Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Sizi bütün kalbimle tebrik ediyorum, kızınız bereketi ile gelmiş Maşallah !

Buna benzer olayları daha önceki yıllarda hep duyardım, evlat edinildikten sonra spontan gebelik olduğunu. bir kez daha duymak beni çok mutlu etti.

ALLAH'ım evlatlarınızın hayrını göstersin size.

Onay sürecindeki mülakatlarda neler soruluyor?

başta gelir durumunuz, evinizin yeri, kaç yıldır sigortalı olduğunuz vs gibi maddi bilgiler alınıyor.

sonra neden bu yola başvurdunuz?
nasıl karar verdiniz? ortak karar mı? aileler bu kararınızı biliyor mu? kabul eddiyor mu?
aile ve arkadaş ilişkileriniz nasıl? evlilik hayatınız nasıl gidiyor?
sosyal hayatta neler yapıyorsunuz?
komşular, iş arkadaşlarınız vs ile ilişkileriniz nasıl?
çocuk size ne ifade ediyor? beklentileriniz, hayalleriniz neler? (örneğin size anne baba deme hayaliniz, evdeki yeni ses, koku, özlemleriniz veya Atatürkçü, dinine bağlı, merhametli, adil bir birey olarak yetiştireceğiniz vs tarzı şeyleri söyleyebilirsiniz)
allah korusun sizin ve eşinizin başına birşey gelse çocuğun geleceği nasıl olur, bakacak kimsesi var mı? doğal yollar ile kardeşi olursa tavrınız ne olur?
bebişe durumu nasıl ne zaman anlatırsınızz?
karşılaştığınız sorunlar karşısında tavırlarınız nasıl olur?

bize sorulnlar bunlardı. ben her görüşmeye binbir heyecan ve stres ile gittim. ama her seferinde bazılarında ağlayarak anlattım duygu ve düşüncelerimi. kitap sözleri ile değil, tamamen içgüdüsel olarak. heyecanlıysanız heyecanınızı, korkuyorsanız korkularınızı vs ele vermekten çekinmeyin. ne sorulursa kalbinizdeki cevapları verin. samimi olun.

ianın bunlar en kolayı... beklemeye başlayınca zaman biraz daha yavaşlıyor.

güzel görüşmeler geçireceksiniz eminim. burada beraber takip edicez sıranızın ilerleyişini ve bebişinizi kucağınıza alışınızı :)

Ayrıntılı cevabınız için çok teşekkürler, bütün bekleyenler tez zamanda kavuşsunlar inşallah, kavuşanlarda güzel günlerde, sevgiyle, mutlulukla büyütsünler

Müjdeeeeeee teyzeleri kızıma kavuştum daha 5 günlük yavrum Rabbim beklekleyen herkese bu güzel duyguyu yaşatsın kavuşma anını yazarım

ay ay ay... minnacık daha... gözünüz aydın olsun inşallah... mutluluğunuz daim olsun. fırsat bulursanız kavuşma hikayenizi yazabilirsseniz bize bekleme sürecinde güç olur :)

tekrar hayırlı uğurlu olsun :)

ysmn cnmmm yegenim çok tatlı .şimdiden özledim valla.ben gördüm kızımızı.harika bir bebek.rabbim hiç ayırmasın sizi.Allah analı babalı büyütsün ysmn cnmm

Müjdeeeeeee teyzeleri kızıma kavuştum daha 5 günlük yavrum Rabbim beklekleyen herkese bu güzel duyguyu yaşatsın kavuşma anını yazarım
Bayramlar yaklaşırken buranın hareketlenmesine ayrı bir seviniyorum. Çifte bayram yaşıyor anne ve babalarımız :) Çok sevindim canım... Uzun bir bekleme sürecinin ardından minik prenses artık kollarında... Her kavuşan anneden bir dileğim oluyor benim senden de istiyorum :) Benim için öp iki yanağından ve kokusunu doyasıya içine çek.... Bir ömür boyu huzurla, mutlulukla ve sağlıkla büyütün yavrunuzu.

Senin bir bebek daha sahibi olman güzel ama Bahar'ın abla olması ayrı bir güzel :) 3 ay önce 2 kişiyken birden bire 4 kişilik bir aile olmak mutlulukların en güzeli olsa gerek... Aralarında 1 yaş olacak ve yaşıt gibi büyüyecekler. Sağlıklı bir hamilelik olsun ve sağlıkla kucağına al canım ikinci hediyeni....

Geçenlerde aklımdan geçti bir kızım olsa adı Nida olsa diye... :)

Ahhhh o duygusallık halleri, huysuz ihtiyarlar gibi gelgit halleri hiç gitmiyor ki üzerimden.... Çalıştığım bölüm tam da çocuk hastalıkları polikliniklerinin olduğu yerde. Günde yüzlerce bebek ve çocuk görüyorum. Acaba diyorum hergün , bizim bebeğimiz bu yavrulardan hangisine benzer. Bazen koridorda durmuş onları izlerken buluyorum kendimi. Yüzüm de kocaman bir sırıtış. Oyun alanında bir atlayıp zıplamaları, bir çığlık atmaları var görsen... Ya diyorum bu nasıl bir enerjidir izlerken bile yoruluyorsun. Nasıl da tatlı hepsi. Ben kendi çocuğumu ne zaman izlicem böyle parklarda arkadaşlarıyla oynarken diyorum sonra da yüzüm asılıyor ve dönüyorum odama...

Yüzün asılmasın, bizimkiler de geliyorlar....

ha haaaa süper eğlenceli bir yazı... Biz de geçen akşam eşimle yemek yerken konu birden bire nasıl geldiyse çocuğumuzun "koleje mi yoksa devlet okuluna mı gitmesi gerekiyor" u tartışırken bulduk kendimizi :) nasıl güldük sonra kahkahalarla. Sanki çocuğumuz yan odada okula başlamak üzere de .... Üstüne üstük eşim demez mi " sen otoriter bir annesin çocuğumuz benimle daha eğlenceli zaman geçirecek , senin kurallarından sıkılacak. Ben onunla atçılık oynayacağım, sehpanın üzerinde ve yataklarda zıplayacağım" eeee dedim yani pes :) bu yazıda ki çocuğun yaptığı resimden ona bahsetmezsem çatlarım...

Bu forumu baştan sona okuduğum zamanlar geldi aklıma. 2013 Nisan.... Bebeklerimi kaybettiğim zamanlar. Bana o kadar iyi gelmişti ki burası. Hönküre hönküre ağlamak denir ya hani aynen öyle ağladığım zamanları bilirim kavuşma hikayelerinde. Kahkahalar attığım zamanları da unutmam tabi çocuklarıyla yaşadıklarını okuduklarımda. İçim de çok cızlamıştır bebekleri hasta olduğunda, öksürdüklerinde, burunları aktığında, ameliyat olduklarında. Annem hep der ki sizi bir sinek bile ısırsa benim canım yanar, dünyada ki bütün sineklere karşı savaş açabilirim ki bu yaştayız hala der bunu. Sanırım annemin anlatmak istediği "içim yanar, canım yanar" sözünü böylelikle daha iyi anladım.

Zaman geçirmeler gerçekten çok zor. Kafada 40 tilki 40 da ayrı yerde. Bir taraftan ne hazırlık yapsam, hadi geldi hangi doktoru seçsem, bu yatakta rahat eder mi, şu arabayı alsam kullanışlı olur mu, odası ne renk olsun, ayyyyy kaç ay sonra kavuşucaz vb. bissürü şey var kafamda. Kitaplar almıştım bitti hepsi neden hemencecik okuduysam... Nette bin bir türlü siteye bakıyorum. Her çocuk ayrı bir hikaye her anne ayrı bir hikaye. Beslenmelerinden uyku düzenlerine kadar hepsi farklı farklı. O yüzden artık kitap ta okumama kararı aldım nette fazla gezinmeme de. Kafa karışıyor gibime geliyor. Spontan gelişsin artık bazı şeyler ne yapayım diyorum. İşyerinde de daha yoğun olan bir bölüme geçtim. Gün içinde zaman hızlı aksın diye. Evde de kendime oyalanacak bir kaç hobi icat ettim. Epey iyi geliyor onlarla uğraşmak.

Maşallah barekallah tebrik ederim!! Bebişinizi bizim için de koklayın. 5 günlük oluyor mu yahu çok şaşırdım ne güzel, küçük isteyen herkese Rabbim böyle neredeyse yeni doğmuş bebek nasip etsin inşallah
analı babalı büyüsün hiç ayrılmayın :)

Maşallah ne güzellll :) çifte bayram yapıyorsunuzdur. Çok sevindim sizin adınıza. Allah mutlu mesut yaşamak nasip etsin evlatlarınızla birlikte inşallah :)

Gözünüz aydın. Minicik ne güzel maşallah... Sırada diğer bekleyen arkadaşlarım inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…