Ben de Ankara'yı erteleyebiliriyim acaba diye uğraşıyorum. Bakarsınız biz de geliriz. Bir kaç güne belli olur.
Merhaba hanımlar tavsiyeleriniz ve güzel dileklerimiz için çok teşekkür ederim. Bugün bilgi aldım aynen acemiera dediğin gibi tavsiyede bulundu uzman. Sağolsun çok sıcak ve ilgili davrandı, sorularımı yanıtladı. Önce kızınızı kucağınıza alın, bebekli bir hayata adapte olun ondan sonra koruyucu aileye de isterseniz başvurursunuz dedi. Bu arada İstanbul'da işlemler hızlanmış Mart ayı yerleştirmeleri başlamış
Herkese mutlu haberler alacağı güzel günler diliyorum.
Sevgiler
Ay inanmıyorum, nerden öğrendin acaba? Mart ayı başvurularına mı bebekleri verilmeye başlanmış, bu gerçek mi? Çok heyecanlandııııımmmm.
hadi bakalim, az kaldi sana da :) siz şimdi ne asamadasiniz hayatim?
cinsiyet ayrımı yaptıkları gibi bişey okumuştum sanki ama yanlış bilgi vermek istemem. acemiera daha doğrusunu bilir. ayrım yapmıyor dediğine göre öyledir. kendisi aramızda koruyucu ailelikle ilgili en deniyimli üye
Biz test randevusu için başvurduk haftaya haber gelicek. Psikometri testlerimiz olucak. Amatem'e de başladık.
Yalnız kızlar benim çok çok rahatsız olduğum bir durum var. Erenköy Ruh ve Sinir Hastanesi'nde durumlar bahsedeceğim gibi, bilmiyorum bakırköy'de nasıl.. Orada yaptırmış olanlar anlatsın lütfen. İdrar verirken alkol ve uyuşturucu bağımlılarının test vermeleri tekbaşlarına olmuyor. Başınızda birisi bekliyor kapısı bacası olmayan önünde sadece paravan olan bir tuvalette idrar veriyorsunuz. Klozetin arkası ve yanı ayna kaplı ve başınızdaki kadın sizi baştan sona izliyor, külodunuzu indirirken, kaba yaparken görüyor. Sebep de bağımlılar yanlarında getirdikleri idrarı kendi idrarları gibi gösterebiliyorlarmış, sahtekarlık yapabiliyorlarmış. Ben çok rahatsız oldum bakanlığa dilekçe vermek istiyorum. En azından öncesinde kişilerin üstü aransa daha sonra da içinde su olmayan bir klozete yönlendirilip örnek verilse, lavaboyu da dışarıya koysalar böylelikle hem sahtekarlıkların önüne geçilmiş olur, hem de bu berbat durumu yaşamak zorunda kalmaz insanlar. Gerçekten çok kötü yani. Allahtan o gün üstüme uzun bişi giyinmiştim de birazcık mahrem yerlerimi saklamayı becerebildim. Tamam erkekler örnek verirken başlarında erkek, kadınlarda kadın oluyor ama farklı bir tuvalet yok. Tek klozet kullanılıyor ve o kadar insanın girdiği yeri bir düşünün, ne hijyen ne bişi, kötüydü yani. Tam bir travma sebebi bu yaşadıklarım.. Benzer şeyler yaşayanlar oldu mu...
Maalesef canim bakirkoydede ayni ama biz gittigimizde ordaki bayan cok anlayisliydi gorevliye bizim islemimizin farkli oldugunu soylemisti biz kapali kapiyla yaptik ama ortam bile cok kotu biz gittigimizde biri kriz gecirmisti gercekten insani cok kotu hissettiriyodu bizim burda isimiz ne diyosunuz ama hersey yavrumuz icin bizim hamilelikler bayagi sanciliBiz test randevusu için başvurduk haftaya haber gelicek. Psikometri testlerimiz olucak. Amatem'e de başladık.
Yalnız kızlar benim çok çok rahatsız olduğum bir durum var. Erenköy Ruh ve Sinir Hastanesi'nde durumlar bahsedeceğim gibi, bilmiyorum bakırköy'de nasıl.. Orada yaptırmış olanlar anlatsın lütfen. İdrar verirken alkol ve uyuşturucu bağımlılarının test vermeleri tekbaşlarına olmuyor. Başınızda birisi bekliyor kapısı bacası olmayan önünde sadece paravan olan bir tuvalette idrar veriyorsunuz. Klozetin arkası ve yanı ayna kaplı ve başınızdaki kadın sizi baştan sona izliyor, külodunuzu indirirken, kaba yaparken görüyor. Sebep de bağımlılar yanlarında getirdikleri idrarı kendi idrarları gibi gösterebiliyorlarmış, sahtekarlık yapabiliyorlarmış. Ben çok rahatsız oldum bakanlığa dilekçe vermek istiyorum. En azından öncesinde kişilerin üstü aransa daha sonra da içinde su olmayan bir klozete yönlendirilip örnek verilse, lavaboyu da dışarıya koysalar böylelikle hem sahtekarlıkların önüne geçilmiş olur, hem de bu berbat durumu yaşamak zorunda kalmaz insanlar. Gerçekten çok kötü yani. Allahtan o gün üstüme uzun bişi giyinmiştim de birazcık mahrem yerlerimi saklamayı becerebildim. Tamam erkekler örnek verirken başlarında erkek, kadınlarda kadın oluyor ama farklı bir tuvalet yok. Tek klozet kullanılıyor ve o kadar insanın girdiği yeri bir düşünün, ne hijyen ne bişi, kötüydü yani. Tam bir travma sebebi bu yaşadıklarım.. Benzer şeyler yaşayanlar oldu mu...
Maalesef canim bakirkoydede ayni ama biz gittigimizde ordaki bayan cok anlayisliydi gorevliye bizim islemimizin farkli oldugunu soylemisti biz kapali kapiyla yaptik ama ortam bile cok kotu biz gittigimizde biri kriz gecirmisti gercekten insani cok kotu hissettiriyodu bizim burda isimiz ne diyosunuz ama hersey yavrumuz icin bizim hamilelikler bayagi sancili
kızlar bu hafta bir kaç günlüğüne işe gitmem gerekiyordu 2 gündür gidiyorum ama cok zormus cok özlüyorum bebeğimi sabah otobüse biniyorum telden fotosuna baka baka gidiyorum birde sırıtıyorum saf saf insan 5 dk da özler mi özlüyormuş işte ocakta sürekli gitmem gerekecek o zaman ne yapıcam bana dua edin rabbim kızımı tüm kötülüklerden korusun çok üzülüyorum keşke su para denen illet olmasa keşke caalışmak zorunda olmasam keşke hep yanında olsam hiç ayrılmasam birde korkuyorum ben işe baslayınca beni unutursa bir görseniz bir tatlı tatlı bu aksam geldim koştum yanına anecim çok özledim seni dedim bir heyecanlı bir sesler cıkardı ki sormayın çok sevindim çok seviyorum onu cok cok canım kadar cok
Geçmiş olsun EflatunA, ne güzel yazmışsın dünyada iyi insanlar olduğunu bilmek umut veriyor bana. Keşke daha çok olsalar da kötüler kötülük yapmaya utansalarmerhaba herkese, çok şükür iyileştim.. bunu bile korkarak söylüyorum. bayramdan beri sürekli nükseden bir üst solunum yolu enfeksiyonu ile uğraşıyorum.
bu noktada seni çok iyi anlıyorum kedicik, çocuklayken kendin hasta olsan da problem.. neyse ki kızçeye bulaşmadı.. zaten bir tomar ilaç içiyoruz, bir yenisini içmeye vakit yok resmen.. reflü için verilen mide ilaçları ve bağışıklığı güçlensin diye doktorumuzun verdiği balıkyağı da işin içine girince karıştırmayayım diye liste yapıp astım duvara; 8 kere ilaç vermemiz gerekiyor.. toz olanlar var, sütle karıştır, yoğurda ekle, kefirle ver.. karışımı değiştirip değiştirip veriyorum sıkılmasın diye.. en çok çilekli kefiri seviyor.. uzmanımızın önerisi üzerine denedik kefiri, pek sevdik..1 yaş üzeri çocuğu olanlar için kefir, özellikle bağışıklık ve sindirim sistemine faydası ile yoğurt ve süte alternatif bir içecek olabilir.. daha küçüklere verilebilir mi, doktora sormak gerekli..
geçen yıl koruyucu aile ile ilgili düzenlenen bir toplantıya katılmıştım. çeşitli şehirlerden onlarca koruyucu aile çocuklarıyla birlikte ordaydı. çoğu çocuk sahibi olan, çocuklarını büyütmüş, sonra koruyucu aile olarak evlerini minik bir cana daha açmış ailelerdi. birkaçıyla sohbet etme şansım oldu. büyük oğluma böyle özenmedim, bunun sevgisi bambaşka diyen 50li yaşlardaki anneyi hiç unutmayacağım sanırım.. biz uzmanlarla konuşurken ileride koruyucu aile olabileceğimizi özellikle vurguladılar. kızçemizi biraz büyütelim, sonra neden olmasın.. imkanlar elverdiği takdirde ben evi çocukla doldurmaya razıyım zaten :))) cinsiyet ayrımı yapıp yapmayacaklarını bilmiyorum.. açıkçası yapılmasını da saçma buluyorum. benim yetiştireceğim her çocuk aralarında kan bağı olmasa da kardeş olacaklar ki..
koruyucu ailelikte farklı olan şey, çocuğun aile fertlerinin çocukla belli periyodlarda görüşüyor olması.. bir de aile durumunu düzelttiğinde sosyal hizmetlerden de destek alıp çocuğunu yanına alabiliyor. orda yok almayın, ben daha iyi bakıyorum gibi bir şey söyleme hakkı yok koruyucu ailenin.. ha, hiç aranıp sorulmayan çocuklar da mevcut. hatta aralarından sonradan evlat edinilmeye uygun hale gelenler de olabiliyor..
bir hemşireyle sohbet ederken kızımın soyadıyla soyadımının tutmamasına biraz takıldı, ben de söylemek zorunda kaldım. hemşire koruyucu ailelik yaptığını anlattı bana.. doğumunu yaptırdığı bir bebeğin ailesinin maddi durumu çok kötüymüş, sosyal hizmetler devreye girince hemşire koruyucu ailesi olmak için başvurmuş, bir süre o ilgilenmiş çocukla. sonra ailesi geri aldı diye anlattı. şimdi başka bir şehirde yaşıyorlarmış. çocuk ilkokula gidiyormuş ve okul masraflarını, çocuğa ait bazı ihtiyaçları yine hemşire karşılıyormuş. bağlarını koparmamışlar, arada telefonla konuşuruz, ben yolumu düşürüp ziyaret ederim diye anlatıyordu.. hayran kaldım kadına.. sonuçta pek çok olasılık ve çözüm yolu mevcut.. bir çocukla hayatınızı birleştirdikten sonra ha diyince ayrılmanız sözkonusu değil. bir asgari müşterek bulunup tarafların hoşnut kalacağı düzenlemeler geliştirilebilir diye düşünüyorum..
ara ara girip okuyorum mesajları.. ne kadar durdu.. güzel bir kavuşma hikayesi okumak istiyorum artık :) bakalım kimden gelecek.. tez zamanda umarım..
sevgiler..
Kardide sen ne yaptın? İtiraz ettin mi?
Hakkına hayırlısı olsun inşallah.
Ayy canım ya bende hep bunu düşünüyorum onu bırakıp nasıl giderim diyorum. Bizler hep onlar için çalışıyoruz. Allah başka ayrılık vermesin inşallah.
Maalesef canim bakirkoydede ayni ama biz gittigimizde ordaki bayan cok anlayisliydi gorevliye bizim islemimizin farkli oldugunu soylemisti biz kapali kapiyla yaptik ama ortam bile cok kotu biz gittigimizde biri kriz gecirmisti gercekten insani cok kotu hissettiriyodu bizim burda isimiz ne diyosunuz ama hersey yavrumuz icin bizim hamilelikler bayagi sancili
Güzel haberlerini bekliyoruz canım, hadi hayırlısı inşallah.cuma günü teslim edeceğim , dilekçeyle yarın biraz daha işim var.Bakalım ne diyecekler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?