Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
günaydın umut annelerim

dün kurumu aradım...mayıs sonuna randevu verdiler.eşimle birlikte gideceğiz...
ev ziyareti sonrası görüşme nasıl geçiyor.tecrübeliler detaylı yazabilirmi..daha önce yazan olmuştu..ama olsun...ben temkinli olayım..neler hatırlıyorsunuz neler sorulmuştu.lütfennn...

Bahçelievler Çocuk Esirgeme Kurumunda bulunan Bedensel ve Zihinzel özürlü ve kimsesiz çocukların (toplam 47 çocuk bulunmaktadır) ihtiyaç listeleri ektedir. Bir aksilik olmaz ise 28.05.2011 tarihinde ihtiyaçları teslim etmek üzere hemde çocuklarla vakit geçirmek üzere çocuk esirgeme kurumuna ziyarette bulunacağız. Maddi destekte bulunacak yada malzeme temin edecek arkadaşların benimle iletişime geçmelerini önemle rica ederim.

Ayakkabı: (Ayakkabıları daha rahat giyebilmeleri için cırtlı ayakkabı olması önemli)

Kısa çorap,Külotlu çorap,İç çamaşırı,Tshırt,Hırka,Pantolon (Beli lastikli olması gerekmektedir)Etek,Elbise, Pijama, Renkli Banyo Havlusu, Terlik (Sokak terliği), Penye esofman, bady (kızlar ıcın), gömlek

Kızlar
6 çocuk S Beden
7 çocuk M Beden

Erkekler
17 çocuk S Beden
10 çocuk M Beden
7 çocuk L Beden

Kızlar için saç tokası, renkli küçük saç lastikleri, tarak, fırça

Ağır bakımlı çocuklar ıcın giydirmeli naylon önlük (12 adet), alttan çıtçıtlı bady atlet

Pinpon topu ve raket, futbol-basketbol-voleybol topu

Meyve suyu, topkek, cikolata, gofret, Şeker, Cips, Bisküvi, Kuruyemiş,

Arko, nivea vb… losyon kremler, kolonya, deodarant

Kırtasiye malzemeleri;

El işi kağıdı, Renkli fon kartonu, A4 kağıdı, Uhu, Pritt, Bant, Koli bantı, fosforlu fon kartonu, Çıtçıtlı dosya (Pembe, mavi), Poşet dosya (Gömlek dosya), Makas, Defter (küçük-büyük, kareli-çizgili), Kalem, Kalemtraş, Silgi, Sulu boya, pastel boya, keçeli boya kalemleri, Parmak boye, yüz boyası, özel günler için süsleme malzemeleri, Gramafon kağıdı, Simli yapışkanlı boya, Plastik kırılmayan oyuncaklar, Arabalar (erkekler), Kızlar için evcilik oyunvanları, Barbie bebekler, Okul çantası, beslenme çantası

herkesin geçmiş anneler günü kutlu olsun. Bu anneler günü kendimi kötü hissettim eşim güllerle geldi ama ben anne değilim ki deyip hüzünlendim...
Umarım hepimiz seneye meleklerimize kavuşmuş bir şekilde anneler gününü kutlarız gerçi meleğimizin yanımızda olması herşeye değer varsın anneler günü olmasın...

canım yaaaaaa epeydir takip edemiyordum topiği. demek kavuştun sonunda bebeğine nasıl sevindim anlatamam .darısı hayırlısı ile diğer arkadaşlara inşallah.çok sevindim çok mutlu oldum .bu bahar bir çoğunuz anne olacaksınız demiştim.hislerim çok kuvvetlidir senin için çok umutluydum....

günaydınnnnn kızlarrrrrr bizim kuzudan dolayı fazla yazamıyorum artıkk bilgisayarıma el koydu tv de sevdiği çizgi filmler bittiği zaman bilgisayardan açtırıyor bana yaramazlıklarımız hat safhada tabiki çenemizde bilmişliği yüzünden zaten sürekli nazar değiyor geçen hafta merdivenlerden düştü meleğimm ağzından oluk oluk kanlar geldi yüzü harita gibi yara oldu çok fenaydı sonra onun için kuran okuttum kuran bitipde duaya geçildiğinde birden bire morarmaya başladı nerdeyse boğuluyordu gözleri dışarı çıktı çok korktummm çoookkk hemen tuvalete götürdüm kusturdum sonra normale döndü meleğimmm herkes nazarın çıktığını ondan dolayı kuran bitince morardığını söylüyor bilmiyorum artık ama bildiğim bişey varsa o olaydan sonra şimdi çok iyiyiz rabbime hamd olsun şimdi yaramazlıklar şimarıklıklar yapıyoruz herakşam yüzündeki yaraları babasına öptürüyor babası öptüğünde geçiyormuş bulayıda öp baba bulayıda öp baba tamam şimdi artık ağırmıyor baba geçti bak iyleştiii diyo tam sıpa olduk yani rabbim tez zamanda sizlerede yaşatsın bu güzel duygularııııııı aminnnnnnnnn

sima geçmiş olsun ya bu ne ya böyle maşallahı var demek nazar degiyor kuzum nazar duası yazdır üstünden hiç eksik etme benim ufak yegenim hergece aglıyarak korkarak uyanırdı sonra şükür bence sende yaptır ne varki nazar duası sonucunda
dikkat et yaramaz maşallah seninki yandın sima valla
benimde osada bilmiş ukala şımarık olsa valla

bence evlat evlattır onu alıp büyüttükten sonra ayrımı yapılamaz insanların yürekleri çocuk özlemiyle yanarken yok caizdir degildir polemikleri hiç hoş değil ben de çocuğum olmasaydı ya da koruyucu aile olmak için uygun olsaydım alırdım hiç de ayrım yapmazdım evlat edinenlere de helal olsun diyorum allah onlara cocuklarınn acısını göstermesin birlikte mutlu olsunlar
helal olsun ne denir ki!!!!!!!!!!

Sima inşallah çabuk geçer kuzunun yaraları. Şımarıklığı bile tatlı olur onların yaa

Yazınızı okuyunca çok etkilendim. Ne vicdansızlar var belki Rabbim o çocuğun hürmetine onlara o çocuğu verdi. Benimde bir tanıdığım vardı o kadar tedaviye rağmen çocukları olmayınca bir bebeği evlat edindiler ve bir kaç ay sonra bayan hamile kaldı. İsterlerse bebeği geri verebileceklerini söylediklerinde bayan nasıl veririm ben 1 isterken Allah bana 2 tane evlat nasip etti. Kesinlikle böyle birşey söz konusu olamaz demiş. İşte o da anne.

komşumun kızı var 30 yaşlarında ..ne annesine benziyor ne babasına..bende bilmeden kimse benziyorsun dedim kıza... tabiii nerden bileceğim evlat edinilmiş...inanırmısınız annesi ve babası el üstünde tutuyor ..evlat edindikten sonra kadının iki tane oglu olmuşş..allahım büyük işte belli olmuyor ..yıllarca bebegi olmadıgı için evlat ediniyor..sonrasında arka arkaya iki oglu oluyor.. ama inanın kendi öz çocuklarından dahada çok seviyorlar o kızı..çok hoşuma giti bu durum.. mesele dogurmak deil 4-4 lük bakabilmek:)

evet canım benim kızımın maşallahı var çok yaramaz ve ilgi çekici bir çocuk hal böyle oluncada nazar değiyor hiç kimsenin değmese benim ve babasının nazarı değer çok seviyoruz sonuçta şimdi cevşen aldık takıyorum üzerine bide kıtmirin duası nazara karşı çok etkiliymiş ama bulamadım bulduğumda hemen alacam yaralarımız iyleşti çok şükür çok hafif izleri var ama bizim kuzumuzun nazlanması için izleride yetiyor herakşam babasına öptürüyor babası eve gelene kadar izler hiç umurunda olmuyor ne zamanki babası eve adım atıyor ozaman hemen atlıyor babasının kucağına heryerini öptürüyor babası tabi zevkten dört köşe kızı ona düşkünya sormayın keyfini rabbim nazarlardan saklasın aminnnnnnnn

Ay ne güzel. Allah bozmasın mutluluğunuzu. Bizim gibi bekleyen, sevgisini bebeğine saklayanlarada versin. Amin.

sima küçük cadına geçmiş olsun...allah nazarlardan korusun.

evlat edineceğimi paylaştığım kimseler hemen çok sevap olduğunu söylüyorlar...bu beni rahatsız ediyor.yine de kırmamak adına birşey söylemiyorumm onlara.benim cennetten kıyıda köşede şöyyle iyi bir yer kapma,bir yer parselleme gibi bir düşüncem yok.benim vermeye onun da almaya ihtiyacı var içimdeki sevgiyi.doğal yoldan evlat sahibi olanlar sevaba mı giriyorlar.çocuk yapma tercihlerini kullanıyorlar.

inşallah tamamlayacağız...inşallah herşey çok güzel olacak......

bu arada ....herkese selam.....umudun devam ettiği günlere günaydın....

bu konuda sana katılıyorum denizverdi bizim aklımıza gelmiyor bile biz işin sevap günah kısmını hiç düşünmeden bu işe giriyoruz girdik ama dışardan yazan arkadaşlar kimi günah diyo kimi sevap diyoo aslında bırakında günühsada sevapsada bu bizimle rabbimiz arasında biz sadece evlat sahibi olmak istedik ve olduk sonraki amacımnız her anne baba gibi evladımızı iyi bir şekilde yetiştirmek topluma kendine faydalı bir insan yapabilmekk bizim tek amacımızzz oooooo

bekara hanım boşaması kolay onlarda bu işin içinde olmadıklarından her kafadan bir ses çıkıyor.bende aynı sorunları yaşıyorum .biz sadece mutlu olmak ve mutlu etmek için bu yolu seçtik.biz şuan için sadece ailelerimize söyledik akrabalarımıza aldıkdan sonra söylüyeceğiz .sonrasından korkuyorum aslında nasıl tepki göstereceklerini bilmiyorum açıkcası bu saatten sonra çokda umrumda değil.sonuçda herkes kapısını kapatıyor evinde mutlu,kimse benim neler çektiğimi bilmiyor yanlızlığımı,aaa böyle rahatsın diyolar kafanı dinle bana bu sözler artık küfür gibi geliyor .insanlar çok acımasız nerde ne konuşulacağını bilmiyorlar inşallah bizi ve bebeklerimizi düşüncesiz sözleriyle incitmezler ben fırsat vermiycem sizde vermeyin.artık mutlu olma sırası bizde herkese iyiakşamlar

Sima,
Kızın için çok üzüldüm. Çok geçmiş olsun. Morardı kustu diye yazmışsın. Allah korusun beyin kanaması geçirmiş olabilir mi. Doktora götürdün mü?

Sima,
Kızın için çok üzüldüm. Çok geçmiş olsun. Morardı kustu diye yazmışsın. Allah korusun beyin kanaması geçirmiş olabilir mi. Doktora götürdün mü?

canım ben kusturdum rahatlasın diye beyin kanaması falan geçirmiş olsaydı şuanda çok sağlıklı olmazdı :)) dr a götürmedim ben nazarımızı attığımıza inanıyorum çünkü o andan beri gayet iyiyiz rabbime hamd olsunnn.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…