Senin bir bebek daha sahibi olman güzel ama Bahar'ın abla olması ayrı bir güzel :) 3 ay önce 2 kişiyken birden bire 4 kişilik bir aile olmak mutlulukların en güzeli olsa gerek... Aralarında 1 yaş olacak ve yaşıt gibi büyüyecekler. Sağlıklı bir hamilelik olsun ve sağlıkla kucağına al canım ikinci hediyeni....
Canım çok sevindim güle güle büyüt bebeğini. Hayırlı evlat olsun inşallah, uzun sağlıklı bir ömrü olsun.Müjdeeeeeee teyzeleri kızıma kavuştum daha 5 günlük yavrum Rabbim beklekleyen herkese bu güzel duyguyu yaşatsın kavuşma anını yazarım
ALLAH HAYIRLISI İLE KUCAĞINA ALMAYI NASİP ETSİN :)en güzel duygu annelik... ve ne güzel ki, ikinci kez nasip etmiş Allahım size :) ve minik prensese de kardeş geliyor ne güzel. benim şu süreçte eşimi ikna edemediğim tek şey 2 bebek/kardeş alalım idi, ikna edemedim. her çocuk kardeş sevgisiyle büyümeli, ne mutlu ve güzel bir şans sizinkisi... gerçekten canı gönülden tebrik ediyorum. hayırlısıyla kucağınıza da almayı nasip etsin Allahım.
bu arada annenin yorumu içimi cız ettirdi... allah hep beraber mutlu sağlıklı uzun ömürler versin hepinize :)
ANNESİ GÖZÜNÜZ AYDIN ALLAH ANALI BABALI BÜYÜTSÜNMüjdeeeeeee teyzeleri kızıma kavuştum daha 5 günlük yavrum Rabbim beklekleyen herkese bu güzel duyguyu yaşatsın kavuşma anını yazarım
evet listeye baktımda bursa çok çabuk kavuşuyor.. amin cnm kimse beklemesinSağol canım. Biz Bursadaki şanslı ailelerdeniz.. Sadece bir ayda kavuştuk yavrumuza çok şükür.. İnş siz de çok beklemezsiniz..
cnm hayırlı uğurlu olsun çok sevindim.. ilk fırsatta bize o güzel anı anlat olurmuMüjdeeeeeee teyzeleri kızıma kavuştum daha 5 günlük yavrum Rabbim beklekleyen herkese bu güzel duyguyu yaşatsın kavuşma anını yazarım
Gözünüz aydın,Allah analı babalı büyütsün,darısı tüm bekleyenlerin başına şöyle bayram üstü hareketlensin buralar :)Müjdeeeeeee teyzeleri kızıma kavuştum daha 5 günlük yavrum Rabbim beklekleyen herkese bu güzel duyguyu yaşatsın kavuşma anını yazarım
kızlar bu arada çarşamba günü ev ziyaretim olacağını yazmıştım.. gerçekleşti herşey çok güzeldi.. deli gibi günlerdir temizlik yapmıştım ama odalara kapıdan baktı baktı çıktı.. neyse en azından bayram temizliğim olmuş oldu :) şimdi sırada özgeçmiş haızrlama var.. bu konuda da yardımcı olurmusunuz bana? 25 maddelik bir liste verdi sorular var o soruların cevaplarını kompozisyon hazırlar gibi hazırla dedi.. ama nasıl yapacağım bilmiyorum ve pazartesiye kadar yazmam lazım.
ha haaaasüper eğlenceli bir yazı... Biz de geçen akşam eşimle yemek yerken konu birden bire nasıl geldiyse çocuğumuzun "koleje mi yoksa devlet okuluna mı gitmesi gerekiyor" u tartışırken bulduk kendimizi :) nasıl güldük sonra kahkahalarla. Sanki çocuğumuz yan odada okula başlamak üzere de .... Üstüne üstük eşim demez mi " sen otoriter bir annesin çocuğumuz benimle daha eğlenceli zaman geçirecek , senin kurallarından sıkılacak. Ben onunla atçılık oynayacağım, sehpanın üzerinde ve yataklarda zıplayacağım" eeee dedim yani pes :) bu yazıda ki çocuğun yaptığı resimden ona bahsetmezsem çatlarım...
Bu forumu baştan sona okuduğum zamanlar geldi aklıma. 2013 Nisan.... Bebeklerimi kaybettiğim zamanlar. Bana o kadar iyi gelmişti ki burası. Hönküre hönküre ağlamak denir ya hani aynen öyle ağladığım zamanları bilirim kavuşma hikayelerinde. Kahkahalar attığım zamanları da unutmam tabi çocuklarıyla yaşadıklarını okuduklarımda. İçim de çok cızlamıştır bebekleri hasta olduğunda, öksürdüklerinde, burunları aktığında, ameliyat olduklarında. Annem hep der ki sizi bir sinek bile ısırsa benim canım yanar, dünyada ki bütün sineklere karşı savaş açabilirim ki bu yaştayız hala der bunu. Sanırım annemin anlatmak istediği "içim yanar, canım yanar" sözünü böylelikle daha iyi anladım.
Zaman geçirmeler gerçekten çok zor. Kafada 40 tilki 40 da ayrı yerde. Bir taraftan ne hazırlık yapsam, hadi geldi hangi doktoru seçsem, bu yatakta rahat eder mi, şu arabayı alsam kullanışlı olur mu, odası ne renk olsun, ayyyyy kaç ay sonra kavuşucaz vb. bissürü şey var kafamda. Kitaplar almıştım bitti hepsi neden hemencecik okuduysam... Nette bin bir türlü siteye bakıyorum. Her çocuk ayrı bir hikaye her anne ayrı bir hikaye. Beslenmelerinden uyku düzenlerine kadar hepsi farklı farklı. O yüzden artık kitap ta okumama kararı aldım nette fazla gezinmeme de. Kafa karışıyor gibime geliyor. Spontan gelişsin artık bazı şeyler ne yapayım diyorum. İşyerinde de daha yoğun olan bir bölüme geçtim. Gün içinde zaman hızlı aksın diye. Evde de kendime oyalanacak bir kaç hobi icat ettim. Epey iyi geliyor onlarla uğraşmak.
hayatışıltısı cevabın için teşekkür ederim öncelikle. ben yavaştan yazmaya başladım. uzmanımız zaten ev ziyaretinde doğduğumdan bu ana kadar olan herşeyi sordu ve şunu dedi özgeçmiş isteyeceğim sizden hoş herşeyi zaten öğrendim ama birde yazılı olması lazım dedi.. bende doğduğum andan itibaren okuduğum okullar değiştirdiğim şehirler ( babamın mesleğinden dolayı tayin olduk hep) hepsini tek tek yazdım.. eşile nasıl tanıştığımı evlendiğimide yazdım.. şimdi sıra çocuk yapma planlarımızı anlatmaya geldi onuda yazdıktan sonra evlat edinemeye nasıl karar verdiğimiz yazacağım ve sonra kağıttaki sorulara geçeceğim ama oradakileri nasıl yazacağım bilmiyorum.. hani demişsin ya '' nasıl birisi olmasını, bunun için neler yapacağını yaz'' diye işte onun gibi şeyleri nasıl yazacağım bilmiyorum.. yani nasıl birisi olsundan çok sağlıklı mutlu olmasını isterim..offff bilemiyorum işte yaaa... kafayı yicem..biz ev ziyaretinden önce hazırlamıştık onu. nasıl prosedür ise her ilde ayrı işliyor :) ben de çok zorlanmıştım yazarken, yanlış birşey derim de onaylanmaz mı acaba diye. ama sonrasında gördüm ki, aslında uzmanımız okumamış bile, dosyada var mı var :)
ben biraz esprili yaklaşmıştım herşeye, böyle romantik komedi havasında yazdım biraz sanki :) ama eşim bildiğiniz her soruya bir-iki cümleyle cevap veren paragraflar yazdı. biz kadınlar yazma konusunda biraz daha iyiyiz. içinizden ne geliyorsa, bırakın dökülsün kağıda. tüm hayallerinizi yazın bebişle ilgili. nasıl biri olmasını, bunun için neler yapacağınızı yazın. kelimelerinize izin verin. en güzeli bu :) eşinizi de sıkmayın (benim eşim görüşme, rapor, yazı aşamalarında son derece suratsız ve negatifti bu yüzden diyorum) bırakın nasıl cevap vermek istiyorsa versin.
sanıyorum onay aşamasında sadece ızmanlarımızla görüştüğüm esnada bize dair kanaatleri önem taşıyor. gerisi, hazırlanan tüm evraklar vs, sonrasında belki mahkeme aşamasında falan işe yarayacak.
hayatışıltısı cevabın için teşekkür ederim öncelikle. ben yavaştan yazmaya başladım. uzmanımız zaten ev ziyaretinde doğduğumdan bu ana kadar olan herşeyi sordu ve şunu dedi özgeçmiş isteyeceğim sizden hoş herşeyi zaten öğrendim ama birde yazılı olması lazım dedi.. bende doğduğum andan itibaren okuduğum okullar değiştirdiğim şehirler ( babamın mesleğinden dolayı tayin olduk hep) hepsini tek tek yazdım.. eşile nasıl tanıştığımı evlendiğimide yazdım.. şimdi sıra çocuk yapma planlarımızı anlatmaya geldi onuda yazdıktan sonra evlat edinemeye nasıl karar verdiğimiz yazacağım ve sonra kağıttaki sorulara geçeceğim ama oradakileri nasıl yazacağım bilmiyorum.. hani demişsin ya '' nasıl birisi olmasını, bunun için neler yapacağını yaz'' diye işte onun gibi şeyleri nasıl yazacağım bilmiyorum.. yani nasıl birisi olsundan çok sağlıklı mutlu olmasını isterim..offff bilemiyorum işte yaaa... kafayı yicem..
cnm ya nasıl yardımcı oldun anlatamam.. :) ama takıldığım diğer sorularda da yardım isterim haberin olsunçok sağlıklı çok mutlu olmasını istediğini yaz :) ama allah korusun bunun mümkün olmadığı anlarda yine onun yanında olacağını, çözüm için elinden geleceğini yaz.
ben çocukla ilgili hayal kısmına kendi hayallerine kurabilen bir çocuk yetiştirmeyi istediğimi yazmıştım. zaten ilk cümle çıkınca kalanı geliyor :)
bir de uzmanınız da demiş ya, sadece sorulara verilen cevapları tutanak olarak istiyorlar, onu da bize yazdırıyorlar :)
cnm ya nasıl yardımcı oldun anlatamam.. :) ama takıldığım diğer sorularda da yardım isterim haberin olsun
bacım Rabbim tamamına erdirsin kızın bereketli geldi deseneArkadaşlarrrrrrrrrrrr , bu bir mucize.... 2 kez tüp bebek denemiştik daha önce.. Ve 2 ay önce güzel kızımızı evlat edindik.. Şimdi sıkı durunnnnnnn, minik kızım abla oluyorrrrrrr ... Şoklardayızzzzzz inanamıyoruz halaaaaaaa .. Şükürler olsun Allahım.. İnşallah sağlıkla kucağımıza alırız.. Benim tatlı kızım şans getirdi ailemize.. Aman da amannn ikiz gibi mi büyüyecekler şimdi. Ayy nasıl heyecanlıyım bir bilseniz.. Bu arada "aileler falan sahipleniyor mu" diye çekincesi olanlara kısa bir not: Anneme müjdeyi verdiğimde çok sevindi ama söylediği ilk şey şuydu.. " Torunumu almazlar dimi" O kadar çok seviliyor ki ahh ahh bir görseniz.. Kızım birkaç gündür olduğu yerde dönmeye başladı... Sırtüstü bırakıyorum yüzüstü buluyorum :) Artık daha dikkatli olmalıyım sanırım... Küçük abla olacak Rabbim izin verirse o... Ayy hala şoktayım bu bir rüya mı? Şükürler olsun.... Sizlere de bu güzel duyguları yaşatsın Allahım inşallah... Çok mutluyum çokkkkkkkkk
okudum nasıl sevindim anlatamamMüjdeeeeeee teyzeleri kızıma kavuştum daha 5 günlük yavrum Rabbim beklekleyen herkese bu güzel duyguyu yaşatsın kavuşma anını yazarım
Geçenlerde aklımdan geçti bir kızım olsa adı Nida olsa diye... :)
Ahhhh o duygusallık halleri, huysuz ihtiyarlar gibi gelgit halleri hiç gitmiyor ki üzerimden.... Çalıştığım bölüm tam da çocuk hastalıkları polikliniklerinin olduğu yerde. Günde yüzlerce bebek ve çocuk görüyorum. Acaba diyorum hergün , bizim bebeğimiz bu yavrulardan hangisine benzer. Bazen koridorda durmuş onları izlerken buluyorum kendimi. Yüzüm de kocaman bir sırıtış. Oyun alanında bir atlayıp zıplamaları, bir çığlık atmaları var görsen... Ya diyorum bu nasıl bir enerjidir izlerken bile yoruluyorsun. Nasıl da tatlı hepsi. Ben kendi çocuğumu ne zaman izlicem böyle parklarda arkadaşlarıyla oynarken diyorum sonra dayüzüm asılıyor ve dönüyorum odama...
maşallahSlm bacılar kızımla 3 günümüz öncelikle şunu belirtmek istiyorum başvurusunda kararsız olanlar veya bekleme evresindeki anne adayları 1 yıldır kpss sınavına hazırlanıyorum bugün kızıma babamız baktı sınav esnasında yavrum hep gözümün önüne geldi acaba eşim bakabiliyormu ne yaptı aklımdan çıkmadı adapte olamadım eve gelip kızımı görünce herşeyi unuttum evlat sevgisi öyle işliyor ki insanın içine alışabilirmiyim kaygısına kapılmayın derim evett perşembe günü eşim beni aradı şuana kadar eşimde duymadıgım ses tonuyla aşkın ayaktaysan yere otur yerleş kurumdan aradılar öğleden sonra kızımızı görmeye gitcez hazırlan seni almaya geliyorum tabi ben avazım çıktıkadar oleyyyyy süper oldu diye bagırmışı esimde beni dinlemiş eşim geldi ve kuruma gittik görevliye ilk sirdugum bugün kızımı alıcakmıyım hayır evraklar var yarın biter dedi olsun dedum bunada şükür yani sevgi evine gittik haber verdiler bebegi getir diye bizi görevler kızınız çok tatlı harika bebek diyorlar kalbim yerinden çıkıcak gibi atıyor elim ayagım titriyor başımı kaldırdım karşımda ablasının kucagında eşimle ayağa kaltık benim kuçagıma verdiler yüzünü açtım kuzum küçücük bişey uyuyor öptüm kokusunu içime çektim ve ben de o an fırtınalar koptu elim ayagim titredi eşime verdim oturdum hıçkıra hıçkıra ağladım görevlinin biri sırtımı okşuyor digeri pecete getirdi biran eşim aklıma geldi canım bebek kucagında yavruma bakip ağlıyir kendimi toparladım kucagima aldım sevdim kaç günlük dedim daha 5 günlük dediler karar deyince biz buraya gelmeden 20 ay önceden kararımızı verdik tabiki bizim dedim evrak işlerini ayarlamak için kuruma gidicez dediler ay bir zor geldi geldi ayrılmak fotog çektim kokladım öptüm kızım az kaldı yavrum dedim kuruma gittik imzaları attık evraklar tamam valinin imzası kaldı hadi valiliğe güle oynaya ama aklım kızımda şansımıza var imzaladı evraklar yetişti bebeği vercez hadi kızınızı almaya mesai bitimine az. Var kuruma gittik kıyafetlerini istediler hazırlayıp getirdiler bal küpümü eve gelmeden mama ve bezinide aldık evimize geldik ilk misafırımız hazan teyzesiydi tlf trafigine kapildik malum yıllardır beklenen bebek komşularım geldi gelenler hayran kaldı yavruma gecede banyosunu yaptırdık babasıyla aramıza koyduk bebek kuzum uyudu biz baktık inanmakta zorlandık rüyadamıyz bu nasıl bişey yumuk yumuk elleri gözlerini bile tam açamıyor küçüçük sabaha kadar uyumadık bal küpümü seyretdik herzaman dualar ediyorum ben kokusunu tattım çok şükür Rabbim bekleyen isteyen herkese tatlırsın sizlerde geceleri uykusuz kalın sofrada yemeğiniz soğusun bebeğim uyandı herşey gönlünüzce olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?