Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

Ay inanmıyorum, nerden öğrendin acaba? Mart ayı başvurularına mı bebekleri verilmeye başlanmış, bu gerçek mi? Çok heyecanlandııııımmmm.

hadi bakalim, az kaldi sana da :) siz şimdi ne asamadasiniz hayatim?

Biz test randevusu için başvurduk haftaya haber gelicek. Psikometri testlerimiz olucak. Amatem'e de başladık.

Yalnız kızlar benim çok çok rahatsız olduğum bir durum var. Erenköy Ruh ve Sinir Hastanesi'nde durumlar bahsedeceğim gibi, bilmiyorum bakırköy'de nasıl.. Orada yaptırmış olanlar anlatsın lütfen. İdrar verirken alkol ve uyuşturucu bağımlılarının test vermeleri tekbaşlarına olmuyor. Başınızda birisi bekliyor kapısı bacası olmayan önünde sadece paravan olan bir tuvalette idrar veriyorsunuz. Klozetin arkası ve yanı ayna kaplı ve başınızdaki kadın sizi baştan sona izliyor, külodunuzu indirirken, kaba yaparken görüyor. Sebep de bağımlılar yanlarında getirdikleri idrarı kendi idrarları gibi gösterebiliyorlarmış, sahtekarlık yapabiliyorlarmış. Ben çok rahatsız oldum bakanlığa dilekçe vermek istiyorum. En azından öncesinde kişilerin üstü aransa daha sonra da içinde su olmayan bir klozete yönlendirilip örnek verilse, lavaboyu da dışarıya koysalar böylelikle hem sahtekarlıkların önüne geçilmiş olur, hem de bu berbat durumu yaşamak zorunda kalmaz insanlar. Gerçekten çok kötü yani. Allahtan o gün üstüme uzun bişi giyinmiştim de birazcık mahrem yerlerimi saklamayı becerebildim. Tamam erkekler örnek verirken başlarında erkek, kadınlarda kadın oluyor ama farklı bir tuvalet yok. Tek klozet kullanılıyor ve o kadar insanın girdiği yeri bir düşünün, ne hijyen ne bişi, kötüydü yani. Tam bir travma sebebi bu yaşadıklarım.. Benzer şeyler yaşayanlar oldu mu...

İnşallah yapılmıyordur Tenarrcım, bakalım yaşayıp öğreneceğiz kısmetse

Ay çok kötü yaa sanki potansiyel suçlu gibi desene umarım tüm hastahanelerde böyle değildir. Sana da çok geçmiş olsun canım.

Maalesef canim bakirkoydede ayni ama biz gittigimizde ordaki bayan cok anlayisliydi gorevliye bizim islemimizin farkli oldugunu soylemisti biz kapali kapiyla yaptik ama ortam bile cok kotu biz gittigimizde biri kriz gecirmisti gercekten insani cok kotu hissettiriyodu bizim burda isimiz ne diyosunuz ama hersey yavrumuz icin bizim hamilelikler bayagi sancili

Heryerde mi böyle yani:97: dediğin gibi bizim hamilelik biraz daha sancılı. Bizim bu işlemleri neden yaptırdığımız belli o görevlinin yaptığını diğerleri de yapabilir aslında

Ayy canım ya bende hep bunu düşünüyorum onu bırakıp nasıl giderim diyorum. Bizler hep onlar için çalışıyoruz. Allah başka ayrılık vermesin inşallah.

Geçmiş olsun EflatunA, ne güzel yazmışsın dünyada iyi insanlar olduğunu bilmek umut veriyor bana. Keşke daha çok olsalar da kötüler kötülük yapmaya utansalar

cok uzun yıllar bekleyipte evladına kavuşamayan aileler varmı acaba.:26:yada o dosyaların durumu ne oluyoki..bilgisi olan varmı arkadaşlar .geçen burda yeni gelen bi arkadaş yazmıştı .aklıma takıldı .küçük yerlerde şansın az oldugu .pek kafama taktım bu aralar

Ayy canım ya bende hep bunu düşünüyorum onu bırakıp nasıl giderim diyorum. Bizler hep onlar için çalışıyoruz. Allah başka ayrılık vermesin inşallah.

amin canım inşallah allah hepimizin bebişlerini korusun bizim gibi annesine kavusanlarıda annelerine kavusmayı bekleyen bebişleri de hepimizinkini korusun

selam anneler....

naçizane bir tavsiye de bulunmak istiyorum...evlat edinen çocuklarda burada sürekli okuduğum gözlemlerimden ve deneyimimden yola çıkarak....genelde bebekler,çocuklar alerjik astım bronşitli bebekler...bu teşhis konmuş yavrular...
çocuklar tahmini 20-25 metrekare bir odada teneffüs ediyorlar.18-20 çocuk..artı üç bakıcı anne.
solunum problemlerinin olması çok doğal..deniz de böyle teşhisli bir bebekti.orada kaldığı sürenin çoğunu hastanede geçirmiş.hava verilmiş.sürekli ventolin kullanmış.ve bize hava makinesi almamız söylenmişti.
öncelikle yazacaklarım acite etmek amaçlı değil bilgi olsun diye tavsiye amaçlıdır..
deniz evimize geldiğinde göz kapakları ve göz altları mosmordu yavrucum.
ağız ve burunu sürekli akıntı halinde idi.
göğsündeki hırıltıyı daha karşıdan duyabilirdiniz.1 yaşında olmasına rağmen oturamıyordu bile...dönemiyordu da...yazarken içim buruluyor inciniyorum .gün gelir de bunları okuduğunda neler hisseder diye...
dil gelişimi sıfır dı.ilk onunla olduğum gün ona ba ba demiştim .boş boş bakıyor dudaklarını kıpırdatmaya çalışıyordu.

şimdi.....deniz 3 yaşını geçti...şükür...
ilk geldiği birkaç aydaki solunum rahatsızlıkları dışında ki acemiydik...bilmiyorduk hangi durumda ne yapacağımızı.ve inanın yalnızdık.sadece baba ve ben.
deniz in ilacını buldum ben biliyormusunuz.....temiz hava....sadece temiz hava....temiz havaya ihtiyaçları var yavruların.o da kış mevsiminde.camlar kapalı oluyor ev de sıcak...zaten genelinde prematüre bu yavrular.ciğerleri henüz gelişmeden açmışlar dünyaya gözlerini.
deniz geceleri birazcık tıkansa açıyorum pencereyi...bazen 5 dakika bazen daha fazla...solunumunu rahatlamasına göre.zaten siz anlıyor öğreniyorsunuz.biraz temiz hava girdimi odaya...rahat uyumaya devam ediyor.

hırıltıları...inanın artık çok zor duyuyorum.bebekken sürekliydi şimdi neredeyse ayda 13 te bir duyuyorum.onda da eşimden teyit istiyorum.sen de duydun mu diye...

gözlerindeki morartılar doğumsalmış.hiçbir ilaç yok.6 yaşında geçermiş.

bize verilirken eminmisiniz bu çocuğu istediğinize denirken sürekli hastanede olabileceğimiz hatırlatımıştı.biz biyolojik olsaydı da hasta olabileceğini düşünerek denizi istemiştik.

deniz şimdi çoook tatlı bir kız.keşke gösterebilseydim.ilk fotoğraflarıyla şimdikileri.asla inanamazsınız.ve biz şimdiye kadar hiç hastanede yatmadık ,kalmadık.(parkta başka çocuktan geçen el-ağız-ayak sendromu hariç.günü birlik kalmıştık.serumu bitene kadar)

dil gelişimi....sus artık biraz dedirtecek noktada :)) yatakta uyuyacağız çene durmuyor hiç.bıdır bıdır...(bunu hemen hemen hergün defalarca hikaye okumama ve onunla yaratıcı dramalar uygulamamıza borçluyum.tavsiye derim konuşma güçlüğünde.

yaaaa...bunu nasıl yazsam....ama öyleydi...başı gövdeye göre büyük.ayakları bedenine göre bebeksiydi.daha küçüklerdi bacakları...şimdi herksin yaşını sorunca hayret ettiği tatlı mı tatlı bir balkız.her türlü gelişimi evrelerine göre uyumlu..hatta dil gelişimi önde..heh heh heh....

kısacası....biz onu çok sevdik.sevgimizle büyüdü serpildi güzelleşti..çoook sağlık bir bal kız oldu...ah ne çok yazarım ben onu ya....son birkaç sayfayı okuyunca......sadece bilginize olsun diye yazdım...
Allah lütfetti....oldu..

Bizde normalde görevli bayan izinliymiş, başka bir bölümden bir kadın çağırdılar onu bekledik o geldi ve örneğimi verdim. Sizde kapalı kapıda yapmışsınız bu kadın bildiğin tepemde bekledi, ay nolcak hepimizin var gibilerinden birşey dedi. Hani hepimiz kadınız ne olacak gibilerinden.. Başka bölümden kadın olduğu için bilemez belki o yüzden böyle muamele gördük diyeceğim ama biz beklerken başka bir çift daha vardı onlar son örneklerini vermek için gelmişler, bana dedi ki ilk bi travma yaşıyorsun bu durumla alakalı sonra alışıyorsun mecbur gibi birşey demişti. Yani evlat edineceğimizi zaten örnek alınırken asıl görevli de yedek görevlide biliyorlar, buna rağmen maalesef aynı muameleye devam ediyorlar, en azından erenköy'de durum bu. Şikayette bulunmalıyız, hepimiz susarsak bu böyle devam eder ama en azından bizden sonrakiler için durumun düzelmesi adına bir mail bir dilekçe bir şikayette bulunmak bile üstümüze düşen bir görevdir diye düşünüyorum.

karanlıkta yazdım hataları idare ediverin...zilli ilen aynı yatağı paylaşıyoruz.uyanacak diye ne çok korkuyorum....uyumazsam size onunla ilgili minik birşeyi kopyalayacağım...

tatlı uykularda olun böcekseverler.........

tiyatro sezonumuz başladı...tiyatroya gittik geçen hafta...yeni oyun için de biletimiz hazır...sadece bugünden kısa bir not...........

metrobüsteyiz....dur düğmeleri var ya....sürekli basmak istiyor.ben basıcam...herşeyi kendi yapsın istiyor.ben gayri ihtiyari (doğru mu bu kelime)kızım basmana gerek yok.duruyor zaten her durakta dedim....

deniz zaman neden yapmışlar!

ş,mdi aklıma bir tane daha geldi.....

çaydanlığı eğiyor...böyle mi döküyon anne?

evet annecim

büyüyünce sen de dökersin annye çay yaparsın

nasıl?

çaydanlığı su ile doldurusuuuun....ocağa koyarsııın...üzerindeki demliğe çay koyarsın.altındaki su fokur fokur kaynayınca demlersin.sonra ikimize bardak hazırlarsın.karşılıklı içeriz.

deniz:OHHHHFFFF........ben çok yorulurum yaaaaaaaa...

şu yukarıdaki ohflamayı tarif edemem...ne çok güldürdü beni...zilli!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…