öncelikle başvurunuz hayırlı uğurlu olsun. yaptığınız tercihi her aşamada değiştirme hakkına sahipsiniz.
kararınızı etkilemek için değil ama nasıl karar verdiğimi anlatmak için yazıyorum. sonuçta kendinizi, korkularınızı siz bilirsiniz.
ben terk/rıza farketmez dedim ama gönlüm hep rıza bebekten yana mesela. çünkü rıza bebekte anne ile ilgili bilgi alabiliyorsunuz. misal uyuşturucu mu kullandı, alkol bağımlısı mıydı, düşük yapmak için ilaç mı aldı, aile içi tecavüze mi uğradı, ailede genetik akıl hastalığımı vardı... bunlar kötü örnekler belki ama ilerideki yaşamı etkileyebilecek çok büyük unsurlar. terk bebekte aile ile ilgili bilgi olmadığı için bunları öğrenme şansınız çok yok. ancak beek terk edilmiş ve bir şekilde terk eden bulunmuşsa, onun anlattığı kadarını bilebiliyorsunuz; doğru-yanlış anlatılana inanmak durumundasınız. ben hep kötü senaryolardan yola çıkıyorum belki ama ailenin geri istemesinden çok daha yüksek olasılıkmış gibi geliyor bana. Allahım korusun yarın birgün bir hastalık çıkarsa ve nakil gerektirecek bir durum olursa, biyolojik aileyi bilmek sterim ben. ha derseniz bırakmış bir kere yardımcı olur mu; ama bilseydim belki olurduyu yaşamak istemem... tabi bunlar hep kötü senaryolar...
bekleme süresi derseniz, bana kalsa 1 gün daha beklememek için elimden gelen herşeyi yaparım. geçen herbirgün keşke daha önce başvursaydım şimdi yanımda olsaydı demeden edemiyorum çünkü. beklemek, gerçekten çok çok zor. terk/rıza/şehirdışı evet dememe rağmen sıram hala öyle gerilerde ve benim beklemeye gücüm öyle tükendi ki... beklerken insan bin tane şey yaşıyor, ben mesela tüm hırsımı eşimden çıkarıyoum sanki onun yüzünden gibi.... oysa sağlıklı bir bebek doğuramayan benim sonuçta.... ama eşimin ikna olmsı vakit aldı misal kardeş hasta bebek kabul etmiyor diye ona yüklenip duruyorum aylardır. neden; çünkü sıram ilerlemedikçe çatacak yer arıyorum. bu 1 yıl bana ömür gibi geldi ve en dip noktadayım şuan mesela. daha fazla bekleyecek gücü bulamıyorum özellikle son aylarda, bu dönemde alternatif aramaya başladım, bireylerarası evlat edinmeyi araştırıyorum mesela. eşim ona da sıcak akmıyor aslında ama ağlamalarıma ve depresyonuma dayanamıyor sanırım, bak araştır dedi sonunda
haa dava derseniz eğer; misal anne baba ayrı... anne bebeği terk etmiş ve babanın bebekten, doğduğundan haberi bile yok.... öğrendikten sonra babanın dava açıp geri isteme hakkı terk bebekte de var. allahım hiçbrimize yaşatmasın öyle bir stresi... ha bu arada dava açsa bile davayı açtın al çocuğu geri diyen bir hakim kolay kolay çıkmıyor. eğer işlemde bir uzulsüzlük yoksa dava çoğunlukla görülmeden reddediliyor. dersen ki can sıkar mı, hem de fazlasıyla sıkar. ama rıza bebekte usulüne uygun işlem yapıldıysa dava açılsa bile sizin lehinize sonuçlanır. ama terk bebekte baba ben bilmiyordum dediği noktada işlem uzar da uzar...
araştırmalarım, okuduğum dava dosyaları ve yaptığım görüşmeler sonucu ben terk/rıza farketmez dedim. terke de evet demem, olur da sıra bana geldiğinde terk bebek çıkarsa sıram atmasın diye ama dediğim gibi gönlümden geçen rıza bebek.
dediğim gibi bunlar benim düşüncelerim ama sadece karar verirken değişik çılardan da bakmanızı sağlar belki diye yazdım. sonuçte ne tercihte bulunursanız bulunun, o sizin alın yazınız...
[/QUOTE]Cevabınız için çok teşekkür ederim. Ekim ayında evliligimiz 5 senesini dolduracak, ancak o zaman basvurabilecegi mızı söylediler. Allah hepimizin yardımcısı olsun, islerimizi kolsylastirsin inş.
Hayırlı olsun:)Uzun süredir takipçinizin yeni üye olabildim
Hayırlı olsun :)arkadaşlar iyi akşamlar Ankara dan başvurduk bu ay ev ziyaretimiz olacak inşallah.Her ilde süreç farklı ilerliyor galiba Ankarada nasıl bu süreç bilgi verebilirmisiniz Bazı raporlar evraklar isteniyormuş neler bunlar almak kolaymı ev ziyaretinde neler oluyor yardımcı olurmusunuz lütfen
Aynen bizde sürekli isim arayışındayız Buğlem güzel Isim ama anlam olarak bilmiyorum...bende Nisa Begüm sevde zülal düşünüyorumarkadaşlar bebişiniz gelince kız olarak ne isim koyacaksınız ben buğlem düşünüyorum ama anlamı da önemi bana fikir ... ev ziyareti beklerken böyle oyalanmayı buldum...hala gelmediler
arkadaşlar iyi akşamlar Ankara dan başvurduk bu ay ev ziyaretimiz olacak inşallah.Her ilde süreç farklı ilerliyor galiba Ankarada nasıl bu süreç bilgi verebilirmisiniz Bazı raporlar evraklar isteniyormuş neler bunlar almak kolaymı ev ziyaretinde neler oluyor yardımcı olurmusunuz lütfen
merhaba hayırlı olsun. umarım en kısa zamanda kavuşursunuz. biz de ankaradan başvurduk. 24 kasım 2014 de ilk başvurumuz oldu. 3-6 ay arasında ev ziyareti olacağını söylediler. o süreç gerçekten sıkıntılıydı.. ne olacağını bilmemek... hep bi soru işareti... ben çok stres olmuştum ama hiç de gerek yokmuş. bize şubat ayında ziyarete geldi uzmanımız. bir gün önce aradı ertesi gün geleceğini haber verdi. çok heyecanlandım tabi:) ben asık suratlı bir memur beklerken şansımıza çok tatlı genç bir bayan geldi. yaklaşık bir saat kadar sürdü ziyareti. sorular sordu bize. nasıl tanıştık? ne zaman evlendik? ne zaman karar verdik evlat edinmeye? çevremiz nasıl karşıladı? nerde doğduk, okuduk? ne iş yapıyoruz? gelir durumumuz mal varlıklarımız? gibi sorulardı bunlar. bizi zorlayan hiç bir soru olmadı. bizim sormak istediklerimizi dinledi cevapladı. sonra evimizi gezdi. çocuk odası varmı diye baktı. sonra bize yaklaşık 40 soruluk bir özgeçmiş formu verdi. bunu ikimizin de ayrı ayrı kendi el yazımızda cevaplamamızı istedi. onun yanında doldurmadık. diğer evraklarla birlikte sonra götürmemiz için verdi. ve ailelerimizle ve arkadaşlarımızla olan 5 tane fotoğraf hazırlamamızı istedi. bunun yanında tam teşekküllü bir hastaneden heyet raporu, adli sicil kağıdı, fotoğraf , sskdan gün sayımız, iş yerimizden gelir belgesi, varsa tapu, araba ruhsatı istedi. heyet raporu biraz vakit alıyor ama biz yarım günde halletmiştik. bunları 15 gün içinde hazırlayıp kuruma götürmemizi istedi. orda tekrar görüştük. özgeçmişlerimize baktı. evrakları inceledi. her şey tamamdı. tabi bizim içimiz içimizi yiyodu acaba onaylanacakmı diye:) ben dayanamadım sordum:) olumlu yada olumsuz ne zaman öğreniriz diye. herşey olumlu hiç bir sorun yok içiniz rahat etsin dedi. daha sonra resmi yazı gelecek dedi. derin bir ohh çektik. ondan sonra rahatladık artık. rahat olmaya çalışın. biz olduğumuz gibi davrandık. herşey kolayca halloldu. şimdi sıra bekliyoruz. ankarada kız bebek de 65. sıradayız. daha çok var bakalım hayırlısı:)arkadaşlar iyi akşamlar Ankara dan başvurduk bu ay ev ziyaretimiz olacak inşallah.Her ilde süreç farklı ilerliyor galiba Ankarada nasıl bu süreç bilgi verebilirmisiniz Bazı raporlar evraklar isteniyormuş neler bunlar almak kolaymı ev ziyaretinde neler oluyor yardımcı olurmusunuz lütfen
merhaba bizde ankaradan 24.04.2015 de başvurduk bugun aradım bu hafta içi yada onumuzdekı hafta geleceklerını soyledıler bız terk rıza kız bebek istedik ama siz 65. sıradaysanız biz baya bı beklıcez sanırım sırayı ıkızde olabılır dedık sansımız artsın dıye allah yardımcımız olsun hepimizin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?