Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Düzceden bir arkadaş vardı Hazan72. o da çok bekledi, en sonunda koruyucu aile oldu, aile rıza gösterirse evlat edinebiliyorsunuz, o yolu deneyebilirsiniz belki daha hızlı olur

Mrb kizlar.Benmde derdm oglumu bulmak yani szin tam tersiniz.Benm oglum evlatlik verldi onu ariyorm heryerde bi fotografini gorsem bana yeter verldigi aileden almak degl derdm sadce bna arada bi fotograf atsinlar verldigi gunden beri her aklma gelsnde agliyorm o bebm canimdan bi parca kucagmdan alip gttiler ben bu kdr aci cekmemstm hc bi zaman.

Size de Allah sabırlar versin.

senin de kendi sınavın var anlıyorum ama bence bu forum bu sayfalar yeri değil. Allah yardımcın olsun.

Niye yeri olmasin? burasi sadece evladina kavusanlarn yeri mi? Evladndan koparilanlarn yeri degl mi.Anliyorm dyosn ya anlayamazsn evladndan daha uc gunlukken koparilmann verdgi izdirabi.Anlayamazsniz.Ben 17 yasimda bunu yasadm suan 20 yasindaym anlayabilirmisin beni sen?

17 yaşında hayat kimbilir ne kadar zor bir sınav size sundu ki büyük acı çekmişsiniz, ama bu sayede bir aileninde yüzü güldü. Yaşınız daha 20, yeniden kendinize sıfırdan bir hayat kurun, bir çocuk daha yapın. Allahtan umudunuzu kesmeyin, bu dünya bir sınav. Bu konu evlat hasreti çeken, ameliyatlar geçiren, büyük maddi manevi kayıplar yaşayan ailelerin yeri. İsterseniz yeni bir konu açıp siz oradan devam edin. Burası büyük bir forum, herkes istediği konuyu açabilir.

Evet evlenip yeniden cocuk sahibi olabilirm ama bi evlat dger evladn yerni tutar mi? 17 yasmda anne oldum sadce uc gun yanmda oldu ve bu uc gun icinde ona bakarken ayrilacagmizi bile bile o acyla baktm her baktgmda canmdan can gidiyodu.Bi ailenn yuzu guldumu ben bundan emin deglm. cocugum kimin elinde nasl insanlarn elnde bilmiyorm.istesem babasyla evlenr mahkemeye basvurr alirm yavrumu ama benm derdm bu degl .benm derdm ondan hber alabilmek bu benm hakkm deglmi szce? o aileyi taniyabilmek guvendemi cocugum onu ogreneblmek.Ben gunden gune vcdan azabyla eriyorum ya kotu biyerdeyse dye onun nasl bi bebek olfgnu ble goremiyorm.evet sz evlat hasreti cekyosnz ve evladnz geldgnde ona cok iyi bakiyosnz ama benm yavrumun gttigi yer boylemi ben bunu nerden bileym nerden emin olaym.

konu ile ilgili tüm hassaslığımıza rağmen burada seni anlamaya, içini rahatlatmaya çalışıyoruz.

evet hiçbir çocuk diğerinin yerini tutmaz ama bazı şeylerin dönüşü de olmaz ne yazık ki. çok genç yaşta çok büyük bir travma yaşamışsın, hiç kolay değil. belki bir ömür yaşayacaksın bunu, senin için üzülmemek elde değil. umarım yolun yaşamın bu kadar başındayken, yaşadıklarını unutturabilecek çok güzel bir hayatın olur, çok güzel çocukların olur ve eminim çok da iyi bir anne olursun.

ama sen de biraz bizi anla. en büyük korkumuzla yüzleştiriyorsun bizi. yıllardır sıkıntı çekmiş bu kadar insan var ve hepsi şuan huzursuz. insanlar eminim cevap yazmaya çekiniyor. kimse seni kırmak istemiyor, yeterince kırmış hayat seni zaten. bizleri de kırdı aynı hayat, bir umuda tutunmuşuz bizde...

eğer kurum aracılığı ile evladını vermiş isen, inan bana çok sıkı araştırmalardan geçiyoruz, öyle her başvurana tamam denmiyor. ve kurumdaki uzmanlar herşeyden önce ne kadar istekli olduğumuza bakıyor. içini rahat tut. çok sevilen, mutlu bir çocuk olduğuna eminim. karnı toktur, üşümüyordur, seviliyordur, ilgileniliyordur ve gülücükler atıyordur çevresindekilere... görmeyi istemen en doğal hakkın belki ama bunun kararına o varsın... biraz büyüsün, birşeyleri anlayabilecek yaşa gelsin. eğer isterse zaten seni bulur, o hakkı var çünkü...

korkma, güzel şeyler düşün. iyi olduğunu, mutlu olduğunu... 17 yaşının toyluğuyla senin veremeyeceğin herşeyi aldığı bir hayatı olduğunu düşün...

ama bunları düşünürken neolur bizim kabuslar görmemize, içimizin acımasına neden olma... sen nasıl ki iyi bir insansan ve hayatın sana oynadığı oyunların acısındaysan, bizler de öyleyiz...

evet gitaro arkadaşımız haklı, konuyla ilgili bir başlık açabilirsin. senin durumunda belki başkaları da vardır. hem birbirinize destek olursunuz, hem de biz belki gizli gizli okuruz sizi. ama bizi burada, tek içimizi dökebildiğimiz yerde tedirgin etme ne olur.

eğer senin oğlunu alan aile bu sayfaları okumuyosa... ki burada çok azınlığız biz, yılda kaç çocuk kaç şehirden veriliyor bir aileye, burada biz bir avuç insanız hepi topu. biz seni anlıyoruz, sen de bizi anla...

sevgiler...

Kendisine kalbini, hayatını açan bir aileye evlat olan söz konusu bir çocuk olsa da bu olayın çocuk oyuncağı olmadığını düşünüyorum. İstesem alırım, veririm, asarım, keserim.... Böyle bir dünya yok!Burada söz konusu olan istediği zaman verilip geri alınabilen bir hediye değil, alt üst olacak birkaç hayat...Bunları yazılan mesajlara yorum olarak söylemiyorum yalnızca Bunca zorluğa katlanıp evlat edinerek sadece kendisine ve bir yavruya değil evrene bir iyilik yapan tüm ailelere sevgilerimi sunmak istedim.Dilerim her şey gönlünüzce olur.

Bu sitede belirli sayfalar ve belirli konu başlıkları var. Lütfen admin arkadaşlar hassas konularda objektif ve tarafsız bir merci olarak konuya müdahale etsin. Ben "istesem babasıyla evlenir alırım" cümlesini kuran ve alakasız bir başlıkta alakasız şeyler konuşan bir üyeye anlayış gostermiyorum artık. Rica ediyorum böyle bir tek mesaja daha müsade etmeyin.

Merhabalar
Nasılsınız
Tatsız bir konu olmuş
Hemde çok tatsız
Anlayışla karşılamak gerekiyor belki ama karşılayamıyorum
Merak etme olabilir gelgörki bunları yaşayacağınız zaten kurum da söyleniyor
Kurum aracılığıyla olmasa bile bunları yaşayacağınızı biliyordunuz
Tek çare vermek değildi
Kuruma gittiğimizde size vermeyin diye yanınızda kalsın diye maddi olarak destek olmaktan tutunda yok illa bakamam derseniz o zaman biz bakalım yuvada kalsın her hafta gelgör durumun düzelince yanına al gene maddi destek olalım diyorlar
Tüm bu yardımları yok diyip verdikten sonra da istesem alırım diye bir şey yok
İsteseniz de anlamıyorsunuz
Bu öyle kolay değil
Bazı kararların bedeli vardır
Ne o ailenin nede o yavrunun huzurunu bozmaya kimsenin hakkı yok
Yıllarca bekle gözyaşı dök sabret bekle kavuş sonra da hop diye bir gün tüm imkanları red edip evlat edinmesine izin veren biri ben istesem alırım yok öyle bir dünya

ara ara bu sayfayı takip ediyorum, şu son mesaj o kadar sinirlendirdi ki beni.. ne demek istesem babasıyla evlenir alırım, o zaman neden verdin? demek ki o kadar kolay değilmiş değil mi? zaten kurum aracılığı ile evlat edinilmişse kötü bir yere düşme ihtimali yok denecek kadar az, insanlar ne kadar süre bekliyorlar evlat edinmek için.. yani şu topiğe yazılacak en sinir bozucu şeyi yazmışsın..

kusura bakmayın kızlar, sinirlerime daha fazla hakim olamadım.. hepinize miniklerinizle çok mutlu bir ömür dilerim güzel kalpli anneler :)

Kendime hakim olmaya çalışıyorum ama inanin aklıma geldikçe şu özendigimiz sevdiğimiz birbirimize dost olduğumuz foruma girip de o yazıyı gördükçe kan beynime sıçrıyor. Site Yönetimi bizi anlıyor eminim kısa zamanda çözülecek bu bize sıkıntı veren durum.

Merhaba arkadaşlar dün gece mesajı okuduktan sonra sinirlenmemek elde değil mesajı yazan arkadaş bizler evlatlarına zar zor kavuşan anneleriz dişimizle tırnağımızla sabrımızla sevgimizle herşeyimizle anne olmak bir yavruya kucağımızı açmakiçin uğraşıyoruz yavruma kavuştum ama hala mahkemesi vs. Bitmedi. Bazı arkadaşlar yavrularına kavuşmak için bekliyorlar. Sende tabiki başından bişeyler geçmiş zor günler yaşamışsın ama bizim huzurumuzu kaçırıp kötü rüyalar görmemize sebeb olmamalısın buna hiç hakkın yok. Umarım site yönetimi önlemini almıştır. Bu tür mesajları bir daha okumayız. Arkadaşlar güzel anneler yavrum ben size sevgilerimizi yolluyoruz

Zamancım, şimdiden bu kadar naz yaptığına göre ah ah annesi ilerde nasıl çıtı pıtı bi kız olacak, tam cimcime... ah bir de okusak kavuşma hikayenizi :)

bizim de sıralar küt küt atarken birkaç aydır durdu nerdeyse. ama ben yine de kızım için bişeyler yapmak istiyorum, biliyorum belki çok var daha ama olsun, kendimi iyi hissettiriyor. odasının boyasını yaptırdık geçen gün. kız diye pembe seçtim :) çok klasik di mi :) ama açık bir pembe odasını temiz ve aydınlık gösterdi. bir de camını kapayan bir yığın ağaç vardı, onları budattırdım. oda artık tamamen ışık alabiliyor, aydınlık oldu. son olarak da avize ve dolabını aldım. internetten aldığım için dolabın kurulumu biraz uğraştıracak gibi ama önemli değil, kızım için uğraşmak hoşuma gidiyor :)

Ve kızıma ismini koyduk, artık ondan bahsederken ismiyle bahsediyoruz... Melina'm için geri sayım devam ediyor, inşallah hazırlıklarımız bitmeden gelir

Arkadaşlar birşey öğrenmek istiyorum başvuralı 15 gün oldu uzmanımızın adını öğrendik ama o bize ulaşacakmış ev ziyareti yapacaklrı zaman 3ila 6 ay arası yani biz onunla tanışamayacakmıyız 6 ay çok uzun değilmi ev ziyareti için birde gelir belgesi bulaşıcı hastalık raporu falan o zamanmı isteyecekler şimdiye kadar sadece kimlik evlilik cüzdanı fotokopisi resim verdik diğerleri ne zaman.Biz bebek alamıyoruz yaştan dolayı ve 1-5 yaş grubu o yüzden çoooooook daha uzun süre beklermişiz 4-5 yıldan bahsettiler ama biz ülke geneli, ikiz, kardeş olur dedik Aranızda kişiler arası anlaşma ile evladına kavuşan varmı ne düşünüyorsunuz paylaşırmısınız benimle hepinize sevgiler

İlden ile uygulama değişiyor, hatta aynı ilde aydan aya ile farklılıklar olailiyor. biz başvuruyuzu uzmanımıza yapmıştık. İlk görüşmede vermişlerdi elimize hazırlanacaklar listesini.onları teslim ettiğimiz tarihi de başvuru tarihi olarak kabul ettiler, ev ziyareti daha sonra oldu ama o kadar beklemedik biz.

kişilerarası alaaşma ile evladına kavuşan anne sanırım bu forumda yok, ama facebook'ta "Elif Ada'nın Annesi" diye bir sayfa var kendisi kişilerarası yoluyla evladına kavuşmuş bir anne, kendisiyle görüşebilirsin, çok sıcak kanlı, mesajına mutlaka dönüş yapacaktır. (linki kopyalamaya çalıştım ama düzenleme bitince kadınlarkuluü sayfası gibi çıkıyordu sildim o yüzden, faceooktan aratarak ulaşabilirsin)

kişisel düşünceme gelirsek, ben cesaret edemezdim sanırım, yani çok yüzyüze gelmek istemezdim, arada kurum olmayınca karşılıklı birşeyler halletme durumunda kalıcaksınız. eğer iyi bir insan çıkarsa karşınıza eyvallah ama ne bileyim eim çekincelerim olurdu sanırım. ama tabi diğer tarafta yıllarca eklemek de var, iyi biri ile karşılaşırsanız neden olmasın...

bence bu kadar beklemek yerine, kurumla veya uzmanınızla koruyucu aileliği görüşün. süreç çok daha hızlı işliyor, sadece evlat edinme aşamasına daha geç geliyorsunuz ama bu süreçte çocuk zaten sizinle oluyor. uzmnalar arayanı sormayanı olmayan çocukların takiini yapıyor ve aileyi ikna ederek koruyucu ailesi olduğunuz çocuğu evlat edinme imkanını da sağlıyor. uzmanınızı bu bahene ile arayarak tanışma fırsatı da yaratabilirsiniz hem

Sizin de az kalmış, yavaş yavaş yapınca daha iyi oluyor aceleye getirmeden sakin sakin yapmak lazım. Biz dün tam 13 ayımızı doldurduk. Biz de şimdi mobilya seçme aşamasındayız, genel bir temizlik yaptım halı, perde v.s. eşyayı almadan halledeyim dedim bakarsın pat diye haber geliverir. Öbür arkadaşların anlattığı kadarıyla sürpriz yapan bebekler olabiliyor, fırsatım olmaz dedim. Temizlik işini hallettim, bir de eşyaları alırsak tamam inşallah. İlk etapta giyebileceği biraz kıyafet aldım, ayını bilmeyince fazla alamadım da, havlusu, biberonu v.s acil ihtiyaçlarını aldık. biraz hazırlık yapıp buzdolabına atayım diyorum, yaprak sardım, biraz da börek yapar atarsam, yakınımda akrabam yok çünkü yardım edecek yavaş yavaş kendim yapıyorum. Bizden öncekilerde 1 yılda alanlar var ama bu sene sıralar yavaş ilerlemiş, hayırlısı bakalım, sanki 1-2 aya gelir gibi geliyor bana :)
Değişik bir isim anlamı ne? Ben de annemin adını koymak istiyorum hatice, ama bazen de kararsız kalıyorum, sanki Haticeler bahtsız oluyor gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…