Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Arkadaşlar hepinize merhaba. Yaklaşık olarak 5 aydır çok sıkı takip ediyorum paylaşımlarınızı ve sizlerle ortak olan yolumda bana haberiniz yok ama çoookk destek oldunuz. Bunun için öncelikle teşekkür ederim. Zorlu başvuru ve evrak sürecini geçtik ancak başvuru tarihimiz Ağustos 2013 olmasına rağmen hiçbir ses seda yok.. Benim yazmaya başlamamdaki sebep İstanbul'un hızı ile diğer illerin farkına dikkat çekmek.. Kocaeli'de işler berbat yürüyor.. Beni de listenize eklerseniz çok mutlu olurum; terk-rıza kız, erkek, ikiz, kardeş.. hiçbir kriter koymadık ama listede eminim hepinizin yüzleri gülerken bu ilde ben ve benim gibiler bir türlü gülemeyecek.. sadece paylaşmak istedim ama yolumu aydınlatacak yorumlarınız da beni mutlu edecektir.. hepinize sevgiler..

Hoşgeldin Nefesim2013 sürecin su gibi aksın yavruna hayırlısıyla kavuşman nasip olsun. Bende Ağustos ayında İstanbul'dan başvurdum, ilk evraklarımı verip form doldruduğumdan beri herhangi bir gelişme yok. Siz sağlık raporu vs verdiniz mi? Bizden henüz istemediler. Herşeyin hayırlısı olsun inşallah.

Sevgiler

nefesim hoş geldin canım hayırlı olsun başvurun hiç yalnız değilsin bzide aynı dertten bekliyoruz ilk başvuru yaptığımızda bir ailenin 3 yılda yavrusuna kavuştuğunu duymuştum bulunduğum ilde küçük yerlerde daha yavaş ilerliyor sıralar ilk böyle başladık hep karamsarlık vardı acabamı bizdemi bekleriz o kadar zaten yıllardır bekliyoruz şimdi bir umudumuz var o kdar bekleme gücünü bulmuyordum kendimde ekim 2012de başvuru yaptık 14. aya gireceğiz bakalım hiçde bize söylenen gibi olmadı herşeyimiz hızlı gelişti evet bir istanbul gibi ilerlemiyor buradada ama yinede buranın en iyisi sende hiç karamsar olma ne zaman ne olucağı belli değil hemen birden telefonun çalmış bakmışsın alıvermişsin bize ev ziyaretine 8. ayda geldiler bir yıl dolunca sıramızı öğrendik şimdi erkekde 10 kızda 14. sıradayız bir ay oldu aramadım uzmanımız izinliydi bu hafta sonu gibi bir daha armayı düşünüyorum hayırlısı olsun hakkımızda inşalah benim gibilerde varmış dersin rahatlata bilmişimdir seni inan bizde aynıyız

kızlar selam ben çok yoğun temboda üniverste hastanesinde öğrenci işlerndeyım bu ay reglı olmadım demın test yaptım çıkmadı önumuzdekı 5 günde olmazsam ay btyr kan testı yapcam hayrlısı eşimde bende pek umutlanmak ıstemıyrz bakalım önumuzdekı 5 gün ne olcak kızlar olmazsa bu ay maaş bodroları vb evrakları alıp son işlemleri tamamlayıp sıramızı öğrenecez hayır dualarınızı eksik etmeyın grşrz

Nisracım hakkına hayırlısı olsun Allah gönlünüze göre versin inşallah. Hayırlı haberlerini bekliyoruz)

nefesim2013 hg topigimize .başvurunuz hayırlı olsun inşallah .tez zamanda evladınıza kavuşmanız dilegiyle

nisra güzel haberlerini bekliyoruz cnmm

Son düzenleme:

hoş geldin
hiç öyle düşünme kısmet işleri bu kimine er gelir kimine geç nasip işte
istanbulda da baksana bu aralar tık yok 1 ay oldu hala duruyoruz
listeyede inşallah yarın eklerim

Buluşmaya tamam diyen ben dahil 4 arkadaşa sesleniyorum :)
Yarın şehirdışına çıkıyorum, sırf buluşmaya katılabilmek için cumartesi erken saatte istanbula dönücem. Gelmeme ihtimali olan varsa lütfen hemen yazsın, ona göre biletimi alıcam. Geri döndüğümde buluşma iptal olmuş olursa çok üzülürüm çünkü :/ :)

Belki gormussunuzdur ama
tunckutlu.com da
Bir yasam kurtarmak diye bir yazi var gercek bir hikaye etkilendim dogrusu.

Ben de Ankara'yı erteleyebiliriyim acaba diye uğraşıyorum. Bakarsınız biz de geliriz. Bir kaç güne belli olur.

Günaydın hanımlar,

Aslında ne zamandır aklımda olan birşey var sizinle paylaşmak ve bilgisi, deneyimi olan arkadaşlar varsa onlardan öğrenmek istiyorum.
Şimdi biz 0 yaş kız bebek evlat edinmek için basvurduk biliyorsunuz. Benim hayalimde kızıma ağabeylik yapacak, 2 yaşlarında bir erkek bebeğinde koruyucu ailesi olmak istiyorum. Ama bu fikrim kızımı evlat edinmeme sorun teşkil edebilir, uzmanımız direkt koruyucu aile kısmına yönlendirir ya da kız bebek isteyene erkek bebek vermiyoruz vs denebilir diye endişelerim yüzünden uzmanımıza soramadım:26: Bu konuda bilgisi, deneyimi onların fikirlerini bekliyorum. Tabi şimdilik bu benim hayalim eşime de söylemedim henüz. Şimdilik kafamdaki soruların cevaplarını bulmaya çalışıyorum.
Herkese güzel bir gün diliyorum.

ben gelicem inşallah

merhaba yasamezgim,

arada kan bağı olmadığı zaman farklı cinsten çocukları birlikte vermediklerini biliyorum. mesela sen kız evlat edindiysen koruyucu aile olarak da kız veriyorlar ya da tam tersi. bir de biz sormuştuk daha önce burumu yani aynı anda hem koruyucu aile hem de evlat edinmek için başvurabilir miyiz diye, kurumdakiler kanunen böyle bir hakka sahip olduğumuzu fakat buna pek sıcak bakmadıklarını söylemişlerdi. benim anladığım kurum koruyucu aileliğe daha profesyonel yaklaşan aileleri tercih ediyor. yani koruyucu aile olunca çocuğu fazla sahiplenmemeni bekliyor, çünkü her an biyolojik ailenin geri isteme durumu var ya da ayda bir kez biyolojik aile ile görüştürmen gerekiyor çocuğu. bunları psikolojik olarak etkilenmeden yapabilecek aileler arıyolar koruyucu aile olarak. kendi çocuğun olmadığını anlamanı istiyor. hani öyle abisi olsun falan dersen zaten kabul etmezler gibime geliyo, daha baştan kendi çoğun gibi benimsemiş oluyosun çünkü.

ama benim de anlamadığım hem çocuğun aile ortamında ve sıcaklığında sevgiyle büyümesi için koruyucu aileliğe özendirmeye çalışıyolar hem de kendi çocuğun gibi benimsememeni bekliyolar. burada ciddi bi çelişki var bence.

bu arada uzmanına sormanda bi sakınca olduğunu düşünmüyorum. o senin iyi niyetli yaklaşımını anlayacaktır ve durumu açıklayıp seni evlat edinmeye yönlendirecektir diye düşünüyorum.

Son düzenleme:

hoş geldin nefesim

buranın uzun süredir sessiz takipçilerindenim,mutlu haberlerinizle seviniyor,üzüntünüze iki damla göz yaşıyla da olsa ortak oluyorum.yazınızı okuyunca fikrimi söylemek istedim,düşündüğünüz şeyin kanunen bir sakıncası yok diye biliyorum ama bence ilk önce bebeğinizin gelmesini beklerseniz,o geldikten sonra ona alışma süresini atlatıp her şeyi düzene sokup tekrardan koruyucu ailelik için başvurabilirsiniz.yani iki süreci birbirine karıştırmayın.koruyucu aileliğin hem prosedürü kısa hem de çocuğun sizin yanına yerleştirilmesi iki buçuk üç ay gibi bir süre.herşey gönlünüze göre olsun

merhaba acemiera,
seni koruyucu aile topiğinden hatırlıyorum. sana da koruyucu aile olduğunda çocuğu çok benimsememeniz lazım falan demişler miydi? bize öyle dediler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…