Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

Amin canımm. Darısı başınıza en kısa zamanda inşallah... Mucizeler beklemediğimiz anda gerçekleşiyormuş gerçekten....

ALLAH HAYIRLISI İLE KUCAĞINA ALMAYI NASİP ETSİN :)

kızlar bu arada çarşamba günü ev ziyaretim olacağını yazmıştım.. gerçekleşti herşey çok güzeldi.. deli gibi günlerdir temizlik yapmıştım ama odalara kapıdan baktı baktı çıktı.. neyse en azından bayram temizliğim olmuş oldu :) şimdi sırada özgeçmiş haızrlama var.. bu konuda da yardımcı olurmusunuz bana? 25 maddelik bir liste verdi sorular var o soruların cevaplarını kompozisyon hazırlar gibi hazırla dedi.. ama nasıl yapacağım bilmiyorum ve pazartesiye kadar yazmam lazım.

biz ev ziyaretinden önce hazırlamıştık onu. nasıl prosedür ise her ilde ayrı işliyor :) ben de çok zorlanmıştım yazarken, yanlış birşey derim de onaylanmaz mı acaba diye. ama sonrasında gördüm ki, aslında uzmanımız okumamış bile, dosyada var mı var :)

ben biraz esprili yaklaşmıştım herşeye, böyle romantik komedi havasında yazdım biraz sanki :) ama eşim bildiğiniz her soruya bir-iki cümleyle cevap veren paragraflar yazdı. biz kadınlar yazma konusunda biraz daha iyiyiz. içinizden ne geliyorsa, bırakın dökülsün kağıda. tüm hayallerinizi yazın bebişle ilgili. nasıl biri olmasını, bunun için neler yapacağınızı yazın. kelimelerinize izin verin. en güzeli bu :) eşinizi de sıkmayın (benim eşim görüşme, rapor, yazı aşamalarında son derece suratsız ve negatifti bu yüzden diyorum) bırakın nasıl cevap vermek istiyorsa versin.

sanıyorum onay aşamasında sadece ızmanlarımızla görüştüğüm esnada bize dair kanaatleri önem taşıyor. gerisi, hazırlanan tüm evraklar vs, sonrasında belki mahkeme aşamasında falan işe yarayacak.

biz de şimdeden özel okul/devlet okulu, onu yapsın bunu yapmasın vs tarzı tartışmalar yaşıyoruz. bir de üstüne birbirimize küsüyoruz. hadi itiraf edeyim ben küsüyorum :)

geçen gün ömrümde ilk kez bir bebek mağazasından içeri girdim. daha önce hiç bakmamıştım böyle şeylere. nereye bakacağımı şaşırdım ve anladım ki ben hiçbirşey bilmiyorum alınması gerekenlerle ilgili. bir panik şimdi okuyup duruyorum birşeyler. ama yetmiyor sanki. kaç aylık bebek kaç beden giyer vs öğrenmeye çalışıyorum. çünkü o gün baktığım cicişli bicişli kıyafetlerin hepsi minimum 2 yaş içindi, oysa ben bebiş için baktığımı sandım sanırım etikette yazan yaş grubuna bakmadan birşey almam, kızım gelmeden imkansız.

ne mutlu size oyalanacağınız birşeylerini var. şimdi keşke işe girseydim diyorum; ama diğer tarafım nedense çalışmak istemiyor. kızım geldiğinde ya işten ayrılamazsam hemen, ya 1 hafta bile olsa onu bırakmak zorunda kalırsam diye korkuyorum. evde durmaya alışık biri olmadığım için de oyalanmakta zorlanıyorum

ama hep geçecek bunlar diyorum kendime. her ne kadar uzmanımız ortalama 2 yıl bekleyeceksiiz demiş olsa da içimden bir ses önümüzdeki yaza kızımın geleceğini söylüyor. keşke kış uykusuna ytabilsem

hayatışıltısı cevabın için teşekkür ederim öncelikle. ben yavaştan yazmaya başladım. uzmanımız zaten ev ziyaretinde doğduğumdan bu ana kadar olan herşeyi sordu ve şunu dedi özgeçmiş isteyeceğim sizden hoş herşeyi zaten öğrendim ama birde yazılı olması lazım dedi.. bende doğduğum andan itibaren okuduğum okullar değiştirdiğim şehirler ( babamın mesleğinden dolayı tayin olduk hep) hepsini tek tek yazdım.. eşile nasıl tanıştığımı evlendiğimide yazdım.. şimdi sıra çocuk yapma planlarımızı anlatmaya geldi onuda yazdıktan sonra evlat edinemeye nasıl karar verdiğimiz yazacağım ve sonra kağıttaki sorulara geçeceğim ama oradakileri nasıl yazacağım bilmiyorum.. hani demişsin ya '' nasıl birisi olmasını, bunun için neler yapacağını yaz'' diye işte onun gibi şeyleri nasıl yazacağım bilmiyorum.. yani nasıl birisi olsundan çok sağlıklı mutlu olmasını isterim..offff bilemiyorum işte yaaa... kafayı yicem..

çok sağlıklı çok mutlu olmasını istediğini yaz :) ama allah korusun bunun mümkün olmadığı anlarda yine onun yanında olacağını, çözüm için elinden geleceğini yaz.

ben çocukla ilgili hayal kısmına kendi hayallerine kurabilen bir çocuk yetiştirmeyi istediğimi yazmıştım. zaten ilk cümle çıkınca kalanı geliyor :)

bir de uzmanınız da demiş ya, sadece sorulara verilen cevapları tutanak olarak istiyorlar, onu da bize yazdırıyorlar :)

cnm ya nasıl yardımcı oldun anlatamam.. :) ama takıldığım diğer sorularda da yardım isterim haberin olsun

cnm ya nasıl yardımcı oldun anlatamam.. :) ama takıldığım diğer sorularda da yardım isterim haberin olsun

ne zaman istersen, genellikle bu sayfa açık bilgisayarımda, başında olmasam bile ara ara bakıyorum; sanki haber buradan gelecek gibi, sayfaya yapışık yaşıyorum :)

elimden birşey gelirse seve seve yardımcı olurum :) yaz yeter :)

[table="width: 500, class: grid, align: left"]
[tr]
[td]ANNELERİMİZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİH[/td]
[td]MELEĞİ[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Lee26[/td]
[td]06.2009[/td]
[td]Kız-Erkek[/td]
[td]06.2012[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Herdemk[/td]
[td]03.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]08.2012[/td]

[/tr]
[tr]
[td]esma16[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]12.2012[/td]
[/tr]
[tr]

[td]gerçek19[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Çorum Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]fillo[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]cvcv[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Edirne Kız-Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]gcs[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]eskrymar[/td]
[td][/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]gamzeli77[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İstanbul Rıza-Kız[/td]
[td]08.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]hayalimmm84[/td]
[td]12.2012[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]LVNY[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]5059[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td]09.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]EflatunA[/td]
[td]07.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td]09.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]kedicik2[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]10.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Otuznisan[/td]
[td]10.2011[/td]
[td]Adana Erkek[/td]
[td]12.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]shuras10[/td]
[td]11.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]12.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]sude_cisem[/td]
[td]09.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Kız-Erkek[/td]
[td]01.2014[/td]
[/tr]
[tr]
[td]effsa[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Denizli Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td]02.2014 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]pozitif29[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Ankara Rıza-Kız[/td]
[td]03.2014[/td]
[/tr]
[tr]
[td]umutirem[/td]
[td]04.2013[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]02.2014 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]nisra[/td]
[td]05.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Kız-Erkek[/td]
[td]03.2014 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]fionatheprincess[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td]06.2014 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]yasamezgim[/td]
[td]08.2013[/td]
[td]07.2014 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]KIRMIZIMACAKIZI[/td]
[td]09.2013[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td]07.2014 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]BAHARIM1[/td]
[td]07.2014[/td]
[td]Bursa-Terk-Rıza-Kız(İkiz)[/td]
[td]08.2014 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]hasel06[/td]
[td]01.10.2012[/td]
[td]Kız-Erkek-Kardeş[/td]
[td]08.2014 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]Betus11[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]Kız-Erkek(ikiz)[/td]
[td]08.2014[/td]
[/tr]
[tr]

[td]minapia[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Antalya Kız[/td]
[td]09.2014[/td]

[/tr]
[tr]
[td]ysmnndm[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]Düzce Ter-Rıza Kız[/td]
[td]09.2014[/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]ANNE ADAYIMIZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİHİ[/td]
[td]MELEĞİ[/td]
[/tr]
[tr]

[td]zaman[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]eslu[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]Hazan72[/td]
[td]03.2013[/td]
[td] Terk-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]cansunida[/td]
[td]03.2013[/td]
[td] Kız(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]sedenaz[/td]
[td]04.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]babiesrus[/td]
[td]05.2013[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]eyar81[/td]
[td]06.2013[/td]
[td]Bursa-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]Kardelengül[/td]
[td]07.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]tenarrr[/td]
[td]08.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]nefesim2013 [/td]
[td]08.2013[/td]
[td]Kocaeli-Terk-Rıza-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]mesban[/td]
[td]09.2013[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]scuba[/td]
[td]11.2013[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza-Kız(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]unab[/td]
[td]10.2013[/td]
[td]Ankara Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]zeynepeli[/td]
[td]12.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]aysen30[/td]
[td]12.2013[/td]
[td]Eskişehir-Terk-Rıza-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]myangels [/td]
[td]01.2014[/td]
[td]Konya-Terk-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]arzuu85[/td]
[td]02.2014[/td]
[td]Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]bilge617[/td]
[td]02.2014[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]semabiçer[/td]
[td]03.2014[/td]
[td]Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]umut000[/td]
[td]03.2014[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]masal2004[/td]
[td]03.2014[/td]
[td]İzmir-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]sukran61[/td]
[td]03.2014[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]bademir[/td]
[td]04.2014[/td]
[td]Konya-Terk-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]mursidiye[/td]
[td]04.2014[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]menzil54[/td]
[td]05.2014[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]netere[/td]
[td]05.2014[/td]
[td]Antalya Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]Emet43Endrose83 [/td]
[td]05.2014[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]gitaronun eşi[/td]
[td]06.2014[/td]
[td]İzmir-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]şimşek675[/td]
[td]06.2014[/td]
[td]Konya-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]BURSALI[/td]
[td]07.2014[/td]
[td]Bursa-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]nenef14[/td]
[td]07.2014[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]hayatişiltisi[/td]
[td]08.2014[/td]
[td]İzmir-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[/table]

bacım Rabbim tamamına erdirsin kızın bereketli geldi desene
maşallah ne güzel bir kardeşi olucak
Rabbin evlatlarını size bağışlasın
Müjdeeeeeee teyzeleri kızıma kavuştum daha 5 günlük yavrum Rabbim beklekleyen herkese bu güzel duyguyu yaşatsın kavuşma anını yazarım
okudum nasıl sevindim anlatamam
üst listeye geçirmek nasip olduya çok şükür
aynı ayda başvurmuştuk çok şükür sen kavuştun
darısı başıma olsun
inşallah benim kızımda öyle küçük gelir
bacım bana dua et inşallah artık bende kavuşurum
inşallah benimde kızım okadar küçük gelir
bana dua edermisin senin gibi olmayı Rabbim banada nasip etsin
çok sevindim maşallah
süper bir haber
inan çok sevindim

sorma ya nedir bu
tüm gün ağlamaklı gezdim
baharın ve ysmnndm haberini de okudum o arada eşim aradı ona müjdeyi verirken bile başladı bir duygusallık
ağla ağla neden bilmiyorum hayatımın hiç bir döneminde bu kadar duygusal olmamıştım
en ufak bir lafa alınıyorum herşey dokunuyor sürekli duygusalım gözyaşım kipriğimde sanki
noluyor bana anlamıyorum

Merhaba kizlar ysmnnd ve baharim 1 ve bebeklerine kavusan anneler saglikla mutlulukla anali babalı buyutmek nasip etsin darisi bekleyenlere insaallah

Slm bacılar kızımla 3 günümüz öncelikle şunu belirtmek istiyorum başvurusunda kararsız olanlar veya bekleme evresindeki anne adayları 1 yıldır kpss sınavına hazırlanıyorum bugün kızıma babamız baktı sınav esnasında yavrum hep gözümün önüne geldi acaba eşim bakabiliyormu ne yaptı aklımdan çıkmadı adapte olamadım eve gelip kızımı görünce herşeyi unuttum evlat sevgisi öyle işliyor ki insanın içine alışabilirmiyim kaygısına kapılmayın derim evett perşembe günü eşim beni aradı şuana kadar eşimde duymadıgım ses tonuyla aşkın ayaktaysan yere otur yerleş kurumdan aradılar öğleden sonra kızımızı görmeye gitcez hazırlan seni almaya geliyorum tabi ben avazım çıktıkadar oleyyyyy süper oldu diye bagırmışı esimde beni dinlemiş eşim geldi ve kuruma gittik görevliye ilk sirdugum bugün kızımı alıcakmıyım hayır evraklar var yarın biter dedi olsun dedum bunada şükür yani sevgi evine gittik haber verdiler bebegi getir diye bizi görevler kızınız çok tatlı harika bebek diyorlar kalbim yerinden çıkıcak gibi atıyor elim ayagım titriyor başımı kaldırdım karşımda ablasının kucagında eşimle ayağa kaltık benim kuçagıma verdiler yüzünü açtım kuzum küçücük bişey uyuyor öptüm kokusunu içime çektim ve ben de o an fırtınalar koptu elim ayagim titredi eşime verdim oturdum hıçkıra hıçkıra ağladım görevlinin biri sırtımı okşuyor digeri pecete getirdi biran eşim aklıma geldi canım bebek kucagında yavruma bakip ağlıyir kendimi toparladım kucagima aldım sevdim kaç günlük dedim daha 5 günlük dediler karar deyince biz buraya gelmeden 20 ay önceden kararımızı verdik tabiki bizim dedim evrak işlerini ayarlamak için kuruma gidicez dediler ay bir zor geldi geldi ayrılmak fotog çektim kokladım öptüm kızım az kaldı yavrum dedim kuruma gittik imzaları attık evraklar tamam valinin imzası kaldı hadi valiliğe güle oynaya ama aklım kızımda şansımıza var imzaladı evraklar yetişti bebeği vercez hadi kızınızı almaya mesai bitimine az. Var kuruma gittik kıyafetlerini istediler hazırlayıp getirdiler bal küpümü eve gelmeden mama ve bezinide aldık evimize geldik ilk misafırımız hazan teyzesiydi tlf trafigine kapildik malum yıllardır beklenen bebek komşularım geldi gelenler hayran kaldı yavruma gecede banyosunu yaptırdık babasıyla aramıza koyduk bebek kuzum uyudu biz baktık inanmakta zorlandık rüyadamıyz bu nasıl bişey yumuk yumuk elleri gözlerini bile tam açamıyor küçüçük sabaha kadar uyumadık bal küpümü seyretdik herzaman dualar ediyorum ben kokusunu tattım çok şükür Rabbim bekleyen isteyen herkese tatlırsın sizlerde geceleri uykusuz kalın sofrada yemeğiniz soğusun bebeğim uyandı herşey gönlünüzce olsun

maşallah
Rabbim hayırlı uğurlu etsin
darısı bekleyenlere olsun
muhteşem birşey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…