maşallah paşamıza öp annesi benim yerime o dediğin biberonu duymuştum inşallah alırızkızlar herkese duygularımı paylaştığı için çok ama çok teşekkür edrim zamancım heralde kızın prensessin yakında geliyor hazırlıklar hızlanmış gibi hiissediyorum bende daha çok tecrübeli sayılamma m ama iki gün önce eczaneden dr.browns biberon aldım inşallah yanlış yazmamışımdır gaz biberonu valla çok beğendim ilk günümüz çok sancılıydı 2 gecedir harika uyuyor mama içtikleri için ucundan ziyade böyle bişey düşüne bilirsin birde canım mesajını yeni gördüm en kısa sürede arayacağım hep diyorlar ya anneler çok uyuyun bu günleri arayacaksınız haklılarmışşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş gerçekten öpüyorum
Zamancım ben Avent'in yeni doğan setini aldım (içinde 2 büyük, 2 küçük biberon, 1 emzik, 1 fırça var) birde Dr.Browns gaz önleyicili cam biberonunu aldım. Aklımda meme ucu yanda olan anne göğsüne benzeyen biberonu almakta var ama onu kızım gelince ayına göre alacağım. Eğer 6 aydan büyük olursa onu almam, küçük olursa alırım
Kauçuk, damaklı, damaksız ile ilgili benimde bilgim yok(
Zamancim anne gögsüne en benzeyen aventin natural serisi, ama ben hepsinden aldim acikcasi. Dr brown da aldim, chicco da, avent de. Gaz manasinda fark cok gormedim. Cocuk gazliysa gazli oluyor ama mamada fark gördüm. Eger mama lif agirlikli degilse cok gaz yapiyor. Teneke kutulardaki mamalardan kullanmadim o yuzden. Aptamilden devam ettim. Biberona donecek olursak, kaucuk yerine silikon kullandim ben, o bana daha yeni bir teknoloji gibi geldi. Biberonu yenidogan icin aldiginda zaten 0 ay basligiyla geliyor. Cocuk buyudukce yeni baslik aliyorsun. Zaten bir biberon yetmiyor, bizim su anda tam 6 biberonumuz var cunku yikamaya ve steril etmeye yetistiremiyoruz baska turlu. Dr brown da delik sayisi yok, orda delik büyüyor. Chicco ve aventte delik sayisi artiyor.
Ben cam biberon kullanmadim, cok agir, gecenin 3unde gözünden uyku akarken bile mama vermen gerekiyor, ne kadar hafif o kadar iyi :) bir de düşüyor falan kırılmasın.
Bilmiyorum sorularina cvp verebildim mi. Eksik kalan birsey varsa sor canim.
Zamancim anne gögsüne en benzeyen aventin natural serisi, ama ben hepsinden aldim acikcasi. Dr brown da aldim, chicco da, avent de. Gaz manasinda fark cok gormedim. Cocuk gazliysa gazli oluyor ama mamada fark gördüm. Eger mama lif agirlikli degilse cok gaz yapiyor. Teneke kutulardaki mamalardan kullanmadim o yuzden. Aptamilden devam ettim. Biberona donecek olursak, kaucuk yerine silikon kullandim ben, o bana daha yeni bir teknoloji gibi geldi. Biberonu yenidogan icin aldiginda zaten 0 ay basligiyla geliyor. Cocuk buyudukce yeni baslik aliyorsun. Zaten bir biberon yetmiyor, bizim su anda tam 6 biberonumuz var cunku yikamaya ve steril etmeye yetistiremiyoruz baska turlu. Dr brown da delik sayisi yok, orda delik büyüyor. Chicco ve aventte delik sayisi artiyor.
Ben cam biberon kullanmadim, cok agir, gecenin 3unde gözünden uyku akarken bile mama vermen gerekiyor, ne kadar hafif o kadar iyi :) bir de düşüyor falan kırılmasın.
Bilmiyorum sorularina cvp verebildim mi. Eksik kalan birsey varsa sor canim.
kızlar çok ama çok teşekkür ederim bu anlarımızı bizimle paylaştığınız için umutirem seni ayrıca tebrik ediyorum canım yavrucuğunla bir ömür boyu beraber ve mutlu olun inşşallh kızlar anlatmak isterim tabiki nereye kadar yazabilrsek kuzum ne kadar izin verirse oda mışıl mışıl uyuyr teyzelerine onunla tanışma anını yazacağımı bilirömiş gibi bize geçen hafta salı gün telefon geldi kahvaltı yapıyordum bir baktım uzmanımız aklım gerinden çıktı sanki bebeğimiz var dedi ne konuştuğumu hatırlamıyorum bu kadar ama nasıl ağlıyorum uzmanımızda fark etti bunu siz telefonu kapatın bi ağlayın bağırın sakinleşince arayın beni dedi 15 daakika sonra aradım sakin değilim tabiki bir bebeğimiz var daha 13günlük falan deyince bana gelenler bidaha geldi tabiki fakat biraz problemli bir bebk doğumda kakasını yutmuş ve oksijensiz kalmış şuanda yoğun bakımdan çıkalı bir gün olmuş dedi oda tam bilemiyor bilgileri var tabiki ama bizim paşamız şehir dışındaydı sıradaki aileleri arıyorum bakmak istermisiniz dedi bende eşimebile sormadan tamam dedim aksilikler oldu dedilerki acil koruma kararı çıkmadı onu bekliyoruz tamam dedik aradan 3 gün geçti haber yok tabiki deliriyoruz biz bu arada neyse 4 gün oldu var deyeli daha göremedik gidemedik falan cuma günü telefon geldi hazırlanın yanıma gelin gittik yanına bize bilgi verdi daha karra çıkmadı ama isterseniz giidp bebeği görebilirsiniz sağlık kontürollerini yaptırabilirsiniz o arada karar çıkarsa albilirsiniz dedi yanlız bbeğin doğumda oksijensiz kaldığını bu sepepden dolayı doktorunun ilk tanısının beyninde hasar oluştuğuna dair olduğunu söyleyince kızlar inanın sosyalhizmetler binası sanki başımıza yıkıldı olabileceğinden değil ben hayır cevabını nasıl veririm naparım diye delirdim resmen yola çıktık o yol hiç bitmesin istedim hiç bişey yemeden konuşmadan sadece dua ettik allahım bizim elimizi kucağımızı boş çevirme rabbim bizi bu sınava sokma diye kendimi ve eşimi biliyorum çünkü herne olursa olsun asla rahatsızlık varmı acabna diye gitmedik o bizim bebeğimiz diye gittik çünkü bende doğurabilirdim onu veya bana sağlıklı bir bebek verede bilirlerdi ve sonradan rahatsızlanada bilirdi bilememki bunu ben kimse bilemez yarın benim ne olucağımda belli değilki o anda anladıkki hayatızın her evresinde olduğu gibi yine sınav verdik rabbime bulunduğu yee gittik oradaki uzmanı bulduk siz geldimniz ama ben daha bebeğinizi getirmedim dedi hadi sizde gelin beraber getirelim yuvaya bindik arabaya hastanenin yolunu tuttttuk benim paşam hastanedeydi teyzeleri vardık hastaneye beni ve eşimi aldılar sadece yeni doğan olduğu için çamaşır falan hiç bir şey yk ellerinde ben zaten uzun yol diye çok koydum onları verdim beni aldılar sadece ebeler anne kim dediler bende atladım hemen ben diye hevesliyiz ya hasretizya ben deyebilmeye ebe inanmıyorum dedi sizmmisiz bende bozuldum acaba yanlış bişeymi söyledim dedim hayır dedi bu kadar olur tıpki siz kızlar kalbim duracaktı orda beni odaya aldılar ben yapamam dedim yalnız yapamam yüreğim bunu kaldırmaz biz sana yardım edeceğiz dediler neyse bana ellerini yıka ben ebği getireyim dedi ellerimi yıkadım bekliyorum oğlumu getirdiler sadece üzerinde bezi vardı çıplak küvezde olduğu için açtı çarşafı yüzüne bir baktım inannamadım o kadar güzel bir bebektiki onuniçin söylenenleri unuttum bile aşık oldum resmen ağlamaktan yoruldum o gün giydirdik çıkardık ama ben o odadan hç çıkmai istemedim çünkü babmız bizi dışarıda bekliyordu ve ben bebekle içerde ama çıktık çocuğu aramızza alıp kafa kafaya öyle ağladığımızı hatırlıyorum zaten çoktan kabullenmiştik onu gerisi teferruat oradaki doktorula görüştülk daha sonra bildgi aldık beyninde hasar kaldığını düşündüm ama emar çektik yanılmışım deyince inanın dünyalar benim oldu aldık onu yuvaya götürdük daha sonra doktorlara başka hastanelere kontürole daha uzun yazmayayım sıkılaxalsınız oradanda şükürler olsunki iyi haberler aldık mutluluk mutluk oldu tabi bu arad bizim bu kaharolasıca kağıt çıkmıyor akşam beş oldu haber yok 11 de aldım kolalrıma kızlar 5de bıraktım yuvaya çok kötüydü o günü hiç unutmuyorum hiç kollarım ağrımadı o yavrumu orda bırakıp geri evimşize geldik gelin bana sorun nasıl bıraktık fotolarını çektik mamsını yedirdim altını değiştirdim kağıt çıkmayınca veremezyiz dedidelr hakim izinliymiş pazaretesi gelip alabilirsiniz yuvada bir anne tutmuşlar ona özel onuniçin çünküorası 6 12 çocuk yuvasıydı bebnim meleğime göre değildi ona ait hiç bişey yoktu bütün eşyalarını bıralktım kundağını emziğini biberonunu ve kötü ama evimize döndük artık rahattı içim evet çok zordu ama en azından yüzünü hayal etmiyordum benimde oğlumun ağzı yüzü gözü herşeyi vardı kızlar daha fazla uzatmayayım çünkü anlattıça daha kötü oluyor insan ama yazmank istedim atlamdan kolaylaştırarak çünkü beklemenin ne kadar zor olduğunu biliyorum bebeğini alan annenler acab bugün ne yazıcak diye açıyordum bazen topiği pazaretesi oldu haber eglmedi artık can burnumuzda telefon telefon üstüne 6 da bir telefon geldi uzmanımız arıyor bize dediki bebeğin davsı yarınmış ama karar olumsuz çıkabilirmiş oda çok kızgındı tabi daha anlamatamadım kadar yıkıldık kızlar bir aksilik olsa nasıl unutulur yüzü kokusu allahım ayrdım et dedim sanbaha kadar dua ettik benden sadece sakin olamamı ve dua etmemizi istyedi uzmanımız ertyesi gün sabah 9 da telefon yola çıkabilirsiniz karar tamam o yolu uçtuk resmen .................................................daha daha daha 9 yılın özlemini sığdıramam aslında buraya eve geldik yolda atadıladılar durdular herkes ev akrabalarkla dolu oğlumun dayıları yengeleri halaları evi öyle bir süslemişelerki size anlatamam kapılar yazılmış tüller daha önec çektiediğimiz fotolar çıkmış ismi her yerde balonlar herkes aşağıya inmiş arabayla gelişimizi videoya çetmişler içeriye girişimizi bunları görünce çok duygulandım kızlar bana kendimi sanki doğum yapmışımda eve geliyormuşum gibi hissttirdiler allah onlardan razı olsun belki ben düşünseydim bu kadar yapamazdım çekinirdim belki ama onlar herşeyi benim için düşünmüşlre ağlamayacaktım aslınada öyle söz vermiştim kendime ama olmadı biz alalha inandık çok şükürler olsun yavrum gayet sağlılkılı bir kere daha anladımki ehrşey onun elinde kaderi yazan o yaşanacakları yazan o bizler sadece oyuncuyuz onun yazdıklarını oynuyoruz şükürler olsunki yanlız değiliz bu kadar rahat yaza biliyorum anneanne babaanne yanıda ço uzun yazdım biliyorum ama yazmak istedim rabbim size en kolay şekilde nasip etsin zorda olsa sonu çok güzel
bacılar biberon ucu numaraları var ben anlamadım 0-3 aylık bebek için kaç numara lazım
birde şu anne memesi gibi olan biberon ucu varmış onun adı nedir
damaklı ve damaksız arasındaki fark nedir
kauçuk uç var birde o nasıl oluyor
kızıma hazırlıklara başlıyoruz da teyzeleri bir biberon der geçersin baktım şaştım kaldım
bilen varsa yardımcı olursanız sevinirim
bacım birde sma diye bir mama markası var ondan kullandın mı
nasıl acaba
birde hangi mama markası daha iyi
mama haricinde bebeklerde su ,meyve suyu verilir mi yada veriliyor mu yoksa sadece mama mı verilmeli
birde bez markası olarak hangisini tavsiye edersin
kıyafet olarak neler kullanışlı olur
ayrıca şu bebekleri hani içine yatırıyorlar ya tepeden sepet gibi tutuyorsun onu arabaya da koyuyorlar
onun adı nedir ana kucağımı yoksa oto koltuğu mudur
yanak bezi mi daha kullanışlıdır yoksa önlük mü
birde asıl en önemlisi bebeği nasıl yıkıyorsunuz
yıkarken küvetmi daha kullanışlı yoksa leğen mi
şimdilik bu kadar
İkinizi de tebrik ederim. dun gece oglum uyutmadiginda okudum ama ancak yaziyorum. aramiza hosgeldiniz...
Bekleyenlere de en kisa surede siralariniz gelir insallah diyorum. Azi disi cikariyoruz... 3 haftadir kacta yattim kacta kalktim kac kere hastaneye gittim bilmiyorum. kizimda bunlari hic yasamamistik. insallah kimse de yasamasin. sevimli bebegim gitti yerine bi canavar geldi :) uykusuzluk cidden zor... iyi uyuyun... sevgiler...
zamancım ben kendi kullandıklarımı söyleyeyim mama olarak aptamil kullanıyorum ama sma yıda önermişlerdi biberon dr brown cam biberon kullandım daaha sağlıklı diye düşünüyorum içinde mavi cubuk olanından hava yutmasını engelliyor bundan mıdır bilmem kızımda fazla gaz problemimiz olmadı su konusuna gelince ben her mamadn sonra ağzı temizlensin diye pamukçuk olmasın diye bir cay kasığı su verdim ilk baslarda simdi 6 aylığız biberonla içiyoruz suyumuzu ben ek gıdaya gectikten sonra önluk kullandım ağız mendilleri çok işe yarıyor bol bol almanı tavsiye ederim kıyafetlrde mutlaka 100 de 100 pamuk olmalı araya bzen baska türlerde karısıyor ama pamuk olmasına dikkat etmeni öneririm bahsettiğin oto koltugu sanırım arabada kullanıyordum şimdi eve getirdim ek gıdayı ona koyup veriyorum her yeni kıyafet giydirilmeden önce yıkanmalı ve ütüenmeli kullanırmısın bilmem ama emzik olarak da chicco nun kaucuk emziğini kullanıyorum huggies in kız bebekler için olanını almıstım ilk önce ama memnun kalmadım prima kullanıyorum losyon pişik kremi bebe yağı ve şampuan sebamed diş çıkarmaya baslayıncasalyadan kaynaklı yanakları tahriş olmasın diiye arada bepanten kullanıyorum
zaman......benim kızım 1 yaşındaydı.her tür yiyeceğe geçmiştik....bez konusunda;primayı öneririm...pişik kremi ya başka herhangi bir kerm kulanmana gerek kalmıyor..hala bezinin kokusu burnumda.....çok güzeldi kokusu primanın...şimdi çiş göstergeliymiş..yetişemedik...he hee..
biz leğende yıkamıştık...galiba nerede yıkandığının fazla bir önemi yok..güçlü iki kol olsun yeter:))
şampuanda niveayı kullandık.hem vücuda hem başına tek ürün...
herkese çok selam anneler.....mutlu pazarlar....en yakında sizlerde burada paylaşın inşallah bekleyen anneler....
bu arada......gerçeği söyleme konusunda endişeleri olan anneler...biz başladık yavaştan söylemeye...daha doğrusu o sordu biz cevapladık..algılaması mükemmel.şimdilik iyi herşey....içiniz rahat olsun....
canım biz nuk markası aldık çok da memnunuz....kauçuk emzikli olanından al....first coise yazıyor...kauçuk anne gögüsüne en yakın olanı...cam almanı tavsiye ederim sağlık açısından bir su için bir de mama için...
mamaya gelince biz golden goat keçi sütlü mama kullanıyoruz...netten araştırabilirsin...keçi sütlü olması avantaj...yeni zellandadan ithal...kabız ve gaz sıkıntısı çekmedik....
0-3 aylık için 1 numara kullanacaksın....orta geniş ağızlı medium yazar....
emzik alırsan yine nuk öneririm....ayrıca nukun biberon temizleyicisi varrr
sana lazım olanları yazayım...
1- 2 biberon orta geniş emzikli ....ben nuk kullanıyorum tercih senin....ama cam olsun
2-emzik ağlayınca kurtarıcın olur....
3-biberon ısıtıcısı...farklı markalar var...ben nuk aldım...
4-prima premium care 1 numara .....
5-ıslak mendil...unibaby yenidoğan ....3lü paket al....
5-ateşölçer...alından olabilir well aldım memnunum...
6-pişik kremi...popolin omega 3lü ...kullanıyorum...
7-küvet...küvet içine banyo filesi....
8-chiconun çantalı setini almışitık içinde şampuan alt açma filan var ama şimdiki aklım olsa almazdım...tek tek alsan da aynı para...
9-banyo süngeri...
10-nazal aspiratör...wee aldık basit birşey....oritre babenin deniz suyu var mutlaka al...flaktonlar halinde...burun tıkanıklığı için...
11-gaz sancısı için inşallah olmaz ama...colix adlı masaj yagı ve om-x şurup veya damla öneririm....ayrıca sap simplexde kullanabilirsin...
12-vitamin için nurse harveyin dac acd vitaminini kullanıyoruz...
şimdiden hayırlı olsun.....uykusuz gecelere hazırla kendini..hehehe....
Zamancım etrafımdaki deneyimli anneler pişik için Sudo kremi, bez olarak primayı, ıslak mendil olarak Unibaby'i, mama olarak Hipp yada Aptamil'i önerdiler. Birde bol bol ağız bezi ve önlük al, beslenme, diş çıkartma, kusma durumlarında çok kullanacaksın elinin altında hep olsun dediler. Ben mama hariç herşeyini aldım odasına koydum kızımın. Unibaby'nin hoşgeldin bebek çanta setini aldım içinde şampuan, masaj yağı, pişik kremi, ıslak mendili, alt değiştirme bezi ve bez çantası var, ayrıca bir karton Unibaby'nin yenidoğan ıslak mendilini aldım, bununda çok miktarda bulunmasını önerdi arkadaşlar. Bez olarak ebebekte 120 adetlik karton kutularda satılan 3 numara bezden 2 kutu aldım. Kızımın ilk 2 ay için ihtiyaçlarını karşıladım sayılır) Yine öneri üzerine mothercare'de satılan beyaz renkli zıbınlardan aldım, bazen kakaları sırtlarına kadar çıkabildiği, kustukları vs için çok sık değiştirmek gerekebileceğini söylediler, onlardan da paket paket, ay ay aldım ), havlusunu da en az 2 takım almamı söylediler çünkü banyodan çıkartıp tam kurularken rahatlayıp havlularına çiş yapabiliyorlarmış;p, yine bebekler ilk zamanlar kendilerini ısıtamadıkları için yaz da olsa kışta olsa kısa çorap giydirdikte dediler, dün bir sürü renk renk çorap aldım kızıma
Bu satırları yazarken şuan kızımın odasında oturuyorum, mis gibi bebek kokusu var odada. Darısı onun beşiğinde uyumasını seyretmeme, aldıklarımızı üzerinde görmeme olsun inşallah
Araba koltuğuna gelince bebek ilk 6-8 ayı içindeyse eğer oto koltuğu aynı zamanda arabasına puset olarak takılıp kullanılabiliyor. Daha büyükse 9 kg ve üstünde o ilk puset olan oto koltuğu kullanılamıyor başka almak gerekiyor. Kızımın ayını bilmediğim için oto koltuğunu almadım ama arabasını aldım onu 4 yaşının sonuna kadar kullanabilirmiş. Kızım gelince oto koltuğunu da alacağım kısmetse
Herkese Merhaba
Ben 23 yaşındayım. Genetik ve Biyomühendislik son sınıf öğrencisiyim.Evlat edinmeyi düşünen bireyler için yardımcı olmak amacıyla bu başlığa yorum yapıyorum. Ben evlat edinildim. 11 aylıkken anneme ve babama kavuştum. Ve hikayemi annemden bir masal olarak dinledim, kendimi bildim bileli bu farklılığımı biliyorum. Çok mutlu ve problemsiz bir çocukluk ve gençlik geçirdim..Annem ve ben sorularınızı cevaplayabileceğimizi düşünüyoruz.
Herkese Merhaba
Ben 23 yaşındayım. Genetik ve Biyomühendislik son sınıf öğrencisiyim.Evlat edinmeyi düşünen bireyler için yardımcı olmak amacıyla bu başlığa yorum yapıyorum. Ben evlat edinildim. 11 aylıkken anneme ve babama kavuştum. Ve hikayemi annemden bir masal olarak dinledim, kendimi bildim bileli bu farklılığımı biliyorum. Çok mutlu ve problemsiz bir çocukluk ve gençlik geçirdim..Annem ve ben sorularınızı cevaplayabileceğimizi düşünüyoruz.
Merhaba loraley böyle olumlu mesajlar beni çok mutlu ediyor. İnşallah bizlerin çocuklarımızda sizin gibi olumlu tepki verir, problemsiz bir çocukluk ve gençlik dönemi yaşarlar. Ailenin anlattığı hikayelere ilgili biraz daha ayrıntı verebilirsen çok sevinirim. Kaç yaşında bu tür hikayeler anlatmaya başlamışlar? Hatırladığın hikayelerden varsa bizimle paylaşır mısın?
Ailenle mutlu ve güzel bir yaşam diliyorum, selamlar.
Teşekkürler
Guzel kizim, geldigin icin cok tesekkur ederim kendi adima. Sana ve annecigine sormak isteyecegimiz cok sorumuz olacaktir. Benim icin en onemlisi kizimin kendini hicbir sekilde kotu hissetmemesi... Kizimiz buyurken kendimizi nelere hazirlamaliyiz? Annenin keske sunu soyle yapsaydim dedigi ya da cocuklarimizin kendini senin gibi iyi ve mutlu hissetmesi icin bugunden itibaren yapmamizi onerecegi neler olabilir? Ben surekli dusunup ongorude bulunmaya calissam da tecrubenin yerini tutamayacagimi biliyorum.
Seni ve aileni sevgiyle kucakliyorum. Kendine cok iyi bak :)
Sizlere yardımcı olabilmeyi çok isterim. Ben hep annemin beni normal annelerin evlatlarını sevdiğinden daha çlok sevdiğini düşünmüşümdür. tabi bu size saçma gelebilir ancak annem bana hep böyle hissettirdi. Babam da aynı şekilde hep yumuşacık ve sevgi doluydu. Başarılı bir eğitim hayatım olduğunu söyleyebilirim. Sanırım evdeki huzur ve sevgi herşeye yansıyor.
Ben biyolojik aileme istediğim zaman ulaştım, onalarla görüştüm, Ailem, biolojik ailemle sağlıklı bir iletişim geliştirmemi sağladılar. Bu sayede beni verdikleri için onlara hiç bir kin duymadım. Aklımdaki soruları cevapladıktan sonra onlaral ilişkilerimde mesafeyi korudum.
Benim gibi başka bir aileden evlat edindiyseniz lütfen ailesini hiç bir nedenle eleştirmeyin. Benim sağlıklı düşünebilmemde en büyük pay keyfi değil zorunda kaldıklarını için verildiğimi bilmemdi. İstenmeyen çocuk duygusu geliştirmedim. Siz evlatlık vermeyi onaylamasanız bile ona belli etmeyin. Her fırsatta biyojik anneye onu size kazandırdığı için teşekkür edin.
Umarım yardımcı olmuşumdur. Sevgiler.
Sizlere yardımcı olabilmeyi çok isterim. Ben hep annemin beni normal annelerin evlatlarını sevdiğinden daha çlok sevdiğini düşünmüşümdür. tabi bu size saçma gelebilir ancak annem bana hep böyle hissettirdi. Babam da aynı şekilde hep yumuşacık ve sevgi doluydu. Başarılı bir eğitim hayatım olduğunu söyleyebilirim. Sanırım evdeki huzur ve sevgi herşeye yansıyor.
Ben biyolojik aileme istediğim zaman ulaştım, onalarla görüştüm, Ailem, biolojik ailemle sağlıklı bir iletişim geliştirmemi sağladılar. Bu sayede beni verdikleri için onlara hiç bir kin duymadım. Aklımdaki soruları cevapladıktan sonra onlaral ilişkilerimde mesafeyi korudum.
Benim gibi başka bir aileden evlat edindiyseniz lütfen ailesini hiç bir nedenle eleştirmeyin. Benim sağlıklı düşünebilmemde en büyük pay keyfi değil zorunda kaldıklarını için verildiğimi bilmemdi. İstenmeyen çocuk duygusu geliştirmedim. Siz evlatlık vermeyi onaylamasanız bile ona belli etmeyin. Her fırsatta biyojik anneye onu size kazandırdığı için teşekkür edin.
Umarım yardımcı olmuşumdur. Sevgiler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?