Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

Kesinlikle katılıyorum. Ayrıca terk veya rıza, her türlü, bebek doğduğunda bir tc numarası veriliyor ve bunu evlat edinme davasında bile değiştiremiyorsunuz. Yani biyolojik ailenin istediği zaman bulma imkanı var. Allah hiçbirimize tatsızlıklar yaşatmasın.

Uzun ir sürenin sonunda tuhaf bir şekilde rahatladım arkadaşlar :)

Bu sabah yuvaya gittim sosyal gelişim uzmanı ile görüşmeye. sistemle ilgili genel bir bilgi verdi. bu yuvaya bırakılan her çocuğun evlat edindirilemediği, bir kısmının ailesinin yanına geri döndüğü veya koruyucu aileye verildiği ve gönüllü annelikte çocukların dönem dönem değişebileceğini anlattı. evlat edinme sürecindeyim diye, gönüllüsü olduğum çocuğu evlat edinme talebinde bulunmayayım diye biraz temkinli davrandı.

ama ben niyetimin o olmadığını, sadece oradaki çocuklara ufacık bile olsa faydam olsa kendimi şansı hissedeceğimi anlattım. 0-12 yaş arası br yuva, yaş tercihimi sordu, hiç farketmez dedim. laf aramızda yaşı büyük kızlar hep bize üniversiteli gönüllü bul abla yaşlı istemiyoruz diyorlarmış :)

haftanın belli bir günü, sabah 10dan 11,30a kadar yuva içinde kalmak koşulu ile çocukla istediğimiz aktiviteyi yapmakta serbestmişiz. kitap okuma, oyun oynama, ders çalışma, resim yapma, bahçedeki parka çıkma vs gibi. çocuk zaten sizi yönlendirir ne istediğine dair dedi.

çok fazla duygusal yaklaşma taraftarı değiller, duygusal bağın uzun dönemde misal gidememeye başladığınızda çocuk için olumsuz etkisi oluyormuş. o nedenle anne yerinde değil de abla, arkadaş veya öğretmen gibi vakit geçirilmesini tercih ettiklerini anlattı. gelen kişi için de çocuk ailesine dönerse veya koruyucu aileye verilirse duygusal aşamada sıkıntı yaşanabiliyormuş. minimum zarar maksimum fayda elde etmeye çalışıyorlar haklı olarak. kendi adıma duygusal bir bağ kurmadan birşeyler yapabilmem çok zor aslında hele ki şu durumda ama oradaki çocuklar, heleki yaşını doldurmuş çocukların arasına girdim ben daha önce. 5 yaşında altı bezli, adını söyleyemen melek gördüm. dedim ki kendi kendime, kızım başlatma duygusallığına... sen üzülüyorsun gördüğün şeye belki ama o çocuk bunu yaşıyor. eğer onun için bir faydam olsun diyorsan az hakim ol kendine, kazık kadar kadın oldun mutlaka kendimle kaldığım anlarda farklı duygular yaşayacağım, mutlaka bağlanacağım, seveceğim ama onun faydası için anne değil abla olmalıyım. tamam dedim uzmana, ne yapılması gerekiyorsa temizlik işleri bile olur, çocuklara 1 saat kitap okuurum veya, yada ne ileyim bir tanesine okumayı yada en basiti konuşmayı öğretirim; yeter ki faydam olsun.

yaşı küçük ama yüreği kocaman olan uzmanımızla anlaştık, hazırlamam gereken evrakları söyledi. muhtardan ikametgah, aile hekiminden sağlık raporu, 2 resim, e devletten adli sicil belgesi ve tabiki olmazsa olmaz nüfus cüzdanı fotokopisi. haftaya arayacaklar. hangi yaş gurubunda gönüllü annelik yapacağıma ve hangi gün gideceğime dair. bir sonraki hafta başlayacağım innnnnşşşşşallah.. yaş gurubu veya gidilebilecek gün/saati belirleyebiliyorsunuz ama ben zaten evde olduğumdan her gün uygun bana. her bir tercih için farketmez hakkımı kullandım...

unutmadan 6 ay gönüllü annelik yaptıktan sonra, çocuğu yuvadan çıkarma hakkınız da doğuyormuş. önce saatlik, sonra mesela günlük (tabi gelip evinizi inceledikten sonra) evinizde misafir edebiliyormuşsunuz. bayramlarda ve hatta 3 aylık yaz tatillerinde yanına alan aileler varmış.

bende durum budur arkadaşlar. sizinle de paylaşmak istedim. bilmiyorum, bir rahatlama geldi şu bekleme sürecinde. inaşallah haftaya güzel bir haber gelir ve bir sonraki hafta başlarım.

bu arada yuvaya gitmek için en az 4 vasıta değişteceğim, 2 saatlik yol bana. olsun giderim ne olacak ki... bir çocuğun yüzünde tebessüm olacaksam eğer... kızım gelene kadar yemekteki tuzda tanem olur inşallah...

Ben dayanamazadım duygusal olarak canlarım benim. Hepsi masum melek belki cocugum olmasaydı bukadar haberdar olmucaktım cocugumuz olmuyor diye hep boşuna üzülmüşüm bizi bekleyen masumlarmız varmış böyle daha hayırlı. Her çocuk aile ortamında yaşamayı hakediyor

Merhaba arkadaşlar,
Burayı düzenli olarak takip ediyorum ve hepinize bebislerinize kavuşma yolunda sabırlar diliyorum Biliyorum,beklemek çok zor ve sıkıcı ama sonu çok güzel, tarifsiz bir mutluluğa çıkacak. Benim 9 aylık bir kızım var, biyolojik annesiyim.Ancak doğumdan önceki geçen 9 ay ile doğumdan sonra geçen 9 ayı kiyaslarsam kesinlikle sonrası önemli derim. Çocuğa verilen emeğin, sevginin, onun için yapilan fedakarliklarin, geçirilen uykusuz gecelerin yaninda karninizda gecen sürenin lafı bile olamaz.Ben ki kayıpla sonuçlanan birkaç gebelik geçirmiş, kurtajlar, ameliyat geçirmiş bir anneyim.Ve kizima kavustugum son gebeligim de oldukça zorlu geçti.Ancak yine de insan onu kucagina alip koklayinca, onun için hayatını yasamaya başlayınca, kısacası ona emek verince anne oluyor aslında. Hatta ilk dogdugu zamanlar da bile pek bir şey anlayamamistim annelikten itiraf edeyim.Ama zaman içinde hayatın merkezinin o olduğunu anliyor ve ondan öncesini yaşanmamış sayiyorsunuz.Hepiniz inşaallah tadacaksiniz bu duyguları ve bana hak vereceksiniz.Annelik çok kutsaldir ve anne EMEK verendir.Daha otesi de yoktur, dogurmakla anne olunmaz.Allah tez zamanda evlatlarinizi kucaklariniza almayı kismet etsin.Sevgilerimle.

arkadaşlar iyi akşamlar Ankara dan başvurduk bu ay ev ziyaretimiz olacak inşallah.Her ilde süreç farklı ilerliyor galiba Ankarada nasıl bu süreç bilgi verebilirmisiniz Bazı raporlar evraklar isteniyormuş neler bunlar almak kolaymı ev ziyaretinde neler oluyor yardımcı olurmusunuz lütfen

Hayırlı olsun :)

Iyi akşamlar arkadaşlar evladımız olması için 26 12 2014 de sosyal hizmetlere başvurduk bazı evraklar istediler onları tamamlayıp 26 01 2015 teslim ettik şimdi dosya onayımızı bekliyoruz Ne kadar sürede belli olur acaba biliyormusumuz.dosya onaylanırsa sıramız belli olacak çok heyecanlıyım

arkadaşlar bebişiniz gelince kız olarak ne isim koyacaksınız ben buğlem düşünüyorum ama anlamı da önemi bana fikir ... ev ziyareti beklerken böyle oyalanmayı buldum...hala gelmediler

arkadaşlar bebişiniz gelince kız olarak ne isim koyacaksınız ben buğlem düşünüyorum ama anlamı da önemi bana fikir ... ev ziyareti beklerken böyle oyalanmayı buldum...hala gelmediler
Aynen bizde sürekli isim arayışındayız Buğlem güzel Isim ama anlam olarak bilmiyorum...bende Nisa Begüm sevde zülal düşünüyorum

[table="width: 500, class: grid, align: left"]
[tr]
[td]ANNELERİMİZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİH[/td]
[td]MELEĞİ[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Lee26[/td]
[td]06.2009[/td]
[td]Kız-Erkek[/td]
[td]06.2012[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Herdemk[/td]
[td]03.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]08.2012[/td]

[/tr]
[tr]

[td]gerçek19[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Çorum Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]fillo[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]cvcv[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Edirne Kız-Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]hayalimmm84[/td]
[td]12.2012[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]LVNY[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]5059[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td]09.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]EflatunA[/td]
[td]07.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td]09.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]kedicik2[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]10.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Otuznisan[/td]
[td]10.2011[/td]
[td]Adana Erkek[/td]
[td]12.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]shuras10[/td]
[td]11.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]12.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]sude_cisem[/td]
[td]09.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Kız-Erkek[/td]
[td]01.2014[/td]
[/tr]
[tr]
[td]effsa[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Denizli Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td]02.2014 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]pozitif29[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Ankara Rıza-Kız[/td]
[td]03.2014[/td]
[/tr]
[tr]
[td]umutirem[/td]
[td]04.2013[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]02.2014 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]nisra[/td]
[td]05.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Kız-Erkek[/td]
[td]03.2014 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]fionatheprincess[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td]06.2014 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]yasamezgim[/td]
[td]08.2013[/td]
[td]07.2014 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]KIRMIZIMACAKIZI[/td]
[td]09.2013[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td]07.2014 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]BAHARIM1[/td]
[td]07.2014[/td]
[td]Bursa-Terk-Rıza-Kız(İkiz)[/td]
[td]08.2014 [/td]
[/tr]
[tr]

[td]minapia[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Antalya Kız[/td]
[td]09.2014[/td]

[/tr]
[tr]
[td]ysmnndm[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]Düzce Ter-Rıza Kız[/td]
[td]09.2014[/td]
[/tr]
[tr]

[td]BURSALI[/td]
[td]07.2014[/td]
[td]Bursa-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td]10.2014 [/td]
[/tr]
[tr]

[td]tenarrr[/td]
[td]08.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td]09.2014[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Dea-tacita[/td]
[td]12.2012[/td]
[td]Terk-Rıza-Kız-Erkek [/td]
[td]11.2014 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]eslu[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Erkek[/td]
[td]12.2014 [/td]
[/tr]
[tr]

[td]eyar81[/td]
[td]06.2013[/td]
[td]Bursa-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]12.2014 [/td]
[/tr]
[tr]

[td]zeynepeli[/td]
[td]12.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]01.2015[/td]
[/tr]
[tr]
[td]sukran61[/td]
[td]01.2014[/td]
[td]Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td]01.2015 [/td]
[/tr]
[tr]

[td]bilge617[/td]
[td]02.2014[/td]
[td]03.2015[/td]
[/tr]

[tr]

[td]scuba[/td]
[td]10.2013[/td]
[td]İzmir-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]03.2015[/td]
[/tr]

[tr]

[td]umut000[/td]
[td]03.2014[/td]
[td]Ankara-Terk-Kız-Erkek[/td]
[td]03.2015[/td]
[/tr]
[tr]

[td]mursidiye[/td]
[td]04.2014[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Erkek[/td]
[td]04.2015[/td]

[/tr]
[tr]
[td]nefesim2013 [/td]
[td]08.2013[/td]
[td]Kocaeli-Terk-Rıza-Erkek[/td]
[td]06.2015 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]ANNE ADAYIMIZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİHİ[/td]
[td]MELEĞİ[/td]
[/tr]
[tr]

[td]zaman[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]Hazan72[/td]
[td]03.2013[/td]
[td] Terk-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]cansunida[/td]
[td]03.2013[/td]
[td] Kız(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]babiesrus[/td]
[td]05.2013[/td]
[td][/td]
[/tr]

[tr]

[td]aysen30[/td]
[td]12.2013[/td]
[td]Eskişehir-Terk-Rıza-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]myangels [/td]
[td]01.2014[/td]
[td]Konya-Terk-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]arzuu85[/td]
[td]02.2014[/td]
[td]Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]semabiçer[/td]
[td]03.2014[/td]
[td]Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]masal2004[/td]
[td]03.2014[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]bademir[/td]
[td]04.2014[/td]
[td]Konya-Terk-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]haticem2014[/td]
[td]04.2014[/td]
[td]Ankara-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]netere[/td]
[td]05.2014[/td]
[td]Antalya Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]Emet43Endrose83 [/td]
[td]05.2014[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]HAYATIMIN MASALI [/td]
[td]05.2014[/td]
[td]İzmir-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]gitaronun eşi[/td]
[td]06.2014[/td]
[td]İzmir-Terk-Rıza-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]şimşek675[/td]
[td]06.2014[/td]
[td]Konya-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]nenef14[/td]
[td]07.2014[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]hayatişiltisi[/td]
[td]08.2014[/td]
[td][/td]
[/tr]

[tr]

[td]sunita[/td]
[td]10.2014[/td]
[td][/td]
[/tr]

[tr]

[td]citcitlenbik[/td]
[td]11.2014[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız-Erkek [/td]
[td][/td]
[/tr]

[tr]

[td]menzil54[/td]
[td]02.2015[/td]
[td]Tekirdağ-Terk-Kız[/td]
[td][/td]

[/tr]

[tr]

[td]renklay[/td]
[td]03.2015[/td]
[td]İstanbul -Rıza -Kız- Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]nilayss[/td]
[td]06.2015[/td]
[td]Şanlıurfa-Terk -Rıza -Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]sudece[/td]
[td]06.2015[/td]
[td]İstanbul-Terk -Rıza -Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]MSM8[/td]
[td]06.2015[/td]
[td]İstanbul-Terk -Rıza -Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[/table]

merhaba hayırlı olsun. umarım en kısa zamanda kavuşursunuz. biz de ankaradan başvurduk. 24 kasım 2014 de ilk başvurumuz oldu. 3-6 ay arasında ev ziyareti olacağını söylediler. o süreç gerçekten sıkıntılıydı.. ne olacağını bilmemek... hep bi soru işareti... ben çok stres olmuştum ama hiç de gerek yokmuş. bize şubat ayında ziyarete geldi uzmanımız. bir gün önce aradı ertesi gün geleceğini haber verdi. çok heyecanlandım tabi:) ben asık suratlı bir memur beklerken şansımıza çok tatlı genç bir bayan geldi. yaklaşık bir saat kadar sürdü ziyareti. sorular sordu bize. nasıl tanıştık? ne zaman evlendik? ne zaman karar verdik evlat edinmeye? çevremiz nasıl karşıladı? nerde doğduk, okuduk? ne iş yapıyoruz? gelir durumumuz mal varlıklarımız? gibi sorulardı bunlar. bizi zorlayan hiç bir soru olmadı. bizim sormak istediklerimizi dinledi cevapladı. sonra evimizi gezdi. çocuk odası varmı diye baktı. sonra bize yaklaşık 40 soruluk bir özgeçmiş formu verdi. bunu ikimizin de ayrı ayrı kendi el yazımızda cevaplamamızı istedi. onun yanında doldurmadık. diğer evraklarla birlikte sonra götürmemiz için verdi. ve ailelerimizle ve arkadaşlarımızla olan 5 tane fotoğraf hazırlamamızı istedi. bunun yanında tam teşekküllü bir hastaneden heyet raporu, adli sicil kağıdı, fotoğraf , sskdan gün sayımız, iş yerimizden gelir belgesi, varsa tapu, araba ruhsatı istedi. heyet raporu biraz vakit alıyor ama biz yarım günde halletmiştik. bunları 15 gün içinde hazırlayıp kuruma götürmemizi istedi. orda tekrar görüştük. özgeçmişlerimize baktı. evrakları inceledi. her şey tamamdı. tabi bizim içimiz içimizi yiyodu acaba onaylanacakmı diye:) ben dayanamadım sordum:) olumlu yada olumsuz ne zaman öğreniriz diye. herşey olumlu hiç bir sorun yok içiniz rahat etsin dedi. daha sonra resmi yazı gelecek dedi. derin bir ohh çektik. ondan sonra rahatladık artık. rahat olmaya çalışın. biz olduğumuz gibi davrandık. herşey kolayca halloldu. şimdi sıra bekliyoruz. ankarada kız bebek de 65. sıradayız. daha çok var bakalım hayırlısı:)

merhaba bizde ankaradan 24.04.2015 de başvurduk bugun aradım bu hafta içi yada onumuzdekı hafta geleceklerını soyledıler bız terk rıza kız bebek istedik ama siz 65. sıradaysanız biz baya bı beklıcez sanırım sırayı ıkızde olabılır dedık sansımız artsın dıye allah yardımcımız olsun hepimizin

hayırlı olsun. umarım herşey yolunda gider biran önce kavuşursunuz bebeğinize. biz şubat ayında 90. sıradaydık. 4,5 ayda 25 kişi fena değil yine de:) sabırlı olmak zorundayız yapıcak biişey yok:)

tekirdağdan başvuran yokmu yakın zamanda yardııııımmmmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…