Emzirme konusunda ise bu ay doktora gittimÖzellikle küçük gelirse emzirebilen oluyormuş gerçekten. bizim uzman özellikle söyledi, ufak gelirse mutlaka emzirin, sonunda süt gelir dedi mesela, bir de eğer emzirebilirsek ve bunu bir şekilde doktor vs raporu ile belgelememizi, ilerde mahkemede dosyaya konulacağını söyledi.
doktora danışmaya gelince, ne yazık ki doktorlarımız bu konuda çok bilgili değil. ben bir kadın doğum doktoru ile bildiğiniz atıştım, emziremezsin, doğum yapmadan sütün nasıl gelecek, boş mememi emsin diye diretti de diretti, adamın aklı almadı mesela doğum yapmamış bir kadının sütünün gelebileceğine. ama odadan çıkınca adamın hemşiresi geldi yanıma, emzir sen mutlaka, sütün de gelir, besleyiciliği de olur dedi. zaten aile hekimlerinin konuyla hiç alakası yok boşuna ona sormayın :) ben kaç doktora sordum da en sonunda bir tanesi emzireilirsin dedi :) bebeğin tahmini gelişinden 3 ay kadar önce pompa ile sağmaya başlayın göğüslerinizi dedi. belli aralıklarla ve atlamadan sağmak lazımmış. bu arada süt yapıcı besinler, belki anne sütü arttırıcı içecekler vs de bol bol tüketmek gerekiyormuş. hemen değil ama belli bir süre sonra sonuç almaya başlıyormuşsun. sıramız biraz daha ilerlesin ben denemeyi düşünüyorum, ufak gelirse en azından hazır olayım, büyük gelirse de kısmet derim, belki biberonla verebilirim en azından.
Niye bilmiyorum içim rahat sakinimTuhaf bir metanet... Zamancım zor bir durum, bazen tepskisizlik de bir tepki olabiliyor. sen önce kendine dikkat etmelisin ama. uzan dinlen bugün bol bol. konunun dışna çık biraz mesela gerilim filmi izle, polisiye kitap oku. yada bırak kendini, içinden nasıl geliyorsa onu yap, en güzeli belki odur...
Yok yok şoka girme. Neler geçmedi ki, bu da geçecek. Bizler hep hayırlısı diye dua ediyoruz. Kısmet. Geçmiş olsun.Niye bilmiyorum içim rahat sakinim
Belkide şokdayım
Bunda da vardır bir hayır. Cenabı Allah dağına göre kar veriyor. Alışkınız bu sıkıntılara ondandır belki deNebileyim Bacım
Geçen kurumu aradık sıramız zaten 7 aydır düşmediği gibi bir de artmış
Üstüne de bu oldu
Tuhaf bir şekilde metanetliyim
Normalde yıkılmam ağlamam lazım
Öyle değilim
Sakinim üzgünüm
Sancım var halim yok
inşallah amiiiiiinnnnnnDün garip bir anneler günüydü, ne annem var ne de evladım, buruk geçti tabiki
Seneye nasip olursa burdaki pek çok arkadaşımızla birlikte biz de kutlayacaz bu günü inanıyorum buna :))
geçen hafta başvurumuzu yaptık arkadaşlar yaştan dolayı 1-5 yaş grubu türkiye geneli ikiz, kardeş dedik çooooook uzun beklersiniz dediler o yaş grubu çok zormuş kuzucuklar bebekken veriliyormuş ailelerine ne olacak peki böyle demi anne olamayacağım ben nasip Rabbim bir yol yazdı elbet Benim gibi yaş grubundan evladını alan varmı ne kadar beklediniz umut varmı
Ne güzel haberler. Allah mutluluğunuzu artırsın inşallah.Merhabalar benim kuzum 18 aylık oldu teyzeleri cok tatli kızım var çok zeki yeni yeni kelimeler ogrenip söylüyor artık yakındır konusmasi inş bu arada bizim mahkeme miz bitti hamd olsun ki kimligimizide aldik cok garip bi duyguydu diger kimlikle yaşamak ilk mahkemede bitti şükürler olsunki zaman ne cabuk geciyo kavusunca mahkememiz bile bitti kizimla buyumeye devam .....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?