Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Arkadaşlar merhaba,

uzun zamandır yazamıyorum çok yoğunum. Bu hafta işe başlamıştım ama olmayacak haftaya ücretsiz izin alacağım. Bu arada otuznisan bebeğin sonunda gelmiş çok sevindim allah analı babalı büyütsün. Limony bebeğin doğmuş çok sevindim canım allah analı babalı büyütsün bu arada başın sağolsun allah sabırlar versin.... Kızım altı aylık oldu. Bana çok alıştı yavrum sabah işe giderken buruk buruk bakıyor yüzüme ağlaya ağlaya geliyorum bende. Ancak annem bakamayacağı için ücretsiz izin almaya karar verdim. Yavrumu bakıcıya bırakmaya gönlüm el vermiyor. 14 yıl kavuşmak için bekledim. Bekleyen annelere sabırlar diliyorum ama güzel gün eninde sonunda geliyor ve beklemeye de değiyor söylüyorlardı da inanmıyordum ama öyleymiş. Bu arada bol bol uyuyun sonra uykuya hasret olacaksınız...

Sevgiler

Başvurusu tek ret edilen herhalde ben oldum Yeni yıla aldığım ikinci olumsuz cevapla girdim... bir yıl beklettiler cevap verebilmek için ve sonunda ben hasta olursam kardeşlerimin yanıma gelemiyeceğini çünkü kendi sistemlerini bozmayacaklarını baba modeli olmadığını bulunduğum ilde soy bağımın olmadığını tekrar yazmışlar... çok kızgınım sinirliyim... ne yapacağımı bilemiyorum. Biraz daha düşünmem lazım , mahkemeye vererek masraf yaparak sonucu beklemek bana zor gibi geliyor sonuçda cevabın aynı olma ihtimali çok yüksek ama bu yaz tayin istersem bu sorunlarla karşılaşmama ihtimalim var tabi meb istediğim yere tayinimi verirse ...
Umarım benim gibi olumsuz cevapla karşılaşmadan yavrularınıza kavuşursunuz...

Kizlar selam, hepinize harika bir yeni yil dilerim. Tabi ki en buyuk dilegimiz bebeklerin bir an once gelmesi :) 2014te buralar cok senlenecek, eminim.

Biz de yilbasini bizim minnosla gecirdik, noel baba kiyafetleri de aldik ona, nasil tatli oldu bir gorseniz.

Bu yilbasi farkettim ki yilbasi milbasi hic onemli degil. Kizimin yaninda gecen her gun, yilbasi gibi bir gun. Esime de diyorum ki sanki dunyanin merkezi onun yani.

Zamancim gecmis dogum gunun kutlu olsun. Yas olaylarina hic takma, insan hissettigi yastadir, yeter ki Allah saglik versin.

Çok üzüldüm kardide. Sen başvurunu Ankara ya mı yapmıştın? Eğer Ankara ya yapmadıysan bir de onu dene istersen. Ben de bekârım. Uzmanıma baba figürü olmaması sorun olur mu diye sormuştum. Bana dayısı varya, o olmasa bile mutlaka çevrenizde erkek arkadaşlarınız vardır, o yeterli olur demişti. Mutlaka hepimizin en azından iş yerinde erkek arkadaşları olur demişti. Seninkiler ne kadar tuhaflar. Bence bir hata yaptılar geri dönemiyorlar. Ama en garantisi tayin herhalde. Umarım bir an önce sorunun hallolur.

Ankara'dan başvurmadım , benim başvurumu ret ederken bulunduğum ilde akrabalarımında olmamasını eksiklik olarak belirtiyorlar ve gelemeyeceklerini söylüyorlar yani aslında sen yaşamıyorsun diyorlar ... mahkemeye verecek olursam zaten en büyük tutanağım mesleğim olacak ( sanki ben burada kalmaya çok meraklayım ) . Tayinimin burası kadar büyük bir merkeze çıkma ihtimali çok zor olduğu için mecburen burada çalışıyorum . Emekli olup bir an önce memleketime gitmeyi bekliyordum. Şurda dört buçuk yılım kaldı emekliliğe. Onca yıldan sonra küçük bir köye ya da merkezden uzak bir yere tayin istemek zorunda kalacağım.

Cok üzüldüm. Vazgeçmeden önce istersen bakanlığa dilekçe yolla. Ben sana geri dönüş yapılıp hatalarından döneceklerini düşünüyorum. Hele bi de bekar olarak evlat edinmiş annelerin örneklerini onlarla paylaşıp uygulamanın farklı illerde neden bu kadar değişken olduğundan yakınıp muzdarip olunduğunu söylersen etkili olacaktır.

Ne kadar saçma. Her çocuk babayla mı büyüyor? Bunun garantisi var mı?

Merhaba sevgili anneler ve anne adayları
Hepinize hayırlı Cumalar ve yeni yılınız kutlu olsun 2014 evlatlarınıza kavuştuğunuz güzel bir yıl olsun inşallah...
Hanımlar ben bu ara pek topiğe giremiyorum hani uzun uzadıya vakit ayırıp okumak istiyorum geçiştirmek de istemediğimden pek uğramıyorum bu ara ama haftasonu falan imkan bulursam okurum inşallah...
Sizlerle birşey paylaşmak istiyorum
Dün bir arkadaşım profiline yazmış sosyal medyadan,
durumu olmayan birkaç aile varmış 0-1 yaş aralığında bebekler için kıyafet ihtiyacı var diye yazmış aranızda bana destek olabilecek olan var mı? benim etrafımda öyle çocuklu aile pek yok sadece şefimin 10 aylık kızı var onun eşine soracağım öyle verebileceği var mı diye... Eğer ki yardımcı olmak isteyen olursa bana özelden ulaşırsa ben adresi veririm direkt gönderirsiniz Dün gece hep aklımdaydı ne yapsam diye sonra size yazma fikri geldi

kardide - fillo
kızlar sizlerin de bekar olarak başvurduğunuzu bilmiyordum kızlar
ben de bir ara düşündüm ama aile bakanlığı sitesinde okudum baba figürü istiyorlar diye benim de bulunduğum ilde ne ailem var ne öyle baba figürü olabilecek birileri...
tamam iş arkadaşlarım var ama onlarla da öyle sıkı fıkı değilim kaldı ki daha 27 yaşındayım ve yeni başladım işe o yüzden birkaç yıl daha beklemeye karar verdim sonuç olarak - müsait bir zamanda uzun uzun okuyacağım canlarım çok merak ettim şimdi :44:

Merhaba Lily86 canım ailelerin ihtiyaçlarıyla ilgili biraz daha ayrıntılı bilgi verebilir misin? Ben haftasonu kısmet olursa etrafımdaki bebekli ailelere de söylerim ama bende ayrıca birşeyler alıp göndermeyi isterim. Eğer ihtiyaçlarıyla ilgili bilgin varsa ona göre bişeyler almaya çalışırım. Böyle bir işe vesile olduğun için kendi adıma çok teşekkür ederim.

[table="width: 500, class: grid, align: left"]
[tr]
[td]ANNELERİMİZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİH[/td]
[td]MELEĞİ[/td]

[/tr]
[tr]
[td]Lee26[/td]
[td]06.2009[/td]
[td]Kız-Erkek[/td]
[td]06.2012[/td]

[/tr]
[tr]

[td]Herdemk[/td]
[td]03.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]08.2012[/td]

[/tr]
[tr]

[td]pare55[/td]
[td][/td]
[td]Samsun Erkek[/td]
[td]11.2012[/td]
[/tr]
[tr]
[td]esma16[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]12.2012[/td]

[/tr]
[tr]
[td]Malibu52[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız[/td]
[td]03.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]destina0706[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]gerçek19[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Çorum Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]fillo[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]04.2013[/td]

[/tr]
[tr]

[td]cvcv[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Edirne Kız-Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]gcs[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]eskrymar[/td]
[td][/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]DamlaUmut[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]İstanbul Erkek[/td]
[td]07.2013[/td]

[/tr]
[tr]
[td]gamzeli77[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İstanbul Rıza-Kız[/td]
[td]08.2013[/td]

[/tr]
[tr]
[td]hayalimmm84[/td]
[td]12.2012[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]LVNY[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]5059[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td]09.2013 [/td]
[/tr]
[tr]

[td]EflatunA[/td]
[td]07.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td]09.2013 [/td]

[/tr]
[tr]
[td]kedicik2[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]10.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Otuznisan[/td]
[td]10.2011[/td]
[td]Adana Erkek[/td]
[td]12.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]shuras10[/td]
[td]11.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]12.2013[/td]

[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]ANNE ADAYIMIZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİHİ[/td]
[td]MELEĞİ[/td]

[/tr]
[tr]

[td]Betus11[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]Kız-Erkek(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]gazıduz[/td]
[td][/td]
[td]Mersin [/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]hasel06[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Ankara Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]effsa[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Denizli Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]minapia[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Antalya Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]fionatheprincess[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]zaman[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]tu_runcu[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]ndmysmn[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]Düzce Ter-Rıza Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]eslu[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]Hazan72[/td]
[td]03.2013[/td]
[td] Terk-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]pozitif29[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Ankara Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]cansunida[/td]
[td]03.2013[/td]
[td] Kız(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]sedenaz[/td]
[td]04.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]umutirem[/td]
[td]04.2013[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]babiesrus[/td]
[td]05.2013[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr] [td]nisra[/td]
[td]05.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]BLUDENİZ[/td]
[td]06.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]Kardelengül[/td]
[td]07.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]yasamezgim[/td]
[td]08.2013[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]tenarrr[/td]
[td]08.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]sude_cisem[/td]
[td]09.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]scuba[/td]
[td]11.2013[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza-Kız(ikiz)[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]zeynepeli[/td]
[td]12.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[/table]

Kardide canım sürecinin bi şekilde zora sokulmasına çok üzüldüm. Umarım bir şekilde bu sorununda üstesinden gelirsin ve evladına kavuşursun. Allah gönlüne göre versin canım.

eşimin tedavisinden dolayı bugün moralim çok bozuk

kurumu aradım 1 yıl oldu başvuralı sıramızı öğrendik kasımda 28 idi bu ay 26 olmuş yani ayda 1 terk bebek oluyor buda demek oluyorki 2 yıl sonra kızım gelicek

Canım ihtiyaç olarak kıyafet demiş arkadaş, özellikle belirttiği yeni doğmuş bebeğe ve 7-8 aylığa göre şeyler ama ben 0-1 yaş dedim ki bebeklerin gelişimi birbirinden farklı belki onlara giden şeylerin yanında başka aileler de çıkar onlara da faydası olur diye düşünerek 0-1 yaş yazdım
ayrıca ben de teşekkür ederim emeğin için özellikle zira düşünmek birşeydir vesile olmak birşeydir ama kendi el emeğini yapıp göndermek ayrı birşey bence ben buraya yazdıkça ve yazılanları okudukça kendimi iyi hissediyorum bu topik çok farklı benim için
Etrafındaki annelere söylersen daha güzel olur tabii ben iş arkadaşlarıma söyledim pek tanıdığım yok burada ama 1 takım aldım bile çarşıdan eğer iş arkadaşımdan da bişeyler gelirse hafta başı göndermeyi planlıyorum senle de haberleşiriz ben arkadaşımın adını özelden bildiririm direkt gider ne dersin

Hakkında hayırlısı zamancım inşallah çok daha erken kavuşursun kızına.

Tamam Lilycim bende hazırlıklarımı yapar sana msj atarım buradan.

Sevgiler

Kızlar bugün baktım da başvurumu yapalı 5 ay olmuş 6.aya girmişiz. Sürecimde ne oldu derseniz evrakları verip uzmanla formu doldurmak dışında bir gelişme olmadı. Ne ev ziyareti, ne görüşme hiçbiri yok. İlk görüşmede söyledikleri kitaplarda yazılanları bile unutmaya başladım. Diyecek birşeyim var mı artık yok, söylenecek ne varsa söyledim yapılacak ne varsa yaptım.

Tamam Lilycim bende hazırlıklarımı yapar sana msj atarım buradan.

Sevgiler

tamam canım bekliyorum
bu arada sen de yazmışsın arayıp sorsan mutlaka gelecekler ziyarete ama bazen sıkıştırmak gerekebiliyor - inşallah en kısa zamanda evladına kavuşursun canım benim - dileklerim hepiniz için

bugün kurumu arayınca hamilelik znninen gelen uzman açtı bir şeker sorma bende korka korka aradım malum gene pat diye dosyanız onaydan alındı sıradan çıkarıldınız gibi olmadık bir laf duyucam diye ama 1 yılda olduya hani merak ta var aradım iyiki aramışım
çok tatlı bir bayan ilk bu süreç hakkında bilgi aldım :)

bence sende bir ara gülerdi galiba ismi uzmanın tam hatırlayaıyorum ona bir sor bakalım
nolmuş sürecin
gerçi merak etme 3 aya kalmaz sıran gelir görüşme dedikleri bir gün öncesinden bile yapıyorlar

Amin canım çok sağol, başvurduğumdan beri ayda 2 defa aradığım için pek sıkıştırmalık bir durumda kalmadı artık. Allah büyük herşeyin hayırlısını hayırlı zamanda versin hepimize.

Zamancımmmm 3 aya kalmaz sıran gelir yazmışsın ya nasıl mutlu oldum anlatamam.
Her ay 2 defa arıyorum ya bu ay bir değişiklik yapayım aramayayım diyorum belki bu kadına noldu deyip meraktan ararlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…