- 1 Nisan 2010
- 14.774
- 678
- 213
Arkadaşlar ben erken doğum yaptığım için bebeklerim küveze girmişlerdi..Çok zor bir hamilelik geçirmiştim..Doğru dürüst sütüm de olmadı başlarda...Küveze girdiklerinden itibaren biberon maması içtiler..Daha sonra az da olsa sütüm geldi ama hiç bir zaman günlük ihtiyaçlarını tam olarak karşılayacak kadar değil...Günde 2-3 öğün anca..Gerisi biberon mamasıydı....Hiç sütü gelmeyen anneler de var..Onlar da sadece biberon maması veriyorlar...Bebeklerin gelişiminde hiç bir sorun olmuyor..İçinizi ferah tutun.....
Arkadaşlar,güzel yürekli insanlar merhaba...Ben (tüp bebek)1 yaşında kız-erkek ikiz annesiyim... Ayrıca küçük bir kız bebek evlat edinmek istiyorum.. Bir sene kadar önce koruyucu aile vasfında olmak,daha sonra da evlat edinmek istiyorum...Tedavim sırasında Allah'a dualarımda böyle bir dileğim vardı..Umarım gerçekleştirebilirim....
ben görünmez mi oldum ???[/
bazen çaresizlik ne kadar zor birşey
ben görünmez mi oldum ???[/
bazen çaresizlik ne kadar zor birşey
Nasıl yani ??? Ne çaresizliği,anlamadım ???
Sima, bilgi için çok teşekkür ederim. Benim korktuğum tekşey bebğimin sağlıksız olması. Zaten onu da bildiriyorlar diyorsun. Peki bebeğinin gelişimi süresince sorun yaşadın mı, adaptasyon, seni istememe benzeri şeyler olmamıştır sanırım ama yine de sormak istedim. Birde süt veremediğin için kilosu ve diğer değerleri süt içen bebeklere göre farklılık oluşturdu mu ?
Sevgiler,
Angelica
Merhabalar,bir süredir yazdıklarınızı okuyorum boğazımda yumruyla,sanki tanıyorum sizi,cümleler,duygular o kadar benzer ki,sıralarınız ilerlememişken yaşadığınız hayalkırıklığını da bir kişi eksildiğinde yaşadığınız sevincide içimde hissediyorum inanın.
Yazacağım kendimide size ama yazılarınızı bitirmeyi bekliyorum.Fakat bir şeyi çok merak ettim,sormadan edemeyeceğim.Benim 3 yaşında bir kedim var evde,kurum için sorun olu mu?acaba bu bebeğimin bana gelmesini engelleyecek bir şey midir?
ben görünmez mi oldum ???
canım merhaba yazdıklarını okudum ikiz bebeklerin varmış Allah bağışlasın uzun ömür versin..birde bebek evlat edinmek istiyorsun ama sırada çok uzun zaman bekleyen o kadar çok aile varki bu yüzden ben bebeği olan aileleri çok fazla desteklemiyorum..ama koruyucu aile olabilirsin yada yaşı daha büyük olan çocuklar genelde tercih edilmiyo imkanın varsa böyle bir çocuğa yuva kazandırabilirsin..
canım merhaba yazdıklarını okudum ikiz bebeklerin varmış Allah bağışlasın uzun ömür versin..birde bebek evlat edinmek istiyorsun ama sırada çok uzun zaman bekleyen o kadar çok aile varki bu yüzden ben bebeği olan aileleri çok fazla desteklemiyorum..ama koruyucu aile olabilirsin yada yaşı daha büyük olan çocuklar genelde tercih edilmiyo imkanın varsa böyle bir çocuğa yuva kazandırabilirsin..
birşey daha eklemek istiyorum..ben çocuk isteğimi tatmin etmek için değil,(zaten çocuğum var )gerçekten bir çocuğa yuva vermek istediğim için istiyorum.....evet sırada bekleyen aileler çoktur ama farklı illerde olduğumuza göre sorun olmaz diye düşünüyorum...
canımm niyetinden hiç şüphem yok zaten..ama sırada 20 ay beklemiş biri olarak kendi düşüncemi yazdım sadece..sen öyle diyosan bizede Allah gönlüne göre versin demek düşer..dilerim herşey gönlünce olur..
İnşallah en kısa zamanda sıranız gelir ve kavuşursunuz yavrunuza...Senin çocuğun var ne işin var bu topikte gibi bir hava sezdim gibi...Buna üzüldüm açıkçası...Zaten o kadar sıra bekleyen varken eminim ki çocuğu olmayan ailelere öncelik verilir...O yüzden endişe duymayınız...Daha önce dediğim gibi kendi çocuklarımla yaşıt bir çocuğu tercih ediyorum..Çünkü nasıl davranacağımı daha iyi bilirim...Daha büyük çocukta sorun yaşayabilirim,nasıl davranmam gerektiğini bilemeyebilirim...
Bu arada uzun yıllar çocuğu olmayıp evlatlık adıktan sonra Allah ın hikmeti hamile kalan çok örnek var....
canım bırak böyle küçük beyinli insanalara cevap bile vermeye değmez onun gibi düşünen insanlar ne anlar evlat hasretinden evlat sevgisinden onlar sadece doğurarak evlat sahibi olunacağına inanan insanlar rabbim onlara böyle güzel bir duyguyu zaten nasip etmez küçük insanlar onlar kendi doğurduklarınada bakacaklarına inanmıyorum ben evlat evlattır ister doğur ister doğurma ben kan bağının çok önemli olduğuna hiçbir zaman inanmadım ve günah olduğunu düşünen insanlara sesleniyorum lütfen bizim bölümümüze yorumlarınızı yazmayın sizin yorumlarına ihtiyacımız yok sizin vereceğiniz aklada ihtiyacımız yok aklınız varsa kendinize verin öncelikle buraya uğrayıp kimsenin canını sıkmaya hakkınız yok...........
yazdıklarınızı okurken agladım.
bunlar nasıl bı dusunce tarzı ve ben evlatlık alındıgımda 10yasımdaydım ve herseyın farkındaydım. buna ramen anne ve babam ole bı cocuk hasretı cekmıslerkı benı o gune kadar gormedıgım bı ılgı ve sevgıyle sardılar. su anda gercekten evlatlık oldugumu bıle hatırlamıyorum bole dengesız ınsanlarla karsılasana kadar. ne aılem nede ben...
ben bebeğimi aldım zaten,dediğim gibi beklemenin zorluklarını bildiğim için sadece kendi fikrimi yazdım..
burda işin ne havasıyla değil aksine kimse cevap yazmadı sana diye alındığın için yazmıştım :))
canım bırak böyle küçük beyinli insanalara cevap bile vermeye değmez onun gibi düşünen insanlar ne anlar evlat hasretinden evlat sevgisinden onlar sadece doğurarak evlat sahibi olunacağına inanan insanlar rabbim onlara böyle güzel bir duyguyu zaten nasip etmez küçük insanlar onlar kendi doğurduklarınada bakacaklarına inanmıyorum ben evlat evlattır ister doğur ister doğurma ben kan bağının çok önemli olduğuna hiçbir zaman inanmadım ve günah olduğunu düşünen insanlara sesleniyorum lütfen bizim bölümümüze yorumlarınızı yazmayın sizin yorumlarına ihtiyacımız yok sizin vereceğiniz aklada ihtiyacımız yok aklınız varsa kendinize verin öncelikle buraya uğrayıp kimsenin canını sıkmaya hakkınız yok...........
yazdıklarınızı okurken agladım.
bunlar nasıl bı dusunce tarzı ve ben evlatlık alındıgımda 10yasımdaydım ve herseyın farkındaydım. buna ramen anne ve babam ole bı cocuk hasretı cekmıslerkı benı o gune kadar gormedıgım bı ılgı ve sevgıyle sardılar. su anda gercekten evlatlık oldugumu bıle hatırlamıyorum bole dengesız ınsanlarla karsılasana kadar. ne aılem nede ben...
canım rabbim seni ailene ailenide sana bağışlasın çok güzel bir ailen var buna eminim dediğim gibi küçük beyinli insanlar bizi etkileyemez sadece can sıkıyorlar benim 3 yaşında kızım belki onu karnımda taşımadım ama onu kucağıma aldığımda bir aylıktı dünyalar güzeli meleğim bende babasıda ona aşığız ben doğurmadığımı hiç düşünmüyorum aklımıza bile gelmiyor oenim ve eşimin kızı hiçbirşey bunu değiştiremez kim ne düşünürse düşünsün......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?