Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Arkadaşlar merak ettiğim şu; hani diyorsunuz ya çağırıyorlar önce dosyasını okuyorlar.. Sonra isterseniz görüyorsunuz... Bu dosyadan ne gibi bilgiler okunuyor merak ettim... Bizim yakınımızda yavrusuna kavuşan arkadaşlar, dosyasının okunmasını istemedik hiçbir bilgi istemedik direkt yavrumuzu görmek istedik dediler... Geçmişini, nereli olduğunu vs hiç merak etmedik dediler.. Düşündüm de bu mu acaba mantıklı olan, ya da böyle bir şans varmı gerçekten, belki de arkadaşlarımızın çevreye karşı söyledikleri de bu olabilir haklı olarak... Çünkü insanlar illa ki soracaklar soracaklar soracaklar... Bilmiyoruz deyip geçiyorlar belki de...
Eşimle konuştuk da, insanlarla paylaşmasak da biz bilmek isteriz herhalde diye düşündüm... Sonuçta o benim yavrum olacak, herşeyini bilmem hakkım değil mi? Ne söylüyorlar mesela? İşte biyolojik ailesi şuralı buralı, şu rahatsızlığı geçirmiş, bu zamana kadar kurumda kalmış veya koruyucu ailede kalmış..
Biyolojik anne baba yaşıyor veya ölmüş, şu nedenden bırakılmışş gibi şeyler mi? Bu konu hiç konuşulmamış da merak ettim.. Bizim isteğimiz de ilk kısmetimiz olan yavruyu almak.. Ama yine de yavrum hakkında bilgim olsun istiyorum...
Bir de bu bahsettiğim ailenin yavrusu koruyucu ailede kalmış 8 ay kadar. Sonra bu arakdaşlarımıza verilmiş. Kurumda koruyucu aile ile karşılaşmışlar..
Normalde yasakmış ama uzman demiş ki yasak ama, ne yer ne içer bi sorun diye kısaca görüştüreyim demiş.. Koruyucu aile ile bizim aile görüşmüşler. Çok duygusal olmuş.. Koruyucu aile çok üzülmüş falan iştee zor durum... Allahım herkesin yardımcısı olsun...

baştan beri okudun sonunda bitti demek
inşallah bir gün bu sayfalarda senin de hikayen okunacak

dosya hakkında benim bildiklerim İstanbul da geçerli ama bursayı bilmiyorum
aşağı yukarı aynıdır galiba
İstanbul'da haber gelip de kuruma gidince ilk önce dosyayı okutuyorlar eşinle yalnız olarak görüşme odasında okuyorsun
dosya da bebeğinle ilgili tüm bilgiler bulunuyor
biyolojik anne ve baba adı nereli nasıl kuruma geldi rıza kararı nasıl alındı
nerde doğdu
başka kardeşi var mı
neden evlat edinilmesi uygun
sağlık konuları gibi aklına gelen her şey yazıyormuş dosyada hatta malibu nun bana anlattığına göre biyolojik anne ve babanın kardeşlerine kadar nerde yaşadıklarına kadar yazıyormuş

terk bebek de ise bunu da canım x ablam anlatmıştı Rabbim onlardan razı olsun eşimle bu kararı verirken çok yardımcı olmuşlardı
terk bebek de aile olmadığı için nerde bulundu ilk kim buldu hangi karakola götürüldü hangi hemşire baktı
bulunduğun da nasıldı bunlar yazıyormuş
inşallah nasip kısmet olurda bizlerde o günleri yaşar görürüz

Geçen yıl nisan ayından beri buranın takipçisiyim. Bende çoğu kişi gibi yumurtlama takipleri, aşılamalar, tüp bebek denemelerini bir bir atlattım. Tüp bebek denemesiyle hamile kaldım ikiz bebeklere. Ama tutunamadılar... İsimleri bile hazırdı :) Çok uzun süre atlatamadım bu durumu. Tam yas havasıydı yaşadıklarım. Yaklaşık 10 gün gece gündüz demeden yüzlerce sayfayı bir solukta okudum. İnanırmısınız her gün buraya bakmazsam içim rahat etmiyor. Sizinle seviniyorum ve en çok ta ağlıyorum tabi mutluluktan. Bir daha o iğneler, ameliyatlar, doktor kapıları aşındırmalar.... bunların hiç birini yaşamayı bünyem kaldırmıyor. Elinde her gün 1 torba ilaç 2 günde bir doktora gitmek midemi bulandırıyor artık. Tüp bebek topiğine de aylardır bakmıyorum. O mucize hamile kalmalar beni ne heyecanlandırıyor ne de umut veriyor artık. Bu konuyu insanlarlada konuşmayı bıraktım.( Buna annem ve eşim de dahil) "Bizim bir tanıdığımız vardı 10 yıl uğraştılar bebekleri oldu" tarzı hikayeler dinlemekten böööhh geldi. Ayrıca etrafımda benden tek üstün tarafları çocuk doğurmak olan ve kadınlığı doğurganlıkla bir tutan insanlarda sinirimi bozuyor artık. " ohhhh çatır çatır doğurduk Allahtan tüp bebek filan uğraşmadık ben kaldıramazdım " demezler mi bide. Ha bi de defalarca tüp bebek deneyen ve bebek sahibi olan yakın arkadaşlarım " e hadi artık sen de doğur" diyorlar. Gülüyorum. Sanki kendileri geçmediler bu yollardan. Şimdiye kadar hamile kalmakla ilgili hiç bir hayalim olmadı. Hani bazları hamileliği yaşamayı çok isterler. O bende olmadı hiç. Öyle bir derdim yok. Ama tek istediğim bir yavruya anne olabilmek. Onu en iyi şekilde yetiştirebilmek. Bunu en son 23 Nisan kutlamalarında çok daha iyi anladım. Okulun önünden geçerken anne babalarıyla çocuklar nasılda mutluydu. Biraz izledim. Sonra dayanamadım ağlaya ağlaya eve döndüm. Allahım annesiz babasız çocuklar buna nasıl dayanıyor. Anneleri onları tertemiz giydirip süsleyip ellerinden tutarak okullarına getiremiyor diye.

Bir kaç gün önce eşimle yemek yerken haziran ayında tekrar tüp bebek deneyelim dedi. Genelde bunu bayanlar der ama benim eşim dedi peki dedim. Sonra arkasından eğer yine olmazsa kuruma başvurumuzu yaparız dedi Nasıl mutlu oldum anlatamam. Ki bu konuyu sanırım bir kez konuşmuştuk. O da konuştuk sayılmaz ben konuştum o dinlemişti. Şu an dünyalar benim. Bir an önce haziran gelsin hemen bitsin istiyorum. Tüp bebek süreciyle ilgili kafamda hiç bir hayal yok. Sadece kuruma gidişimiz, rapor vs. evrelerinde strese girişlerimiz, ev ziyaretimizin oluşu, evladımızın gelişi gibi hayaller kuruyorum. Daha bizimle olmadan beni bu kadar mutlu edebiliyorsa yavrum geldiğinde kimbilir nasıl olucam ben.

Ayyy canım aynı durumdayız inan ki.... Aynı zamanlarda başvurucaz sanırım... Bebişlerimiz gelsin biz de bayram yapalım onlar da dimi.. Sevgiler...

Amin canım inşallah, yavrularımız doldursun kucaklarımızı en kısa zamanda inşallah...

kızlar size 1000 puanlık uzman sorusu yardımınıza ihtiyacamız var benim oğlum yaklaşık 1 aya yakındır bir aciyip kakasını yapıyor aslında ishal iki gün nomalse 3. gün fena ama onu yormuyor kilo kaybı yok halsizliği yok çok enterasan bir şekilde doktora götürdüm kaka kültürü verdik oda temiz çıktı bugün gösterdim bazı çocuklarda olabilirmiş mamayı değiştirebilirsin dedi birde öyle deneyelim şuanda aptamil veriyorum tecrübeli anneler sizce ne denemeliyim bir fikir vermedi doktorda

Geçmiş olsun canım. İnş önemli birşey yoktur.. Ahh ahh keşke yavrularımız gelse de biz de olumlu tecrübeler edinip paylaşsak herkesle...

effssa canım öncelikle geçmiş olsun....herhangi bir hastalık olmaması iyi...bazen günlük bizde de olur...mesela günde 3 defa yaparsa kakası bazen 1 kez ishal gibi olur...gerçi bizimki ek gıdaya başladı...seninki ne kadarlık o da önemli? ayrıca bebek üşütürse de ishal olabilir,mama kaynaklı da olabilir ....biz ilk zamanlar keçi sütlü golden goat veriyorduk netten bakabikirsin keçi sütünden yapılmış...sınra aptamil ve bebelac vermeye başladık...çünkü ek gıdaya geçinde mama yemek istemniyorlar ağızları farklı tat arıyor....hipp marka organik mama var öneririm...biz bayağı onu kullandık...ilave şeker filan yok ..tamamen rganik....

merhaba, bizim uzmanımız daha kızımdan bahsederken sağlık durumundan bahsetmişti. görüşüp olur diyip işlemlerin tamamlanması aşamasında tüm dosyasını sayfa sayfa okudu bize. dosyaya işlenen herşeyi söyledi. biz elimize alıp okumadık. ama bizim işlemler biraz tersten oldu; okumak istiyoruz deseydik okurduk. uzmanla birlikte dosyada göz gezdirmek işimize geldi. açıkçası tek ilgilendiğim konu sorunları olduğu için sağlığı hakkındaki bilgilerdi. o bilgileri de yurttaki hemşire kocaman bir dosya halinde fotokopilerini çekip elime tutuşturdu.. hatta o dosyayı, konulan teşhisleri falan da ben uzmanımıza okudum, kendi notlarına tarihleri ve teşhisleri net olarak ekledi..
bu konuyla ilgili çok soru geliyor.. nereliymiş, kardeşi var mıymış, anne-baba sağ mı? biz eşimle karar aldık; sadece avukat arkadaşımıza anlattık dosya bilgilerini. diğer soran herkese geçiştirme yanıtlar verdik.. artık bizim kızımız, herşeyi var; annesi var, babası var, abisi-kuzeni var, teyzeleri, amcaları var dedik.. hatta soranların isimleriyle mesela "ayşe teyzesi var, yoksa hala mı olmak istiyorsun" dedik :)) biz böyle davranınca sorular da kesildi.. sonra zaten herkes kızçenin peşinde dolaşır, şimdi ne yapacak diye merak eder oldu.(bizimki biraz hareketli de :)). nerelerdesiniz, kızı neden getirmiyorsunuz bize diye fırçalar yer olduk :)
siz takmazsanız kimse takmıyor, siz neye önem verirseniz insanlar o konuda sizi bunaltıyor.. biz odağımıza kızımızı, gülüşünü, mutluluğunu koyduk..o bizim bir parçamız, sanki en başından beri bizimle.. çevremizdekiler de öyle görmeye başladılar..

merhaba arkadaşlar bu aralar sizlerin haberlerinden uzak kaldım yoğun olduğum için giremiyorum umarım hepiniz iyisinizdir uzmanımız bu sabah aradı ve cuma günü ev ziyaretine geliceyini söyledi nasıl sevindim anlatamam bir aşamayı daha bitiricez kısmetse kızıma bir adım daha yaklaştığımı hissediyorum inşallah ev ziyaretimiz iyi geçer tlf geldiğinden beri çok heycanlıyım çoooooook

kuzucuğuna bir adım daha yaklaştın hadi bakalım hayırlısıyla buda bitsin inşallah gönlünün istediği gibi geçer çabucak gelir kızın

[table="width: 500, class: grid, align: left"]
[tr]
[td]ANNELERİMİZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİH[/td]
[td]MELEĞİ[/td]

[/tr]
[tr]
[td]Lee26[/td]
[td]06.2009[/td]
[td]Kız-Erkek[/td]
[td]06.2012[/td]

[/tr]
[tr]

[td]Herdemk[/td]
[td]03.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]08.2012[/td]

[/tr]
[tr]

[td]pare55[/td]
[td][/td]
[td]Samsun Erkek[/td]
[td]11.2012[/td]
[/tr]
[tr]
[td]esma16[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]12.2012[/td]

[/tr]
[tr]
[td]Malibu52[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız[/td]
[td]03.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]destina0706[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]gerçek19[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Çorum Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]fillo[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]04.2013[/td]

[/tr]
[tr]

[td]cvcv[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Edirne Kız-Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]gcs[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]eskrymar[/td]
[td][/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]DamlaUmut[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]İstanbul Erkek[/td]
[td]07.2013[/td]

[/tr]
[tr]
[td]gamzeli77[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İstanbul Rıza-Kız[/td]
[td]08.2013[/td]

[/tr]
[tr]
[td]hayalimmm84[/td]
[td]12.2012[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]LVNY[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]5059[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td]09.2013 [/td]
[/tr]
[tr]

[td]EflatunA[/td]
[td]07.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td]09.2013 [/td]

[/tr]
[tr]
[td]kedicik2[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]10.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Otuznisan[/td]
[td]10.2011[/td]
[td]Adana Erkek[/td]
[td]12.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]shuras10[/td]
[td]11.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]12.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]sude_cisem[/td]
[td]09.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Kız-Erkek[/td]
[td]01.2014[/td]

[/tr]
[tr]

[td]effsa[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Denizli Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td]02.2014 [/td]

[/tr]
[tr]
[td]umutirem[/td]
[td]04.2013[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]02.2014 [/td]

[/tr]
[tr]

[td]nisra[/td]
[td]05.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Kız-Erkek[/td]
[td]25.03.2014 [/td]

[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]ANNE ADAYIMIZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİHİ[/td]
[td]MELEĞİ[/td]

[/tr]
[tr]

[td]Betus11[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]Kız-Erkek(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]gazıduz[/td]
[td][/td]
[td]Mersin [/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]hasel06[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Ankara Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]minapia[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Antalya Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]fionatheprincess[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]zaman[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]tu_runcu[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]ndmysmn[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]Düzce Ter-Rıza Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]eslu[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]Hazan72[/td]
[td]03.2013[/td]
[td] Terk-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]pozitif29[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Ankara Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]cansunida[/td]
[td]03.2013[/td]
[td] Kız(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]sedenaz[/td]
[td]04.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]babiesrus[/td]
[td]05.2013[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]BLUDENİZ[/td]
[td]06.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]Kardelengül[/td]
[td]07.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]yasamezgim[/td]
[td]08.2013[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]tenarrr[/td]
[td]08.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]scuba[/td]
[td]11.2013[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza-Kız(ikiz)[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]unab[/td]
[td]10.2013[/td]
[td]Ankara Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]zeynepeli[/td]
[td]12.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]arzuu85[/td]
[td]02.2014[/td]
[td]Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[/table]

Bircogumuzun yolculugu galiba böyle basliyor. Roman gibi bu sayfalari okuyup bilgi ve cesaret kazanip gülüp aglayip ben de yapacagım kararını veriyoruz. Ben de yazanları haftalarca okumus, sonunda sessizligimi bozmaya karar vermiştim. Aslında yavruna kavusunca bile yolculuk bitmiyor, ikinci bir evre basliyor, o evrede de birbirimize ihtiyacımız sürüyor.
Baharım inşallah hersey gonlundeki gibi, hayırlısı ne ise öyle olur. Heyecanın ne kadar güzel bir bilsen. İnsana yaşamak için bambaşka sebepler kazandırıyor o minik kalpler :)

Artık dosyayı eline vermiyorlar, uzmanın sana gerektigi kadar bilgiyi veriyor, dosya onda oluyor, o okuyor. Gecen yıl Haziranda bu uygulamaya gecmişler. O nedenle saglık bilgileri, genel durum ( nasıl ve ne nedenle evlat edindirilme durumu oluşmuş) gibi bilgiler. Baskaca pek birşey söylenmiyor, oysa dosya epey kabarık oluyor.
Şunu söylemem lazım ki, bu bilgilerden fazlasını bilmek de insana bence iyi gelecek seyler degil. Su manada söylüyorum, insanın kafasını kurcaliyor vebir resim kurgulamaya basliyorsun kafanda. Oysa geçmişi unutup o yavru ve kendin için yepyeni bir sayfa açmak en dogrusu.

Effsacım mamayı değiştirip dene bir istersen. Aptamil ayarı sma falan da var. Ama mamadan olsa hep olur. Banyo günlerne falan denk geliyor mu ishali? Bazen banyoda üşütüyorlar.

Effsacım mamayı değiştirip dene bir istersen. Aptamil ayarı sma falan da var. Ama mamadan olsa hep olur. Banyo günlerne falan denk geliyor mu ishali? Bazen banyoda üşütüyorlar.

yok canım banyoyla alakası yok bence sma yı sevmedi onu öncede denemiştim bebelac içmişti o zaman onuda ben vermedim aslında bitkisel mamalar var ama çok pahalı onlarda bakalım bu gün sağlık ocağına gideceğiz rotavirisü yaptırmaya böyle ishalkende hiç yaptırma taraftarı değilim ama doktoruna sordum bişey olurmu diye olmaz dedi ama rahat değilim önceden yoktu zaten bu olay 1.5 aydır devem ediyor bide ebeye sorayım diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…