Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
kesinlikle öyle ben mesela bıyolojık adama asla baba kelımesını kulnmam tek babam var benm derim sımdıkı babıskom.sizin içinde zor bır surec olmus.ama ne mutlukı dıger babanız gelmıs sıze emek vermıs.

evet sen benden daha şanslısın. çünkü çocukluğunun en güzel günlerini baba sevgisi görerek geçirmişsin. ve de ne güzel içten babiskom demen bile çok hoşuma gitti. :)

Bir yumurta bir Sperm annelik babalık değil ki insqllh Rabbim den eşinizi ikna edersiniz ben ikna ettim sıra sizde evelAllah ama bizde daha otuz olmadık bizimde esimde Sperm az sıkıntılı yani olmayabilir dedi doktor bakalım olmasa hemen ediniriz bende buradan öğrendim kadariyla 29 da başvuru yapabiliyoruz die zaten suan spermle tüp bebek deneyicez olmasa bir senede öyle gercer suan sırada olan arkadaşları kıskaniyom Rabbim bizde sıraya gidebilsek keşke die Eşinizi ikna edin ınsallh ikna olur dua edicem ve zaman kaybetmeyin sıranız girin ins.arkadasim bu yola gitmesin ınsallh devamında gelecektir... Rabbim hayal ettirdiği şeyi yasatirmis herkes ınsallh yaşar bu duyguyu bizde sizde herkes❤

Evet ama henüz çok yeni, iki ay olmadı.
Hakkınızda hayırlısı olsun cok yenisinin Rabbim bebis jn izi kavuştursun kollarinizda sarıp sarmalayin ınsallh sayılı gün çabuk geçer canim sular gibi Akat anlamısin bule nasıl olduğunu sonunda mutluluk var ins

cok Sağol canim ben de sizin icin duaciyim. sizin sperm sayisi kaçtı. azospermmi var. sende sorun yoksa Şansın var aslinda. ben istanbuldayim cnm ama bursa benim memleketim. bursada cabuk sıra geliyormus :)

cok Sağol canim ben de sizin icin duaciyim. sizin sperm sayisi kaçtı. azospermmi var. sende sorun yoksa Şansın var aslinda. ben istanbuldayim cnm ama bursa benim memleketim. bursada cabuk sıra geliyormus :)
Canım bende İstanbulluyum yalovada gelin oldum evet kuxum azospermi var bende bir sıkıntı yok ama herseyin hayirlisi bakalım tedavi sürecindeyi z bebeim eşim evlat edilmekte iştio bakalım Rabbim hangi kapıyı açacak bize vardır bir bildiği Mevlanin

biz de bir kez daha tedavi olacagiz. inşallah hakkinda hangisi hayirliysa o olsun.

Sen olumlu bir örneksin ama her çocuk senin gibi olumlu karşılamayabilir. Benim yakınımda oldu, görümcemlerin bir akrabası erkek çocuk 16 yaşında boşboğazın bir söylemiş çocuk evi terketmeye kalktı, sonra ailecek bir trafik kazası geçirdiler anne ciddi yaralandı ondan sonra çocuk tekrar eve döndü. Benim çevremde de çekemeyen boş boğaz insan çok o yüzden onlara bu zevki tattırmayacağım. Uygun zamanda uygun bir dille gerekirse bir uzmandan yardım alarak söylemeyi düşünüyorum, o korkuyla yaşayamam ya biri söylerse diye. Bir de çocuklar çok acımasız olabiliyor, bir arkadaşı bir kavga sırasında pat diye söyleyebilir.

Geçen gün bir arkadaşımla konuştum, onun bir tanıdığı almış kızlarını yeni, hayırlı olsuna gitmişler. Aynı babası, bu kadar mı benzer diyor :) Neyse, öyle benimsemişler ki, ilerde de söylemeyi düşünmüyorlar dedi. Sanki bu süreci yaşamamış kişilerde açıklamanın benimsememek olarak görüldüğünü farketttim. ve oturup sakince anlattım. hadi dedim, 10 yaşında kavgada söyledi biri, hadi dedim allah korusun bir hastalık çıktı nakil vslik bir durum oldu, veya doktor bu tarz hastalıklar genetik anne veya babadan geçiyor dedi veya tam ergenlik döneminde başka bir densiz ağzından kaçırıverdi. Geçen tvde bir programda vardı, babası ölmüş, miras işlemleri sırasında hakim söylemiş. öyle bir acıyı yaşarken öğrendi. Yani başka başka şeylerin acısını vs yaşarken üstüne bir de bizim ona yalan söylediğimizi düşünüp bize olan güveninin sarsılmasını istemiyorum dedim. her gün ya biri ssöylerse diye korkuyla yaşayamam dedim. hele ki günümüz internet çağı, zamanla daha neler çıkacak kimbilir. bir şekilde biyolojik aile ulaşırsa vs... yada vukuatlı nüfus cüzdanında nasıl yer alıyor şuanda bilen var mı? her nüfus cizdanı yenileme tarihi aşağı açıklama kısmında yazıyor orada. eskiden buluntu bebek diye yazarmış, anneler sağolsun uğraşıp o yazıyı kaldırtmışlar ama mahkemeyle üstünüze geçirip yeni nüfus cüzdanı çıkınca oraya açıklama olarak birşey kaydediliyordur diye düşünüyorum. (bu arada şu an nasıl bir açıklama yazdığını bilen varsa ve paylaşılırsa sevinirim)

yani bir şekilde gizli kalmayacağına inanıyorum. eğer öğrenecekse de benden öğrenmesi en iyisi bence...

bu güne kadar gördüğüm ailelerden çocuk ya babasına ya annesine benziyor. gerçekten ben şuna inanıyorum. Allah bilerek her çocuğu ailesi için yaratmış.bu kadar mı benzerlik olur. :) söyleme konusunda ben de çok kararsızım. söyleyince ya benimsemezse gidip biyolojik aileyi araştırırsa diye hep düşünmüşümdür.

merak iinsanın doğasında vardır. merak etmesi veya araştırması bence kötü değil. kendinizi koyun yerine herşeyden önce. ben olsam merak ederdim, kimmiş diye uzaktan görmek isterdim mesela. ama bu sadece merak giderme olurdu. asla annemi veya babamı inkar etmek gib değil veya bırakmak için değil. sadece merak. eğer yarın bir gün kızım olur da merak eder ve araştırmak isterse de her zaman ben de babası da ona destek oluruz. bbu konuyu eşimle bazen konuşuyoruz, özellikle de filmerde vs işlendiği zaman. önce ben olsam napardımı düşünmek lazım. sonuçta daranışlarını karakteri haline getirirken rol modeller bizler olacağız.

ve herşeyden önce bizim sevgimiz, yanında duruşumuz, olaylara bakışımız onun da davranışlarını ve tepkilerini etkileyecektir. eğer ben gururla söylersem kızımın bizi seçtiğini, evlat edinmemizi başım dimdik, korkusuzca açıklarsam, kızımın da tepkileri aaynı olur. o da bizim kızımız olduğu için gurur duyar, başı dik olur ve bir gün merak etse bile, sadece merak eder ve geçer gider.

eğer biz gerçeği kabullenemez ve buu olayın birebir muhattabı olan can parçamıza söylemeye çekinirsek, o yarın birgün öğrendiğinde, tabi kazara öğrenirse ve kötü bir zamana denk gelirse (zaten kazara öğrendiyse mutlaka altında başka birşey, bir densiz, bir düşman, bir olay vardır) ben o zaman korkarım ne tepki verir diye.

düşünün bir şekilde öğrendi size sordu. seni seviyorduk üzülme diye söylemedik vslerinden sonra, kıınız/oğlunuz merak ederse ve siz üzülmeyin diye gizli kapaklı işlere girerse, Allah korusun başına birşey gelirse...

Gerçeklerle, dimdik kızımın her zaman, her duygusunda yanında olmak benim en önemli annelik görevim bence...

haklısınız bunlar olabılır hatta banada küçükken bir arkadasım söylemıstı cok aglamıstım 9 yasındaydım ama bır sekılde aılem benı ınandırdı.ve dedıgınız gıbı annm dedıyorkı bunca yıl korkuyla yasadm.mesela ben okuldan eve gelıyordum moralım bozuksa hemen telaslanıyordu nldu dıye panık yapıyordu.bide benm bıyolojık aılem bellı oldugu ıcın ara ara onlarda arıyorlardı evi.sizin dediginiz cocuga çok uzuldm ya kıyamam keske öyle olmasaymıs .bu sekılde dusununcede en mantıklısı cocuga uygun zmanda söylemek

Canım bende kesinlikle harfi harfine sana Katılıyorum ve senin gibi yapmayı düşünüyorum gerçekten çok mantıklı düşünüyorsun

Kesinlikle her kelimesine katılıyorum. tabii ki endişeleneceğiz. Bu işin doğasında var ama çocuğumuzun da hayatının gerçeğini bilmeye hakkı var diye düşünüyoeum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…