Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Allah yardımcınız olsun. Vereceğiniz karar ne olursa olsun hakkınızda hayırlısı olur inşallah.

Benim de hep hep düşündüğüm şey bu ya bir şey evet dememe engel olursa? Ama bence yüreğine yük yapma. Çünkü yıllardır çok zor bir psikoljiyle yaşıyoruz çok da normal yipranmamis değiliz. Eğer bir de çok büyük problemlerle başa çıkmaya sirf vicdan sebebiyle evet dersek asıl o zman yanlış olur. Zaten yeri geliyor herkesi karşımıza alıyoruz. Hele hele engelli olması durumunda çok büyük destek olması gerek ve tabii maddi gücün de olmasi lazım. Ha yarının ne olacağı belli degil evet ama bence ilk kararlarimizda mantıkla hareket etmek gerek. Bence doğru karar vermissin durumunu anlattigin kadarıyla. O çocukla daha rahat ilgilenebilecek bir aileye ulaşması mümkün olur umarım. Belki de sen büyük bir iyilik yaptın bu kararinla. Her şeyin bir oluş sebebi var. Senin kismetin olsaydı zaten seninle olurdu böyle düşün. Rabbim yardımcınız olsun.

Bacım ya ne zor bir karar
Ama üzülme durumu çok net ifade etmişsin
Özel bir bakım gerek
Bir de bunun psikolojik yanı var
Şimdi çok üzgünsün belki ilerde üzülmekden daha iyi
Bir gün gelecek senin de kuzun gelicek

Allah razı olsun, beni en iyi siz anlarsınız zaten. Hiç kolay olmadı hayır demek
İnsanın yüreğinden bir şey kopuyor, yüzünü görmeden içim yandı. Eşimle aynı işyerindeyiz, koridora gelip de eşim anlatınca ağlamaya başladım, daha görmeden aşık oluyosunuz, arkadaş görmüş hemen yanıma geldi nolduu diye, yok bir şey dedim ama. Gel sen bana sor. Rabbim inşallah çok çok güzel bir yuva nasip etsin,
Hepimize de hayırlı evlatlar nasip etsin.
Bugün de bir rüya gördüm ama bu olayların etkisiyle mi bilmiyorum ama, müdürümün kapısına gidiyordum izin almak için sanki yine haber gelmiş de durumu müdürüme anlatmak için, hayır olur inşallah.

Normalde pek takip etmem bugün darul aceze de evim şahane bir yeri onarıyor
Orda ki hayatlar nasıl desem çok etkilendim
En çok da anne sözünü duymak isterdim diyen yaşlı teyze
Ayy birde ömür dediğin adlı Program var oda beni böyle alıp götürmüştü

Keşke onu k.validemde izleseydi. Evlatları güzel güzel bakıyor yine de haline şükretmiyor

Facebook da "Elif Adanın Annesi" nin paylaştığı bir mesaj:

"
Hemen, bugün iletişim kurulması gerekilen bir mesajım var!

Merhaba Elif Ada'nın annesi,

biz TRT Haber Cumartesi/Pazar günleri 10:00'da yayınlanmakta olan, sunuculuğunu Özge Uzun'un yaptığı Haber Tadında Programı ekibi olarak, Anneler Günü'nde yani Pazar günü programımızda yayınlamak üzere Koruyucu Aileler ve Evlat Edinmiş Aileler konusu hakkında bir dosya konusu hazırlıyoruz.

Bu kapsamda evlat edinmiş ve koruyucu aile olmuş ailelerle röportaj yapacağız. Röportajın asıl meselesi "Doğuran mı? Büyüten mi?" sorusuna cevaplar bulmak...

İstanbul'da ikamet eden ve evlat edinme hikayesini bizimle paylaşmak isteyen ailelerle bir araya gelip, evlerinde mini bir söyleşi yapmayı planlıyoruz.

Bu konuyu gündeme getirmeyi ciddi anlamda önemsiyoruz, hele anneler gününde...

Kübra Nur Duran,
Haber Tadında Editörü
0553 606 30 32 "

Arkadaşlar merhaba birkaçgündür okuyorum yazılanları iyiki sizler gibi anneler var hepinizin yüreği sevgi dolu 41 yaşına girdim geçen ay bu ikinci evliliğim çok şükür çok iyi herşey 3 yılda 5 tüp bebek denemem yaklaşık 7- 8 ameliyatım var olmadı doğuştan cok ciddi uterus anomalim var 5 aylık oğlumu kaybettim Anne olmak istiyorum bir evladın kokusunu içime çekmek istiyorum eşimle evlat edinmeyi konuşuyoruz istiyoruz anlayamadığım illaki 5 yıl evli olmakmı gerekiyor birde yaştan dolayı bebek uygun görmüyorlarmı bize

Kararınız hayırlı olsun
Sizin 5 yıl evlilik şartını beklemenize gerek yok
Eşiniz ve siz 30 yaşını geçmişsiniz
Ama 40 yaşını geçtikten sonra 0_1 yaş grubu değilde 1_5 yaş arası evlat edinebiliyorsunuz

Eşlerden biri 40 yaşını doldurmamışsa 0-1 yaş alabilirsiniz. Biz başvurduğumuzda eşim 40 ben 39 dum 0-1 yaş alabilirsiniz dediler. Eğer eşiniz 40 yaşını doldurmamışsa alabilirsiniz.

Arkadaşlar. Evlat edinen annelerin bile bazen emzirebildiğini okudum. Tabii bebeğin, aileye geldiği yaşa göre değişir ama böyle bir şey yaşayan, duyan var mı? Merak ettim. Belki bağ kurmak için faydalıdır belki de sütün faydası yoktur,doğduğundan itibaren almadığı için. Bilemedim. Sanırım sağlıklı bir davranış mı, gerekli mi doktora danışmak gerekli.

merhabalar
bacılar ben bugün düşük yaptım
moralim biraz bozuk
aptal gibiyim

Özellikle küçük gelirse emzirebilen oluyormuş gerçekten. bizim uzman özellikle söyledi, ufak gelirse mutlaka emzirin, sonunda süt gelir dedi mesela, bir de eğer emzirebilirsek ve bunu bir şekilde doktor vs raporu ile belgelememizi, ilerde mahkemede dosyaya konulacağını söyledi.

doktora danışmaya gelince, ne yazık ki doktorlarımız bu konuda çok bilgili değil. ben bir kadın doğum doktoru ile bildiğiniz atıştım, emziremezsin, doğum yapmadan sütün nasıl gelecek, boş mememi emsin diye diretti de diretti, adamın aklı almadı mesela doğum yapmamış bir kadının sütünün gelebileceğine. ama odadan çıkınca adamın hemşiresi geldi yanıma, emzir sen mutlaka, sütün de gelir, besleyiciliği de olur dedi. zaten aile hekimlerinin konuyla hiç alakası yok boşuna ona sormayın :) ben kaç doktora sordum da en sonunda bir tanesi emzireilirsin dedi :) bebeğin tahmini gelişinden 3 ay kadar önce pompa ile sağmaya başlayın göğüslerinizi dedi. belli aralıklarla ve atlamadan sağmak lazımmış. bu arada süt yapıcı besinler, belki anne sütü arttırıcı içecekler vs de bol bol tüketmek gerekiyormuş. hemen değil ama belli bir süre sonra sonuç almaya başlıyormuşsun. sıramız biraz daha ilerlesin ben denemeyi düşünüyorum, ufak gelirse en azından hazır olayım, büyük gelirse de kısmet derim, belki biberonla verebilirim en azından.

merhabalar
bacılar ben bugün düşük yaptım
moralim biraz bozuk
aptal gibiyim

geçmiş olsun öncelikle canım. moralinin bozulması çok normal ama her işte bir hayır vardır. kısmetten ötesi yok işte. şuan tabi bu söylenenler senin üzüntünü değiştirmez ama uzun vadede kızını kucağına aldığında anlayacaksındır belki bugün olanların nedenini...

Nebileyim Bacım
Geçen kurumu aradık sıramız zaten 7 aydır düşmediği gibi bir de artmış
Üstüne de bu oldu
Tuhaf bir şekilde metanetliyim
Normalde yıkılmam ağlamam lazım
Öyle değilim
Sakinim üzgünüm
Sancım var halim yok

Tuhaf bir metanet... Zamancım zor bir durum, bazen tepskisizlik de bir tepki olabiliyor. sen önce kendine dikkat etmelisin ama. uzan dinlen bugün bol bol. konunun dışna çık biraz mesela gerilim filmi izle, polisiye kitap oku. yada bırak kendini, içinden nasıl geliyorsa onu yap, en güzeli belki odur...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…