- 3 Temmuz 2009
- 8.583
- 3.546
- 723
Geçen gün bir arkadaşımla konuştum, onun bir tanıdığı almış kızlarını yeni, hayırlı olsuna gitmişler. Aynı babası, bu kadar mı benzer diyor :) Neyse, öyle benimsemişler ki, ilerde de söylemeyi düşünmüyorlar dedi. Sanki bu süreci yaşamamış kişilerde açıklamanın benimsememek olarak görüldüğünü farketttim. ve oturup sakince anlattım. hadi dedim, 10 yaşında kavgada söyledi biri, hadi dedim allah korusun bir hastalık çıktı nakil vslik bir durum oldu, veya doktor bu tarz hastalıklar genetik anne veya babadan geçiyor dedi veya tam ergenlik döneminde başka bir densiz ağzından kaçırıverdi. Geçen tvde bir programda vardı, babası ölmüş, miras işlemleri sırasında hakim söylemiş. öyle bir acıyı yaşarken öğrendi. Yani başka başka şeylerin acısını vs yaşarken üstüne bir de bizim ona yalan söylediğimizi düşünüp bize olan güveninin sarsılmasını istemiyorum dedim. her gün ya biri ssöylerse diye korkuyla yaşayamam dedim. hele ki günümüz internet çağı, zamanla daha neler çıkacak kimbilir. bir şekilde biyolojik aile ulaşırsa vs... yada vukuatlı nüfus cüzdanında nasıl yer alıyor şuanda bilen var mı? her nüfus cizdanı yenileme tarihi aşağı açıklama kısmında yazıyor orada. eskiden buluntu bebek diye yazarmış, anneler sağolsun uğraşıp o yazıyı kaldırtmışlar ama mahkemeyle üstünüze geçirip yeni nüfus cüzdanı çıkınca oraya açıklama olarak birşey kaydediliyordur diye düşünüyorum. (bu arada şu an nasıl bir açıklama yazdığını bilen varsa ve paylaşılırsa sevinirim)
yani bir şekilde gizli kalmayacağına inanıyorum. eğer öğrenecekse de benden öğrenmesi en iyisi bence...
yeni çıkan kimliğinde ''değiştirme '' yazıyor...herkese sevgiler...
Bu konuda bilgiye çok ihtiyaç varteşekkürler öncelikle :) peki nüfus müdürlüğünden vukuatlı nüfus cüzdanı örneği aldınız mı? orada da değiştirme mi yazıyordur?
arkadaşlar bebeklerimizi almak için oturduğumuz evin kendi evimiz olması gerekiyor mu.birde tedaviye devam ediyor olmamız sorun olurmu
Evet Bacım rıza oluyorElazığ'ın Sivrice ilçesinde sokağa terk edilen 1 haftalık kız bebek bulunmuş arkadaşlar...
Sonrasında anneye de ulaşılmış. Hakkında aile yükümlülüğünü ihmalden işleme başlatılıp bebek Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı çocuk yuvasına teslim edilmiş. Bu durumda aileye ulaşıldığı ve aile istemediği için bu bebek rıza oluyor değil mi?
evet görüşmem vardı ama pek umutlu değilim ben..hiç umut verici konuşmadılar nedense tedaviyi sordu devam ediyorum dedim verdiği cevap hııııımmm oldu.evi sordu kendi evimiz değil dedim onada bir hımmmm dedi.çok heycanlı sevinçli gittim ama ağlayarak döndüm.olmayacak kabul etmeyecekler sanki ya..ev olayınca olmuyormu yani dedim.biz çocukların ailesi olsun diye uğraşmıyoruz olurda işsiz kalırsanız çocuğa nasıl gelecek sunulacak.hep en kötüsünü konuştular nedense.sonuçta şuan kendi çocuğumda olmuş olsa gene aynı şartlarda bakılacaktı....millet 2 3 çocukla kirada oturup askari ücretle geçiniyorda biz bir çocuğa mı bakamıcaz anlamadım..çok şükür işimiz maşımız düzgün ama.. bebeğimi alsam gül gibide bakarım çok şükür ama bunu onlara nasıl anlatabilirim bilmiyorumdün görüşmeniz vardı sanırım, nasıl geçti? öncelikle onu sorayım.
Üstünüze kayıtlı tapu olması istenebiliyor bazen. Tedavi konusunda emin değilim ama sakınca yaratacağını sanmıyorum. sonuçta olur da hamile kalır ve bebeğini kucağına alırsan en fazla sıradan çıkarsın. ama tedavi sonuç vermezse sıran işlemiş olur.
Bacım üzülme kurum zaten genel olarak böyle davranıyorevet görüşmem vardı ama pek umutlu değilim ben..hiç umut verici konuşmadılar nedense tedaviyi sordu devam ediyorum dedim verdiği cevap hııııımmm oldu.evi sordu kendi evimiz değil dedim onada bir hımmmm dedi.çok heycanlı sevinçli gittim ama ağlayarak döndüm.olmayacak kabul etmeyecekler sanki ya..ev olayınca olmuyormu yani dedim.biz çocukların ailesi olsun diye uğraşmıyoruz olurda işsiz kalırsanız çocuğa nasıl gelecek sunulacak.hep en kötüsünü konuştular nedense.sonuçta şuan kendi çocuğumda olmuş olsa gene aynı şartlarda bakılacaktı....millet 2 3 çocukla kirada oturup askari ücretle geçiniyorda biz bir çocuğa mı bakamıcaz anlamadım..çok şükür işimiz maşımız düzgün ama.. bebeğimi alsam gül gibide bakarım çok şükür ama bunu onlara nasıl anlatabilirim bilmiyorum
inşallah canım bebeğimi almak için elimden geleni yapıcam illede ev derlerse gerekirse onu bile yapıcam.ya kabul edilsin şu sıraya geçeyim başka bişey istemiyorum bebeğim er geç gelicek bana biliyorum..onları beklemesi bile bir başka güzel.hele ki kurumdaki çocukları görünce çok üzüldüm ne kadar masumlar sevgiye ihtiyaçları var..evet orda güzel bakılıyor ama eminim bizler gibi bakamazlar. sen ne kadardır bekliyorsun bebeğini seninde az kaldı sanırım bebeğine kavuşmana. rabbim hayırlı tabi ilerde bizleri anlayacak( öğrenince anlayışlı olacak ) evlatlar nasip etsin..burda bir arkadaşımız var yazdıklarını okuyunca bayıldım kendisine bizede öyle evletlar nasip olur inşallahBacım üzülme kurum zaten genel olarak böyle davranıyor
Herşeyi yargılar davranıyorlar
Ev şart değil
Maaşınıza bakıyorlar
Sanki herkesin evimi var
Ne kadar istekli olduğunuzu ölçmek için yapıyorlar
Bacım bizde görüşmelerde ağlaya zırlaya çıkıyorduk
Bak şimdi sıradayız
İnşallah seninde haberlerini alıcaz
aminnnnnnnn canım.. güldürücek yüzümüzü inanıyorum ben daha çok başındayım ama sizler çoğunu bitirmişsiniz bile ... Rabbim hAYIRLI evlatlarla karşılaştırsınRabbimm hepimize evlat sahibi yapsın hayırlı evlatlar olsunlar ins.anne diyince bir anne yürükten kalpten çıksın sözler iyiki desinler Evliyalarin yüzü suyu hürmetine Rabbim Yardım etsin tüm sıraya girecek bizim gibi bekleyen sırasını bekleyen annelereins
ah canım sende bendensin desene...görüşmeler bittimi seninBitanem aslında ben basinda yim daha sıraya bile gidemedik Rabbim hepimize yardım etsin
Yok be canim bu yola gönül verdik ama daha başındayiz tüp bebek deneyicez ama pek olumlu değil durumunuz deneme şansımız olmayabilir Tüp bebekde bakacaz duruma göre eşimle evlat edinmek içinde konuşuyor İstiyoruz can parasini. ..herkese nasip etsin bizde insah canım sende bendensin desene...görüşmeler bittimi senin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?