- 30 Eylül 2014
- 203
- 265
- 23
- 50
Merhaba hayırlı olsun öncelikle. Biz de 25 nisan 2014 de başvurduk ankaradan kız bebek. Ramazandan önce aramıştık 15. sıra dediler. Ekimden önce sıra gelmez diye tahmin ediyorum, bu sene sıralar ağır ilerliyor. Bize 14 ayı geçti başvuralı, geçen seneye görev %50 daha az bebek yerleşmiş bu sene. Hayırlısı olsun bakalım.merhaba hayırlı olsun. umarım en kısa zamanda kavuşursunuz. biz de ankaradan başvurduk. 24 kasım 2014 de ilk başvurumuz oldu. 3-6 ay arasında ev ziyareti olacağını söylediler. o süreç gerçekten sıkıntılıydı.. ne olacağını bilmemek... hep bi soru işareti... ben çok stres olmuştum ama hiç de gerek yokmuş. bize şubat ayında ziyarete geldi uzmanımız. bir gün önce aradı ertesi gün geleceğini haber verdi. çok heyecanlandım tabi:) ben asık suratlı bir memur beklerken şansımıza çok tatlı genç bir bayan geldi. yaklaşık bir saat kadar sürdü ziyareti. sorular sordu bize. nasıl tanıştık? ne zaman evlendik? ne zaman karar verdik evlat edinmeye? çevremiz nasıl karşıladı? nerde doğduk, okuduk? ne iş yapıyoruz? gelir durumumuz mal varlıklarımız? gibi sorulardı bunlar. bizi zorlayan hiç bir soru olmadı. bizim sormak istediklerimizi dinledi cevapladı. sonra evimizi gezdi. çocuk odası varmı diye baktı. sonra bize yaklaşık 40 soruluk bir özgeçmiş formu verdi. bunu ikimizin de ayrı ayrı kendi el yazımızda cevaplamamızı istedi. onun yanında doldurmadık. diğer evraklarla birlikte sonra götürmemiz için verdi. ve ailelerimizle ve arkadaşlarımızla olan 5 tane fotoğraf hazırlamamızı istedi. bunun yanında tam teşekküllü bir hastaneden heyet raporu, adli sicil kağıdı, fotoğraf , sskdan gün sayımız, iş yerimizden gelir belgesi, varsa tapu, araba ruhsatı istedi. heyet raporu biraz vakit alıyor ama biz yarım günde halletmiştik. bunları 15 gün içinde hazırlayıp kuruma götürmemizi istedi. orda tekrar görüştük. özgeçmişlerimize baktı. evrakları inceledi. her şey tamamdı. tabi bizim içimiz içimizi yiyodu acaba onaylanacakmı diye:) ben dayanamadım sordum:) olumlu yada olumsuz ne zaman öğreniriz diye. herşey olumlu hiç bir sorun yok içiniz rahat etsin dedi. daha sonra resmi yazı gelecek dedi. derin bir ohh çektik. ondan sonra rahatladık artık. rahat olmaya çalışın. biz olduğumuz gibi davrandık. herşey kolayca halloldu. şimdi sıra bekliyoruz. ankarada kız bebek de 65. sıradayız. daha çok var bakalım hayırlısı:)
Hatice merhaba hayırlı olsun en kısa zamanda kavuşmak dileğiyle.. Acaba şuanki sıran kaç ve 15.sıra terk mi rıza mıMerhaba hayırlı olsun öncelikle. Biz de 25 nisan 2014 de başvurduk ankaradan kız bebek. Ramazandan önce aramıştık 15. sıra dediler. Ekimden önce sıra gelmez diye tahmin ediyorum, bu sene sıralar ağır ilerliyor. Bize 14 ayı geçti başvuralı, geçen seneye görev %50 daha az bebek yerleşmiş bu sene. Hayırlısı olsun bakalım.
Canım ben de Tekrdağ'da yaşıyorum. Sen başvurdun mu?tekirdağdan başvuran yokmu yakın zamanda yardııııımmmmm
arkadaşlar ben istanbuldan başvurdum evraklarımı teslim edicem yalnız bu hafta bakırköy ametem ve piskoloji bölümüne göründük hallettik sonra heyete girdik sonra bize dosyanız bir hafta içinde kuruma gidicek dediler ama şu bahsedilen 550 soruluk teste sokmadılar bunu kurummu yapıyo yoksa piskoloji bölümümü bize niye yapılmadı anlamadım
550 soruluk test neymiski. Sözlü mu yazılı mi. Ya ben de Türkmenistan da savasta anne babasini kaybeden bebeklerden istiyorum. Bir arkadas soyledi. Cok bebek getirilmis. Bilginiz varmi. Acaba dahami kolay veriyorlar o bebekleri.
Bize kurumdan söylenen yabancı uyruklu bebeklerde TC kimlik numarası olmadığı için işlemler çok çok uzun sürüyormuş. hatta bir aile, hala kimliğini çıkaramadıkları için okula kayıt yaptıramamışlar. yani düşünün 6 yaşına gelmiş ve hala işlemi bitmemiş. eğer bu getirilen bebekler söylenti değilse ve öncelikle kurum birşekilde TC kimliklerini çıkarırsa belki ama onun dışında işlemleri kolay olacağını sanmıyorum.
Mrb psikometri testinden bahsediyorsun onun için randevu almanız gerekir Bakırköy de gittiğiniz hastaneden sizi yonlendirmeleri gerekiyor bir an önce randevu alın biz 2 hafta önce ordaydik bize verilen 04 . 08. 2015 tarihi evrakları mızı hazırlıyoruz bizde önümüzdeki hafta heyet için gideceğiz sonuçlarla birlikte tekrar rand alın gelin demişti Dr anca hast randevu aldım heyet raporu da hallolsun kurumdan randevu alıp evrak teslim edeceğiz bol şans hayırlı olsunarkadaşlar ben istanbuldan başvurdum evraklarımı teslim edicem yalnız bu hafta bakırköy ametem ve piskoloji bölümüne göründük hallettik sonra heyete girdik sonra bize dosyanız bir hafta içinde kuruma gidicek dediler ama şu bahsedilen 550 soruluk teste sokmadılar bunu kurummu yapıyo yoksa piskoloji bölümümü bize niye yapılmadı anlamadım
biz heyete girdik bir iki soru sorup hayırlı olsun dediler kuruma gönderceklermiş sonucu ama psikometri testi istemediler eğer gerekli olsaydı heyet istemezmiydi anlamadım biz kuruma götürüp evrakları eğer onlar isterse yaptırırız gerek duymadılar heralde anlamadımMrb psikometri testinden bahsediyorsun onun için randevu almanız gerekir Bakırköy de gittiğiniz hastaneden sizi yonlendirmeleri gerekiyor bir an önce randevu alın biz 2 hafta önce ordaydik bize verilen 04 . 08. 2015 tarihi evrakları mızı hazırlıyoruz bizde önümüzdeki hafta heyet için gideceğiz sonuçlarla birlikte tekrar rand alın gelin demişti Dr anca hast randevu aldım heyet raporu da hallolsun kurumdan randevu alıp evrak teslim edeceğiz bol şans hayırlı olsun
terk-rıza farketmez demiştikHatice merhaba hayırlı olsun en kısa zamanda kavuşmak dileğiyle.. Acaba şuanki sıran kaç ve 15.sıra terk mi rıza mı
Ama size söylenen sıra hangisinde çünkü terk ve rızanın sırasıda farklı oluyorterk-rıza farketmez demiştik
Ama size söylenen sıra hangisinde çünkü terk ve rızanın sırasıda farklı oluyor
evet başvurdum evrakları teslim ettik 2 ay sonra görüşmeye çağırdılar tek tek görüştük elif hanımla sonra bize 2 ay sonra ev ziyaretine gelicem dedi sıraya gireceksiniz dedi 2 buçuk ay oldu geçen aradım 3 ayı doldurmamaya çalışıyoruz dedi hala bekliyorum siz başvurdunuz mu ev ziyaretinde ne soruyor bazı uzmanlar dolapların içine bile bakıyormuş böyle bişey yaşadınızmı bize ne soracak çok stresliyim gelsede artık rahatlasakCanım ben de Tekrdağ'da yaşıyorum. Sen başvurdun mu?
Nilgun hanım yapmıyor.. Bizimde o çok sevimli bi bayan.. Evin temiz olsun siz samimi olun yeter.. Heyecanınıza bebeği ne kadar istediğinize falan bakıyor.. Zaten sohbet havasında geçiyor.. Nasıl tanıştığınızı aile hayatınızı falan soruyor.. Eşinize sizi tanımlamasını sizede eşinizi tanımlamanızı istiyor.. Yok cnm her biri ayrı sıra olmuyor.. Aslında haticeninde dediği gibi farketmez diyince rıza sıranızı soyluyor..Bizde ankardan terk_riza ikizde olabilir dedik kiz bebek simdi ucunede ayri siraya mi girmis oluyoruz bide merak ettigim birsey var ankaradan muracaat ettik uzmanimiz gelicek haftaya bazi uzmanlar dolaplarin icine flan bakiyolarmis stres yaptim ankaradada yapiyliyor mu acaba bu arada uzmanimiz nilgun hanim lutfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?