tebrikler canim, Allah tamamina erdirsin insallahDaha yeni canım 7 haftalık... İnş sağlıkla kucağıma alırım güzel kızımın kardeşini...
Arkadaşlar merhaba,ben oğluşuma kavuştuuum hemen bayram öncesi salı günü,kusura bakmayın inanın fırsat bulup yazamadım.Allah bekleyen tüm arkadaşlarımı en kısa sürede kavuştursun inşaallah yavtrularına.İnanılmaz tahminlerin,hayallerin çok ötesinde bir duyguymuş.Oğlum 4,5 aylık ama maşallahı var biraz tombik bir bebek,görenin ilk dediği şey "aaa bu hep babasına benziyo yaa " oluyor çok tatlı çok.Alıştınız mı diye soruyorlar inanın alışmak diye bişey yokmş çünkü o hep sizinleymiş gibi o kadar sıcak o kadar sevgi dolu ki kollarını atıyo boynuma yumuluyo bana yavrum.
İlk gece yanımızda yatırdık gece uyanıp bakıyo parmağımı tutuyo sonra uyumaya devam,sanki varlığımızı hissetmek ister gibi,hiç bırakırmıyız hiç ayrılırmıyız ondan oğlum benim.veee oğlum uyandı,en kısa sürede yazmaya devam edicem çünkü ben burdaki kavuşma hikayelerini tekrar tekrar okudum,çok uzun süre beklemesekte beklemenin ne kadar zor olduğunu gördüm.Hoşçakalın
kızlar merhaba,öncelikle hepinizin önünde saygıyla eğiliyorum.O kadar kutsal birşey yapıyorsunuz ki.Benim normal yollarla çocuğum oluyor,8 yaşında dünya tatlısı bir oğluşum var.Oğlumu kucağıma aldıktan 8 yıl sonra yani bu yaz ,artık olmaz derken tekrar hamile kaldığımı öğrendim ama ne yazık ki yavrum benimle kalamadı 8 haftalıkken kalbi durdu meleğimin.Hala acısı içimde...Oğlum bir kardeş,bense bir evlat daha istiyorum.Evet tekrar deneyebilirim ama zaten doğmuş ama ne yazıkki ailesi olmayan bir sürü melek var yuvalarda.Eşimle ara ara konuşuyoruz bu konuyu.Neden o meleklerden birini ailemize dahil etmeyelim?Evlat edinmeyi çok isterim ama sizleri okuduktan sonra sizlere böyle bir haksızlığı asla yapamam.Ama sanırım koruyucu aile olabilirim.Bulunduğum ildeki kurumu aradım ama telefondaki kişi çok da sıcak bakmadı bu fikrime.'Zaten çocuğun var ,sağlık sorunun da yok ,neden istiyorsun ki?'diye resmen azarladı beni.Birde koruyucu aile yanındaki çocukların bir süre sonra mutlaka geri alındığını söyledi.Böyle birşeye nasıl dayanırım,kendimi geçtim oğlum nasıl dayanır bilemiyorum.Cesaretim kırıldı.Bu konu ile ilgili bilginiz varsa ,paylaşırsanız çok sevinirim.
kızlar merhaba,öncelikle hepinizin önünde saygıyla eğiliyorum.O kadar kutsal birşey yapıyorsunuz ki.Benim normal yollarla çocuğum oluyor,8 yaşında dünya tatlısı bir oğluşum var.Oğlumu kucağıma aldıktan 8 yıl sonra yani bu yaz ,artık olmaz derken tekrar hamile kaldığımı öğrendim ama ne yazık ki yavrum benimle kalamadı 8 haftalıkken kalbi durdu meleğimin.Hala acısı içimde...Oğlum bir kardeş,bense bir evlat daha istiyorum.Evet tekrar deneyebilirim ama zaten doğmuş ama ne yazıkki ailesi olmayan bir sürü melek var yuvalarda.Eşimle ara ara konuşuyoruz bu konuyu.Neden o meleklerden birini ailemize dahil etmeyelim?Evlat edinmeyi çok isterim ama sizleri okuduktan sonra sizlere böyle bir haksızlığı asla yapamam.Ama sanırım koruyucu aile olabilirim.Bulunduğum ildeki kurumu aradım ama telefondaki kişi çok da sıcak bakmadı bu fikrime.'Zaten çocuğun var ,sağlık sorunun da yok ,neden istiyorsun ki?'diye resmen azarladı beni.Birde koruyucu aile yanındaki çocukların bir süre sonra mutlaka geri alındığını söyledi.Böyle birşeye nasıl dayanırım,kendimi geçtim oğlum nasıl dayanır bilemiyorum.Cesaretim kırıldı.Bu konu ile ilgili bilginiz varsa ,paylaşırsanız çok sevinirim.
Öncelikle merhabalar,
Uzman olacak kişilerin bu davranışlarına akıl sır erdirilmiyor ne yazık ki... Azıcık empati yapsalar ölürler sanki. Söyleyecek çok şey var ama neyse diyorum.
biz de ilk önce koruyucu aileliğe başvurmak isteyip evlat edinmeye yönlendirilmiş bir aileyiz. ben koruyucu ailelik ile ilgili çok araştırma yapmış ve birçok aile ile gçrüşmüştüm. Evet çocuğun alınma ihtimali yok değil, var. Ancak uzmanınız azıcık anlayışlı ise, arayanı soranı olmayan bir çocuk tercihinizi dikkate alabiliyor ki kurumlar böyle çocuklarla dolu. Minikleri bırakıyorlar, bırakırken evlat edindirilmesin diyorlar, sonra ne arayıp ne soruyorlar... o çocukların tek şansı koruyucu aileler... ve uzman olacakların bu tavırşarı nedeniyle insanlar korkuyor.
bu arada koruyucu ailesi olduğunuz çocuk evlat edinmeye uygun duruma gelir isr kurum ilk size soruyor ister misiniz diye. evet derseniz direk mahkeme süreci başlıyor. konuştuğum ailelerden birinin 3 çocuğu varmış; önce bir kıza koruyucu aile olmuşlar, kız şimdi evlenmiş :) sonrasında başka bir oğlan çocuğunu aşmışlar. o da şuan 15 yaşında. ikisi için de kurum evlat edinmek ister misiniz diye sormuş. aile miras bölünmesin diye istememiş (kimseyi yargılamak istemem ama bu kısım bana çok saçma geldi, koruyucu anne bana aynen böyle söyledi)
diğer yandan başka bir bayanla konuştum. bekar bir koruyucu anne. bebeği 10 günlükken verilmiş. ilk bikaç ay biyolojik anne (ayda 1 kere, 1 saat yasal izin) bebği görmek istemiş. ancak 2. sefer bebek biyolojik annede durmamış çok ağlamış; anne 15 dk sonra bırakıp gitmiş, sonrada sesi çıkmamış bir daha.
başka bir anne ise, biyolojik babadan izin almış evlat edinilebilir diye; ancak anne kayıpmış, onun izni olmadığı için belli bir süre beklemesi gerekiyormuş (yasal süre neydi şuan unuttum) ama kızı biyolojik babaya amca diyormuş; koruyucu ailedeki babayı baba biliyormuş ve ne yazık ki koruyucu baba kızcağız geldikten sanırım 1,5 sene sonra vefat etmiş. ama kızımızın aklındaki tek baba figürü o olmuş....
öyle çok hikaye var ki... koruyucu aileler ile ilgili facebookta gruplar var. oralara yazarsanız çok kişi çıkacaktır size yardımcı olacak, deneyimlerini paylaşacak.
hakkınızda hayırlısı olsun. sevgiler :)
Merhabalar. Kanunda, "çocuğu olan kişi evlat edinemez, veya mutlaka sağlık sorunu olan kişi evlat edinebilir" diye bir madde yok.. Başvurmak sizin en doğal hakkınız.. Bu forumda da aramızda, bir evladı varken evlat edinen bir aile vardı.. Abisi nasıl heyecanlanıyordu kardeşim gelecek diye çok iyi hatırlıyorum. Bizlere haksızlık olarak diye de bence düşünmeyin.. Şahsen ben kadere kısmete inanan bir kişi olarak, hepimizin kısmeti diyorum.. Güzel yavrulardan biri neden sizin oğlunuza kardeş olmasın.. Koruyucu aile kurumu evlat edinmeden biraz daha farklı.. Bence en kısa zamanda kuruma gidip şahsen yüzyüze ayrıntılı bilgi almanız yerinde olacaktır. Cesaretiniz şimdiden kırılmasın bu arada :) Daha önümüzde zorlu yollar var başvuru ve bekleme sürecinde ... Ama önemli olan sonuç.. Mis kokulu yavrularımıza kavuşunca hepsini unutuyoruz... Biran önce gidin diyorum çünkü başvuru tarihine göre sıraya alınıyorsunuz... Rabbim gönlünüze göre versin.. Sevgiler..
Merhaba, bu yola haziran ayında girdik ve 5 aydır çok fazla araştırma yaptık ve çok kişi ile muhatap olduk. Karşınıza çıkan hiçbir durum tesadüf değil, hiçbir uzman rastgele davranmıyor. Sizin kararlılığınızı test ediyorlar. Bizim uzmanımızla görüşen bayan bana çok kötü davrandı, böyle birşey olmaz, allah sizi ona düşürmesin diye söylene söylene gitti. Biz ise çok sevdik onu. Kararlılığımızı gördü. Biz soru sormak için değil, karar vermiş ve başvurmak için gittik. Zaten her türlü sorunun cevabını internette rahatça bulabiliyorsunuz.
Sağlık raporu alırken psikiyatrist bizi çok zorladı. Önce psikoloğa gönderdi 560 soruluk bir test yapıldı. Sonra eşim ve benimle uzun bir görüşme yaptı. Sıradışı şeyler anlattı, moralimizi ve isteğimizi kırmak için elinden geleni yaptı, Hatta bir ara bu kadın evlat edinmeye karşı dosyamızı onaylamayacak diye düşündüm. En son siz kararınızı vermişsiniz, hayırlısı olsun dedi ve imzayı attı, odadan çıkarken eşimde bende yaptığı herşeyin bir oyun olduğunu anladık.
Sonuç olarak yuvadan çocuk alıp koruyucu aile olmak çok büyük bir sevap. Tavsiye ederim. Bizde oğlumuz gelince kardeş duygusu tatması için koruyucu aile olmayı düşünüyoruz ama daha bunun için uzun süre var.
Araştırın, kararınızı verin ve telefonla değil yüzyüze randevu alıp eşinizle birlikte görüşün. O zaman size karşı tavırlarının değiştiğini görüp şaşıracaksınız. Uzmana karşı ne dediğinizden ziyade yüz ve beden diliniz sizi daha iyi anlatır.
Merhaba ,aslında olaya bu açıdan bakmamıştım.Belki de telefonda görüştüğüm kişi beni sınıyordu.Ben de onların karşısına bilgi almak için değil başvuru yapmak için çıkmak istiyorum ,bu yüzden ilk olarak telefonla aramıştım.İhityacım olan yasalar kanunlar değil (onları buluyorum zaten internetten) gerçek yaşanmış olaylar.Bu yüzden sizlerin yaşadıkları paylaştıkları çok önemli benim için.Sadece yavrumun benden alınması ihtimali çok ama çok korkutuyor beni.Görüşmelerde bu konu hakkında soru sorarlarsa nasıl cevaplarım ,dahası böyle acı bir olay başıma gelirse ne yaparım,yavrumu nasıl veririm bilmiyorum.
bende aynı düşünceler içindeyim benim gibi sende öyle düşünüyormuşsunBirçok insanın tahayyül bile edemeyeceği bir heyecan ve kocaman umutlarla, hayallerle kızımı beklerken diğer yandan da korkuyorum kızlar. Ülkemde her geçen gün büyüyen kaostan, o kadar da değil dediğimiz ne varsa tek tek gerçekleşmeinden ve böyle bir durumda kızımın neler yaşayabileceği, nelereden nasıl etkilenebileceği şeyleri düşündükçe daha çok korkuyorum.
Kızımın geleceğine umutla bakmak istiyorum. çok şey mi istiyorum
hayırlı uğurlu olsun çok sevindim tam bayram hediyesi olmuşArkadaşlar merhaba,ben oğluşuma kavuştuuum hemen bayram öncesi salı günü,kusura bakmayın inanın fırsat bulup yazamadım.Allah bekleyen tüm arkadaşlarımı en kısa sürede kavuştursun inşaallah yavtrularına.İnanılmaz tahminlerin,hayallerin çok ötesinde bir duyguymuş.Oğlum 4,5 aylık ama maşallahı var biraz tombik bir bebek,görenin ilk dediği şey "aaa bu hep babasına benziyo yaa " oluyor çok tatlı çok.Alıştınız mı diye soruyorlar inanın alışmak diye bişey yokmş çünkü o hep sizinleymiş gibi o kadar sıcak o kadar sevgi dolu ki kollarını atıyo boynuma yumuluyo bana yavrum.
İlk gece yanımızda yatırdık gece uyanıp bakıyo parmağımı tutuyo sonra uyumaya devam,sanki varlığımızı hissetmek ister gibi,hiç bırakırmıyız hiç ayrılırmıyız ondan oğlum benim.veee oğlum uyandı,en kısa sürede yazmaya devam edicem çünkü ben burdaki kavuşma hikayelerini tekrar tekrar okudum,çok uzun süre beklemesekte beklemenin ne kadar zor olduğunu gördüm.Hoşçakalın
bende aynı düşünceler içindeyim benim gibi sende öyle düşünüyormuşsun
dünden beri hafizanallah daha kötü olursa nolucak diye düşünmeden edemiyorum
inşallah ülkemiz feraha ererah içim öyle sıkılyor ki zamancım bugün... kızımı düşünüyorum... yurtta kalan çocuklarımızzı düşünüyorum... binbir felake senorsyosu ile için daha çok sıkılıyor. biliyoruz ki kaos ortamlarında olan hep çocuklara oluyor. gidip hepsini kucaklamak istiyorum. kızımı özlüyorum... of ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?