Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
ben de bi evladım olsun istiyorum evlat edinme aşaması uzun sürdüğü için koruyucu aile olarak mı başvursam diyorum,koruyucu aile olunca daha kısa bi sürede çocuk yanına gelebiliyo.evlat edinmeden tek farkı çocuğun nüfusuna kayıtlı olmaması çocuk yine aileyle yaşıyor.ama günün birinde gerçek ailesinin çocuğu alma durumu da söz konusu.
ayrıca bebekken değil 4-5 yaş grubundan istiyorum
bu yaş grubunu seçmemin nedeni hem gerçek annesi olmadığımı bilsin hem de çalıştığım için gelir gelmez çocuğu bakıcıya vermek istemiyorum.öğretmenim çocuğu kendi okulumdaki kreşe götürmeyi düşünüyorum.
2 yıllık evliyim çocuğum henüz olmadı ama eşiminde benim de sonuçlarımız temiz doktorlar olur diyorlar
çocuğum olsa da olmasa da bi çocuğu aile ortamına kavuşturmak istiyorum.kendi çocuğum olursa da kardeşlik yaparlar birbirlerine.
sizce yanlış mı düşünüyorum koruyucu aile ve 4-5 yaş grubu konusunda?

Canim hayirli ugurlu olsun :) Dosya onaylaninca genellikle sirani da soyluyorlar. Ne kadar bekleyecegin o siraya gore belli olur. Insallah tek basamakli bir sira ile baslarsin. Bundan sonrasi artik hizlanir, hic merak etme :) zaten ilk 5e girdiginde her an telefonun calabiliyor :) bize oyle olmustu, 3 ya da 4 iken aranmistik cunku bizim onumuzdeki ailelerin biri tatilde biri yurtdisinda imis :) iste gel de hayatta kadere kismete inanma di mi.

Deterjan da sormustun ya, ben omonun bebekler icin olan deterjanini kullaniyorum. Granul sabun cok icime sinmedi, sanki o purtukler kaliyor gibi geliyor kiyafette.
Mama olarak da ben Hipp ve Aptamili oneririm. Bizim doktorumuz da Aptamili onermisti. Acikcasi o kadar cok kullaniyorsun ki insan bir heves baska birseyler aliyor ama sonunda orta yolu buluyorsun. Zaten mama yedigi zamanlar en kolayi, ek gidalara gecince hayat zorlasiyor :) bir de emeklemeye yurumeye baslayinca.

Bekleyen butun annelere zaman hizla akip gecsin insallah. Zaman demisken Zaman yoklugun tabi ki farkediliyor canim arkadasim :)

[table="width: 500, class: grid, align: left"]
[tr]
[td]ANNELERİMİZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİH[/td]
[td]MELEĞİ[/td]

[/tr]
[tr]
[td]Lee26[/td]
[td]06.2009[/td]
[td]Kız-Erkek[/td]
[td]06.2012[/td]

[/tr]
[tr]

[td]Herdemk[/td]
[td]03.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]08.2012[/td]

[/tr]
[tr]

[td]pare55[/td]
[td][/td]
[td]Samsun Erkek[/td]
[td]11.2012[/td]
[/tr]
[tr]
[td]esma16[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]12.2012[/td]

[/tr]
[tr]
[td]Malibu52[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız[/td]
[td]03.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]destina0706[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]gerçek19[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Çorum Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]fillo[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]04.2013[/td]

[/tr]
[tr]

[td]cvcv[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Edirne Kız-Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]gcs[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]eskrymar[/td]
[td][/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]DamlaUmut[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]İstanbul Erkek[/td]
[td]07.2013[/td]

[/tr]
[tr]
[td]gamzeli77[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İstanbul Rıza-Kız[/td]
[td]08.2013[/td]

[/tr]
[tr]
[td]hayalimmm84[/td]
[td]12.2012[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]LVNY[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]5059[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td]09.2013 [/td]
[/tr]
[tr]

[td]EflatunA[/td]
[td]07.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td]09.2013 [/td]

[/tr]
[tr]
[td]kedicik2[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]10.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Otuznisan[/td]
[td]10.2011[/td]
[td]Adana Erkek[/td]
[td]12.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]shuras10[/td]
[td]11.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]12.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]sude_cisem[/td]
[td]09.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Kız-Erkek[/td]
[td]01.2014[/td]

[/tr]
[tr]

[td]effsa[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Denizli Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td]02.2014 [/td]
[/tr]
[tr]

[td]pozitif29[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Ankara Rıza-Kız[/td]
[td]03.2014[/td]

[/tr]
[tr]
[td]umutirem[/td]
[td]04.2013[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]02.2014 [/td]

[/tr]
[tr]

[td]nisra[/td]
[td]05.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Kız-Erkek[/td]
[td]25.03.2014 [/td]

[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]ANNE ADAYIMIZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİHİ[/td]
[td]MELEĞİ[/td]

[/tr]
[tr]

[td]Betus11[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]Kız-Erkek(ikiz)[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]minapia[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Antalya Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]zaman[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]ndmysmn[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]Düzce Ter-Rıza Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]eslu[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]Hazan72[/td]
[td]03.2013[/td]
[td] Terk-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]cansunida[/td]
[td]03.2013[/td]
[td] Kız(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]sedenaz[/td]
[td]04.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]babiesrus[/td]
[td]05.2013[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]eyar81[/td]
[td]06.2013[/td]
[td]Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]Kardelengül[/td]
[td]07.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]yasamezgim[/td]
[td]08.2013[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]tenarrr[/td]
[td]08.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]KIRMIZIMACAKIZI[/td]
[td]09.2013[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr] [td]mesban[/td]
[td]09.2013[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]scuba[/td]
[td]11.2013[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza-Kız(ikiz)[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]unab[/td]
[td]10.2013[/td]
[td]Ankara Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]zeynepeli[/td]
[td]12.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]arzuu85[/td]
[td]02.2014[/td]
[td]Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]semabiçer[/td]
[td]03.2014[/td]
[td]Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]umut000[/td]
[td]03.2014[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]bademir[/td]
[td]04.2014[/td]
[td]Konya Terk-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]menzil54[/td]
[td]05.2014[/td]
[td]Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]netere[/td]
[td]05.2014[/td]
[td]Antalya Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[/table]

Merhaba canım çok teşekkür ederim. Uzmanımız sıramızı söylemedi gelecek ay beni arayın sıranızı öğrenin dedi.
Yalnız onay aşamasında şuana kadar referanslarımızı aramadı, acaba diğer uzman dosya için çağırmadan önce mi arayacak? Bu konuyu merak ediyorum, sağolsun referanslarımızda telefon yanımızda heyecanlar bekliyoruz, bizi ne zaman arayacaklar diye soruyorlar.
Deterjan konusuna gelince bugün friendly diye bir markanın çamaşır deterjanını, bulaşık makinesi ve elde bulaşık yıkama deterjanlarını aldım. Ben bu yazıları yazarken kızımın cicileri makine de yıkanıyorlar)
Yarın da ütüleyip, ütü nemleri geçtikten sonra kilitli poşetlere koyup çekmecesine yerleştireceğim.
Mama olarak Golden goat markanın 1 numarasını aldım. Dediğin gibi bebeğin vereceği tepkilere, doktorun önerilerine göre değişebilir
Çağırdıklarında yanımda hazır olması açısından bebek çantamı da hazırlamaya başladım. İçine ıslak mendil, pişik kremi, bez koydum. Aradıklarında kıyafetlerinden uygun olanı ve penye battaniyesini de koyacağım. Bir biberonunu da kaynatıp, sterilize edip kilitli poşetle çantaya koydum mu hazır sayılırım, inşallah yani şuan kendimi doğuma sayılı günleri kalmış hamileliğinin son aşamasındaki anne adayı gibi hissediyorum Sen artık deneyimli, kidemli annelerimizdensin, kendi yaşadıklarına göre fikir verirsen çok sevinirim canım.
Kızını öp yerime lütfen, sevgiler

Son düzenleme:

ayyy maşallah
okurken içim kıpırdan dı darısı başıma olsun
bacım sıran çok yakın bende ilk sıramı öğrendiğimde rıza bebekte 13 dü bir hafta sonra aradığımda 8. sıradaydı
ama tabi bizi yanlışlıkla rıza bebekten de sıraya koydukların dan sonradan çıkardılar
yanı sıran çok hızlı ilerliyor ilk duyduğum da şok olmuştum
oh be desene en fazla 1 ay sonra bayram yeri olucak burası
çok sevindim

Zamancım sabah gözümü açtım ve bende bu sitelere bakmaya başladım. İnşallah hayırlısıyla senin de kızına alacağın günler çok çabuk gelsin.

Zamancım inşallah dediğin gibi olur ve kızım biran önce evine, kucağımıza gelir. Öyle mutlu ettin ki beni, Allah'ta seni ve tüm bekleyen arkadaşlarımızı mutlu etsin inşallah
Bir arkadaşımda dosyamın onaylandığını söylediğimde aynısını söyledi, bir ay içinde kızın kucağında olacak dedi. Onunda uzmanı başvurunuz uygun, raporunuzu bu şekilde tamamlayacağım dedikten 20-25 gün sonra kızı gelmişti. Bunları duydukça hem çok heyecanlanıyorum, hem panik oluyorum hem yapılacak işleri kafamda toparlamaya çalışıyorum. Dünden beri aldığım ne varsa hastahane çıkışı dahil herşeyini yıkayıp ütülüyorum. Ola ki ayından dolayı giyemeyeceği birşeyleri olursa kuruma vereceğiz, kızımdan kardeşlerine ufak hediye olur

bizde eşimle oyun halısı araştırıyorduk bu hem uygun hem güzel hediyesini bır kaç aya kullanır bizim ufaklık şimdi 3 aylık çünkü kullanayım sizide bilgilendiririm iyi akşamlar umudunuzu yitrmeyin elbet hepinizin yavrusu bir yerde sizi beklıyr ununtmayın

arkadaşlar iyi günler nacizane bir tavsiyem olacak sizlere...yun halısı salıncak gibi ürünleri almakta acele etmeyin...bir hevesle alırsınız bebiş 5 dk oynar sonra sıkılır ve ağlamaya başlarsa verdiğiniz paraya yazık olur...bebişinizin neyden hoşlanıp hoşlanmadığını gözlemleyin....eğer benimki gibi yatmaktan sıkılıyorsa oyun halısına boşa para vermişl olursunuz....hevesinizi kırmak istemem ama durum bundan ibaret benimki 7. ayını bitimek üzere yatmayı sevmediği için oynamıyor tabi her bebek böyle olacajk değil...

Gecenin 2'si olmuş burnumda bebek kokusu ... Geçtim bilgisayarın başına bebeklerine kavuşanların hikayeleri tekrar tekrar okudum. Kimbilir daha kaç kere okuyacağım... İçime bir his doğdu sanki oğlum çok yakın bana ... Garip......

hayırlı olsun canım 2013 9uncu ayda ankaradan basvurduk beraber bekliycez inşallahh..

Merhaba
insallah mesban birlikte bekleyip hissettiklerimiz ayni olunca birbirimize destek veririz kalbimizdeki bosluk bebeklerimuz
Kucagimiza gelince dolacak benim icin daha cok erken ama cok heyacanlaniyorum beynim tamamen onunla dolu

Arkadaşlar bekleme sürecinde çocuk gelişimiyle ilgili kitaplar okumak istiyorum ama ne alacağımı bilemiyorum. Tavsiyede bulunabilirmisiniz. Bir kaç arkadaş geçmiş sayfalarda bu konu ile ilgili tavsiyelerde bulunmuştu ama epeyce bakmama rağmen şimdi nerede olduğunu bulamadım. İlk önce hangi kitaptan başlamalıyım, hangi konulara ağırlık vermeliyim ???? Deneyimli anneler ve anne adayları fikirlerinizi bekliyorum.

Bir de aklıma takılan bişey var. Normalde doğum yapan ve emziren anneye işyerinden günlük süt izni veriliyor ya hani... diyelim ki bizden süt geldi bir şekilde bunu başardık ve bebeğimizi emzirmeye başladık..Bu haktan yararlanabiliyormuyuz acaba?

Bize 4adet kitap onerdiler.onlari okumaya başladık eşimle beraber.kitaplar gercekten egitici ve guzel.sabirsizlikla ev ziyaretini bekliyoruz.bitsin bu hasretlik istiyoruz.

Merhaba
insallah mesban birlikte bekleyip hissettiklerimiz ayni olunca birbirimize destek veririz kalbimizdeki bosluk bebeklerimuz
Kucagimiza gelince dolacak benim icin daha cok erken ama cok heyacanlaniyorum beynim tamamen onunla dolu

canım aynen bende onla yatıp pnla kalkar oldum.ama çok mutluyum bir ümidimiz var allah kısmet ederse bebişlerimiz gelcek erken deme zaman çok hızlı akıyor.bugün biz basvuralı 9ncu ayı bitiriyoruz..sizde durum nedir canımcım ??yaş kaş?

sevgili yasamezgim hayırlı olsun dosyanızın onaylanmasına çok sevindim inşallah en kısa zamanda yavruna kavuşursun darısı bizim başımıza bizde dosyamızın onaylandığı bir duysakta içimiz rahatlasa artık...

Epey zamandır takip ediyorum. Bizde 18 nisan da basvurduk.simdi ev ziyaretini bekliyoruz. İnşallah bir an önce bizimde siramiz gelir.yavrumuza kavusuruz.herkese allah yardim etsin.istanbuldan terk, riza, erkek bebek icin basvurduk.

sevgili mursidiye başvurunuz hayırlı olsun. aramıza hoş geldin arkadaşım inşallah en yakın zamanda yavruna kavuşursun...

Teşekkür ederim Zeynepeli, Âmin inşallah hepimiz birbirimizin iyi haberlerini duyarız en kısa zamanda hayırlısıyla)

Son düzenleme:
Sevgili arkadaşlar merhaba,
Uzun süredir forumu takip ediyorum. En çokta Yaşamezgim’in gelişmelerinin takipçisiyim; zira başvuru tarihlerimiz çok yakın . Ne kadar heyecanlı bir bekleyiş içerisinde olduğunu biliyorum; benim de sizler gibi içimde kelebekler uçuşuyor.

Şimdiye kadar sizlerin bilgisine ilave ekleyeceğim herhangi bir şey olmadığı için bir paylaşımda bulunmadım. Ancak Yaşamezgim sırasını önümüzdeki ay öğrenebileceğini yazınca belirsizlik içinde beklemesine gerçekten içim razı olmadı. İstanbul rıza 0-1 yaş kızda Yaşamezgimden sona başvuran biri olarak tek hanedeyiz. O nedenle sevgili Yaşamezgim siz de sizi çok şaşırtacak bir rakam duyacaksınız büyük ihtimalle ..

Ücretli izin ve süt izniyle ilgili olarak…Biz görüşmelerimizi yaparken danışmanımız kamuda çalışanların ücretli izin alabildiğini söylemişti. Ben kamuda çalışmıyorum. Özel sektörde çalışıyorum ve iş kanununa tabiyim. İş kanununda evlat edinmede ücretli izin hakkımız yok. Geçen sene sanırım yasa tasarısı varmış; ama yasalaşan bir hak yok maalesef. Fakat silahlı kuvvetler kanununda ve devlet memurları kanununda bu hak varmış. Varmış diyorum çünkü kendi kurumumun insan kaynaklarının aktardığı bilgiyi paylaşıyorum; bahsi geçen kanunlara tabii olanlar mutlaka daha detaylı araştıracaklardır.
Kendi adıma ücretli izin hakkım olmadığını bildiğim halde insan kaynakları ile yazıştım ve ücretli izin talep ettim. Onlarda hukuk departmanından görüş almışlar; kanunlar arasında farklılık olduğu için hakkaniyete uygun davranmak açısından iş kanununda yer almamasına karşın insan kaynakları o.k. derse izin verilebileceği yönünde görüş bildirmişler. Benden önce evlat edinen birine de süt izni kullandırmışlar..

Diyeceğim o ki; mutlaka yöneticilerinizle ve insan kaynakları ile görüşün. Nasılsa yasada yeri yok diye görüşmemezlik etmeyin. Bebeğinizin bakıma muhtaç olduğunu, bu izne ihtiyacınız olduğunu bildirin.. Mutlaka içinizden en azından bazıları vicdanlı yöneticilerle toplumsal vicdanı olan kurumlarda çalışıyordur. Umarım bir gün kimsenin vicdanına kalmadan ücretli doğum iznini kullanabileceğimiz şekilde gerekli yasalar çıkar ve bizlerin de minikleri annelerinden mahrum kalmazlar.
Hepimizin yolu açık olsun…
Sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…