Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

ben görünmez mi oldum ???

senin doğurduğun kendi bebeğin de allah korusun sağlıksız olabilir. genetik bir hastalığı olabilir. doğumda beyin felci geçirir sakat kalır. yani herşey olabilir. kendi çocuğun olsa bu sağlıksız diye sevmeyecek misin? ayrıca her çocuğun genetiği gelişimi boyu bosu kilosu zekası farklıdır. ama hemen hepsi bir şekilde büyüyorlar. benim de sütüm olmadı. mama ile beslendi hep oğlum. hatta inek sütü alerjisi çıktı normal mamalardan hiçbirini yiyemiyor halen özel mama ile besleniyor. maşallah şu an 8 aylık ama 1,5 yaş ölçülerinde. doktor ileride en az 1.90 olur diyor. ben daha da uzun olmasın diyorum. allah sağlık sıhhat uzun ömür ve boş şans versin. anne sütü aldığı için mi böyle oldu? veya çok özel mamalarla beslendiği için mi? yoooo genetiği böyle olduğundan. ama kısa ve zayıf bir bebek olsaydı sık sık hastalansaydı da sevecektim ben onu. önemli olan tek şey ona vereceğin sevgi.

neden olsun ki? aşılarını yaptırdığın sürece kedinin ne zararı var? tabii kediyi belirtirsin ve eğer alerjisi olduğu bilinen bir bebek varsa kedi tüyüne de olabilir, sana verilmez. eğer aldıktan sonra alerji gelişirse ki bu kendi çocuğunda da olabilir o zaman bunun çaresine bakarsınız. benim 1 kedim varı ve 1 aolum oldu. üstelik oğlum benim gibi alerjik bünyeli ama şu anda hep beraber yaşayıp gidiyoruz

ben görünmez mi oldum ???

canım merhaba yazdıklarını okudum ikiz bebeklerin varmış Allah bağışlasın uzun ömür versin..birde bebek evlat edinmek istiyorsun ama sırada çok uzun zaman bekleyen o kadar çok aile varki bu yüzden ben bebeği olan aileleri çok fazla desteklemiyorum..ama koruyucu aile olabilirsin yada yaşı daha büyük olan çocuklar genelde tercih edilmiyo imkanın varsa böyle bir çocuğa yuva kazandırabilirsin..

Canım zaten çocuğum olduğu için ancak koruyucu aile olabiliyormuşum..Adı her ne olursa olsun amaç daha bir çocuğa yuva kazandırmak değil mi...Açıkçası kendi bebeklerimle hemen hemen yaşıt bir çocuğu tercih ederim ...

slm arkadaşlar denizverdiden müjde var hepinize çok sevgilerini iletiyor birde başka topikte kendi yazdıklarını yapıştırıyorum aynene kendi sözleri olsun burda dedim kendim daha güzelbişi yazamam onun adına çok sevinçliyim ...
geldim geldimm.
dün eşimle gittik kuruma...önce sıkı bir eleme...sonra görmeye gittik deniz kızımı....bir ön adı var...bende kalsın..önce eşime verdiler.sonra bana.uykudan uyandırmışlar...şaşkın şaşkın bir kocime bir bana baktı..tekrar tekrar.eşim sevdi önce çok az güldü.sonra ben onun kollarını öptüm. çıpla bacaklarını öptüm..hoşuna gitti.çok güldü.sesle..
10 dk kadar gördük dün.....
beni 1 haftalık bağlanma programına aldılar.. sabahtan gidiyorum.çok steril ve de gizli bir yer..bu çok iyi...
bugün çorba içirdim ona...bana geliyor..kollarımda uyuttum..bir hafta sonra inşallah prosüdür bitecek yanımda olacak...
1 yaş 11 günlük...ama ben evimize geleceği günü sayacağım doğum gününü..
herkese çok teşekkür ediyorum...çok optüm sizi ...paylaştığınız için..

denizverdi cnmçok çok sevindim hayırlısıyla kısa sürede kavuştun yavruna güle güle büyüyün cnm bu mesajda denizverdiden arkadaşlar çok güzel anlatmış aynene aldım ve buraya yapıştırıyorum çok güzel çok duygu dolu anlatmış arkadaşımız.....

bugün girdim çiçek böcek bahçesine...biri orda diğerleri başka başka köşelerde..yazarken haalaa yaşıyorumkendi kızım yanıbaşımda.onu seveceğim.. ne çare...küçük bir şopar ...tam bir karaböcek..tam bir çitlembik..zilli mi zilli..yapıştı bana...sarılıyor.yüzüme yüzüme bakıyor.bırakmıyor beni..yaslıyor başını omuzuma..bir de sırtımı pışpışlıyor kendince karaböcek.bir yandan da nasıl gülüyor nasıl gülümsüyor..diğeri de paçama asılmış..etrafımda bir sürü çiçek böcek..kahroldum..ben nasıl ağlıyorum.beni gören bakıcı anneler de döküldü.benimkini sevemiyorum..izin vermiyorlar....nasıl açlar sevmeye sevilmeyebir dokunuşa.nasıl açlar sevgiye.. bir gülümsemeye nasıl bir pişmanlık duydum...yıllarca ille benim illede benim olsun diye çektiklerim......yaşadıklarım...yaşayamadıklarım.. .ille de sevdiğimle benim olsun diye diye içimde kalmış sevgilerim..sen vermeye açsın...onlar almaya aç..19 yıl çiçeğinden gömmüşüm içime sevgimi..büyür mü...büyümedi tabiii...bugün söküp attım ters çiçeği içimden...yenisini ektim.

Canım muhteşemsin ağlayarak okudum yazdıklarını söyleyecek söz bulamıyorum rabbim yavrunu size bağışlasın sizide ona rabbim güzel günler göstersin inşallahhh aminnnnn
yanlız anlayamadığım neden bir hafta böyle bir program uyguluyorlar neden hemen alıp evine götüremiyorsun yaşı büyük olduğu içinmi aydınlatırsan sevinirimm senide karaböcüğünüde kocaman öpüyoruzzzz......

hayırlı olsunnn canım arkadaşım,yazdıkların çok güzel dağıttın benide:)) Allah mutluluğunuzu daim etsin :))

Çok çok sevindim. Bu topik çok özel benim için. Ağlayarak okudum. Allah sağlık sıhhatle sizlerle büyümesini nasip etsin güzel yavrunuzun.

Sırada bekleyenlere de tez kavuştursun evlatlarını..

ne diyeceğimi bilemiyorum bazen yutkunarak okudum yazılanları
ama ne güzel yürekli insanlarsınız ya gıptayla baktım size
bir bebeğe sahip çıkmanın bu kadar mı güzel olur anlatımı
rabbim sizlerede en kısa zamanda yaşatsın bu güzel duyguyu
bir bebeğe bakmanın zorlu anlarını ve zevkli anlarını görün :)
kelimeler anlamsız kaldı ne yazacağımıda unuttum
sevgiyle kalın

birşey daha eklemek istiyorum..ben çocuk isteğimi tatmin etmek için değil,(zaten çocuğum var )gerçekten bir çocuğa yuva vermek istediğim için istiyorum.....evet sırada bekleyen aileler çoktur ama farklı illerde olduğumuza göre sorun olmaz diye düşünüyorum...

Son düzenleme:

canımm niyetinden hiç şüphem yok zaten..ama sırada 20 ay beklemiş biri olarak kendi düşüncemi yazdım sadece..sen öyle diyosan bizede Allah gönlüne göre versin demek düşer..dilerim herşey gönlünce olur..

İnşallah en kısa zamanda sıranız gelir ve kavuşursunuz yavrunuza...Senin çocuğun var ne işin var bu topikte gibi bir hava sezdim gibi...Buna üzüldüm açıkçası...Zaten o kadar sıra bekleyen varken eminim ki çocuğu olmayan ailelere öncelik verilir...O yüzden endişe duymayınız...Daha önce dediğim gibi kendi çocuklarımla yaşıt bir çocuğu tercih ediyorum..Çünkü nasıl davranacağımı daha iyi bilirim...Daha büyük çocukta sorun yaşayabilirim,nasıl davranmam gerektiğini bilemeyebilirim...
Bu arada uzun yıllar çocuğu olmayıp evlatlık adıktan sonra Allah ın hikmeti hamile kalan çok örnek var....

ben bebeğimi aldım zaten,dediğim gibi beklemenin zorluklarını bildiğim için sadece kendi fikrimi yazdım..
burda işin ne havasıyla değil aksine kimse cevap yazmadı sana diye alındığın için yazmıştım :))

Allah sağlıkla büyütmek nasib etsin...Umarım ben de adı koruyucu ailelik bile olsa , yüreğimde büyüteceğim 3.yavruma kavuşurum bir gün.............

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…