Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

Allah en kısa sürede kavuştursun "Zaman", bu eğer varsa çok büyük bir vebal olur, bu kadar insanın ahının alındığı işten hayır gelmez.

Sen kalbini temiz tut.

merhaba ne kadar güzel anlatmışsınız duygularınızı bizde 24 nisanda başvurumuzu yaptık kız bebek için sizlerin yazılarını okuyunca o kadar sabırsızlanıyorum ki biran önce zaman geçsede bizde kızımıza kavuşsak ikiz bebek de olabilir dedik hakkımızda hayırlısı neyse o olsun inş...

öncelikle hayırlı uğurlu olsun başvurunuz. ilk adım atıldıktan sonrası bir şekilde geçiyor sanırım; bazen beklemek zor hatta çok zor gelse bile burada okuduğumuz kavuşma hikayeleri güç veriyor bize. aramıza hoş geldin :)

Hayırlı olsun başvurunuz, nerden başvurdunuz. İnşallah en kısa zamanda hayırlısıyla kavuşursunuz yavrunuza.:))

Bizde Ankaradan başvurduk tam 1 yıl var aramızda, biz de geçen sene 25 nisanda başvurmuştuk. 1 yılı geçti. Bu sene sıralar yavaş ilerliyormuş kızda 3-4 ay daha bekleriz herhalde.

Arkadaşlar 4 yıllık evliyim. Başvuru yapmak istiyorum ama galiba 5 yıllık olma şartı var. Bu süre doluncaya kadar evrak ve diğer hususlarda hazırlık olarak ne yapmam gerektiğini sormak isterim. Aklıma takılan bir durumda var, şöyle ki ,eşim hepatip b taşıyıcısı, Ben nişanlı dönemde bunu öğrenip evlenmeden önce 3 ay aşı vuruldum.
Şimdi b evrakları hazırlarken eşimin hepatip b taşıyıcısı olma durumu bize engel olur mu? Eğer böyle bir şey var ise artık hiç bir şekilde anne olamayacağım ben

Merhaba. Ben tahliller sırasında doktora sormuştum. Bir şey çıkarsa evlat edinmeme engel olur mu diye. Hayır olmaz, son raporda engel değil diye yazılır demişti. Ancak her yerde aynı uygulamayı yaparlar mı bilemiyorum. Şimdiden kararınız hayırlı olsun.

Merak etme sıkıntı çıkmaz. Benim eşimde hepatit b taşıyıcı. Çocuk aşılandığı takdirde sakıncası yoktur diye altına not düşüyorlar, bende ondan sıkıntı çıkar diye korkmuştum. Benim eşim engelli nöroloji doktor sağlam raporu veremediği için sıkıntı çıkarmışlardı, sonra kurulda olabilir evlat edinebilir diye karar çıkmıştı derin bir ohhh çekmiştik. Eşim sol elini fazla kullanamıyor, ama her türlü tadilat işimizi yapar, eve tamirci girmez. Uzmanımızda iyi niyetli olunca galiba kurulda olumlu görüş verince onu da aştık :)

Bizde Ankaradan başvurduk tam 1 yıl var aramızda, biz de geçen sene 25 nisanda başvurmuştuk. 1 yılı geçti. Bu sene sıralar yavaş ilerliyormuş kızda 3-4 ay daha bekleriz herhalde.
ocak ve şubatta çocuk gelmemiş sırada aksamış biz ikizde olabilir dedik belki ikiz gelir :)

Allahim herkese hayirli evlatlar nasip etsin. Gonul ister ki herkesin kendi canindan kanindan bir yavrusu olsun.

Bu konu cok zor bir konu. Evlatlik almak,ona aciklama yapmak vs vs cok zor. Allah yardimciniz olaun. Ama ben kendimi dusundugumde suan bana annem/babam evlatliksin dese hic yikima ugramam. Annem babama karsi hislerim bagliligim degismez. Gercek ailemi de aramam.

Bacılar nasılsınız
Hiç ses soluk yok
Topik gene çooook sessiz

Minnoşummm uyuyorrrr şu an teyzeleri... 1. senemiz yaklaşıyor... Geçen yıl şeker bayramından 2 gün sonra kavuşmuştuk kızımıza... Mahkeme işlerini düşünüyoruz şimdi, nasıl olacak ne kadar sürecek....
Ama bekleyen arkadaşlarıma söyleyim, bayramlar yaklaştıkça hızlanıyor yerleştirmeler... Hepiniz bizim gibi bayram sevinci yaşarsınız inşallah... Her zaman dua ediyorum sizler için de...
Kızım bi tatlı oldu ki sormayınnn... Doğumgününü kutladık geçen hafta..... Tam bi bıcırık.... 3 aylıktı kavuştuğumuzda.. Şimdi yürüyecek nerdeyse , sıralıyor koltuk kenarlarında... Anası babası gibi :) tam bir gezenti... Dışarı çıktığımızda gıkı çıkmıyor.. (Maşallah deyin) :) Saatlerce geziyoruzz, park bahçe avm çarşı pazar , gülücükler saçıyor.. Tanıdığı tanımadığı herkese baybay yapıyor bu ara.. Saçlarımız da uzadı biraz.. Tepeden 2 lastikle uzaylı yapıyorum kızımı. Gelen geçenn seviyorrr...
Çok şükür bu günlerimize... En kısa zamanda siz de görürsünüz inşallah bu günleri... Herkese sevgiler..

Bizi bugün shçekten aradılar, bir bebek var ama iki elini kullanamıyor istermisiniz dediler, Allahım ne zor bir kararmış
Tamam görelim dedik, bu seferde hastanedeymiş haber bekleyin dediler bekliyoruz. Ben olabilir diyorum ama eşimden çekiniyorum, benim eşim de engelli. Zaman zaman çok isyan ediyor, ben de çocuk gelince ona yeterince ilgi gösteremezsek diye korkuyorum, yine isyan ederde, çocuğu mutsuz edersek diye korkuyorum. Haber gelene kadar bizde kararımız kesinleştiririz artık

Allah'ım bu kararı alırken yardımcınız olsun, gerçekten çok çok zor bir karar... Hele ki gördükten sonrası çok daha zor olssa gerek... Hakkınızda hayırlısı, alnınızda yazılı bir bebeğiniz var; kararınız hangi yönde olursa olsun, bu alnınızın yazısıdır... Gönlünüzü ferah tutun. Bizi de habersiz bırakma ne olur

Çok zor bir karar ama belki tedavi edilebilir bir durumdur
Budurum da olan bir arkadaşım var
Doğumda nasıl oluyorsa oğlunun sinirleri zarar görmüş
Sonra başladılar fizik tedaviye yıllarca gittiler şimdi bir sorunu kalmadı gibi
Fark edilmiyor bile
Ama işte zor yani
Durum dan bizleride haberdar et
Rabbim yardımcınız olsun

Ev hanımı olsaydım hiç tereddüt etmezdim belki de. O çocuğa bakıcı bulmak zor, kreşler kabul etmeyebilir, ancak özel eğitim merkezleri alır, evimiz de şehirden uzak. Eşim engelli, o da tek kolunu kullanamıyor. Ayaklarında sorun var, yaşlanınca daha da zorlaşacağını söylediler durumunun, şimdi iyi de. O yüzden içim acıya acıya evet diyemedim
Kalbinin çok temiz olduğuna inandığım bir ablamdan rica etmiştim benim için istihare yaparmısın diye yapmış ve beni aramakta tereddüt etmiş çünkü çok kötü rüyalar görmüş Rüyayla amel etmek doğru değil ama... Dediğim gibi daha çok eşimden dolayı cesaret edemedim. Bugün sağlıklı bir bebek alsak da sonra başına bir şey gelmeyeceğinin garantisi yok onu da biliyorum, ama cesaret edemedik. Onu böyle olduğu için istemeyen ailesi ilerde iyileşince almaya kalkarsa diye onu bile düşündüm maalesef insanın aklına herşey geliyor
Burda bir arkadaşımız hasta bir çocuk almıştı ve tedavi oldu iyileşti, ama bizimki de belirsiz tam net bir şey söylemediler durumu hakkında, doktorlar kesin bir şey söylemiyorlarmış. Görürsem de vazgeçemezdim kendimi tanıyrum, daha çok vicdan azabı çekerdim
Uzun lafın kısası çok zormuş kızzlar akşamdan beri kafam çatlıyor, uzaktan insanlara ahkam kesmek kolaymış

Allah'ım ne zor kararlarla sınanıyoruz böyle... akılla kalp savaş halinde... ama görmeden karar vermek çok daha doğru yada kolay bence.

ama bu sınavların sonunda kavuşacağınız evladınız... ahhh işte o sizin doğurmasanız bile öz be öz evladınız olacak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…