Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Ne mutlu size. Allah bize de tez zamanda nasip eder inşallah. Bizim de yakınlaştıkça heyecan artıyor:)

merhaba, hayırlı olsun başvurunuz. İstanbul'dan başvuru yaptıysanız erkek sıranız muhtemelen daha önce gelir. Zaten bir süre sonra size hem kız sıranızı hemde erkek sıranızı söyeleyeceklerdir. Sıranın durumuna göre anlarsınız bebeğinizin cinsiyetini. Allah gönlünüze göre versin.

hepsını degıl ama bu essız mutlulukların bazısını okudum 5 yıldır anne olmak ıcın caba sarfedıyorum yasım 23 ıkı ay once dusuk yaptm. heryolu denıcem heryolu. olmazsa sızın gıbı evlatlık alcam. evlatlık almak yuce gonulluluktur annelıgın en guzel mertebesıdr. sizi tebrık etmek ıstedım sadece. allah bu ugurda cabalayanları o mınık ellere kavustursun. meleklerı yanında olanlarada hayrlı musmutluuuuuu uzuuuun omur versın rabbım. evlatlarınız salıh evlatlardan alımlerden hafızlardan olsun sizi hiiiiiçç ayırmasn raabbım sızın cennete gırmenıze vesıle olsunlar bu sıze buda cennet kokulularınıza

Sıramız kaça düşünce hazırlık yapmaya başlamamız doğru olur acaba. Çok erken başlarsam daha da sabırsızlanıcam. Bebek geldikten sonra çok telaş olacak. sıra beklediğimden daha hızlı ileriyor. Böyle devam ederse 2015 içinde bebeğimize kavuşucaz inşallah.

Merhaba,işte bu da benim oğluma kavuşma hikayem

birçok aile gibi bizde uzun tedavi süreçleri,yıpranmalar,umudun kırılmalarıyla on yılımızı geçirdik.Bu kadar uzun bekleyişte benim inadım oldu diyebilirim.Eşimin yeter çok yıprandın yıprandık maddi manevi bizde evlat ediniriz bu ısrarın niye demesine rağmen sürdürdüm inadımı.Kabullenemedim anneliği sadece doğurmakla olacağı yanılgısına düştüm.Tabi yarım kalan tedavilerle oniki denemeyi buldu bu süreç.Ben hep güçlü görüneceğim diye artık duygularımı bile köreltmişim ağlamayı dahi unutmuşum bunu daha sonra anlayacaktım.Kafamda tedavi işini noktaladığımda evlat edinme şartlarını araştırmaya başladım ve bu konuyu eşime söylediğimde o dünden hazır gidelim görüşelim dedi.Ertesi gün randevu alıp görüşmeye gittik.Uzmanımızdan sorulara yanıtlarımızı ve başvuru evraklarımızı aldık çıktık.Gerekli evrakları hazırlayıp teslim ettik,kız-erkek farketmez,tedavi edilebilir bir rahatsızlığı olsada olur elimizden geldiğince en iyisini yapmaya hazırız dedik ve hamilelik sürecim başlamış oldu.Başvuruyla birlikte inanın bu kadar rahatlayacağımı,hafifleyeceğimi düşünebilsem değil oniki deneme iki deneme dahi yapmazdım.
Artık tatlı bir heyecan sarmıştı ailemizi.Uzmanımız kız bebek için sürenin uzayabileceğini ama erkek bebekte daha hızlı ilerlediğini söylemişti.Hatta bir erkek bebeğin olduğunu ancak kafasının biraz büyük olduğu için kurum doktoru tarafından kontrolde olduğunu şimdilik verilmesine izin verilmediğini söylediğinde,eşimle olsun bize verin dedik ama doktor izin vermeden ve sıramız gelmeden bu mümkün değildi.
Artık eşimle sohbetimiz dönüp dolaşıp çocuğumuza geliyor,acaba çok beklermiyiz,önümüzde ramazan bayramı var acaba sıramız bayram öncesi gelirmi derken günler geçiyordu.Hatta kendimizi okadar kaptırmıştıkki başvuru sırasında bahsedilen bebeğin bizi beklediğine, uzmanımızı her aradığımda o bebeği soruyorduk.Sağolsun uzmanımız o kadar sabırlı,anlayışlı bir bayan ki her aradığımda sorularımı nazikçe cevaplıyor ve insanı rahatlatıyordu.(Uzmanımız Bursamızın bir şansı çalışkanlığı sayesinde sıralar hızlı ilerliyor.)
Ve Kurban bayramına 5 gün var günlerden pazartesi dayanamayıp birkez daha arıyorum.bir umut belki çifte bayram yaşarız bayram o zaman bayram olur bize.Uzmanımız " cuma günü şehir dışından bir aileyi aradığını onlardan haber beklediğini,eğer onlar kabul etmezse sıra size geçiyor,ben duruma göre sizi ararım" diyor.Allahım nasıl geçer bu saatler,eşimle, biz şehir dışında olsak ve kabul etsek bırakın telefonla haber vermeyi sabah kapıda beklerdik herhalde kabul etmediler diyor ve hatta bencillik yapıp kabul etmiş olmasınlar diye dua ediyoruz.Saat 10.30 kurumdan aranıyorum,o ailenin kabul etmediğini kabul edersek bir oğlumuz olacağı söyleniyor,ben kendimden geçmişcesine kabul ediyoruz tamam tamam diyorum,uzmanımız eşinizede sorun diyor oda yanımda kabul ediyoruz diyorum.Biraz kendimi toparlayıp telefonda uzmanımızı dinlemeye çalışıyorum bu bebeğin ilk başvurumuz sırasında bahsedilen bebek olduğunu, tedavilerinin olduğunu ama önemli birşeyinin olmadığını anlatıyor.Tamam herşeyiyle tamam diyorum."Peki telefonunuza fotoğrafını göndericem yarın sabahta burda olun diyor".O duyguları katılaşan,ağlamayı unutan beni susturabilene aşk olsun ağlıyorum ağlıyorum,eşim sakinleştirmeye çalışıyor ama görüyorum o da ağlıyor.Bir süre sonra kendimi toparlayıp "tamam canım doğum başladı suyum geldi işte"diyorum gülüşüyoruz.Bu arada telefonuma fotoğrafı geliyor oğlumun Allahım ne kadar masum yatıyor beşiğinde 4,5 aylık tombiş bir bebek.
Hayatımızın en uzun gecelerinden birini geçirdikten sonra sabah uzmanımızın yanındayız.Alıyoruz dosyamızı imzalar için koşuşturma başlıyor.Kurum müdürü imzaladıktan sonra oğlumuzu görebileceğimiz sonra imzaları tamamlatıp tekrar gelip alabileceğimiz söyleniyor."Biz bebeğimizi görmeden bütün imza işini bitirsek,görünce ayrılması zor olur diyoruz"tamam deniyor.İmzalar biter bitmez soluğu oğlumuzun yanında alıyoruz.kurum hemşiresinin odasında beklerken kapıdan bir görevli kucağında geliyor oğlumuz.Önce ben uzanıyorum tutuyor parmağımı "geldim annem diyorum"ama okadar ürkek bakıyorki o zeytin gözleri.Bir yandan kurum hemşiresi anlatıyor ama biz eşimle birlikte oğlumuza odaklandık hiçbirşey anlamıyoruz bu durumun farkına varıp susuyor.Neler hissetmedim ki o an.Şuana kadar tanımadığım sıcaklığın,sevginin tenimle buluştuğunu hissettim.Anne olduğumu hissettim o an,bebeğimi ilk kucağıma aldığımda göklere yükseldiğimi,ayaklarımın yerden kesildiğini hissettim.Gördüğüm,duyduğum,hissettiğim tekşey sevgiydi,huzurdu,duaların kabul olunuş haliydi.Kapkara gözler böyle mi bakarmış insana,bumuymuş ilk görüşte aşk.Ağladım hoşgeldin diyerek ağladım,meğer ben seni ne yanlış kapılarda aramışım şükür kavuşturana bebeğim dedim ağladım.
Ve o küçük yürek evimize geldi,hayatımız değişti.Evimize can geldi,ruh geldi,güneş doğdu.Oğlumdan önceki hayatımın ne kadar boş olduğunu anladım.Son on yılım oğlumu bekleme sürecimmiş ve iyiki sonu böyle bir güzellikle taçlanmış bu bekleyişin.Akşamları eve gittiğimde gözlerindeki o mutluluğu,yüzündeki o gülüşü gördüğümde bitiyor bütün yorgunluğum,sitresim yerini huzur alıyor,sevgi alıyor.Hergün şükrediyorum ki Allah bize böyle bir evlat nasip etti diye.

İşte nasıl yazayım derken uzadı gitti,tekrar yaşadım o anları.Yazıya aktarılabilen duygular yaşananların çok çok gerisinde.

Sevgilerimle...

umarım karar vermekte zorlanan ailelere bir ışık olur....

Ne kadar güzel anlatmışsın, bizim de yaklaştı benim de heyecanım dorukta, hazırlıklara başladık bakalım bizde. Haftaya 1 yılımız doluyor, uzmanı arayacaz bakalım. 1 yıldan önce gelmez demişti. Tahmini 12-14 ayda alanlar var kız bebekte.

Bu arada bebeğini alanlar, hangi mamaları veriyor, doğal organik mamalar varmı bize biraz fikir verseler

Herkese merhaba :)
Uzun süredir yazmamıştım buraya bebeğine, miskokulularına kavuşanlar olmuş. Upuzun sağlıklı ve mutlu yılları olsun hep beraber
Başvuralı bizimde 1 yıl dolacak bu mayıs ayında. Ev ziyaretimiz neredeyse 1 yıl dolmak üzereyken, daha geçen hafta oldu :) Stres yaptığım kadar yokmuş. İki bayan geldi sohbet havasında geçti ziyaret. Evi şöyle bir dolaştılar ve gittiler. 1 saate yakın kaldılar. Giderkende haftaya arayın ve sıranızı söyleyelim dediler. Salı günü öğrendim sıramızı. Kız bebekte 15. sıradaymışız :) Çokkkkkk mutlu oldum. Çünkü 30 larda filan bekliyordum. Sanırım bu yıl bitmeden yavrumuz bizimle olacak.

merhabalar arkadaşlar, bizde evlat edinmek için 03.03.15 te başvurumuzu yaptık. istanbuldan başvurduk, gereken evrakları hazırladık. ev ziyeretimizi bekliyoruz. yalnız hala psikometri testleriyle uğraşıyoruz çok uzun vadeye gün veriyorlar hedete girmemiz gerekmiş. sizlerden bu süreci yaşayanlar yardımcı olabilir mi?

Biz Erenköy'den aldık raporumuzu. O kadar uzun sürmemişti. Evrakları teslim etmek için heyet raporunu beklemenize gerek yok demişlerdi. Yani randevu kağıdını alıp göstermek yeterliydi ama bizim işlemler çabuk olunca raporu da alıp başvurduk.

Hayırlı olsun başvurunuz:))

[table="width: 500, class: grid, align: left"]
[tr]
[td]ANNELERİMİZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİH[/td]
[td]MELEĞİ[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Lee26[/td]
[td]06.2009[/td]
[td]Kız-Erkek[/td]
[td]06.2012[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Herdemk[/td]
[td]03.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]08.2012[/td]

[/tr]
[tr]

[td]gerçek19[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Çorum Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]fillo[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]cvcv[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Edirne Kız-Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]hayalimmm84[/td]
[td]12.2012[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]LVNY[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]5059[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td]09.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]EflatunA[/td]
[td]07.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td]09.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]kedicik2[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]10.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Otuznisan[/td]
[td]10.2011[/td]
[td]Adana Erkek[/td]
[td]12.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]shuras10[/td]
[td]11.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]12.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]sude_cisem[/td]
[td]09.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Kız-Erkek[/td]
[td]01.2014[/td]
[/tr]
[tr]
[td]effsa[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Denizli Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td]02.2014 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]pozitif29[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Ankara Rıza-Kız[/td]
[td]03.2014[/td]
[/tr]
[tr]
[td]umutirem[/td]
[td]04.2013[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]02.2014 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]nisra[/td]
[td]05.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Kız-Erkek[/td]
[td]03.2014 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]fionatheprincess[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td]06.2014 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]yasamezgim[/td]
[td]08.2013[/td]
[td]07.2014 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]KIRMIZIMACAKIZI[/td]
[td]09.2013[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td]07.2014 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]BAHARIM1[/td]
[td]07.2014[/td]
[td]Bursa-Terk-Rıza-Kız(İkiz)[/td]
[td]08.2014 [/td]
[/tr]
[tr]

[td]minapia[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Antalya Kız[/td]
[td]09.2014[/td]

[/tr]
[tr]
[td]ysmnndm[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]Düzce Ter-Rıza Kız[/td]
[td]09.2014[/td]
[/tr]
[tr]

[td]BURSALI[/td]
[td]07.2014[/td]
[td]Bursa-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td]10.2014 [/td]
[/tr]
[tr]

[td]tenarrr[/td]
[td]08.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td]09.2014[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Dea-tacita[/td]
[td]12.2012[/td]
[td]Terk-Rıza-Kız-Erkek [/td]
[td]11.2014 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]eslu[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Erkek[/td]
[td]12.2014 [/td]
[/tr]
[tr]

[td]eyar81[/td]
[td]06.2013[/td]
[td]Bursa-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]12.2014 [/td]
[/tr]
[tr]

[td]zeynepeli[/td]
[td]12.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]01.2015[/td]
[/tr]
[tr]
[td]sukran61[/td]
[td]01.2014[/td]
[td]Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td]01.2015 [/td]
[/tr]
[tr]

[td]bilge617[/td]
[td]02.2014[/td]
[td]03.2015[/td]
[/tr]

[tr]

[td]scuba[/td]
[td]10.2013[/td]
[td]İzmir-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]03.2015[/td]
[/tr]

[tr]

[td]umut000[/td]
[td]03.2014[/td]
[td]Ankara-Terk-Kız-Erkek[/td]
[td]03.2015[/td]
[/tr]
[tr]
[td]ANNE ADAYIMIZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİHİ[/td]
[td]MELEĞİ[/td]
[/tr]
[tr]

[td]zaman[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]Hazan72[/td]
[td]03.2013[/td]
[td] Terk-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]cansunida[/td]
[td]03.2013[/td]
[td] Kız(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]babiesrus[/td]
[td]05.2013[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]nefesim2013 [/td]
[td]08.2013[/td]
[td]Kocaeli-Terk-Rıza-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]

[tr]

[td]aysen30[/td]
[td]12.2013[/td]
[td]Eskişehir-Terk-Rıza-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]myangels [/td]
[td]01.2014[/td]
[td]Konya-Terk-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]arzuu85[/td]
[td]02.2014[/td]
[td]Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]semabiçer[/td]
[td]03.2014[/td]
[td]Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]masal2004[/td]
[td]03.2014[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]bademir[/td]
[td]04.2014[/td]
[td]Konya-Terk-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]mursidiye[/td]
[td]04.2014[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]haticem2014[/td]
[td]04.2014[/td]
[td]Ankara-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]netere[/td]
[td]05.2014[/td]
[td]Antalya Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]Emet43Endrose83 [/td]
[td]05.2014[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]gitaronun eşi[/td]
[td]06.2014[/td]
[td]İzmir-Terk-Rıza-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]şimşek675[/td]
[td]06.2014[/td]
[td]Konya-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]nenef14[/td]
[td]07.2014[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]hayatişiltisi[/td]
[td]08.2014[/td]
[td][/td]
[/tr]

[tr]

[td]menzil54[/td]
[td]02.2015[/td]
[td]Tekirdağ-Terk-Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]

[tr]

[td]renklay[/td]
[td]03.2015[/td]
[td]İstanbul -Rıza -Kız_ Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]

[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[/table]

Renklay hayırlı olsun başvurunuz darısı evladınıza kavuşmaya olsun inşallah

Bu arada bebeğini alanlar, hangi mamaları veriyor, doğal organik mamalar varmı bize biraz fikir verseler
Merhaba haticem2014 mama sormuşsun bizim kızımız beklenmedik bir süpriz yapmıştı ve kurumdan gelen tlf henen o gece acil e bebek mazasında bulmuştuk kendimizi tesadüfen bebelak gold 1 nutrikonfor vardı ve bizde o heycanla onu almıştık daha sonra doktorumuza sorduğunda şuan ki mamaların en iyisi dedi 0-6aylık için çok uygunmuş gazyapmayanözel bir bileşene sahip olduğunu söyledi dediği gibide oldu kızımda ilk haftadan sonra gaz problemi olmadı çok şükür birde size nacizane önerim biberonu da avent tercih ederseniz çok rahat edersiniZ

Teşekkür ederim. Doktorların önerdiği mamalar var ama, biliyosunuz bebek mamalarında bile katkı maddesi var. Benim öğrenmek istediğim içinde hiç katkı olmayan var mı. Bazı mamalar piyasadan toplattırıldı, zararlı katkı var içinde diye. O yüzden içim hiç rahat değil, tam anlamıyla doğalını bulmak da çok zor galiba.

Kızzlarrrrr birkaç gündür midem çok bulanıyordu.. Regl günüm de bugün yarın olmam lazım normalde.... Gebelik testi yaptım silik bir çizgi çıktı, inanamıyorum gebe miyim yoksaaaaaaa :):):) Erkenden sevinmek istemiyorum ama silik çizginin anlamını bilen var mı ??? Bazılarınız hatırlayacak, ben de 8 ay önce güzel kızıma kavuşmuştum çok şükür... Ayyy minik yavrum abla mı olacak yoksaa ay ayy napsam netsemm :) Hemen kan testine mi gitsemmm, boşa heveslenmesem mi :):):) Elim ayağıma dolandıı.... Kızıma da söyledim az önce. (Şu anda 11 aylık yavrum), abla olabilirsin kızım diyorummm bir gülüyorr el çırpıyorr sanki anladıı hahaaa ayy yavrum yaaa... Heyecanımı paylaşmak istedim..... Öpüyorum hepinizi ve yavrularınızı.... Bekleyen arkadaşlarımaaaa da en kısa zamanda kavuşmalarını diliyorum yavrularına. Bayramlar yaklaşıyor, bayram üzerleri hızlanıyor yerleştirmeler.. Hadi inşşş hepiniz bebeişlerinizle girersiniz bayramlara.... Ben birazdan hastaneye koşarrrrrrrrr :):):) Kızım hala gülüyorrrrrrr sesli sesli :):):)

Baharcımmm senin adına çok sevindim inşallah hamilesindir
sana bir olayı anlatacağım bizim bbir komşu var çocukları olmuyordu artı 40 lı yaşlara gelmişlerdi sanırım bie erkek çocuk evlat edindiler bir kaç ay sonra kadın hamile kaldığını öğrendi babamda kadının çocuğu olunca belki evlatlık aldığına bakmaz biz alalım dedi kadına çıtlattık kadın da ALLAH bu çocuğu aldım diye bana karnımdakini verdi
dedi doğumda yaptı ikisini birbirinden ayırmıyor

Hiççç olur mu öyle şeyyyy, kuzum benim ilk gözağrımmmmmm o.... Kızım geldikten 1 ay sonra da gebe kalmıştım ben ama düştü o zaman malesef.. Ama yavrumdan önce hiç hamile kalmamıştım... Kızımın uğuru olduğuna ben de inanıyorum... Kendimden çok kızım için çok sevinirim eğer böyle bir şey varsa.. Kardeşi olsun bebişimin....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…