Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Emzirme konusunda ise bu ay doktora gittim
Gögüslerim için aslında hamileymişim de bilmemişim neyse
Muayene oldum dr normal ufak tefek kistler var dedi
Emzirme den bahsetti
Daha önce sırf bu konu için kadın doğumcuya gittim yok olmaz dedi
Başka bir k.doğumcu olabilir belki ama sanmam dedi
Bir başka gögüs dru mümkün değil dedi
Bu dr ise olur dedi
Ben pompa kullandım bir ara dedim
Azcık sıvı geldi dedim
Dr ise mutlaka bir endokrinolog ile görüşmemi söyledi
Progesteron hormonu tedavisi var
Bunu diğer drlar bilmez
Ona git dedi
3_4 ay tedavi görsen gelir dedi
Süt annesi olmuş olursun aranızda farklı bir bağ kurulmuş olur dedi
Aslında bunun için gitmemiştim
Nasip işte bunları öğrendim

Niye bilmiyorum içim rahat sakinim
Belkide şokdayım

Bunda da vardır bir hayır. Cenabı Allah dağına göre kar veriyor. Alışkınız bu sıkıntılara ondandır belki de
İnsanoğlu unutkandır çabuk unutuyor, kızını alınca bunları hatırlamıcaksın bile.

bugün evrakları teslim edeli tamı tamına 9 ay oldu. gördüğüm kadarıyla şehirler arası evrak teslimi veya ilk görüşmeyi başvuru tarihi olarak kabulde de paralel bir işleyiş yok; neyse önemli değil. demek istediğim bugün resmi başvurumuzun üstünden 9 ay geçti... Yani eğer kızımıza kavuşmak için bu yolu değil de başka yol yazılsaydı alnımıza, doğuma gün sayıyor olacaktım... Odası, kıyafetleri, eşyaları hazır bekliyor olacaktım nefes egzersizleriyle... Ama şimdi kızımı hiç bir hazırlık yapmadan beklemek durumundayım, daha aylar var önümde.

Ne sancılı bir doğummuş bu, sancılar dakikalar, saatler değil de aylar sürüyormuş. Ama her iki doğumda da ortak olan tek bir şey var, kucağına aldığın an, çekilen tüm sancılar unutuluyormuş... Yaşamadım, anlatılanlarla avutuyorum kendimi... Tüm umutlar ve güzellikler, tüm bu sancılı süreçlerin bitip kızımı kucağıma aldığım o ilk anda başlayacak. O an için çekilen herşeye değer.

Emzirme konusunda kendi yasadiklarimi yazayim kizimi aldigimda bir haftalikti...emzirmek ona anne sutuvermek istedim saglikci oldugum icin kadin dogumcuyla konustum zor dedi ama imkansiz degil...saglikta imkansiz olmadigini biliyorum cunku....endokrin uzmani ilegorustum hormon tedavisi ile belki ama garanti verememem tabi bir taraftan da hormonun yan etkileri olur dedisen istersen pompayla ve bebegi emzir ayrica sut arttiran yiyecekler ye dedi...hemen pompaaldim kizima hergun bes alti kere gogusumu verdim garibim bir iki cekiyor gelmeyince basliyor yaygaraya....uc ay denedim ilk zamanlar sari sivi geldi ama devami gelmedi...cok uzuldum ....sonrasinda ise biraktim ....yinede deneyebilirsiniz herkesin bunyesi farkli cunku...

geçen hafta başvurumuzu yaptık arkadaşlar yaştan dolayı 1-5 yaş grubu türkiye geneli ikiz, kardeş dedik çooooook uzun beklersiniz dediler o yaş grubu çok zormuş kuzucuklar bebekken veriliyormuş ailelerine ne olacak peki böyle demi anne olamayacağım ben nasip Rabbim bir yol yazdı elbet Benim gibi yaş grubundan evladını alan varmı ne kadar beklediniz umut varmı

Öncelikle başvurunuz hayırlı uğurlu olsun.

Evet yaş grubu olarak bekleme süresi 0-1 yaşa göre biraz daha fazla. Kardeş kabul ettiğiniz için şansınız biraz daha yükselmiştir. bilmiyorum terk/rıza ayrımı yaptınız mı; sanırım yaş büyyüddükçe terkte sıra çok daha yavaş ilerliyor. Ancak şöyle de bir alternatif var, bilmiyorum uzmanınız bahsetti mi; koruyucu aile olarak başlayıp aileden kurum rıza alınca, ileride evlat edinme işlemlerini de yapabilirsiniz. orada sanırım şans daha yüksek ve daha az bekleniyor. burada bir arkadaşımız bu yolu izledi. diğer yandan evlat edinme sırasında da hala bekliyor sanırım.

Hakkınızda hayırlısı ne ise o olsun. şu beklemek olmasa da yavrularımıza biran önce kavuşabilsek keşke, ama onları beklemek bile ayrı bir heyecan :)

Merhabalar benim kuzum 18 aylık oldu teyzeleri cok tatli kızım var çok zeki yeni yeni kelimeler ogrenip söylüyor artık yakındır konusmasi inş bu arada bizim mahkeme miz bitti hamd olsun ki kimligimizide aldik cok garip bi duyguydu diger kimlikle yaşamak ilk mahkemede bitti şükürler olsunki zaman ne cabuk geciyo kavusunca mahkememiz bile bitti kizimla buyumeye devam .....

Ne güzel haberler. Allah mutluluğunuzu artırsın inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…