Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
maşallah paşamıza öp annesi benim yerime o dediğin biberonu duymuştum inşallah alırız

bacılar cevaplarınız için çok teşekkürederim
aventin setlerine dün bende baktım
ama işte sadece baktım netten bakıncada bişey anlamıyor insan
Allah razı olsun şimdi aklımda dha bir netleşti
aslında cam alırım diye düşünmüştüm hani daha sağlıklı olur diye ama kullanışlı değilse almanın da manası yok

bacım birde sma diye bir mama markası var ondan kullandın mı
nasıl acaba
birde hangi mama markası daha iyi
mama haricinde bebeklerde su ,meyve suyu verilir mi yada veriliyor mu yoksa sadece mama mı verilmeli

birde bez markası olarak hangisini tavsiye edersin

kıyafet olarak neler kullanışlı olur

ayrıca şu bebekleri hani içine yatırıyorlar ya tepeden sepet gibi tutuyorsun onu arabaya da koyuyorlar
onun adı nedir ana kucağımı yoksa oto koltuğu mudur

yanak bezi mi daha kullanışlıdır yoksa önlük mü

birde asıl en önemlisi bebeği nasıl yıkıyorsunuz
yıkarken küvetmi daha kullanışlı yoksa leğen mi

şimdilik bu kadar

zamancım ben kendi kullandıklarımı söyleyeyim mama olarak aptamil kullanıyorum ama sma yıda önermişlerdi biberon dr brown cam biberon kullandım daaha sağlıklı diye düşünüyorum içinde mavi cubuk olanından hava yutmasını engelliyor bundan mıdır bilmem kızımda fazla gaz problemimiz olmadı su konusuna gelince ben her mamadn sonra ağzı temizlensin diye pamukçuk olmasın diye bir cay kasığı su verdim ilk baslarda simdi 6 aylığız biberonla içiyoruz suyumuzu ben ek gıdaya gectikten sonra önluk kullandım ağız mendilleri çok işe yarıyor bol bol almanı tavsiye ederim kıyafetlrde mutlaka 100 de 100 pamuk olmalı araya bzen baska türlerde karısıyor ama pamuk olmasına dikkat etmeni öneririm bahsettiğin oto koltugu sanırım arabada kullanıyordum şimdi eve getirdim ek gıdayı ona koyup veriyorum her yeni kıyafet giydirilmeden önce yıkanmalı ve ütüenmeli kullanırmısın bilmem ama emzik olarak da chicco nun kaucuk emziğini kullanıyorum huggies in kız bebekler için olanını almıstım ilk önce ama memnun kalmadım prima kullanıyorum losyon pişik kremi bebe yağı ve şampuan sebamed diş çıkarmaya baslayıncasalyadan kaynaklı yanakları tahriş olmasın diiye arada bepanten kullanıyorum

kız effsa bitirdin beni ağla ağla bi hoş oldum ben.bizim yavrularımız mucize Rabbimin armağanı herbiri bize.senin yaşadıklarında kanıtlardan birir.cok duygulandım cok içim titredi.Rabbim bi ömür mutlu mesut yaşatsın sizleri.

zaman......benim kızım 1 yaşındaydı.her tür yiyeceğe geçmiştik....bez konusunda;primayı öneririm...pişik kremi ya başka herhangi bir kerm kulanmana gerek kalmıyor..hala bezinin kokusu burnumda.....çok güzeldi kokusu primanın...şimdi çiş göstergeliymiş..yetişemedik...he hee..

biz leğende yıkamıştık...galiba nerede yıkandığının fazla bir önemi yok..güçlü iki kol olsun yeter:))

şampuanda niveayı kullandık.hem vücuda hem başına tek ürün...

herkese çok selam anneler.....mutlu pazarlar....en yakında sizlerde burada paylaşın inşallah bekleyen anneler....

bu arada......gerçeği söyleme konusunda endişeleri olan anneler...biz başladık yavaştan söylemeye...daha doğrusu o sordu biz cevapladık..algılaması mükemmel.şimdilik iyi herşey....içiniz rahat olsun....

canım biz nuk markası aldık çok da memnunuz....kauçuk emzikli olanından al....first coise yazıyor...kauçuk anne gögüsüne en yakın olanı...cam almanı tavsiye ederim sağlık açısından bir su için bir de mama için...

mamaya gelince biz golden goat keçi sütlü mama kullanıyoruz...netten araştırabilirsin...keçi sütlü olması avantaj...yeni zellandadan ithal...kabız ve gaz sıkıntısı çekmedik....

0-3 aylık için 1 numara kullanacaksın....orta geniş ağızlı medium yazar....

emzik alırsan yine nuk öneririm....ayrıca nukun biberon temizleyicisi varrr

sana lazım olanları yazayım...

1- 2 biberon orta geniş emzikli ....ben nuk kullanıyorum tercih senin....ama cam olsun
2-emzik ağlayınca kurtarıcın olur....
3-biberon ısıtıcısı...farklı markalar var...ben nuk aldım...
4-prima premium care 1 numara .....
5-ıslak mendil...unibaby yenidoğan ....3lü paket al....
5-ateşölçer...alından olabilir well aldım memnunum...
6-pişik kremi...popolin omega 3lü ...kullanıyorum...
7-küvet...küvet içine banyo filesi....
8-chiconun çantalı setini almışitık içinde şampuan alt açma filan var ama şimdiki aklım olsa almazdım...tek tek alsan da aynı para...
9-banyo süngeri...
10-nazal aspiratör...wee aldık basit birşey....oritre babenin deniz suyu var mutlaka al...flaktonlar halinde...burun tıkanıklığı için...
11-gaz sancısı için inşallah olmaz ama...colix adlı masaj yagı ve om-x şurup veya damla öneririm....ayrıca sap simplexde kullanabilirsin...
12-vitamin için nurse harveyin dac acd vitaminini kullanıyoruz...

şimdiden hayırlı olsun.....uykusuz gecelere hazırla kendini..hehehe....

İkinizi de tebrik ederim. dun gece oglum uyutmadiginda okudum ama ancak yaziyorum. aramiza hosgeldiniz...

Bekleyenlere de en kisa surede siralariniz gelir insallah diyorum. Azi disi cikariyoruz... 3 haftadir kacta yattim kacta kalktim kac kere hastaneye gittim bilmiyorum. kizimda bunlari hic yasamamistik. insallah kimse de yasamasin. sevimli bebegim gitti yerine bi canavar geldi :) uykusuzluk cidden zor... iyi uyuyun... sevgiler...

Zamancım etrafımdaki deneyimli anneler pişik için Sudo kremi, bez olarak primayı, ıslak mendil olarak Unibaby'i, mama olarak Hipp yada Aptamil'i önerdiler. Birde bol bol ağız bezi ve önlük al, beslenme, diş çıkartma, kusma durumlarında çok kullanacaksın elinin altında hep olsun dediler. Ben mama hariç herşeyini aldım odasına koydum kızımın. Unibaby'nin hoşgeldin bebek çanta setini aldım içinde şampuan, masaj yağı, pişik kremi, ıslak mendili, alt değiştirme bezi ve bez çantası var, ayrıca bir karton Unibaby'nin yenidoğan ıslak mendilini aldım, bununda çok miktarda bulunmasını önerdi arkadaşlar. Bez olarak ebebekte 120 adetlik karton kutularda satılan 3 numara bezden 2 kutu aldım. Kızımın ilk 2 ay için ihtiyaçlarını karşıladım sayılır) Yine öneri üzerine mothercare'de satılan beyaz renkli zıbınlardan aldım, bazen kakaları sırtlarına kadar çıkabildiği, kustukları vs için çok sık değiştirmek gerekebileceğini söylediler, onlardan da paket paket, ay ay aldım), havlusunu da en az 2 takım almamı söylediler çünkü banyodan çıkartıp tam kurularken rahatlayıp havlularına çiş yapabiliyorlarmış;p, yine bebekler ilk zamanlar kendilerini ısıtamadıkları için yaz da olsa kışta olsa kısa çorap giydirdikte dediler, dün bir sürü renk renk çorap aldım kızıma
Bu satırları yazarken şuan kızımın odasında oturuyorum, mis gibi bebek kokusu var odada. Darısı onun beşiğinde uyumasını seyretmeme, aldıklarımızı üzerinde görmeme olsun inşallah
Araba koltuğuna gelince bebek ilk 6-8 ayı içindeyse eğer oto koltuğu aynı zamanda arabasına puset olarak takılıp kullanılabiliyor. Daha büyükse 9 kg ve üstünde o ilk puset olan oto koltuğu kullanılamıyor başka almak gerekiyor. Kızımın ayını bilmediğim için oto koltuğunu almadım ama arabasını aldım onu 4 yaşının sonuna kadar kullanabilirmiş. Kızım gelince oto koltuğunu da alacağım kısmetse

Son düzenleme:

Geçmiş olsun Eskrymar, inşallah en kısa zamanda diş ağrılarından kurtulur bebeğin.
Sevgiler

bacılar hepinize çok Teşekkürederim
nasıl iyi geldi anlatamam
tahminen 10 ay kadar sonra kızım gelicek ve ben tam cahilim
tamam netten bakıyorum kitap okuyorum falan ama insan işte bir bilene danışmak istiyor
yavaştan yavaştan hazırlıklara başladık da teyzeleri
keşke kurum bu konularda bilgi verse
nasıl işe yarardı
sizlerde olmasaydınız napardım bilmem
hepinizi

[table="width: 500, class: grid, align: left"]
[tr]
[td]ANNELERİMİZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİH[/td]
[td]MELEĞİ[/td]

[/tr]
[tr]
[td]Lee26[/td]
[td]06.2009[/td]
[td]Kız-Erkek[/td]
[td]06.2012[/td]

[/tr]
[tr]

[td]Herdemk[/td]
[td]03.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]08.2012[/td]

[/tr]
[tr]

[td]pare55[/td]
[td][/td]
[td]Samsun Erkek[/td]
[td]11.2012[/td]
[/tr]
[tr]
[td]esma16[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]12.2012[/td]

[/tr]
[tr]
[td]Malibu52[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız[/td]
[td]03.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]destina0706[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]gerçek19[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Çorum Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]fillo[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]04.2013[/td]

[/tr]
[tr]

[td]cvcv[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Edirne Kız-Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]gcs[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]eskrymar[/td]
[td][/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]DamlaUmut[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]İstanbul Erkek[/td]
[td]07.2013[/td]

[/tr]
[tr]
[td]gamzeli77[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İstanbul Rıza-Kız[/td]
[td]08.2013[/td]

[/tr]
[tr]
[td]hayalimmm84[/td]
[td]12.2012[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]LVNY[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]5059[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td]09.2013 [/td]
[/tr]
[tr]

[td]EflatunA[/td]
[td]07.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td]09.2013 [/td]

[/tr]
[tr]
[td]kedicik2[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]10.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Otuznisan[/td]
[td]10.2011[/td]
[td]Adana Erkek[/td]
[td]12.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]shuras10[/td]
[td]11.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]12.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]sude_cisem[/td]
[td]09.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Kız-Erkek[/td]
[td]01.2014[/td]

[/tr]
[tr]

[td]effsa[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Denizli Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td]02.2014 [/td]

[/tr]
[tr]
[td]umutirem[/td]
[td]04.2013[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]02.2014 [/td]

[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]ANNE ADAYIMIZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİHİ[/td]
[td]MELEĞİ[/td]

[/tr]
[tr]

[td]Betus11[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]Kız-Erkek(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]gazıduz[/td]
[td][/td]
[td]Mersin [/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]hasel06[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Ankara Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]minapia[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Antalya Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]fionatheprincess[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]zaman[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]tu_runcu[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]ndmysmn[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]Düzce Ter-Rıza Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]eslu[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]Hazan72[/td]
[td]03.2013[/td]
[td] Terk-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]pozitif29[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Ankara Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]cansunida[/td]
[td]03.2013[/td]
[td] Kız(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]sedenaz[/td]
[td]04.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]babiesrus[/td]
[td]05.2013[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr] [td]nisra[/td]
[td]05.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]BLUDENİZ[/td]
[td]06.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]Kardelengül[/td]
[td]07.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]yasamezgim[/td]
[td]08.2013[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]tenarrr[/td]
[td]08.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]scuba[/td]
[td]11.2013[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza-Kız(ikiz)[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]unab[/td]
[td]10.2013[/td]
[td]Ankara Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]zeynepeli[/td]
[td]12.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[/table]

Herkese Merhaba
Ben 23 yaşındayım. Genetik ve Biyomühendislik son sınıf öğrencisiyim.Evlat edinmeyi düşünen bireyler için yardımcı olmak amacıyla bu başlığa yorum yapıyorum. Ben evlat edinildim. 11 aylıkken anneme ve babama kavuştum. Ve hikayemi annemden bir masal olarak dinledim, kendimi bildim bileli bu farklılığımı biliyorum. Çok mutlu ve problemsiz bir çocukluk ve gençlik geçirdim..Annem ve ben sorularınızı cevaplayabileceğimizi düşünüyoruz.

Merhaba loraley böyle olumlu mesajlar beni çok mutlu ediyor. İnşallah bizlerin çocuklarımızda sizin gibi olumlu tepki verir, problemsiz bir çocukluk ve gençlik dönemi yaşarlar. Ailenin anlattığı hikayelere ilgili biraz daha ayrıntı verebilirsen çok sevinirim. Kaç yaşında bu tür hikayeler anlatmaya başlamışlar? Hatırladığın hikayelerden varsa bizimle paylaşır mısın?
Ailenle mutlu ve güzel bir yaşam diliyorum, selamlar.
Teşekkürler

Guzel kizim, geldigin icin cok tesekkur ederim kendi adima. Sana ve annecigine sormak isteyecegimiz cok sorumuz olacaktir. Benim icin en onemlisi kizimin kendini hicbir sekilde kotu hissetmemesi... Kizimiz buyurken kendimizi nelere hazirlamaliyiz? Annenin keske sunu soyle yapsaydim dedigi ya da cocuklarimizin kendini senin gibi iyi ve mutlu hissetmesi icin bugunden itibaren yapmamizi onerecegi neler olabilir? Ben surekli dusunup ongorude bulunmaya calissam da tecrubenin yerini tutamayacagimi biliyorum.

Seni ve aileni sevgiyle kucakliyorum. Kendine cok iyi bak :)

Anneme mesajınızı okudum. Onun söylediklerini yazıyorum hikayeler hakkında. Önemli olan bu evlatlık meselesinin son derece normal olduğunu ve hiç utanılacak ya da saklanması gerekecek bir yanının olmadığını vurgulamak. Bu hikayelerde biyolojik annesinin onu isteyerek değil zorunlu kaldığı ve çocuğunun daha iyi bir hayata sahip olmasını istediği için verdiği belirtilmelidir. Biolojik aile hiç bir şekilde kötülenmemelidir. Her seferinde aynı masalı anlatırdı annem bana.

Masal:
Ben ve baban çocuğumuz olmasını çok istedik. Doktora gittik. Doktor bana çocuk sahibi olamayacağımı söyledi. Karnımda bir hastalık varmış. Sonra seni gördüm. kara gözlerine aşık oldum. Annene yalvardım. Senin üç tane daha çocuğun var bunu bana ver. birtanede bana ver dedim. (Ben çocukken bu masalı dinlediğimde bu noktada versin versin diye bağırırmışım) . annen çok iyi bir kadındı. üzülmem için seni bana verdi

Annem benle konuşmadan önce bir çok pisikoloğa ve pedegoğa başvurarak bu masalı oluşturmuş. Onların söylediği temel masal bu. Siz kendinize uyarlayabilirisiniz. Kesinlikle bu meselenin çocuğa küçük yaşta (benim için 3-4 yaş) söylenmesi gerektiğini düşünüyorum. Küçük yaşta masal ile bu olgu kavratılır ve ilk okul çağında da açıkça anlatılır. Bu erken farkediliş karşılıklı güvenin en büyük bağıdır.

Sizlere yardımcı olabilmeyi çok isterim. Ben hep annemin beni normal annelerin evlatlarını sevdiğinden daha çlok sevdiğini düşünmüşümdür. tabi bu size saçma gelebilir ancak annem bana hep böyle hissettirdi. Babam da aynı şekilde hep yumuşacık ve sevgi doluydu. Başarılı bir eğitim hayatım olduğunu söyleyebilirim. Sanırım evdeki huzur ve sevgi herşeye yansıyor.

Ben biyolojik aileme istediğim zaman ulaştım, onalarla görüştüm, Ailem, biolojik ailemle sağlıklı bir iletişim geliştirmemi sağladılar. Bu sayede beni verdikleri için onlara hiç bir kin duymadım. Aklımdaki soruları cevapladıktan sonra onlaral ilişkilerimde mesafeyi korudum.

Benim gibi başka bir aileden evlat edindiyseniz lütfen ailesini hiç bir nedenle eleştirmeyin. Benim sağlıklı düşünebilmemde en büyük pay keyfi değil zorunda kaldıklarını için verildiğimi bilmemdi. İstenmeyen çocuk duygusu geliştirmedim. Siz evlatlık vermeyi onaylamasanız bile ona belli etmeyin. Her fırsatta biyojik anneye onu size kazandırdığı için teşekkür edin.

Umarım yardımcı olmuşumdur. Sevgiler.

Çok teşekkür ederim sana ve annene, her iki paylaşımının da çok yararlı olacağını düşünüyorum. Benim de en büyük korkum kızımın birileri tarafından istenmediğini düşünmesi, birde öğrendikten sonra özellikle ergenlik döneminde en ufak bir olumsuzlukta zaten siz benim ailem değilsiniz ki, ailem olsaydınız bana izin verirdiniz, alırdınız vs gibi cümleler kurma ihtimali. Umarım bunların hiçbiri olmaz ve kızımız mutlu bir birey olarak yaşamını sürdürür.
Annene ve sana tekrar teşekkür ederim.
Selamlar ve sevgiler

Aynen düşündüğüm gibi yazmışsınız loraley, tabi teoride düşünmesi kolay da pratikte nasıl işler onu görmek çok mutlu etti beni... Anlattığın hikayede versin versin diye bağırırmışım deyince gözyaşlarımı tutamadım :) umarım biz de oğlumuzla yaşarız bu anlattıklarını... Ben de hala hikaye oluşturma aşamasındayım... Umarım çözeceğim en kısa zamanda :)

Annene de sana da sevgiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…