Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Kızlar 16-19 Ocak'ta yapılan anne bebek fuarına gittiniz mi? Ben gittim kızımın eksik kalan ateşölçerini, kapaklı mama kaplarını, şampuan ve bakım çantasını, pamuklu ıslak mendillerini vs hep aldık eşimle ona birşeyler alırken o kadar mutlu oluyorum ki anlatamam. Kızımın çok az eksiği kaldı yatak, kilosuna göre araba koltuğu, bir iki nevresim takımı daha alırım. Aklımdayken çarşafı lastikli olanlardan öneriyor etrafımdaki deneyimli anneler. Çarşaf karışıp altında toplanmasın minnoş uyurken rahatsız olmasın diye)
Bazen eşimle yatağın ortasına bakıp kızımız aramıza gelip yatsa diye konuşuyoruz, bir anda hayallere dalıyoruz o anda ninniler vs uyduruyoruz. Neyse çoğu gitti azı kaldı inşallah.

Sevgiler

Biz de Türkiye genelinde sıraya girdik ama o sıra nasıl ilerliyor anlamadım..Antalya'da 29.sıradayız;Türkiye genelinde rakam daha büyüktür sanıyorum?il içi sıradan daha önce gelmesi çok olası gelmiyordu ama sizin öyle olmuş..bu konuda daha ayrıntılı bilginiz var mı?Nasıl ilerliyor ve nasıl daha önce gelebiliyor?Yuvası olmayan şehirlerden mi arıyorlar?Bir de bize 24 saat içinde gitmezseniz başvurunuz iptal olur dendi?Sizin öyle olmamış?2012 kasımda başvurduk..Kurumla konuştuğumuzda en son 2010 eylül başvurusunun yavrusuna kavuşturmuşlar
Offf..koruyucu aile mi olsak diyorum şuara!çok bekletecekler!
Bu arada bana yeni bir fikir verdiniz..Antalyadan bile alsak Türkiye'nin bir şehrinden aldık diyeceğim ve söylemeyeceğim..Mahremiyet açısından bu fikir hoşuma gitti;teşekkür ederim..Her şeyi bilmelerine gerek yok!
Sevgiler

Ciddi ciddi koruyucu aileliği düşünüyorum..Çok bekletecekler gibi..En son 2010 başvurusu kavuştuysa yavrusuna biz ne zaman alırız?Hiç hesaplayasım yok!!!!!!!!!1 yaşa doğru,o zamana kadar görüş günlerine kimsenin gelmediği bir bebek olsa diyorum..riske gireceğim ama riski azaltmak için 1 yaşa kadar kimsenin arayıp sormadığı bir bebek olsa??Eşim de ya birileri çıkar da geri alacağım derlerse perişan oluruz bekleyelim diyor...

Kızlar beklemekten yoruldum zaman geçmek bilmiyor aylardır sıram aynı inşallah en kısa sürede yavrularımıza kavuşuruz

Ben gittim! Ama maalesef hayal kırıklığına uğradım. Alternatif ürün ve markalar yoktu. Organik kremler, şampuanlar markalar ve kumaş bebek bezleriyle ilgili bilgi edinirim diye gitmiştim ama bunlardan hiç birine rastlamadım. Katkısız ıslak mendil, organik ev temizleme ürünleri felan alıp döndüm. :)

Bebeğin güle güle kullansın inşallah canım. Evet dediğin gibi çok farklı ürünler yoktu( daha önceki yıllarda perakende ve toptan bir aradaydı, bu yıl perakendeyle toptanı ayırmışlar. O yüzden bana da biraz sönük geldi. En azından alınacaklar listemden birkaç madde eksilttim) köşe koruyucuları, çekmece kilitleri vs de aldım. Umarım gelecek yıl daha güzel olur ve biz bebeklerimizle gideriz fuara

Bu konuyu bende düşünmüştüm hatta uzmanla da görüşmüştüm. Uzman önce koruyucu aile olursanız sizin evlat edinme islemleriniz 2 kişilik aile yerine evde çocuk olan 3 kişilik bir aileye göre degerlendirilir, üstelik evde küçük bir bebek olacağı için ikinci bir bebeğe aynı dönemde bakmanız zor olacağı da gözönünde bulundurulur ve bu konuda değerlendirme kriterlerine girer demişti. Öyle deyince biz bekmeye devam etme kararı almıştık eşimle. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.

Son düzenleme:
Merhaba,sıralar ne şekilde oluyor hiç bilgim yok,bu yıl başvurularda müthiş bir patlama olduğunu duymuştum.İlk şehir dışı haberinde gidilmediğinde dilekçe ile belirtebileceğiniz geçerli bir neden olmalı.Hakkınızda hayırlısı olsun.Allah gönlünüze göre versin inşallah.Moralinizi yüksek tutun,tamamen kısmet işi.Bu yıl bizimle aynı koşullarda başvuranlar iki yıla yaklaştı haber bekliyorlar.Yine de belli olmaz,tez zamanda hayırlısı olsun.

Merhaba bugün Zaman'ın bahsettiği bize güzel haberler verecek arkadaşımız kim acaba, çok merak ediyorum. Biran önce yavrusuna kavuşmasını ve mutluluğunu bizimle paylaşmasını diliyorum

Bende cok merak ediyorum zamanın söylediği arkadası sanırım forumapek girmiyor zaman onun yerine soylemek istemiyor ama bizide fazla merakta birakmaz umarim ayrica bu afkadas istanbuldanmi tasinmadan sonrami yerlestirilmis buda ayri bir merak konusu umarim bizi en kisa zamanda aydinlatirsiniz 😘

Istanbula nazar degdi ne guzel ilerliyordu ne oldu boyle valla artik tahammulum kalmadi sonlara gelince beklemek ne zormus baska sehirlerde olanlara allah sabirlar versin biz aylara sabredemezken yillar gecmek bilmez insallah artik vakti gelmistir yavrularimizi kucaklarimiza bir an once aliriz kollarim acik bekliyorum bebegimizin odasini hazirladik kapisini kapali tutuyorum ama yinede her sabah bakmadan yapamiyorum gel artik kizim sana ihtiyacim var

Duygulandırdın beni cnm. En kısa ve hayırlı zamanda kızının odası dolsun inşallah, bir an önce sizlere kavuşsun yavrun. Dediğin gibi, biz aylara tahammül edemezken yıllarca bekleyenler var. Bir yandan da 2-3 ayda yavrusuna kavuşan var. İnşallah bu adaletsizlik biran önce çözülür. Tek bir sistem olsa keşke... Tekrar sıranı öğrenmek için aradın mı? Yeni yere ulaştın mı..

Kızlar yeni yerde uzmanına ulaşan var mı? Telefonlar çarşamba günü bağlanır o zaman arayın dediler. Aradım hala bağlanmamış bu nasıl iştir anlamış değilim.

Ben daha aramadim henuz yerlestirmelere basladiklarini zannetmiyorum cumaya dogru belki haftaya arayacagim belki siram biraz ilerlemis olur

Kızlar aradım önce düşmüyordu, sonra çaldı ama daha sonra faks sesi çıktı. Umarım bu taşınma işi bebeklerimizin ailelerine kavuşmasını ertelemez.

kızceler benim bi oğlum oldu henüz 6 günlük hayatımda 6 günden beri var ama sanki 10 seneden beri var sanki ben doğurdum ne tatlı bi bilseniz işin kötü tarafı gribim dünden beri sevişemiyoruz oğlumla

kızceler benim bi oğlum oldu henüz 6 günlük hayatımda 6 günden beri var ama sanki 10 seneden beri var sanki ben doğurdum ne tatlı bi bilseniz işin kötü tarafı gribim dünden beri sevişemiyoruz oğlumla
Hayırlı olsun Sudeçisem Allah bağışlasın, birlikte güzel uzun bir ömür geçirin inşallah. Zaman'ın bahsettiği arkadaşımız sen misin yoksa haberleri arka arkaya almaya devam mı edeceğiz)

Ayrıca kaç gündür aklımdasın bana verdiğin telefon nosundan seni birkaç defa aradım ama teli açan olmadı(

Kızlar aradım önce düşmüyordu, sonra çaldı ama daha sonra faks sesi çıktı. Umarım bu taşınma işi bebeklerimizin ailelerine kavuşmasını ertelemez.
Canım arada faksa düşüyor arada santralden memur cevap veriyor. Geçen haftadan beri arıyorum bugün hem sabah hem öğleden sonra aradım telefon hala bağlanmamış. Bir haftada bir mahallenin telefon hatları çekilir, gerçekten anlamadım ben bu işi. Bu kadar günde telefon bağlanamıyorsa 6 ayda ev ziyaretine gelememeleri normal o zaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…