Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Çok tşk ederim, ben de çook uzun süredir forumun takipçisiyim, müjdeli haberi sizden almak varmış :) , beklediğimiz müjdeli haberlerin tümü en kısa zamanda
bize ulaşır inşallah. .

İlk aşama bitti, hayırlısıyla kucağınıza aldığınızın haberini de alalım inşallah :) Gözünüz aydın olsun [/QUOTE]
Darısı bana ve onay bekliyenlere

Allah azı olsun. .ih razı olsunOTE="nilayss, post: 41603522, member: 512766"]İlk aşama bitti, hayırlısıyla kucağınıza aldığınızın haberini de alalım inşallah :) Gözünüz aydın olsun [/QUOTE]
Darısı bana ve onay bekliyenlere[/QUOTE]
İlk aşama bitti, hayırlısıyla kucağınıza aldığınızın haberini de alalım inşallah :) Gözünüz aydın olsun
Darısı bana ve onay bekliyenlere[/QUOTE]

Allah razı olsun.. damdan düşenin halinden damdan düşen anlar, demişler :) inşallah en kısa zamanda ve tabi hayırlısıyla hepimizin yüzü güler..buradaki herkes birbirinin sevinciyle sevinebilecek üzüntüsüyle üzülebilecek olgunluğa ve erdeme sahip. .inşallah hiçbirimizin duaları karşılıksız kalmayacak..

Herkese merhabalar :)
En son Mayıs 15 te 10. sıradaydık kız bebekte o zamandan bugüne sadece 1 kişi düşmüş sırada. Bugün itibariyle 9. sıradayız. En azından tekli rakamlara düştük diyorum. Bir ara ayda 5 kişi 5 kişi ilerlemişti ve bebeğimiz bayrama kadar gelir diye seviniyordum. Ama 45 günde sadece 1 kişi kavuşabilmiş bebeğine. Umarım bu yaz gelir diyorum artık

kızlar bende hala beklemedeyim ev ziyareti için çok heyecanlıyım cuma günü aradım 3 ayı doldurmamaya çalışıyoruz dedi 2 ay 1 hafta oldu ben gün gün sayıyorum zaman geçmiyo. kafam karıştı burda arkdşım aldı evlat ev ziyaretinden bir hafta snra eve yazı geldi sıraya girdiniz diye siz neden onay bekliyorsunuz eve gelince zaten onaylı geliyorlar tırsmaya başladım birde onay sırasımı beklicez olacakmı olmıcak mı diye hep stres hep stres

inanın bana onayı beklerken geçen sürecin heyecanı bambaşka, her ne yapıyorsan yap iliyorsun ki evladın için yapıyorsun. en zor olanı bence, onayı aldıktan sonra o bişey yapamadan eklediğin günler. hani şimdi ev ziyareti için evi toplayıp temizlemek bile heyecan verici, mesela uzmana kek yapmanın tadı heyacanı bir başka. evi temizlemek de o keki yapmak da seni evladına kavuşturacak bir adım oluyor bir anda. sonrasında o onay gelince derin bir oh çekiyorsun, korkuların bitiyor, bir rahatlama çöküyor.

ama artık ne evi o heyecanla topluyorsun, ne yaptığın keki, yemeği o tatla yiyebiliyorsun. hep diyorsun ki, kızım/oğlum yanımda olsa onun için yapsam bu yemeği, misal onun çamaşırını yıkasam keşke.

Allah'ım sırada bekleyen izlerin biraan önce kucağını doldursun, evlerimizde o çığlık çığlığa mutluluk sesleri yankılansın, uykularımız kaçsın onları izleekten koklamaktan, bizler de saçlarımızı yıkamaya, tuvalete girmeye vakit bulamayalım, en büyük derdi günde kaç kere kakkasını yaptığı ve kakasının kıvamı olsun... insan ister mi kaka saymayı, uykusuz kalmayı, üstü saçı başı dağnık gezmeyi... yemin ederim çok istiyorum :)

ev ziyaretiniz bitsin, onayınız gelsin, sonrasında da kavuşma hikayenizi okuyalım burada tez zamanda inşallah :)

500 küsür soru vardı. Ama sorular birbirine çok yakın. İnternette bulunuyor test. Sonrasında da psikolog ile kısa bir görüşme. Bizim ayrı ayrı olmuştu test de görüşme de. Bir hafta sonra sonuçları almıştık.

Çok teşekkür ederim evet internetten buldum burdan çok soruma cevap buldum bilmemekten daha iyi araştırıp gitmek daha iyi oluyor bakalım inş bu günlerde atlaticaz

ayyy çok güzel yazmışsınız duygular özlemler bir. komşum aldı geçen sene evden ses çıkmıyordu şimdi çığlıklar sabah onun sesiyle uyanıyorum bi sabah duymasam sesleniyorum balkonlar karşılıklı evleri cıvıl cıvıl inşallah tez zamanda kavuşur burda yazarız bu mübarek günler hatrına rabbim hepimizin yüzünü güldürsün en yakın zamanda inşallah

Geçen ay hayal kırıklığı oldu malesef. Heyecanla aradım sıramızı öğrenmek için sadece bir ilerlemiş yolumuz daha çok uzun. Ben sonbaharda sıramız gelir diye düşünüyordum ama yeni yıla kalabilir bu durumda. zaman ilerledikçe beklemek daha da zor oluyor. Keşke daha önce başvuru yapsaydım diye düşünüyorum. Ama karar vermek de bir süreç, bu kararı verene kadar aklımdaki bir sürü soru işaretini çözmem gerekti. Zor bir karar. Ama bu yola girdikten sonra herşeye gözünü kapatıyor insan. Bekleyen herkese sabırlar diliyorum. Anne olma yolunda ne üzüntüler sıkıntılar çektik. Bunların hepsi bitecek dilerim.

herkese merhaba bende yeni üyelerdenim biz görüşmeye gittik şimdi evrak hazırlıyoruz yalnız ben terk kız istiyorum ama burdan okuduklarıma göre sıra çok oluyomuş kafam karıştı rıza konusunda rıza meseleside geri alınma korkusu var heralde daha şimdiden karar veremedim ne desek bilmiyoruz evrakları teslim edince şaştım

öncelikle başvurunuz hayırlı uğurlu olsun. yaptığınız tercihi her aşamada değiştirme hakkına sahipsiniz.

kararınızı etkilemek için değil ama nasıl karar verdiğimi anlatmak için yazıyorum. sonuçta kendinizi, korkularınızı siz bilirsiniz.

ben terk/rıza farketmez dedim ama gönlüm hep rıza bebekten yana mesela. çünkü rıza bebekte anne ile ilgili bilgi alabiliyorsunuz. misal uyuşturucu mu kullandı, alkol bağımlısı mıydı, düşük yapmak için ilaç mı aldı, aile içi tecavüze mi uğradı, ailede genetik akıl hastalığımı vardı... bunlar kötü örnekler belki ama ilerideki yaşamı etkileyebilecek çok büyük unsurlar. terk bebekte aile ile ilgili bilgi olmadığı için bunları öğrenme şansınız çok yok. ancak beek terk edilmiş ve bir şekilde terk eden bulunmuşsa, onun anlattığı kadarını bilebiliyorsunuz; doğru-yanlış anlatılana inanmak durumundasınız. ben hep kötü senaryolardan yola çıkıyorum belki ama ailenin geri istemesinden çok daha yüksek olasılıkmış gibi geliyor bana. Allahım korusun yarın birgün bir hastalık çıkarsa ve nakil gerektirecek bir durum olursa, biyolojik aileyi bilmek sterim ben. ha derseniz bırakmış bir kere yardımcı olur mu; ama bilseydim belki olurduyu yaşamak istemem... tabi bunlar hep kötü senaryolar...

bekleme süresi derseniz, bana kalsa 1 gün daha beklememek için elimden gelen herşeyi yaparım. geçen herbirgün keşke daha önce başvursaydım şimdi yanımda olsaydı demeden edemiyorum çünkü. beklemek, gerçekten çok çok zor. terk/rıza/şehirdışı evet dememe rağmen sıram hala öyle gerilerde ve benim beklemeye gücüm öyle tükendi ki... beklerken insan bin tane şey yaşıyor, ben mesela tüm hırsımı eşimden çıkarıyoum sanki onun yüzünden gibi.... oysa sağlıklı bir bebek doğuramayan benim sonuçta.... ama eşimin ikna olmsı vakit aldı misal kardeş hasta bebek kabul etmiyor diye ona yüklenip duruyorum aylardır. neden; çünkü sıram ilerlemedikçe çatacak yer arıyorum. bu 1 yıl bana ömür gibi geldi ve en dip noktadayım şuan mesela. daha fazla bekleyecek gücü bulamıyorum özellikle son aylarda, bu dönemde alternatif aramaya başladım, bireylerarası evlat edinmeyi araştırıyorum mesela. eşim ona da sıcak akmıyor aslında ama ağlamalarıma ve depresyonuma dayanamıyor sanırım, bak araştır dedi sonunda

haa dava derseniz eğer; misal anne baba ayrı... anne bebeği terk etmiş ve babanın bebekten, doğduğundan haberi bile yok.... öğrendikten sonra babanın dava açıp geri isteme hakkı terk bebekte de var. allahım hiçbrimize yaşatmasın öyle bir stresi... ha bu arada dava açsa bile davayı açtın al çocuğu geri diyen bir hakim kolay kolay çıkmıyor. eğer işlemde bir uzulsüzlük yoksa dava çoğunlukla görülmeden reddediliyor. dersen ki can sıkar mı, hem de fazlasıyla sıkar. ama rıza bebekte usulüne uygun işlem yapıldıysa dava açılsa bile sizin lehinize sonuçlanır. ama terk bebekte baba ben bilmiyordum dediği noktada işlem uzar da uzar...

araştırmalarım, okuduğum dava dosyaları ve yaptığım görüşmeler sonucu ben terk/rıza farketmez dedim. terke de evet demem, olur da sıra bana geldiğinde terk bebek çıkarsa sıram atmasın diye ama dediğim gibi gönlümden geçen rıza bebek.

dediğim gibi bunlar benim düşüncelerim ama sadece karar verirken değişik çılardan da bakmanızı sağlar belki diye yazdım. sonuçte ne tercihte bulunursanız bulunun, o sizin alın yazınız...

çok teşekkür ederim yardımcı oldun evet banada mantıklı geldi düşünücem saol umarım bir an önce kavuşursun yavruna bence şanslı bir bebek olucak rabbim hepimiz için hayırlısı ne zamansa o zaman nasip etsin

Terk yada rıza evlat evlattır
Sadece evladınız hangi şekilde gelicek bunu belirler
Malum olduğu gibi terk bebek bekliyoruz
Bizi de terke iten sebep hiçbirşey bilmek istemediğimiz oldu
Ne anne ne baba ne onların yaşantısı ne olası hastalıklar
Hiçbirşey bilmek istemiyoruz
Bilmek bize ağır geliyor kabullenmek açısından yapamadık
Bekleme süresine gelince kurum eğer Kasım ayında sıraları durdur masaydı şimdiye çoktan kızım gelmişti
Haziran ayından beri sıralar yeniden ilerlemeye başladı ve 3 sıra ilerledi
Artık tekli basamaktayız
Zaten öyle afaki bir sayıyla başlamıyor sıralar sadece yavaş ilerliyor
Ayda bir yada üç yerleştirme oluyor
İşte böyle Bacım terk yada rıza fark eden bişey yok
Eğer biyolojik aile çıkacaksa ikisin de de çıkıyor hiç bir farkı yok

ya kızlaaar, anne adayları ben az önce kurumu aradım. kurumu aradım derken sıra içi değil, direk çocuk yuvası kısmını... dedim durum budur, sırada bekliyorum ve bu dönemde işe yaramak istiyorum. sıramı söyledim, bebekle gelip girmem zor olur ama sıram gelene kadar temizlik, banyo işleri olur, mesela kitap okumak olur hiç farketmez bir işe yarar mıyım dedim. hijyensel alanlara çok gönüllü alınmıyormuş, gönüllü annelikte de arayanı soranı olmayan çocuklarla ilgileniyormuş, o nedenle geçici gönüllülüklere çocuk psikolojisi açısından sıcak bakılmıyormuş

ancak, okula bşlamış ve 1-2. sınıfa giden ve hala okuma yazma öğrenemeyen çocuklar varmış. sadece yaz dönemi için, u çocukalara etüt verebilecek gönüllülerin faydalı olabileceğini söylendi...

önümüz yaz arkadaşlar, bir düşünün. oradaki çocuklara ne bileyim bir artı katabiliriz. en basiti ile alfaeyi, sayı saymayı öğreteiliriz. evet belki evlat diye alıp koynumuza sokamayız ama anne-baba yüzü görmemiş u çocuklar için çorada tuzumuz olur...

ne dersiniz... hepimizin yaşadığı yerde ardır böyle bir yuva buna ihtiyaç duyan çocuklar...

eşimle daha konuşmadım, kabul eder mi bilmiyorum... bu aralar psikolojim gerçekten kötü, hani daha kötü olurum diye bırbır eder mi bilmiyorum.

yine de düşünce tarzı çok hoşuma gitti, bir çocuğa faydalı olmak... eşim hayır derse ile ikna etmeye çalışıcam mutlaka.... ama belki burada bu duruma uygun olan kişiler vardır dedim... ir çocuğun okumasına yazmasına katkınız olsun istemez misiniz. gleceği için ilk adım...

sadece okuyan kişiler de var bu forumu... eğer okuyorsan ve ben yapabilirim diyorsan şehirdeki çocuk yuvsını ara...

allah'ım ne olur eşim birşey demesin yarın görüşmeye gidebileyim....

Merhabalar 500 soruyu internette ne diye aratiyoruz ben bulamadım da ne yazmam lazim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…