Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

ah ne güzel bir duygu... gözyaşlarıyla okudum. Rabbim mutluluğunuzu hiç ama hiç bozmasın. çok çok ufak ya annesi o daha, ah bakmalara doyulmaz :) minnacık ayaklarından öpüyorum kızınızı, sevgilerimle

ysmnndm kızının haberini verdigin gibi okurken yine duygulandım cnm.RABBİM hep mutlu etsin .hayırlı evlat olsun inş

Allah razı olsun
Bacım ya inşallah dediğin gibi olur

zaman cnm tşk ederim..otuznisan arkadaşım gibi 3 sene beklicem gibime geliyo.oda biliyorsun üst sırada baya bekledi..hakkımızda hayırlısı olsun inş.en alt sıradayken nezaman üst sıraya çıkarım diyordum.senin gibi bende hep duygusala bagladım hele ysmnndm arkadaşımın bebegini görünce hepten duygusallaştım.gerçekten birebir yaşadım ...ysmnndm kardeşimin duygularına ortak oldum .çok heyecanlı çok anlamlı .sabrın mükafatı diye düşünüyorum.umarım burdaki arkadaşlarımın hepsi yavrularına tez kavuşur...sevgilerimle....

Ağlayarak okudum hikayenizi. Maşallah ne güzel bir kavuşma olmuş. Darısı hepimizin başına inşallah. :) 5 günlük bebek ya, terk mi rıza mı acaba..

merhaba herkese

bakıyorum da burası gittikçe sessizleşiyor. eski yazıları okurken günlerde onlarca mesaj ile her anın paylaşılmasını, beraber beklemeleri, buluşma-görüşmeleri görüyorum. gelen bebişlere hayırlı olsuna gidiliyor, bebişler seviliyor, müdeler veriliyor dakka dakka... bebişlerini alan anneler yazmaya devam ediyor adım adım yaşananları... sima, denizgeldi, lee, heidiank... ve dicer... sahi son durumundan haberi olan var mı? ben henüz anayasa mahkemisine itiraz edecekleri yere kadar okudum. umarım kanunlar, hakimler neyse adı bu adaletsizliğin kızından ayırmamıştır....

kızlar ben mesela çok istiyorum, bizim gibi anne baba olmuş bir aile ile görüşmeyi... çocuklarımızın görüşmesini... yaşadığımı adımları, hüznümüzü, sevincimizi beraber yaşamayı... çocuklarımız büyürken birbirlerine destek olsunlar istiyorum.

daha yolun çok çok çok başındayım... çok şükür ki tüm işlemlerimiz çok çabuk bitti. ilk görüşmeye temmuzun sonunda bayramda gittik; evraklarımızı 15 ağustosta teslim ettik ve ilk başvuru sıraya girişimizde o tarih esas alındı (sağlık raporu için doktarlar bizi çok oyaladı, raporumuzu erken alabilsek daha erken teslim ederdik) sonrasında ev ziyareti ve görüşme çok güzel geçti. uzmanımız 4. görüşmede hamileliğiniz başladı gözünüz aydın dedi bana... 5. görüşmeye gerek duymadı, referanslarla görüşüp 5. görüşmeyi öyle tamamlayacağını söyledi. bunlar 1,5 ay içinde oldu ve sıramı 62 olarak resmi olarak öğrendim...

böyle içimde hep bebişime çok erken kavuşacağıma dair umutlar var. kız dedik, terk/rıza farketmez dedik, en son şehir dışına da evet dedik... mahkeme süreci ile ilgili birşey anlattı mı uzmnaımız hatırlamıyorum. çünkü ilk görüşmede, biz öncelikle koruyucu aileliğe başvurmuştuk ama bizi inatla evlat edinmeye yönlendirdiler (ki geçmişte okuduğum evlat edinmeye başvuranları koruyucu aileye yönlendirdikleri yönünde, İzmir'e mi özgü bu durum bilemedim).

koruyucu ailelikte bir kızdan bahsettiler bize... Adı Gözde imiş... 9 yaşında... babası annesini öldürmüş... biz 0-6 yaş ne olursa tamam demiştik. ama Gözde'den bahsettiler önce bize. 9 yaş size olmaz ama böyle de bir kızımız var. uzun vadede evlat da edinebilirsiniz dediler. tamam dedik kızlar. Gözde bizim kızım olsun dedik. normalde koruyucu ailelikte süreç gerçekten hızlı işliyor; tamam ailesinin çıkma ihtimali çok çok yüksek ama ben yaklaşık 1 yıldır koruyucu aileliği araştıran ve belki de 25-30 koruyucu aile ile telefonda olsun görüşen biriyim.... bir kısmı, evlat edimiş sonunda bebişlerini... bir kısmı ise, belli bir süre biyolojik aile aramazsa, ailenin rızası aranmaz kararının çıkarılmasını bekliyor, evlat edinebijmek için.çünkü arayan soran yok o çocukları... yaşlar 2-3den başlıyor çoğunlukla ama 10 günlükken aldığı oğluna koruyucu ailelik yapan bir bayanla da konuştum. biyolojik anne ilk 2 ay görmek istemiş. sonrasında ses çıkmamış..

neyse çok uzattım. biz koruyu ailelik ile ilgili görüşmeden çıktık ve uzmanımızın isteği ile evlat edinme ile görüştük. uzmanımızın ne dediğini çok dinlemedim bu yüzden aklım Gözde'de kalmıştı. oradan da çıktıktan sonra uzmanlar bizi koridorda bekletip başbaşa görüştüler. biz tekrar koruyucu aile bölümüne girdik; dedik biz Gözde'yi alacağız. ama uzman sanki az önceki uzman değildi. burada anlatmak istemediğim öyle şeyler söyledi ki bize, bizi Gözde'den vazgeçirmek için, eşimin yüzünden düşen bin parça olmuştu. öyle bir durumdaydım ki, ya evlat edinmeye devam edecektim anne olmak için ya da herşeyi unutup iki kişilik hayatıma devam edecektim. yani uzman yönlendriyor sizi bir şekilde, niyetiniz ne olursa olsun.

her ne kadar aklımda Gözde olsa da evlat edinme yolunda devam ediyoruz şu an... ve kendimi o kadar şartlamışım ki koruyucu aile yoluyla 1-2 aya anne olmaya (şu an anneydim öyle olsaydı) bu bekleme süreci çok çok çok çok zor geliyor bana.

geceleri uyuyamıyorum. gündüzleri elim kolum işe kalkmıyor. sürekli aklımda bir bebiş ve ona kavuşma anım.... ne yapacağımı şaşırdım kızlar... gözümde sürekli yaş var... öyle iki sene falan sürerse nasıl geçiririm zamanı bilmiyorum...

Son düzenleme:
baharım1 cnm tebrik ederim hamileliğini hayırlısıyla inş. sağ sağlim evladını kucağına alırsın..kızın baya bi uğuruyla gelmiş maşalllah ona hemende kendine kardeş getirme yollarına girmiş ) iyide yapmış :)

ysmndm cnm evladına kavuşmuşsun hayırlısı olsun ne kadar ufakmış Allah bundan sonra bahtını güzel yazar inş. evladının darısı zamanın başına o da ufak bebek istiyor ya :)

kızlar sıramı nihayet öğrendim 10. sıradaymışım ama baya bi yavaş ilerliyor ya 2015e gelir diodum ama bu gidişle 2015 in sonuna gelir heralde..uzmanımıza ne sorsam 2015e dio gerisinii o da bilmiyor
bir yandan kavuşmak için dua ediyorum bir yandanda bencillik ediyorum galiba, bir yavru annesinden ayrılsında bana gelsin gibi dua ediyomuş gibi hissediyorum...Allah hiç bir evladı annesinden ayırmasın ama kaderde bu benim başıma gelmez dediğimiz şeyler gelebiliyormuş başımıza yolu bize düşenede kucağımızı açarız bizde...

[table="width: 500, class: grid, align: left"]
[tr]
[td]ANNELERİMİZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİH[/td]
[td]MELEĞİ[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Lee26[/td]
[td]06.2009[/td]
[td]Kız-Erkek[/td]
[td]06.2012[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Herdemk[/td]
[td]03.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]08.2012[/td]

[/tr]
[tr]
[td]esma16[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]12.2012[/td]
[/tr]
[tr]

[td]gerçek19[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Çorum Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]fillo[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]cvcv[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Edirne Kız-Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]gcs[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]eskrymar[/td]
[td][/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]gamzeli77[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İstanbul Rıza-Kız[/td]
[td]08.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]hayalimmm84[/td]
[td]12.2012[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]LVNY[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]5059[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td]09.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]EflatunA[/td]
[td]07.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td]09.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]kedicik2[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]10.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Otuznisan[/td]
[td]10.2011[/td]
[td]Adana Erkek[/td]
[td]12.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]shuras10[/td]
[td]11.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]12.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]sude_cisem[/td]
[td]09.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Kız-Erkek[/td]
[td]01.2014[/td]
[/tr]
[tr]
[td]effsa[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Denizli Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td]02.2014 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]pozitif29[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Ankara Rıza-Kız[/td]
[td]03.2014[/td]
[/tr]
[tr]
[td]umutirem[/td]
[td]04.2013[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]02.2014 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]nisra[/td]
[td]05.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Kız-Erkek[/td]
[td]03.2014 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]fionatheprincess[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td]06.2014 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]yasamezgim[/td]
[td]08.2013[/td]
[td]07.2014 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]KIRMIZIMACAKIZI[/td]
[td]09.2013[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td]07.2014 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]BAHARIM1[/td]
[td]07.2014[/td]
[td]Bursa-Terk-Rıza-Kız(İkiz)[/td]
[td]08.2014 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]hasel06[/td]
[td]01.10.2012[/td]
[td]Kız-Erkek-Kardeş[/td]
[td]08.2014 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]Betus11[/td]
[td]09.2012[/td]
[td]Kız-Erkek(ikiz)[/td]
[td]08.2014[/td]
[/tr]
[tr]

[td]minapia[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Antalya Kız[/td]
[td]09.2014[/td]

[/tr]
[tr]
[td]ysmnndm[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]Düzce Ter-Rıza Kız[/td]
[td]09.2014[/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]ANNE ADAYIMIZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİHİ[/td]
[td]MELEĞİ[/td]
[/tr]
[tr]

[td]zaman[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]eslu[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]Hazan72[/td]
[td]03.2013[/td]
[td] Terk-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]cansunida[/td]
[td]03.2013[/td]
[td] Kız(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]sedenaz[/td]
[td]04.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]babiesrus[/td]
[td]05.2013[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]eyar81[/td]
[td]06.2013[/td]
[td]Bursa-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]Kardelengül[/td]
[td]07.2013[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]tenarrr[/td]
[td]08.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]nefesim2013 [/td]
[td]08.2013[/td]
[td]Kocaeli-Terk-Rıza-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]mesban[/td]
[td]09.2013[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]scuba[/td]
[td]11.2013[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza-Kız(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]unab[/td]
[td]10.2013[/td]
[td]Ankara Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]zeynepeli[/td]
[td]12.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]aysen30[/td]
[td]12.2013[/td]
[td]Eskişehir-Terk-Rıza-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]myangels [/td]
[td]01.2014[/td]
[td]Konya-Terk-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]arzuu85[/td]
[td]02.2014[/td]
[td]Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]bilge617[/td]
[td]02.2014[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]semabiçer[/td]
[td]03.2014[/td]
[td]Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]umut000[/td]
[td]03.2014[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]masal2004[/td]
[td]03.2014[/td]
[td]İzmir-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]sukran61[/td]
[td]03.2014[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]bademir[/td]
[td]04.2014[/td]
[td]Konya-Terk-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]mursidiye[/td]
[td]04.2014[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]menzil54[/td]
[td]05.2014[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]netere[/td]
[td]05.2014[/td]
[td]Antalya Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]Emet43Endrose83 [/td]
[td]05.2014[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]gitaronun eşi[/td]
[td]06.2014[/td]
[td]İzmir-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]şimşek675[/td]
[td]06.2014[/td]
[td]Konya-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]BURSALI[/td]
[td]07.2014[/td]
[td]Bursa-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]nenef14[/td]
[td]07.2014[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]hayatişiltisi[/td]
[td]08.2014[/td]
[td]İzmir-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[/table]

ayy bacım Allah razı olsun inşallah benim kızım da küçük gelir minnacık olur
sıran da 10 a düşmüş inşallah 2015 sonuna kalmadan gelicek bebeğin okadar sürmez inşallah
bacım sen İstanbul da değilmiydin

ablam aklıma ne zaman gelsen dua ediyorum çok bekledin gelsin artık senin kuzun
ablam ne güzel ysmnndm nin heyecanına ortak olmuşsun
benim kızımda gelince çevremdekiler inşallah senin gibi sevinicek
ablam bazen beklemek çok zor geliyor
bazen özlem ağır basıyor
sonra anlık duygu patlamaları
lohusa kadınlar benim kadar duygusal mıdır bilemiyorum

sıra aslında çok değil hiç belli mi olur, bir anda kucağı doluverir inşallah :) gördüğüm kışın sıralar biraz daha hızlı ilerliyor sanki.

hem neden bencillik olsun, bir yavru annesine kavuşacak, hayatı değişecek, sevileceği destekleneceği bir yuvaya sahip olacak. öyle düşün :)

doğru diyorsun geçen kış bizim sıramız baya düşmüştü inş. bu yılda aynı düşüşü yaşarızda hayırlısıyla evladımıza kavuşuruz..
öyle düşünmeye başladım bile, ailemin parçası eksik ve biz onu dört gözlen bekliyoruz :)

Canım çok mutlu oldum.Güle güle büyüt.Allah iyi günlerini göstersin.Hayırlı evlat olsun.Yine ağlattın beni.
Ah.. bir de büyüsünler,dillensinler öyle tatlanıyorlarki,hareketleri sözleriyle sizin küçük kopyanız oluyorlar.Oğlumun annesi olduğum için hergün şükrediyorum.
Hazan,zaman ve tüm bekleyen arkadaşlarıma Allah gönüllerine göre versin....
Sevgiler...

maşallah
Rabbim hayırlı uğurlu etsin
darısı bekleyenlere olsun
muhteşem birşey
Merhaba arkadaşlar. Uzun zamandır sessiz takipçinizim. Ben de Nisan 2014 de Ankaradan başvuru yaptım. Zaman arkadaşım beni de eklermisin listeye. Nisan 2014-Ankara- Terk-rıza-kız

sevgili ysmnndm gözün aydın rabbim bir ömür sizi ayırmasın mutluluğunuz artarak devam etsin inşallah en yakın zamanda darısı biz bekleyenlerin başına olsun...sizlerin kavuşma hikayeleri biz bekleyenlere o kadar iyi geliyorki anlatamam...güzeller güzeli prensesini benim içinde kokla olurmu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…