Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Merhaba. Uzun süredir bu forumu takip ediyorum, nihayet üye olabildim. Benim duygularımı ancak sizin anlayabileceginizi düşünüyorum. Yasamamis insanlar bizim her saniye kalbimizde yaşadığımız izdirabi anlayamaz. Biz erkek kaynaklı infertilite sebebiyle 4,5 senedir çocuk sahibi olamiyoruz. Azospermi durumu ve hücrelerde olgunlaşma sorunu var. Herkezin yaşamış olduğu hayal kırıklığı ve olumsuzlukları yaşadık. Tüp Bebek tedavisi nde şansımız in çok düşük olduğu söylendi. Oldum olası tüp bebek tedavi uygulaması na isinamadim ve doğal yolla olamayacak, uzun süreli uygulamaların hayal kırıklığı ndan fazlasını saglayabilecegine inanamadim. Küçük bir çocuk iken bile aklımın bir köşesinde hep küçük bir ruhun,minik bir bedenin varlığı mevcutken insanların neden hep kendi sagliklarini bozma, seneler kaybetme pahasina defalarca tedavide direttiklerini Anlayamamisimdir.
Bizde kısmet ise inşallah ekim ayında evliligimizin 5.senesinin tamamlanması ile çocuk sahibi olmak için basvuracagiz.
Geçen sene bu sebeple 1+1 olan evimizi satıp 3+1 bahçe katına tasindik. Bahçe Katı fakat önünde geniş bir bahçesi var ve güneş alıyor, rutubet de yok.
Sizce ev ziyareti esnasında evimizin bahçe katında olmasi sorun oluşturur mu?
Bebeğine kavuşan tüm annelere yavruları ile beraber, sağlık, huzur ve bereket dolu yıllar diliyorum.
Bu konuda eğer bilginiz var ise yardimci olabilirseniz içimi ferahlatmis olursunuz.

Çok teşekkür ederim. Sevgi ve saygılar♡

Çok doğru bir yerdesin
Bizim de azosperm yıllarca tedavi olduk
Şimdi kızımızı bekliyoruz
Evinin bahçe katında olması sorun değil aksine artı bir şey
Çocuğunuz bahçe de oynaya bilir
Kurum dan ev ziyaretine geldiklerinde bakıyorlar oyun oynaya bileceği yer varmı diye
Bu yüzden okula parka sağlık ocağı na yakınmı diye bakıyorlar
İnşallah çok sürmez kavuşursunuz
Nerden başvurcaksınız

Nefesim Hayırlı uğurlu olsun oğlum, gözünüz aydın. sağlıkla, mutlulukla ve ağız tadıyla bir ömür beraber olun inşallah. yakışıklıyı bizler için bol bol öp kokla :)

Zamancım öncelikle emeğine sağlık, hemen tabloya eklemişsin, hepimiz için sıkı takiptesin :)

nefesim2013 08.2013 Kocaeli-Terk-Rıza-Erkek 06.2014 

kavuşma 2015 olacak sanırım :)

Merhaba cevabınız için çok teşekkür ederim. Istanbul dan basvuracagiz. Ekim ayında evliligimiz 5 senesini tamamlayacak. Sabırsızlıkla ekim ayını bekliyorum♥

Merhaba cevabınız için çok teşekkür ederim. Istanbul dan basvuracagiz. Ekim ayında evliligimiz 5 senesini tamamlayacak. Sabırsızlıkla ekim ayını bekliyorum♥

Başvurmaya karar verdikten sonra beklemek çok zor, yaşadım biliyorum :) Ama inan bana daha ilk görüşmeden çıkar çıkmaz üstünden bir yük kalkacak, rüyanın gerçekleşmesi için ilk adımı atmoş olacaksın. şimdiden hayırlı olsun diyorum :)

Inanin ki başvuru için gidecegimiz o günün geleceğini düşünmek bile uykularimi kaçırıyor. Basvurumuz un onaylandığı bilmek büyük bir huzur olacak. Bebeğim yeter ki gelsin , ben onu beklerim. Duygularımı paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Ev sebebiyle bir sorun çıkar diye şüphe duyuyordum. Temennileriniz için de çok sağolun. Herkes için en hayırlısı olur inş.

Oğlunuzla beraber bir ömür mutluluklar dilerim.

Valla bizim tum evraklarimiz tamam. Anlamadim bende. Benim bildigim ziyaretten sonra sira soylenirdi.

Selam arkadaslar, bende burdaki herkes gibi evlat edinme surecini iyi kotu karisik duygularla yasiyorum. Bana biseyler oluyor sizede oluyormu merak ediyorum. Simdi hic aglanmayacak uzulmeyecek bir zaman gecirmem gerek tatil deyince akla hep guzel seyler gelir ya. Talihsizlik mi desem kozmik bir saka mi bilemedim. Aylar evvel yer ayirttigimiz otelde asiri yogunluk olunca diger noktasi olan 'family ' ekli baska bir otele yonlendirildik. Hakkatende family oteliymis coluk cocugu olmayan yok yeminle..herkesin hele o ruslarin ikiser ucer tatli mavis altin sacli bebekleri tatli oglanlar allahim hem seviniyorum onlari seyrederken hemde uzuluyorum.aksam miniklere eglence yapildi ben seyretmeye gittim bir erkek cocugu 2yasinda merdiven cikacak tuttum elinden nasil bakiyor bana yabanci tatli gozlerle. Dondum arkami gozlerim doldu. Olmuyor olmuyor odama cikip agliyorum. Kiskanclik mi bu.. cunku yegenimde var benim o kadar da bebek gormemis sevmemis biri degilim ama. Kendime soz gecirememek cok kotu. Gozyaslarima hakim olamiyorum.esim de rus kadinlarida bir basla irk canim diyerek birasini yudumluyor. Ben mi cok hassasim o mu cok duygusuz. Icim gidiyor o cocuklara...bilmiyorum. anne olmak istiyorum..

Demek oyle...ben diyordumda bizim ailedekileri inandiramadim 1.5 yil surer diyordum da sene sonu gelir diyorlardi. Evet riza, terk, sehir disi hepsine evet dedik. Ama ne zor ve yorucu bir surecmis kimsenin gucune gitmesin de hayallerime ulasmak neden bu kadar zor. Hayat adil degil.allah herkese sabir be gonul ferahligi versin.

Hani bebek özlemi olduğu için bunları yaşaman gayet doğal
Şuan çok hassas bir dönemdesin
İşte buda bizim hamilelik sürecimiz
Ama eşinin rus kadınları başka ırk diyip birasını içmesi ne bileyim ben kıskanç olduğum için buna çok kızardım çıngar çıkarırdım eşin çok şanslı kıymetini bilsin

Bence karmaşık duygular içinde olmamız çok normal. Sanırım hepimiz, en azından ben de aynı duygular içerisindeyim. Bazen bir çocuk mağazasına girdiğimde (ki bu, hediye almak için sürekli başıma geliyor) allahım diyorum neden kendi çocuğuma alamıyorum. Bazen hediyeyi alamadan gözlerim dolduğu için çıkmak zorunda kalıyorum. Bazem de sırf bakmak, o duyguları yaşamak için o mağazalara giriyorum. Tuhaf duygular. Ancak hiç kıskançlık değil. Yani kötü anlamda değil. Bizler hiç tanımadığımız bebeklere, bireylere kalbimizi açmaya hazırız. İçimizde kötü bir kıskançlık olacağına inanmıyorum. Allahım tüm bebekleri ailelerine bağışlasın. Bu süreçte zaten yaşadığımız duygular çok karışık. Düşünsenize, bebeğimiz bir an önce gelsin diye istiyoruz. Oysa bir bebek annesinden babasından ayrılacak da bize gelecek. Bazen bunu beklemek bile beni çok üzüyor. Ancak madem böyle durumlar yaşanıyor o zaman allah bu minik bedenleri güzel insanlarla karşılaştırsın demek gerekiyor. Her şeyin hayırlısı dedim hep, hayırlı olanı bekliyorum.

Uzun sureli bir hamilelik donemi olacak anlasilan. Kiskanc degilim onun tam aksine. Kiymet kelimesinin sozluk anlamini bilmese de evliyiz raziyiz diyelim zamancim:) iyi geceler.

Forumu açtığımda mesaj geldi bazı reklamları engelliyormuş bilgisayarım, ama ben kamu kurumundayım bu gayet normal Benden kaynaklı bir şey değil. İnşallah bunun için benim üyeliğimi iptal etmezler

Şu müge anlı iyice sinir etmeye başladı
Tamam kayıpların bulunması güzel cinayetlerin çözülmesi de güzel ama şu evlat edinilen çocukların sürekli aranması kabus gibi

Facebookta ilgili sayfalarda da aynı tepkiler vardı. geçen hafta neymiş olay diye youtube dan bakayım bir dedim. bir kız çıktı ailesini arıyordu. 10 yıl önce evlat edinilmiş, yanında da annesi vardı. elini hiç bırakmadan destek oldu kızına. 6 yaşındayken evlat edinmiş, yani kız biyolojik ailesini hayal de olsa hatırlıyor...

6 yaşlarındayken sokakta bulunmuş, çocuk esirgemeye tesim edilmiş polislerce ve sonrasında evlat edindirilmiş. bu arada biyolojik aile, 6 yıl boyunca, el ilanları asarak sokak sokak karakol karakol sokakta kaybolan kızlarını aramış... Ki bu kızcağız ilk karakoldayken kendi adını da anne babasının adını da söylemiş... kızın annesi zaten kansermiş, son anına kadar evladını aramış...

yazarken bile ağlıyorum şuan. Allah'ım evlerimizden ırak tutsun, çok zor hikayeler...Sonuna kadar izlemeye dayanamadım, bir daha da asla izlemem. sinirlerim harap oldu...

ama o bölümü izledikten sonra, biz terk/rıza farketmez demiştik; inşallah kızımız rıza ile bırakılmış olur diye dua etmeye başladım.

Allah'ım hakkımızda hayırlısını versin, güzel yazılar yazsın inşallah...

Çalıştığım için izleme imkanım zaten olmuyorda, evde olduğum zamanlar da yemek programları, deryanın günlüğü, iyi fikir gibi programları tercih ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…