatlı bu aksam geldim koştum yanına anecim çok özledim seni dedim bir heyecanlı bir sesler cıkardı ki sormayın çok sevindim çok seviyorum onu cok cok canım kadar cok

kedicik geçmiş olsun, şimdi iyi olmana çok sevindim :94: ben de senin gibi düşünüyorum. bebeğimizi almadan önce nasıl bilgiye ve paylaşıma ihtiyacımız varsa aldıktan sonra da durum aynen devam ediyor, hukuki süreçler de ayrıca çok önemli dediğin gibi. ben senin paylaşımlarından çok faydalandım, sana ayrıca çok minnettarım. minik meleğine ve sana sevgiler

ayrıca kızlar size de sevgiler bi süredir içimde buruk bi his var nedendir bilmem. belki havalardandır. çok yazmadım o yuzden herkesin içini karartmıyım dedim. ama hepinizi her zaman takipteyim

merhaba;
evet sana benzer şeyler söylediler bize de,daha mantıksal yaklaşmamızı bekliyorlar.hiç de dedikleri gibi olmuyor maalesef:9

nasıl olabilir zaten benim de aklım almıyo. bi kere bizim toplum yapımıza ters :) amerikadaki örneklerini okudum, orda gerçekten aileler profesyonel olarak yapıyolarmış bu işi (devlet iyi para veriyomuş). ama çocuklar koruyucu ailelerden kaçıp sokaklarda kalmayı tercih ediyolarmış. çok acı bi durum. bu profesyonel yaklaşma işi sadece devletin işine yarıyo gibi geldi bana. çocuklara yurtta bakmak zorunda kalmıcak, parasını verip baktıracak. bence toplum olarak bizim yapımıza gerçekten ters bi durum. eminim hepimiz bağrına basar sahiplenir o yavrucukları aynı senin gibi. sonra almak isterlerse de çok üzülürüz. robotmuyuz biz sevip koklayıp giderken üzülmeyelim.

biz de evlat edinme işlemimiz tamamlandıktan sonra inşallah düşünüyoruz koruyucu aile olmayı. koruyucu aile topiğinde yazdığın gibi geri alacaklarını bilsen bile yurttan kurtardığın her gün, öğretebildiğin herşey kardır yavrucuklara. sen de sık sık uğra bu topikte de yaz bence. meleklerine ve sana sevgiler

Son düzenleme:

Cevabın için çok teşekkürler, zamanında dönmüşsün ama ben eskisi kadar sık giremiyorum yeni gördüm
Pazatesi gittik, çok stres yapmıştım ama gerçekten dediğin gibi çok kolay geçti.
Kızım da çok keyifliydi , memurların hepsine gülücükler saçtı kızımın çok mutlu göründüğünü söylediler
Kayınvalidem de bizimleydi,kızıma annemle dönüşümlü baktıkları için ona da sorular sordular.
Önümüzdeki dönem eve ziyaret olabilirmiş.
Görüşmenin sonunda kızımı babaanneye gamzelerinide bana benzettiler

merhaba herkese, çok şükür iyileştim.. bunu bile korkarak söylüyorum. bayramdan beri sürekli nükseden bir üst solunum yolu enfeksiyonu ile uğraşıyorum.
bu noktada seni çok iyi anlıyorum kedicik, çocuklayken kendin hasta olsan da problem.. neyse ki kızçeye bulaşmadı.. zaten bir tomar ilaç içiyoruz, bir yenisini içmeye vakit yok resmen.. reflü için verilen mide ilaçları ve bağışıklığı güçlensin diye doktorumuzun verdiği balıkyağı da işin içine girince karıştırmayayım diye liste yapıp astım duvara; 8 kere ilaç vermemiz gerekiyor.. toz olanlar var, sütle karıştır, yoğurda ekle, kefirle ver.. karışımı değiştirip değiştirip veriyorum sıkılmasın diye.. en çok çilekli kefiri seviyor.. uzmanımızın önerisi üzerine denedik kefiri, pek sevdik..1 yaş üzeri çocuğu olanlar için kefir, özellikle bağışıklık ve sindirim sistemine faydası ile yoğurt ve süte alternatif bir içecek olabilir.. daha küçüklere verilebilir mi, doktora sormak gerekli..
geçen yıl koruyucu aile ile ilgili düzenlenen bir toplantıya katılmıştım. çeşitli şehirlerden onlarca koruyucu aile çocuklarıyla birlikte ordaydı. çoğu çocuk sahibi olan, çocuklarını büyütmüş, sonra koruyucu aile olarak evlerini minik bir cana daha açmış ailelerdi. birkaçıyla sohbet etme şansım oldu. büyük oğluma böyle özenmedim, bunun sevgisi bambaşka diyen 50li yaşlardaki anneyi hiç unutmayacağım sanırım.. biz uzmanlarla konuşurken ileride koruyucu aile olabileceğimizi özellikle vurguladılar. kızçemizi biraz büyütelim, sonra neden olmasın.. imkanlar elverdiği takdirde ben evi çocukla doldurmaya razıyım zaten :))) cinsiyet ayrımı yapıp yapmayacaklarını bilmiyorum.. açıkçası yapılmasını da saçma buluyorum. benim yetiştireceğim her çocuk aralarında kan bağı olmasa da kardeş olacaklar ki..
koruyucu ailelikte farklı olan şey, çocuğun aile fertlerinin çocukla belli periyodlarda görüşüyor olması.. bir de aile durumunu düzelttiğinde sosyal hizmetlerden de destek alıp çocuğunu yanına alabiliyor. orda yok almayın, ben daha iyi bakıyorum gibi bir şey söyleme hakkı yok koruyucu ailenin.. ha, hiç aranıp sorulmayan çocuklar da mevcut. hatta aralarından sonradan evlat edinilmeye uygun hale gelenler de olabiliyor..
bir hemşireyle sohbet ederken kızımın soyadıyla soyadımının tutmamasına biraz takıldı, ben de söylemek zorunda kaldım. hemşire koruyucu ailelik yaptığını anlattı bana.. doğumunu yaptırdığı bir bebeğin ailesinin maddi durumu çok kötüymüş, sosyal hizmetler devreye girince hemşire koruyucu ailesi olmak için başvurmuş, bir süre o ilgilenmiş çocukla. sonra ailesi geri aldı diye anlattı. şimdi başka bir şehirde yaşıyorlarmış. çocuk ilkokula gidiyormuş ve okul masraflarını, çocuğa ait bazı ihtiyaçları yine hemşire karşılıyormuş. bağlarını koparmamışlar, arada telefonla konuşuruz, ben yolumu düşürüp ziyaret ederim diye anlatıyordu.. hayran kaldım kadına.. sonuçta pek çok olasılık ve çözüm yolu mevcut.. bir çocukla hayatınızı birleştirdikten sonra ha diyince ayrılmanız sözkonusu değil. bir asgari müşterek bulunup tarafların hoşnut kalacağı düzenlemeler geliştirilebilir diye düşünüyorum..
ara ara girip okuyorum mesajları.. ne kadar durdu.. güzel bir kavuşma hikayesi okumak istiyorum artık :) bakalım kimden gelecek.. tez zamanda umarım..
sevgiler..

cinsiyet ayrımı yaptıkları gibi bişey okumuştum sanki ama yanlış bilgi vermek istemem. acemiera daha doğrusunu bilir. ayrım yapmıyor dediğine göre öyledir. kendisi aramızda koruyucu ailelikle ilgili en deniyimli üye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…