Çok tşk ederim, ben de çook uzun süredir forumun takipçisiyim, müjdeli haberi sizden almak varmış :) , beklediğimiz müjdeli haberlerin tümü en kısa zamanda
bize ulaşır inşallah. .
Darısı bana ve onay bekliyenlere[/QUOTE]İlk aşama bitti, hayırlısıyla kucağınıza aldığınızın haberini de alalım inşallah :) Gözünüz aydın olsun
kızlar bende hala beklemedeyim ev ziyareti için çok heyecanlıyım cuma günü aradım 3 ayı doldurmamaya çalışıyoruz dedi 2 ay 1 hafta oldu ben gün gün sayıyorum zaman geçmiyo. kafam karıştı burda arkdşım aldı evlat ev ziyaretinden bir hafta snra eve yazı geldi sıraya girdiniz diye siz neden onay bekliyorsunuz eve gelince zaten onaylı geliyorlar tırsmaya başladım birde onay sırasımı beklicez olacakmı olmıcak mı diye hep stres hep stres
Arkadaslar psikometri testi sonucu kaç günde çıkıyor biz diğer işlemleri yaptırdık bu gün idrar ve kan verdik amatem de haftaya randevu alıp sonuçlarla birlikte heyet raporu alinacak psikometri için randevu kaydımız var kuruma onu vereceğim birde psikometri sözlü mü yazılımı bire bir mi eşle birlikte mi merak ediyorum nasıl bir test kısaca tecrübeleriniz lütfen
Çok teşekkür ederim evet internetten buldum burdan çok soruma cevap buldum bilmemekten daha iyi araştırıp gitmek daha iyi oluyor bakalım inş bu günlerde atlaticaz500 küsür soru vardı. Ama sorular birbirine çok yakın. İnternette bulunuyor test. Sonrasında da psikolog ile kısa bir görüşme. Bizim ayrı ayrı olmuştu test de görüşme de. Bir hafta sonra sonuçları almıştık.
ayyy çok güzel yazmışsınız duygular özlemler bir. komşum aldı geçen sene evden ses çıkmıyordu şimdi çığlıklar sabah onun sesiyle uyanıyorum bi sabah duymasam sesleniyorum balkonlar karşılıklı evleri cıvıl cıvıl inşallah tez zamanda kavuşur burda yazarız bu mübarek günler hatrına rabbim hepimizin yüzünü güldürsün en yakın zamanda inşallahinanın bana onayı beklerken geçen sürecin heyecanı bambaşka, her ne yapıyorsan yap iliyorsun ki evladın için yapıyorsun. en zor olanı bence, onayı aldıktan sonra o bişey yapamadan eklediğin günler. hani şimdi ev ziyareti için evi toplayıp temizlemek bile heyecan verici, mesela uzmana kek yapmanın tadı heyacanı bir başka. evi temizlemek de o keki yapmak da seni evladına kavuşturacak bir adım oluyor bir anda. sonrasında o onay gelince derin bir oh çekiyorsun, korkuların bitiyor, bir rahatlama çöküyor.
ama artık ne evi o heyecanla topluyorsun, ne yaptığın keki, yemeği o tatla yiyebiliyorsun. hep diyorsun ki, kızım/oğlum yanımda olsa onun için yapsam bu yemeği, misal onun çamaşırını yıkasam keşke.
Allah'ım sırada bekleyen izlerin biraan önce kucağını doldursun, evlerimizde o çığlık çığlığa mutluluk sesleri yankılansın, uykularımız kaçsın onları izleekten koklamaktan, bizler de saçlarımızı yıkamaya, tuvalete girmeye vakit bulamayalım, en büyük derdi günde kaç kere kakkasını yaptığı ve kakasının kıvamı olsun... insan ister mi kaka saymayı, uykusuz kalmayı, üstü saçı başı dağnık gezmeyi... yemin ederim çok istiyorum :)
ev ziyaretiniz bitsin, onayınız gelsin, sonrasında da kavuşma hikayenizi okuyalım burada tez zamanda inşallah :)
herkese merhaba bende yeni üyelerdenim biz görüşmeye gittik şimdi evrak hazırlıyoruz yalnız ben terk kız istiyorum ama burdan okuduklarıma göre sıra çok oluyomuş kafam karıştı rıza konusunda rıza meseleside geri alınma korkusu var heralde daha şimdiden karar veremedim ne desek bilmiyoruz evrakları teslim edince şaştım
öncelikle başvurunuz hayırlı uğurlu olsun. yaptığınız tercihi her aşamada değiştirme hakkına sahipsiniz.
kararınızı etkilemek için değil ama nasıl karar verdiğimi anlatmak için yazıyorum. sonuçta kendinizi, korkularınızı siz bilirsiniz.
ben terk/rıza farketmez dedim ama gönlüm hep rıza bebekten yana mesela. çünkü rıza bebekte anne ile ilgili bilgi alabiliyorsunuz. misal uyuşturucu mu kullandı, alkol bağımlısı mıydı, düşük yapmak için ilaç mı aldı, aile içi tecavüze mi uğradı, ailede genetik akıl hastalığımı vardı... bunlar kötü örnekler belki ama ilerideki yaşamı etkileyebilecek çok büyük unsurlar. terk bebekte aile ile ilgili bilgi olmadığı için bunları öğrenme şansınız çok yok. ancak beek terk edilmiş ve bir şekilde terk eden bulunmuşsa, onun anlattığı kadarını bilebiliyorsunuz; doğru-yanlış anlatılana inanmak durumundasınız. ben hep kötü senaryolardan yola çıkıyorum belki ama ailenin geri istemesinden çok daha yüksek olasılıkmış gibi geliyor bana. Allahım korusun yarın birgün bir hastalık çıkarsa ve nakil gerektirecek bir durum olursa, biyolojik aileyi bilmek sterim ben. ha derseniz bırakmış bir kere yardımcı olur mu; ama bilseydim belki olurduyu yaşamak istemem... tabi bunlar hep kötü senaryolar...
bekleme süresi derseniz, bana kalsa 1 gün daha beklememek için elimden gelen herşeyi yaparım. geçen herbirgün keşke daha önce başvursaydım şimdi yanımda olsaydı demeden edemiyorum çünkü. beklemek, gerçekten çok çok zor. terk/rıza/şehirdışı evet dememe rağmen sıram hala öyle gerilerde ve benim beklemeye gücüm öyle tükendi ki... beklerken insan bin tane şey yaşıyor, ben mesela tüm hırsımı eşimden çıkarıyoum sanki onun yüzünden gibi.... oysa sağlıklı bir bebek doğuramayan benim sonuçta.... ama eşimin ikna olmsı vakit aldı misal kardeş hasta bebek kabul etmiyor diye ona yüklenip duruyorum aylardır. neden; çünkü sıram ilerlemedikçe çatacak yer arıyorum. bu 1 yıl bana ömür gibi geldi ve en dip noktadayım şuan mesela. daha fazla bekleyecek gücü bulamıyorum özellikle son aylarda, bu dönemde alternatif aramaya başladım, bireylerarası evlat edinmeyi araştırıyorum mesela. eşim ona da sıcak akmıyor aslında ama ağlamalarıma ve depresyonuma dayanamıyor sanırım, bak araştır dedi sonunda
haa dava derseniz eğer; misal anne baba ayrı... anne bebeği terk etmiş ve babanın bebekten, doğduğundan haberi bile yok.... öğrendikten sonra babanın dava açıp geri isteme hakkı terk bebekte de var. allahım hiçbrimize yaşatmasın öyle bir stresi... ha bu arada dava açsa bile davayı açtın al çocuğu geri diyen bir hakim kolay kolay çıkmıyor. eğer işlemde bir uzulsüzlük yoksa dava çoğunlukla görülmeden reddediliyor. dersen ki can sıkar mı, hem de fazlasıyla sıkar. ama rıza bebekte usulüne uygun işlem yapıldıysa dava açılsa bile sizin lehinize sonuçlanır. ama terk bebekte baba ben bilmiyordum dediği noktada işlem uzar da uzar...
araştırmalarım, okuduğum dava dosyaları ve yaptığım görüşmeler sonucu ben terk/rıza farketmez dedim. terke de evet demem, olur da sıra bana geldiğinde terk bebek çıkarsa sıram atmasın diye ama dediğim gibi gönlümden geçen rıza bebek.
dediğim gibi bunlar benim düşüncelerim ama sadece karar verirken değişik çılardan da bakmanızı sağlar belki diye yazdım. sonuçte ne tercihte bulunursanız bulunun, o sizin alın yazınız...
Terk yada rıza evlat evlattırherkese merhaba bende yeni üyelerdenim biz görüşmeye gittik şimdi evrak hazırlıyoruz yalnız ben terk kız istiyorum ama burdan okuduklarıma göre sıra çok oluyomuş kafam karıştı rıza konusunda rıza meseleside geri alınma korkusu var heralde daha şimdiden karar veremedim ne desek bilmiyoruz evrakları teslim edince şaştım
Merhabalar 500 soruyu internette ne diye aratiyoruz ben bulamadım da ne yazmam lazim500 küsür soru vardı. Ama sorular birbirine çok yakın. İnternette bulunuyor test. Sonrasında da psikolog ile kısa bir görüşme. Bizim ayrı ayrı olmuştu test de görüşme de. Bir hafta sonra sonuçları almıştık.
Merhabalar 500 soruyu internette ne diye aratiyoruz ben bulamadım da ne yazmam lazim
Çok teşekkür ederimMİNNESOTA ÇOK YÖNLÜ KİŞİLİK ENVANTERİ veya MMPI diye aratabilirsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?