5 ay su gibi geçti; iki buçuk yaşımıza yaklaşıyoruz artık teyzeler :)
geçenlerde denizgeldi yazmıştı, kızının sorular sorduğunu ve yanıt verdiğini.. bizim için de çok uzak değil o günler..
ben kızıma her konuda dürüst davranacağıma söz verdim.. bunun kafasında soru işareti kalmadan, doğal olarak algılayacağı yolla olmasını istiyorum..
uzmanımızla konuştuk bu konuyla ilgili..deneyimlerinden yola çıkarak bu konunun en erken dönemde çözümlenmesini doğru buluyor..çocuk başkasından duymadan, sorun olarak algılamadan.. ve bir deneyiminden bahsetti.. bir aile çocuğun yanında hep geldiği zamanı, ne kadar mutlu olduklarını falan anlatmış.. hikayeyi çocuk bebekliğinden beri dinlemiş yani başkalarına anlatılırken.o geldikten sonra hayatlarının nasıl değiştiğini, nasıl güzel olduğunu anlatmışlar... anaokuluna giderken bir gün eve gelmiş ve annesine demiş ki, " ben senin karnından doğmamışım,arkadaşım annesinin karnından doğmuş".. sadece farklılık olarak algılamış.. herkesin saçı, gözü, boyu, kilosu farklı, bu da benim farkım diye düşünmüş..
kızım her söyleneni anlıyor.. biz de eşimle onunla hayatımızın ne kadar güzel olduğundan bahsediyoruz. iyi ki geldin diyoruz, iyi ki varsın diyoruz.. uzmanımız, bunları konuşmaya devam etmemizi önerdi. bir de çektiğimiz fotoğraflara bakarken sen gelince çok sevinmiştik kuzenlerimizin getirdiği pastadakileri mumları üflemiştin gibi ayrıntılarla onun hayatımıza girmesinden dolayı nasıl mutlu olduğumuzu vurgulamamızı istedi.. biraz masala büründürüp biraz macera ve eğlence katıp :)
merhaba kızlar
evlat edinme konusunda benimde sizin yardımlarınıza ihtiyacım var
bizde 10 yıllık evliyiz ve çocuk sahibi olamadık
eşimin bikaç yıldır hep bi kız bebek evlat edinelim fikri vardı
enson bundan 2 ay önce söyledi ben hiç bişey söylemeden yatmaya gitmiştim
geçen hafta konuşurken bende ona bıraktığımı söyledim
1 haftadırda benimde içimden evlat edinme isteği geçiyor ama eşime söyleyemiyorum
çokda net değilim ne yapmalıyım acaba bir süre daha düşünmelimiyim yoksa oturup kararlaştırıp kuruma başmı vuralım?
komşumuzun kızı 1 erkek bebek aldı şuanda 1 buçuk aylık 2. ciyide almayı düşünüyolar çok güzel bi duygu olduğunu söyledi....
bende o deerece heycanlanıp heveslenebilirmiyim acaba kafam çok karışık ....
merhaba kızlar
evlat edinme konusunda benimde sizin yardımlarınıza ihtiyacım var
bizde 10 yıllık evliyiz ve çocuk sahibi olamadık
eşimin bikaç yıldır hep bi kız bebek evlat edinelim fikri vardı
enson bundan 2 ay önce söyledi ben hiç bişey söylemeden yatmaya gitmiştim
geçen hafta konuşurken bende ona bıraktığımı söyledim
1 haftadırda benimde içimden evlat edinme isteği geçiyor ama eşime söyleyemiyorum
çokda net değilim ne yapmalıyım acaba bir süre daha düşünmelimiyim yoksa oturup kararlaştırıp kuruma başmı vuralım?
komşumuzun kızı 1 erkek bebek aldı şuanda 1 buçuk aylık 2. ciyide almayı düşünüyolar çok güzel bi duygu olduğunu söyledi....
bende o deerece heycanlanıp heveslenebilirmiyim acaba kafam çok karışık ....
bacım hoş geldin
Diğer topikten biliyorum sende çok uğraştın
yani aynı yollardan geçtik
nasıl desem kuruma ilk başvurduğumuzda sanki sırtımızda tonlarca yük varmışta onu bırakmışız gibi bir rahatlama oldu
kızım gelmeden ferahlığı geldi
Bu konuda nekadar düşünsende insan bir karar veremiyor
acabalar olurmular
insanın aklında tonlarca soru oluyor
biz bu sorularımızı yıllar önce evlat edinmiş bir aileye ziyaret ve yuvaya giderek son verdik
zaten sende olurmu diye düşünmeye başladığına göre içine sevgisi girmeye başlamış
yıllar önce asla derdim asla ben evlat edinmem
ama şimdi arayan her 0212 numara kurum mu acaba diye kendi çapımda heyecanlanarak açıyorum
halbu ki sıramda ilerleme olmadığı halde böyle heyecan böyle bir bekleyiş oluyor
eğer azcık bile niyetin varsa öteleme
bu topikte öğrendiğim en önemli şey evladına kavuşan annelerimizin yıllarca boşuna beklemişim keşke daha önce başvursaymışız demeleri oldu
ben kızımı heyecanla bekliyorum ve bu çok doğal
kimi insanların bu yolla çocukları oluyor
kızıma alışveriş yapıyorum arada ama inan ki aklıma bile gelmiyor evlat edinme olayı
rabbim öyle bir sevdiriyor öyle bir sevgisi oluyor ki anlatamam
inşallah hakkınızda hayırlısı olur
zamancım cnm nasılsın onca uğraştan sonra bende eli boş çıkanlardanım...
Sende az mücadele etmedin ama yaradan yazmamışsa ne yapsak ne etsek boş hakkımızda hayırlısı olsun....
Ben tam olarak bi karara varmış değilim ama eşim yıllarca arada bi kız bebeği hep dillendirdi
şimdi bende neden olmasın diyorum ama sesli demeye cesaret edemiyorum içimden konuşuyorum
ve benimde içimde bi sıcaklık oluştu önemli olan hayırlı bi evlat yetiştirmek değilmi
gerçekten çok zor ama o meleklerden mahrum kalmak daha da zor
Hangi si hayırlısı ise allahım bizi o kapıya yönlendirsin ama burdaki insanların o iyi niyet ve sevgileri de insana bambaşka bi heyacan verdiriyor..hepimiz için hakkımızda hayırlısı olsun inşlh..
Sende kızına biran önce kavuşursun inşlh cnm...
evet yıllarca gitmedi dr kullanmadık ilaç ot çöp bırakmadık
ama şimdi nasıl pişmanım anlatamam bana kalsa şu son tedaviye bile gerek yoktu
cesaret edemiyorum demişsin ya bu zaten bir süreç önce aklına gelir acaba dersin sonra zaman geçtikçe daha fazla düşünmeye başlarsın
bundan sonra araştırma süreci geliyor n son da gidip başvuruyorsun birde bakıyorsun ki aradan yıllar bile geçmiş
okadar farklı bir duygu ki anlatamam daha kızım gelmedi ama ben onu evlat edinme olarak görmüyorum aklıma bile gelmiyor sanki hamileyim sanki benimlede daha gelmedi gibi geliyor
bu duyguyu nasıl anlatılır bilemedim
sadece neden bunca yıl boşa gitti onun üzüntüsü var ah diyorum ah keşke daha önce başvursaydım
herkese kucak dolusu selam ve öpücükler gönderiyoruz oğlumla. kızlar uzun zamndır giremedim anneler bebeklerinine kavuşunca gidiyorlar diye sitem etmeyin ne olur allah sizede bir an önce yaşatsın biran önce yavrunuza kavuşun sizlerde yazamayın emiiiiiiiiiiiiyeni gelen arkadaşlar hoş gelmişler iyiki gelmişler bu dünyanın en güzel duygusu bu şekilde anne baba olmak dahada gurur verici emin olun. oğlum 3. ayını doldurdu dün gibi artık tepkiler veriyor bize baba akşam işden eve gelince nasıl seviniliyor anlatamam nasıl biliyor onu agular çığlıklar havalarda uçuşuyor bide çok komik ben örtülü bir bayanım beni dışarıda tanıyamıyor evde saçımı açtığımdan e bizde uzun bir süredir evde olduğumuzdan dışarıya çıkınca çocuk kim konuşuyor diye bakınıyor eve gelince bir sevinç bir sevinç anlatamam çok şükür sağlığı çok yerinde biliyosunuz benim bebeğim oksijensiz kalmış ve bu yüzden 12 gün yoğun bakımda yatmış geçen hafta 3 aylık fiizki kontürolü vardı çocuk nörolojisinde çok kortum nasıl geçecek diye dosyasını götürdüm yanımda doktor bir güzel muayine etti emg çekildi ve bunuda atlattık sağlığını çok yerinde olduğunu hatta aylıklarından hareket olarak çok önde olduğunu söyledi dosyadaki başka karşımdaki başka bir çocuk dedi ne kadar sevindim ve rahatladım anlatatmam okuyup çıkıyorum hemen tek tek cevap yazamıyorum karasız olanlar var hiç olmayın bizlerde o aşamalardan geçtik ne olur alışırmıyız çevre nasıl karşılar söylemelimiyim bu gibi daha dahadaha benim ve eşiminde vardı ben herkese evlat edineceğimi söyledim herkes biliyordu ama kimseye fikrini sormadım annemlare bile biz böyle yapmak istiyoruz nasıl olur demedim biz evlat edineceğiz haberiniz olsun dedim evet yaptığımız delice bişey ben öyle düşünüyorum sadece almak değil çünkü ilerisi var şuand amasum hiç bişeyden haberi yok gözünü bizde açtı sadece bizzi biliyor ama ileride illaki öğrenecek ilerisi daha zor eminim ama bunun için yürekli olmak kalbinnin çok kocaman olası gerekiyor insanın evet bizlerin kalbi çok büyük bu yola girerken zaten kalbuleniyoruzda farkında değiliz oğlumu ilk gördüğümde şuanda sizin tereddütleriniz bizimde bir zamanlar korkularımız olan yok öylemi şöylemi giibi şeyleri hiç yaşamadım emin olun allh kalbime öyle bir sıcaklık saldıki anlatamam ve onun ve benim fotolarımı görseniz gözlerinize inanamasınız bu kadarmı benzer onların kaderi bizlere yazılmış bizler sadece onlara seçilmiş olan anne ve babalarız iykide öyleyiz benim bebeğimi bizden önce 4 aileye önermişler ama kimse kabul etmemiş ileride özürlü olablir demiş doktorlar çünü bize ilk haber geldiğimde bu saydıklarımızın hiç birini düşünmedim bile aklımmın ucundan bile geçmedi bakmak istiyorum dedim bende doğurabilirdim onu ve sağlıklı bir bebek verebilirdi daha sonra olurdu veya ben olurdum bunu be bilememki ve şimdi diyorum iyki gitmişim ve iyiki o benim oğlum o benim alın yazımın bir parçası canımın yarısı hani eşimiz ya yok değiliş evlat canın yarısıymış bu yaşattı bana söyleye gelince ben suanda bile mamsını yedirirken onun saçını okşarken söyl,yorum anneciğim bne seni 15 ay bekledim sen benim kalbimde kocaman oldun büyüdüm büyüdümn ve sonunda geldin ama ben seni ço bekledim seni bana veren allaha şükürler olsun seni benim için büyüten annedende allah razı olsun ona teşeklür edrim senin kadar güzel bir bebeği dünyaya getirdiği için diyorum evet yazmasıda söylemesi kadar zor oldu çabuk yazayım uyanır diye acele ediyorum kusuara bakmayın yazım hataları için ve beni öyle dinliyor inanırmısınız mamasını bıarkıyor sadece beni dinliyor bu gün çokmu duygusalım bilemedim çok uzattım rabbim bu güzel duyguyu şu dünyada isteyip dileyen herkese yaşatsın evlat gerçekten hayatmış
Evlat edinmeye başvuracak arkadaşlar hiç akliniza olumsuz düşünceler getirmeyin Allah mutlakaki onun sevgisini içimize verir.
Ben 8 sene tedavi gördüm defalarca ameliyat oldum polistik over hastasiyim gitmedigim şehir kalmadi İstanbul, Ankara, Burdur, ve bircok daha yer hep olumsuz sonuçlar aldim her tedavinin sonunda yeniden umudumu kaybettim defalarca tüp bebek denedim maddi ve manevi olarak bittik eşimle.
bundan 3 ay önce evlat edinmeyi düşündük ve hemen 1 hafta içinde gittik yazildik evraklari tamamladik ve teslim ettik.
Bu ayin 7 sinde ev ziyaretimiz gerçekleşti herşey olumlu ilerliyor şimdi bizi görüşmeye cagirmalarini bekliyoruz.
Ne zaman elim boş kalsa hemen bu siteyi takip ediyorum burada yazilanlar bana umut veriyor mutlu oluyorum inşaallah bizde minik melegimize kavusacagiz uzmanimiz 2 sene süreceğini söylüyor ama inşaallah o kadar beklemeyiz.
Bence dogurup sokaga atan değil büyüten ona destek olan annedir.
Kızlar evlat edinme ile ilgili kafamdaki hukuki soruları sorabileceğim, tavsiye edebileceğiniz avukat veya hukuk büroları var mı? Davanızda birlikte çalışıp memnun kaldığınız avukatlar da olabilir..
İsim ve iletişim bilgilerine ihtiyacım var. İşini bilen birisini arıyorum evlat edinme davalarına bakmış ve bu konuda tecrübe sahibi olan bir avukat..
Çook teşekkür ederimm
Herkese merhaba,
Uzun zamandır giremiyorum. Daha doğrusu giriyorum da sadece okuyabiliyorum. Bir şifre sorunudur gidiyor. Daha demin upuzun bir mesaj yazdım paylaşamadan sistem beni geri attı:)) Umarım bu sefer olur.
Arkadaşlar yeni gelenleri kutluyorum. Nisra'cığım bebişin hayırlı olsun. HeidiAnkara işlemlerinizin bitmesine çok sevindim. Ben de geçen hafta mahkemeye dilekçeyi verdim. Ancak bizim rıza kararı daha çıkmamış. Hakim evlat edindirme davasıyla birlikte görülmek üzere kararı geri bırakmış. Ne demekse artık. Sebebini ne ben ne kurumdakiler ne de avukat arkadaşlarım anlayamadık. Biraz endişeliyim ama çözülür herhalde. Bu saatten sonra aksi bir karar vermezler diye düşünüyorum, umuyorum.
Bu arada oğlum 2. kez ameliyat oldu. Yine 5 gün hastanede yattık. Ve yine hastaneden çıktıktan sonra çocuğum yeme ve uyku düzeni bozuldu. Şimdi düzene sokmaya çalışıyorum. Ama neyse ki ameliyat iyi geçti. Muhtemelen 3. ameliyata gerek kalmayacak.
Arkadaşlar havalar ısındığına göre İstanbul'da bir buluşma yapsak mı? Ben ilkine gelememiştim hepinizi çok merak ediyorum.
Hepinizi öpüyorum.
Canım zaman su gibi akıp geçer, yavruna en kısa zamanda kavusursun insallah.. insan yavrusunu kucagına alınca, inanır mısın, bütün o geçmişte yasananlar hepsi hepsi unutuluyor, yepyeni bir hayata basliyorsun, sanki sayaclar sifirlaniyor.. birisi bana dese inanmazdim.. ama gercekten böyle.. butun olumsuz duygular, umutsuzluklar, üzüntüler, hepsi gidiyor cünkü artık kendinden cok bir baska can için yasamaya basliyorsun.. ve bu oyle güzel bir duygu ki.. bir de bizler evlat kiymeti biliyoruz cok bekledigimiz icin.. kizimin gözünden bir damla yas düşse içim yanıyor.. Dilerim, sayılı gün cabuk geçsin, sizin için de o bambaska hayat bir an önce baslasin.. :)
herkese kucak dolusu selam ve öpücükler gönderiyoruz oğlumla. kızlar uzun zamndır giremedim anneler bebeklerinine kavuşunca gidiyorlar diye sitem etmeyin ne olur allah sizede bir an önce yaşatsın biran önce yavrunuza kavuşun sizlerde yazamayın emiiiiiiiiiiiiyeni gelen arkadaşlar hoş gelmişler iyiki gelmişler bu dünyanın en güzel duygusu bu şekilde anne baba olmak dahada gurur verici emin olun. oğlum 3. ayını doldurdu dün gibi artık tepkiler veriyor bize baba akşam işden eve gelince nasıl seviniliyor anlatamam nasıl biliyor onu agular çığlıklar havalarda uçuşuyor bide çok komik ben örtülü bir bayanım beni dışarıda tanıyamıyor evde saçımı açtığımdan e bizde uzun bir süredir evde olduğumuzdan dışarıya çıkınca çocuk kim konuşuyor diye bakınıyor eve gelince bir sevinç bir sevinç anlatamam çok şükür sağlığı çok yerinde biliyosunuz benim bebeğim oksijensiz kalmış ve bu yüzden 12 gün yoğun bakımda yatmış geçen hafta 3 aylık fiizki kontürolü vardı çocuk nörolojisinde çok kortum nasıl geçecek diye dosyasını götürdüm yanımda doktor bir güzel muayine etti emg çekildi ve bunuda atlattık sağlığını çok yerinde olduğunu hatta aylıklarından hareket olarak çok önde olduğunu söyledi dosyadaki başka karşımdaki başka bir çocuk dedi ne kadar sevindim ve rahatladım anlatatmam okuyup çıkıyorum hemen tek tek cevap yazamıyorum karasız olanlar var hiç olmayın bizlerde o aşamalardan geçtik ne olur alışırmıyız çevre nasıl karşılar söylemelimiyim bu gibi daha dahadaha benim ve eşiminde vardı ben herkese evlat edineceğimi söyledim herkes biliyordu ama kimseye fikrini sormadım annemlare bile biz böyle yapmak istiyoruz nasıl olur demedim biz evlat edineceğiz haberiniz olsun dedim evet yaptığımız delice bişey ben öyle düşünüyorum sadece almak değil çünkü ilerisi var şuand amasum hiç bişeyden haberi yok gözünü bizde açtı sadece bizzi biliyor ama ileride illaki öğrenecek ilerisi daha zor eminim ama bunun için yürekli olmak kalbinnin çok kocaman olası gerekiyor insanın evet bizlerin kalbi çok büyük bu yola girerken zaten kalbuleniyoruzda farkında değiliz oğlumu ilk gördüğümde şuanda sizin tereddütleriniz bizimde bir zamanlar korkularımız olan yok öylemi şöylemi giibi şeyleri hiç yaşamadım emin olun allh kalbime öyle bir sıcaklık saldıki anlatamam ve onun ve benim fotolarımı görseniz gözlerinize inanamasınız bu kadarmı benzer onların kaderi bizlere yazılmış bizler sadece onlara seçilmiş olan anne ve babalarız iykide öyleyiz benim bebeğimi bizden önce 4 aileye önermişler ama kimse kabul etmemiş ileride özürlü olablir demiş doktorlar çünü bize ilk haber geldiğimde bu saydıklarımızın hiç birini düşünmedim bile aklımmın ucundan bile geçmedi bakmak istiyorum dedim bende doğurabilirdim onu ve sağlıklı bir bebek verebilirdi daha sonra olurdu veya ben olurdum bunu be bilememki ve şimdi diyorum iyki gitmişim ve iyiki o benim oğlum o benim alın yazımın bir parçası canımın yarısı hani eşimiz ya yok değiliş evlat canın yarısıymış bu yaşattı bana söyleye gelince ben suanda bile mamsını yedirirken onun saçını okşarken söyl,yorum anneciğim bne seni 15 ay bekledim sen benim kalbimde kocaman oldun büyüdüm büyüdümn ve sonunda geldin ama ben seni ço bekledim seni bana veren allaha şükürler olsun seni benim için büyüten annedende allah razı olsun ona teşeklür edrim senin kadar güzel bir bebeği dünyaya getirdiği için diyorum evet yazmasıda söylemesi kadar zor oldu çabuk yazayım uyanır diye acele ediyorum kusuara bakmayın yazım hataları için ve beni öyle dinliyor inanırmısınız mamasını bıarkıyor sadece beni dinliyor bu gün çokmu duygusalım bilemedim çok uzattım rabbim bu güzel duyguyu şu dünyada isteyip dileyen herkese yaşatsın evlat gerçekten hayatmış
Fillocum cok gecmis olsun.. insallah cok iyidir bizim kucuk adam.. bizim icin de öp onu..
Gorusmeyi anadolu yakasinda yaparsak ben de katilmak isterim..
bugün çok mutluyum
içim içime sığmıyor bir heyecan bir kalp çarpıntısı
sanki bugün çok güzel şeyler olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?