Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

sevgili fillo sen 01.2013 te başvuru yapmış 04.2013 te kavuşmuşsun oğluna galiba. Sıranın bu kadar çabuk gelmesi ne güzel. Bizde erkek için başvuru yaptık 1 ay oldu. Ama bana 1 sene gibi takribi zaman verdiler. Evraklarımızın hepsini tamamladık sadece ametemden rapor kaldı. Senin işlemlerin nasıl oldu çok merak ettim. Bilgi verirsen sevinirim.

iyi mşallahı var teyzesi

sude_cisem bende aranıza yeni katılanlardanım. İstanbuldan terk rıza arkek için 1 ay önce başvurduk. Seninde galiba öyleydi. İncelediğime göre 09.2013 te başvuru yapmış 01.2014 te de yavruna kavuşmuşsun. Bu kadar çabuk gelmesi benide heyecanladırdı. Ama bana 1 sene gibi bir zaman söylediler. Senin durumun nasıl gelişti anlatabilir misin?

Bana da en az 2 yıl demişlerdi başta. Ben hasta çocuk kabul ederim demiştim. Hatta kardeş, kız-erkek, yaş farketmez demiştim. Sanırım bu sebeplerden çabuk oldu. Oğlumun ameliyat olması gerekiyordu. Neyse ki 2 ameliyatla sorunu çözdük. Hasta çocuk kabul etmenizi herkese tavsiye ederim. Genelde sorunlar küçük oluyor. Gerçekten durumu ciddi olan çocukları zaten teklif etmiyorlar. Ayrıca ne tür hastalıkları kabul edebileceğini soruyorlar. Ben kalıcı bir hastalığı olmasın, tedaviyle çözülebilen başedebileceğim şeyleri kabul ederim demiştim. Başvurduktan 2,5 ay sonra ev ziyaretine geldiler. Ertesi gün oğlumu teklif ettiler. Evrakları hazırlamam 15 gün sürdü. Sonrada kavuştuk.

dün müge anlı da bi konu vardı çok ağlattı beni.
kadının yıllarca çocuğu olmuyor . sosyal hizmetlere başvurunca da yaş sorunu falan çıkınca etrafa haber yolluyorlar evlatlık veren biri olursa diye.
kadının biri aileden gizli hamileymiş bi güzel doğurup hiç emzirmeden bu aileye veriyor. hatta diyorki siz almazsanız çöpe atarım bu bebeği diyor. falan ama kadın sürekli para istiyor aileden.
1.5 yıl sonra kimlik için başvuruyorlar vermiyor çocuğu. çocuk mahkeme kararıyla evlatlık aldığı ailede kalıyor ayda 1 gün biyolojik annesine görme hakkı çıkıyor.çocuk 3 yaşına geliyor kız , o kadar güzel bakmış ki o aile. sonra biyolojik anne kızı kaçırmış. mahkemeye başvurmuşlar kimse birşey yapamıyor. kadın kimliğini de çıkarmış . kızın babasıyla barışmış birleşmiş o yüzden almış çocuğu.
bakan aile nasıl ağlıyor kadın. çok üzüldüm .
başkasına bak büyüttür tüm zor günlerini o kadın çeksin sonra gelmiş o çocuğu dokuz ay karnımda taşıdım diyor. yazık o çocuğa

Fillocum cok gecmis olsun.. insallah cok iyidir bizim kucuk adam.. bizim icin de öp onu..

Gorusmeyi anadolu yakasinda yaparsak ben de katilmak isterim..

Fillocum cok gecmis olsun.. insallah cok iyidir bizim kucuk adam.. bizim icin de öp onu..

Gorusmeyi anadolu yakasinda yaparsak ben de katilmak isterim..

ben geldim
herkese kucak dolusu
şehir dışındaydım yeni geldim gerçi beni merak eden olmamış
yeni gele arkadalar olmuş hoş gelmişler

[table="width: 500, class: grid, align: left"]
[tr]
[td]ANNELERİMİZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİH[/td]
[td]MELEĞİ[/td]

[/tr]
[tr]
[td]Lee26[/td]
[td]06.2009[/td]
[td]Kız-Erkek[/td]
[td]06.2012[/td]

[/tr]
[tr]

[td]Herdemk[/td]
[td]03.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]08.2012[/td]

[/tr]
[tr]

[td]pare55[/td]
[td][/td]
[td]Samsun Erkek[/td]
[td]11.2012[/td]
[/tr]
[tr]
[td]esma16[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]12.2012[/td]

[/tr]
[tr]
[td]Malibu52[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız[/td]
[td]03.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]destina0706[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]gerçek19[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Çorum Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]fillo[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]04.2013[/td]

[/tr]
[tr]

[td]cvcv[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Edirne Kız-Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]gcs[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]eskrymar[/td]
[td][/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]DamlaUmut[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]İstanbul Erkek[/td]
[td]07.2013[/td]

[/tr]
[tr]
[td]gamzeli77[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İstanbul Rıza-Kız[/td]
[td]08.2013[/td]

[/tr]
[tr]
[td]hayalimmm84[/td]
[td]12.2012[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]LVNY[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]5059[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td]09.2013 [/td]
[/tr]
[tr]

[td]EflatunA[/td]
[td]07.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td]09.2013 [/td]

[/tr]
[tr]
[td]kedicik2[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]10.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Otuznisan[/td]
[td]10.2011[/td]
[td]Adana Erkek[/td]
[td]12.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]shuras10[/td]
[td]11.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]12.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]sude_cisem[/td]
[td]09.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Kız-Erkek[/td]
[td]01.2014[/td]

[/tr]
[tr]

[td]effsa[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Denizli Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td]02.2014 [/td]
[/tr]
[tr]

[td]pozitif29[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Ankara Rıza-Kız[/td]
[td]03.2014[/td]

[/tr]
[tr]
[td]umutirem[/td]
[td]04.2013[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]02.2014 [/td]

[/tr]
[tr]

[td]nisra[/td]
[td]05.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Kız-Erkek[/td]
[td]25.03.2014 [/td]

[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]ANNE ADAYIMIZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİHİ[/td]
[td]MELEĞİ[/td]

[/tr]
[tr]

[td]Betus11[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]Kız-Erkek(ikiz)[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]minapia[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Antalya Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]zaman[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]ndmysmn[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]Düzce Ter-Rıza Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]eslu[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]Hazan72[/td]
[td]03.2013[/td]
[td] Terk-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]cansunida[/td]
[td]03.2013[/td]
[td] Kız(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]sedenaz[/td]
[td]04.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]babiesrus[/td]
[td]05.2013[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]eyar81[/td]
[td]06.2013[/td]
[td]Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]Kardelengül[/td]
[td]07.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]yasamezgim[/td]
[td]08.2013[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]tenarrr[/td]
[td]08.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]KIRMIZIMACAKIZI[/td]
[td]09.2013[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr] [td]mesban[/td]
[td]09.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]scuba[/td]
[td]11.2013[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza-Kız(ikiz)[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]unab[/td]
[td]10.2013[/td]
[td]Ankara Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]zeynepeli[/td]
[td]12.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]arzuu85[/td]
[td]02.2014[/td]
[td]Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]semabiçer[/td]
[td]03.2014[/td]
[td]Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]bademir[/td]
[td]04.2014[/td]
[td]Konya Terk-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]menzil54[/td]
[td]05.2014[/td]
[td]Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]netere[/td]
[td]05.2014[/td]
[td]Antalya Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[/table]

slm nisra hanım bebeğinize kavusmusunuz çok sevindim bende ankaradan müracaat ettim..siz 10 ayda kavusmusunuz beğinize bizde 9 ay oldu müracaat edeli.siz terk bebekmi aldınız ..??

mrb daha öncede yazmıştım bu konuya.sizin yazınızı okuyunca tekrar yazmak idtedim....gönlünüz ne kadar geniş hayran kaldım.... insanlığa saf sevgiye bu kadar uzakken sizin gibi insanların varlığı o kadar mutlu etti ki beni anlatamam...ben sizin yerinizin ahirette daha normal yolla anne olanlardan daha farklı olacağını düşünüyorum...bunlar tamamen içimden gelen nacizane duygular öpüyorum....

ben geldim
herkese kucak dolusu
şehir dışındaydım yeni geldim gerçi beni merak eden olmamış
yeni gele arkadalar olmuş hoş gelmişler

Aşkolsun merak etmez olurmuyuz hiç.... Hatta dün akşam geldin aklıma, hiç sesi çıkmıyor dedim yoksa bebek mi geldi diye düşündüm :) Alışmışım seni burda sık sık görmeye özletme kendini

Mesajını okurken çok duygulandım. Nasıl etkilendim bir bilsen... Teşekkür ederim desteğin için. Gerçekten de her şerde bir hayır var. Dediğin gibi yapıyorum. Arkadaşlarımla geziyorum, farklı kitaplar okuyorum, kafa dinliyorum.. İleride zamanım olmayacak çünkü dimi :) Allah razı olsun senden ve bu forumdaki tüm arkadaşlardan.

Merhaba,

Aranıza yeni katıldım, evlat edinmek için başvuruda bulunduk, şimdi evraklarımızı tamamlıyoruz. Ama kafamı kurcalayan en önemli konu, terk mi, rıza mı? İnternette çok araştırdım, rıza bebeklerin biyolojik ailelerinin ortaya çıkıp, bebekleri(çocukları) geri almak için açtığı davalarla ilgili yazılar okudum ve kafam daha da çok karıştı. Benimle tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

çok güzel şeyşer yazmışınız tşk ederim duygulandım esinizin söylediğide cok anlamlı bu yasamak bile çok güzel şükürler olsun darsı bekleyenlerin isteyenlerin basına ben 9 ay oldu müracaat edeli yatıp kalkıp düşünüyorum çok heycanlıyım ...

canımcım, bu tamamen senin fikrine kalmış bizde ankaradan müracaat ettik terk bebek için benim kafam senin gibi çok karısıktı ama terk için bekleyince rahatladım çok şükür ...hayırlı olsun müracaatınız bekleyiş cok sancılı çok sabır istiyo ...

Terkle rıza arasında bekleme zamanıda kafamı karıştırıyor, bir an önce kuzuma kavuşmak istiyorum ama terk uzun sürüyor. Ne kadar zamandır bekliyorsunuz?

Aynı durumdan muzdarip olan birisi olarak bildiklerimi sizinle paylaşmak isterim. Bizim başvurumuzu aldılar 1 sene önce. O zaman 3 yıllık evliydik, eşim 30 üstü ama ben değilim. Çocuk esirgemede ilk başta sıramız gelse de yaşımız ya da evlilik süremiz dolmadan bebek vermeyeceklerini söylediler. Hangisi önce dolarsa onu baz alıp evladımıza kavuşacaktık. Sonra yönetmelikte değişiklik olacağı ve sadece bir eşin 30 yaşında olmasının yeterli olacağı ve sıramız gelince bebeğimize kavuşacağımız söylendi. Biz de harıl harıl hazırlığa bşiladık çünkü sıramız yaklaşıyordu. Artık son aşamaya gelmişken ve yavrumuza kavuşmaya belki de 1 ay kalmışken uzmanımız bize bebek verilmeyeceğini söyledi yaşımız ya da evlilik süremiz tutmadığı için..

Ama şöyle bir eşitsizlik söz konusu. RESMİ olarak iki yolla evlat edinebiliyoruz. Biri çocuk esirgeme vasıtasıyla, diğeri de aileyle anlaşarak.. Kanunlara bakınca aslında bebeği yanımıza aldığımız ve bakım sözleşmesiyle baktığımız o 1 yıl için yasalarda yaş ya da evlilik süresi kısıtlaması yok. Zaten aileler ister çocuk esirgemeden alsın, ister aileyle anlaşarak bebeğine kavuşsun, 1 sene evlatlarına bakmadan evlat edinme davasını açamıyorlar. Açsalar bile dava reddedilir çünkü yasada 1 yıl çocuğa bakacaksın deniyor. Hakimin dikkat ettiği nokta şu; bebeğe 1 sene baktıktan sonra evlat edinme davasını açtığın tarihte her iki eşin de 30 yaşında olması veya 5 senelik evli olmanız. Bu şartlar gerçekleştiği takdirde sıkıntı yok. Bu durumda ben 29 yaşımdayken ya da 4 senelik evliyken aileyle anlaşarak bebeğimi yanıma alabiliyorum, doğumdan 6 hafta sonra bebeğini veren ailenin mahkemede vereceği beyan sonucu alınan rıza kararının üzerinden 1 yıl geçtikten sonra da eğer yaş/evlilik şartım tuttuysa evlat edinme davası açabiliyorum.

Hal böyleyken ve tüm bunlar kanunlara uygunken çocuk esirgemenin dışarıdan aldığımızda sahip olduğumuz hakları görmezden gelerek, bebeği yanımıza aldığımızda illa 30 yaş veya 5 senelik evlilik şartında ısrarcı olması çok çok yanlış ve büyük eşitsizlik. Kaldı ki buna dayanak olarak gösterilen şey çocuk esirgemeye başvuru şartı. Bir yanda başvuru için 30 yaş/5 yıl şartından biri istenirken, öbür yanda istediğin yaşta bebeği yanına alabiliyor olmak ve sadece 1 yıl baktıktan sonra dava açarken bu şartların istenmesi çok ilginç. Kanunen bu böyle ama çocuk esirgemeye başvuru şartlarını artık kim düzenlediyse bana göre tamamen adaletsiz bir yaklaşım. Kaldı ki madem başvuru şartı bu, o zaman neden başvuruları alıyorsun? Madem başvuruyu aldın o zaman bebeği vermek için ne diye sınır koyuyorsun, yasalarda ebeveynlerin bebeği yanına aldıklarında olmaları gereken yaş ya da evlilik şartı diye bir şey yok. O süreler evlat edinmek için belirtilmiş, yani dava açılacağı zaman gerçekleşmiş olması yeterli. O zaman benim sıram çoktan gelmiş olmasına rağmen neden bekletiliyorum? Kanuni dayanağı nedir? Yasada böyle bir şey yok çünkü. Ben bebeği yanıma aldığımda evlat edinmiş olmuyorum ki.. Bakım sözleşmesiyle geçici olarak bakıyorum ve kanunen bu bakım süresinin yaş/evlilik süresi sınırlaması yok. O halde neden bekletiliyorum? Saçma değil mi...

30 yaşında İstanbuldan başvuru yapan birine 31 yaşında sıra gelse, en erken 32 yaşında evlat edinme davasını açabiliyor. Halbuki ben aileyle anlaşarak 29 yaşında bebeğimi yanıma alsam, 30 yaşında davamı açıp evlat edinebiliyorum. 2 senelik bu fark az mı? Belki tek çocuk düşünmüyorum, belki çocuğumun kardeşleri olsun istiyorum? Zaten bebekle aramızda 40 yaş sınırı diye bir şey var. 40'ı gecince bebek evlat edinemiyoruz. Yani bu eşitsizlik adaletsizlik nedir Allah aşkına.. İKİSİ DE RESMİ! Biri devletten sıra bekleyerek, diğeri kendi şartlarınla evladını vermeye razı birini bularak olan prosedürler, halbuki kanunen yasaya baktığımızda evlat edinme şartları belli. O zaman niçin bu yanlışlar düzeltilmiyor..

Diyeceğim o ki kendin bulup da evladına kavuşabilirsin. Bu gidişle biz o yönde hareket edeceğiz gibi görünüyor. Hiçbirinin garantisi yok, ne derlerse kulak asmayın. devlet aracılığıyla çocuğunu verip geri isteyen aile de çok. Bazı noktalarda dua edip iyi araştırma yapmak gerekiyor. Gerisi Allahın takdiri..

Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah

siz ne zaman başvuru yapmıştınız arkadaşım?? yani şunu öğrenmek için soruyorum demişsin ya '' Sonra yönetmelikte değişiklik olacağı ve sadece bir eşin 30 yaşında olmasının yeterli olacağı ve sıramız gelince bebeğimize kavuşacağımız söylendi.'' acaba sizden sonra değişmiş olabilirmi onu merak ettim?? diğer bahsettiğin konuda sanırım kurumdan değilde dışarıdan bi aileden bulup sonra evlat edinmemiz diimi?? peki dışarıdan bir aileyi nasıl bulacağız ki?? yani ben öyle çevremdeki herkese evlat edineceğimi söylemeyeceğim yani herkes iyi değil o yüzden sadece yakınlarım bilecek.. ee dışarıdan da çocuk bulmak içim herkese haber vermek gerekir ki bebek bulunsun..
offff zaten bebeğimiz olsun diye çektiklerimiz yetmezmiş gibi birde yok yaş yok evlilik yılı falan.. zaten bana 30 yaş çok saçma geliyor bence daha erken bir yaşa indirilmesi lazım.. ben 30umda nasıl olacağım bilmiyorum ki zaten şimdiki enerjimle o zmn ki enerjim bir olmaz ki.. bu yaşlarda evlat edinmek daha mantıklı değilmi bence yaşı 25 falan yapmaları lazım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…