Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Kızlar kısmetse Pazartesi bir eğitim araştırma hastanesinin enfeksiyon hastalıkları kliniğine gideceğim. Bu işlem aynı gün bitiyor mu, kurumun istediği bulaşıcı hastalık raporunu aynı gün alabiliyor muyuz? Neler yapmak gerekiyor? Ben hastaneyi aradım aç ya da tok gelebilirsiniz fark etmez dediler. Birde akciğer filmi vs çekilecek dediler. Ben zaten geçen hafta verem savaşta film çektirip raporunu almıştım. Yanımda onu götüreceğim.
Bu işlemi yaptıran arkadaşların önerilerilerini ve deneyimlerini paylaşırsa sevinirim.
Teşekkürler

Son düzenleme:
iyi günler arkadaşlar kızım iki aylık oldu devlet memuruyum süt izni için başvurmak istiyorum ayrıca evlat edinenlerde doğum izni alabilirler mi acaba ? bu konularda bilginiz var mı?

bende devlet memeuruyum maalesef bize hiç bir izin yok raporla falan idare etmeye calısıyorum canını skmak istemem ama süt izni de yok

bende devlet memeuruyum maalesef bize hiç bir izin yok raporla falan idare etmeye calısıyorum canını skmak istemem ama süt izni de yok

Ücretsiz izin hakkımız var pembetopuk. Maddi durumunuzu bir süre zora soksa da, yani durum nedir bilmem ama, bence değer. Biz özellikle bu sene çok zorlanacağımızı bilmemize rağmen, ben bir sene izin aldım. Bebeğim için en mantıklısı buydu çünkü.

Son düzenleme:

merhaba lalus, üç farklı nebülü günde 8 kez vermemi istemişti doktor, 4 gün böyle devam ettik; tıkanırsa hemen gel iğne yazalım demişti; çok şükür iyiye gittik, iğneye gerek kalmadı. hala günde 4 kez havaya devam ediyoruz, sanırım 5 gün sonra normale döneceğiz. hırıltıları oldukça azaldı. üniversite hastanesinde ve çocuk hastanesinde kontrolleri yapılıyor; ben ilk 3 aylık kontrolüne götürdüm. belirgin bir alerji teşhisi konmamış; bu hafta tahlil sonuçlarımızı aldığımızda tekrar görüşeceğim.. 2 yaşında alerji testlerinin yanıt vermesi de şüpheli; 27 aylık oldu kızım, senin oğlun kaç aylık?

kardide, düştükleri hatadan döneceklerini sanmakla yanılmışım.. bakanlığa dilekçe vermeni diliyorum ben de.. bilgi edinme talebi olur, yeknesak uygulama yapılmadığı, ilden ile uzmandan uzmana değişkenlik gösteren işlemleri örnekleyip bir dilekçe yazabilirsin.. yani yerinde olsam öyle yapardım. sinirlenmekte son derece haklısın.. idare mahkemesine başvurup iptal davası açmanın aşırı masraflı bir girişim olacağını sanmıyorum; klasik posta gideri ve başvuru harcı falan alırlar..
lütfen moralini bozmamaya çalış.. güdülmeye çalışılan mantık çok hatalı; tek ebeveyne evlat edinme hakkını kağıt üzerinde verip uygulamada geri alıyorlar.. umarım bir an önce bu hatadan dönerler..

[table="width: 500, class: grid, align: left"]
[tr]
[td]ANNELERİMİZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİH[/td]
[td]MELEĞİ[/td]

[/tr]
[tr]
[td]Lee26[/td]
[td]06.2009[/td]
[td]Kız-Erkek[/td]
[td]06.2012[/td]

[/tr]
[tr]

[td]Herdemk[/td]
[td]03.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]08.2012[/td]

[/tr]
[tr]

[td]pare55[/td]
[td][/td]
[td]Samsun Erkek[/td]
[td]11.2012[/td]
[/tr]
[tr]
[td]esma16[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]12.2012[/td]

[/tr]
[tr]
[td]Malibu52[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız[/td]
[td]03.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]destina0706[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]gerçek19[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Çorum Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]fillo[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]04.2013[/td]

[/tr]
[tr]

[td]cvcv[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Edirne Kız-Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]gcs[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]eskrymar[/td]
[td][/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]DamlaUmut[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]İstanbul Erkek[/td]
[td]07.2013[/td]

[/tr]
[tr]
[td]gamzeli77[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İstanbul Rıza-Kız[/td]
[td]08.2013[/td]

[/tr]
[tr]
[td]hayalimmm84[/td]
[td]12.2012[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]LVNY[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]5059[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td]09.2013 [/td]
[/tr]
[tr]

[td]EflatunA[/td]
[td]07.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td]09.2013 [/td]

[/tr]
[tr]
[td]kedicik2[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]10.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Otuznisan[/td]
[td]10.2011[/td]
[td]Adana Erkek[/td]
[td]12.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]shuras10[/td]
[td]11.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]12.2013[/td]

[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]ANNE ADAYIMIZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİHİ[/td]
[td]MELEĞİ[/td]

[/tr]
[tr]

[td]Betus11[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]Kız-Erkek(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]gazıduz[/td]
[td][/td]
[td]Mersin [/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]hasel06[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Ankara Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]effsa[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Denizli Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]minapia[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Antalya Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]fionatheprincess[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]zaman[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]tu_runcu[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]ndmysmn[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]Düzce Ter-Rıza Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]eslu[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]Hazan72[/td]
[td]03.2013[/td]
[td] Terk-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]pozitif29[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Ankara Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]cansunida[/td]
[td]03.2013[/td]
[td] Kız(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]sedenaz[/td]
[td]04.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]umutirem[/td]
[td]04.2013[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]babiesrus[/td]
[td]05.2013[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr] [td]nisra[/td]
[td]05.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]BLUDENİZ[/td]
[td]06.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]Kardelengül[/td]
[td]07.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]yasamezgim[/td]
[td]08.2013[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]tenarrr[/td]
[td]08.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]sude_cisem[/td]
[td]09.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]scuba[/td]
[td]11.2013[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza-Kız(ikiz)[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]zeynepeli[/td]
[td]12.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[/table]

ben çalıştığım hastanede personele sordum süt izni olabilir dedi tabi mahkemenin rıza şartıyla...hayırlı bakalım artık....mersindeki sosyal hizmetler yetkilisi başka bir şehirden evlat edinemezsin senin ikametgahın burada ancak mersinden alabilirsin demişti...hatta diyelimki istanbulda sıra daha kolay ve çabuk işliyor o zaman istanbula başvur olmaz öyle demişti....bu nasıl işgüzarlık anlamadım valla....

Teşekkür ederim canım bilgi için. Benim oğlum 23 aylık. 16 aylıkken başladı krizleri, bugüne kadar 5 kez geçirdik o atakları. Bu son hariç ( Doktora götürmedik çünkü, hemen iğne yazıyorlar) iğnesiz atlatmaya çalışıyoruz. Geceleri öksürüyor, çok kötü olduğu zaman ventolin ya da pulmicort ile buhar yapıyoruz, o geceyi rahat geçiriyo, öncekiler gibi çok ağır geçmiyor ama, tam olarak da bitmiyor. İnan kabus gibi geliyor bana. Özellikle de alerji sorununun testlerde çıkmaması düşüncesi daha da kötü. O kadar eziyet çekiyorlar, bari sorunu ortaya çıksa da hemen tedaviye başlansa...
Çarşamba için üniversite hastanesinden randevu aldım, bakalım bir şey çıkacak mı. O öksürdükçe benim ciğerlerim acıyor resmen.
Umarım sizin tahlil sonuçlarında sorunu çözecek verilere ulaşırsınız.
Önlem olarak önerdikleri birşeyler var mı peki? Şunu yapmayın, bunu yemesin, o yasak bu tehlikeli diye ? Eşim odalarını kaplattığımız halıya gıcık durumda şu anda 2 senedir o halı orda, olsaydı çok önceden olurdu diyorum.

bizede sormuştu uzmanımız il dışı istermisiniz diye bizde olur dedik
bize evrak falan imzalatmadılar
kızlar istanbuldan il dışı olur diyen varmı aranızda
size evrak imzalatdılar mı

Canim ben devlet hastanesinde yaptirdim.Ayni gun vermediler sabah erken gittigim halde.Bazi testler 24 saat sonra sonuclanir dediler.Biz birgun sonra aldik sonuclari.Devlet hastanesinde baska islem yaptirmadik.Verem savastana akciger filmi cektirip sonucunu dosyamiza ekledik.Heyet raporu almadik biz bazi arkadaslarim gibi.

Merhaba Lvny nasılsın, bebeğin nasıl? Canım ben bugün hastaneye gittim dediğin gibi kan verdim. Doktor test talebi yaparken yarın sabah test sonuçlarınızı alıp bana gelin demişti. Ama eşiminde benimde sürekli izin almak gibi bir lüksümüz yok maalesef. O yüzden kan verirken görevliye sonuçların ne zaman çıkacağını sordum, o da öğleden sonra çıkar öğleden sonra kayıttaki bayandan alıp doktorunuza gösterin dedi. Sağolsun kayıttaki bayanda evlat edinme işlemi için olduğunu öğrenince bize yardımcı oldu. Aynı gün doktordan raporumuzu aldık başhekimliğe imzalattık ve diğer evraklarımıza birlikte bugün kuruma götürüp teslim ettik. Çok şükür öyle bir rahatladım ki anlatamam)

Thorbank tamam uzman haklı ikametgahımız hangi şehirdeyse oradan başvurmak zorundayız, onda bir sıkıntı yok. Ama bizim bahsettiğimiz başka şehirlerden de haber gelmesi durumunda bebek görmeye gidebilir misiniz, bulunduğunuz şehir dışından da bebek görmeyi kabul eder misiniz diye sormaları ve bununla ilgili Bulunduğun il dışından haber gelmesi durumunda 24 saat içerisinde çağrıldığın şehirdeki kurumda olacağını taahhüt ettiğin bir dilekçe imzalatılması. Ki dilekçe de; çağrıldığınız şehre 24 saat içerisinde gitmemeniz durumunda bu hakkınızın yanacağı ve bir daha il dışından çağrılmayacağınız şeklinde uyarı bulunuyor. Hatta bende uzmanımıza ola ki çağrıldığımda yurt dışında olursam ya da Allah korusun sağlık vs bir sebepten dolayı gidemezsem bu hakkım tamamen yanacak mı yani diye sormuştum. O da eğer öyle bir durum sebebiyle gidemezseniz durumunuzu anlatan bir dilekçe yazıp bana verirsiniz, durumunuz burada değerlendirilir demişti.

bizde hem il içi hem il dışı tercih ettik..il dışı için aynı yasamezgim anlattıklarını anlattı uzmanım .1 gün içinde il dışında çocugu görmeye gitmek zorundayız.tabiki hastalık yada farklı gerekçelerle gitmedigimizde dilekçe vermek zorundayız..il dışı sırası diyede bişey yok kanımca ...
mesela benim için anlatayım ...bulundugum il uzmanı 5 yaşında erkek çocuk bekleyen aile var diye mail atıyormuş bakanlıga.diger illerden varsa 5 yaşında erkek çocuk onlarda haber ediyorlarmış.duruma göre bize haber ediyorlarmış .mış mış işte :))) hala haber yuk gerçi:26:

Çok şükür bugün istenilen bütün belgeleri tamamlayıp uzmana teslim ettik bugün itibariyle sıraya girdiğimizi söylediler artık bizde kızımızı bekliyoruz :))))

sana mesaj yazdım.. halı meselesinde bir ekleme yapayım.. üniversitede bir arkadaşım bitmek bilmeyen burun akıntısı için alerji tahlilleri yaptırmıştı.. 18-19 yaşındaydı o zaman.. çıkan sonucu hiç unutmam; kavak ağacı, ev tozu ve domatese alerjisi çıktı.. o zamandan beri evinde halı bulundurmaz.. yemeğe domates katar ama fayda zarar analizi yaptım der:) yani diyeceğim o ki; uzun zamandır kullanıyor olabilirsiniz halıyı, ama topladığı tozdan dolayı tetikleyebilir.. gerçi odayı kaplattıysanız büyük ihtimal kısa tüylü bir seçimdir.. ben halılara her şekilde gıcığım sırf ev havası olsun ve çocuk yere oturup kalkıyor diye birkaç parça halımız var.. parkeleri bile neredeyse her gün sildiğim halde acaip toz çıkıyor; halılar kimbilir nasıl toz topluyorlar diyorum..
mümkün olduğunca kokulu deterjan kullanmıyorum. banyoda falan çamaşır suyu kullanacaksam kızın evde olmadığı saatleri seçiyorum.. ya buharlı temizleyiciyle deterjansız ya da mobla sıvı arap sabunu, dalin yüzey temizleyici kullanıp siliyorum yerleri.. yedikleri içtikleri konusunda da deneme-yanılma yöntemi izliyorum. alerjik olabileceğini düşündüğüm şeyleri azar azar verip tepki verip vermediğini ölçmeye çalışıyorum..

Kızlar İstanbul'da Mart ayı başvurularının yerleştirmeleri devam ediyormuş, darısı Nisan ve Mayıs ayı yerleştirmelerine başlamalarına inşallah:93:

EflatunAcığım sen ne güzel bir annesin ya kızın senin gibi ince düşünceli, dikkatli bir anneye sahip olduğu için o kadar şanslı ki. Çok beğeniyorum senin gibi olan annelerimizi. Umarım bende böyle iyi bir anne olabilirim

Hazancım bence de iki ayrı sıra nosu yoktur, uzmanlar diğer şehirlerdeki uzmanlarla iletişime geçiyorlardır diye düşünüyorum. Ocak ayında listeler yenileniyormuş, tüm şehirlerdeki bilgiler güncelleniyormuş (Muş diyorum bu bilgiyi herhangi bir uzmanın ağzından duymadım). En kısa zamanda haber gelir de sende yavruna biran önce kavuşursun, bizde sevincini paylaşırız inşallah.

Canım iyiyiz biz kızım da iyi bandajlı hala bakalım ne zaman cıkacak ? Bu arada labratuar dan aldığın tahlil sonuçlarının yanı sıra , doktorundan kendi kaşesinin ve imzasının da oldugu bulaşıcı hastalığınız olmadığına dair yazı da yazdırıp aldın dimi. Sonuçları alınca kurum bizden doktorun böyle bir yazı da vermesi gerektiği , receteye de yazsa kabul edeceklerini söylemişlerdi.

Evet canım aldık rapor olarak evlat edinmeye engel olacak herhangi bir bulaşıcı hastalığı bulunmamaktadır gibi bir yazı verdiler. O yazıyı hem doktor hem de Başhekimlik imzalayıp kaşeledi)
Kızının en kısa zamanda iyileşeceğine eminim canım, bebeklerde bu duruma azımsanmayacak kadar çok rastlanıyormuş. Allah şifa versin inşallah.
Sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…