bana göre evlatlık edinmek hiç kolay bişey değil kendi evladından bakması çok daha zor düşünsene sen anne olabilirsin peki eşin ona tam bir baba olabilecekmi kendi evladın olsa babası bağırsa kızsa sesini çıkarmasın ama evlatlık olana bağırınca için sızlamazmı düşünmezmisin acaba gerçek çocuğu olsa öyle yaparmıydı die aklından geçer....
dini yönden düşünelim istersen bide
aldığın çocuk erkekse belli bi yaşa gelince onunla el temasın olmıycak aynı odada kalamıycan tesettürlümüsün bilmiorum eğerki öyleysen sacın açık yanında gezemeyecen.
baba için eğer kız çocuğu ise kesinlikle bi odada babasıyla kalamayacak yanında rahat bi şekilde giyinemeyecek daha neler neler...
bide şöyle düşünelim...!
kalktın bir evlatlık aldın Rabbim olmazları oldurandır sana bir evlat nasip etti imtihan dünyasındayız teraziyi eşit tutabilcekmisin sen tutun eşin tutabilecekmi
bence bu dediklerimi bi düşün herşeye hazır ol ve evlatlık edin..
ben 23 yasımdayım ve evlatlıgım lutfen ve lutfen kendınıze gelın. ne demek gunah bılmeme ne ben babamı cok sevıyorum ve yanındada cok rahatım. allah askına yalvarıyoeum bunlardan kurtarın kendınızı sız ne bılırsınız soguk yurtta kalmayı. konuyu acan arkadasa soyluyorum eger sen tek bır cocugu bıle ordan kurtarırsan bırak gunah ıslemeyı sanmıyorumkı bole buyuk bı ıyıılık bır daha yapamazsın...
canım bırak böyle küçük beyinli insanalara cevap bile vermeye değmez onun gibi düşünen insanlar ne anlar evlat hasretinden evlat sevgisinden onlar sadece doğurarak evlat sahibi olunacağına inanan insanlar rabbim onlara böyle güzel bir duyguyu zaten nasip etmez küçük insanlar onlar kendi doğurduklarınada bakacaklarına inanmıyorum ben evlat evlattır ister doğur ister doğurma ben kan bağının çok önemli olduğuna hiçbir zaman inanmadım ve günah olduğunu düşünen insanlara sesleniyorum lütfen bizim bölümümüze yorumlarınızı yazmayın sizin yorumlarına ihtiyacımız yok sizin vereceğiniz aklada ihtiyacımız yok aklınız varsa kendinize verin öncelikle buraya uğrayıp kimsenin canını sıkmaya hakkınız yok...........
merhaba sima arkadaşım çok doğru söylemişin kimsenin aklına ihtiyacımız yok bizi anlamalarınıda beklemiyoruz. Sana bişey sormak istiyorum biz yılbaşıından sonra kuruma başvuruda bulunucaz eşimle ben çalışıyoruz ev kendimizin 2 odam normal yanlız bebek odası çok küçük sadece yatak ve dolap alabaliyor birde koltuk yani kaç metre kare oldupunu bilmiyom güneş alıyor ve rutubet yok sence onaylarından geçermiyiz oda mutlaka yapıcam ama çok deteya inerlermi yok bu oda olmaz derlerse başka ev alacak durumumuz şuan yok bana tam detyalarından bahsedermisin canım kusura bakma sen tecrübelisin o yüzden bu kadar soru sordum :)
günaydın kızlarrr güzel bir gün geçirmenizi dilerizzzz
canım odanın m2 sine falan bakmıyorlar şu kadar m2 olacak falan diye bir kural yok güneş görüyor olması gerekiyor ve rutubet olmaması gerekiyor problem olacağını sanmıyorum rahat olabilirsin en önem verdikleri gelir durumunuz gelir durumunuzun iyi olması gerekiyor bide ssk olmasına bakıyorlar diğer işlemler çokda önemli değil açıkçası rabbim hakkında hayırlısını nasip etsin aminnnn
günaydın kızlarrr güzel bir gün geçirmenizi dilerizzzz
canım odanın m2 sine falan bakmıyorlar şu kadar m2 olacak falan diye bir kural yok güneş görüyor olması gerekiyor ve rutubet olmaması gerekiyor problem olacağını sanmıyorum rahat olabilirsin en önem verdikleri gelir durumunuz gelir durumunuzun iyi olması gerekiyor bide ssk olmasına bakıyorlar diğer işlemler çokda önemli değil açıkçası rabbim hakkında hayırlısını nasip etsin aminnnn
bizi 1 inci sıraya almışlar..şoktayım..birkaç sat sonra kurumdayız..daha odamız hiçbirşeyimiz hazır değil..allahım yardım et
arkadaşlar merhaba,
bebeklerini alan annelere birşey sormak istiyorum ; miniklerin sağlık kontrollerini nasıl yaptırdınız, bildiğim kadarıyla dosyasında doktorum verdiği doğum raporuna benzer birşey oluyor ancak normalde yenidoğanlara topuktan alınan kanla vs. Zeka, kalıtsal hastalık riski ve birkaç önemli noktayı daha aydınlatan testler yapılması gerekli. Bunları yaptırdınız mı acaba ?
Ben başvuru yaptıktan sonra sıram gelmeden önce hamile kalmıştım ve kaydımı dondurmuştum ama bebeğim 24 haftalık doğdu ve yaşamadı, ardından 3 ay sonra tekrar hamile kaldım ancak o da 20 haftalık erken doğum oldu ve yaşamadı. Tüm bunlar mayıs 2010 ve haziran 2011 arasında, 11 ayda yaşandı yani
her 2 gebelikte 5 senedir devam eden tüp bebek denemelerinde oluşan gebelikler idi. Bir daha tüp bebek denemesi yapmayacağım. Miniğimi bir an evvel almak, sonrasında doğal yolla olursa da ona bir kardeş vermek istiyoruz.
Sizlerin deneyimleri benim için çok önemli.
Herkese sevgiler,
angelica
bizi 1 inci sıraya almışlar..şoktayım..birkaç sat sonra kurumdayız..daha odamız hiçbirşeyimiz hazır değil..allahım yardım et
BU konuya bir göz atmak istedim ve okuduklarım harikaydı. Bir çocuk annesi olan ben üstelikte çocugu 30 yaşına gelmiş yaşlı bir anne olan ben biliyorum ki; bir çocugu dogurdugunuz an değil onu büyütürken seviyorsunuz. İlk hecesi ilk adımı ilk dişi hepsi bir heyecana neden olup kalbinizi titretiyor.
Tüm bunlara birde büyüteceginiz evlada bir ev vermiş olmanız ona hiç bir çıkar gözetmeksizin zamanınızı sevginizi sabrınızı veriyor olmanız hepinizin önünde saygıyla eğilmeme neden oluyor...
İhticacı olan her çocuga sizin gibi anneler nasip etsin Rabbim saygı ve sevgilerimi yolluyorum sizlere...
canım bebeğin çok küçükse zaten sağlık ocağına kayıt yaptırıyorsun onlarda topuktan kan alıyorlar zaten beim kızımın ilk ayından itibaren kontrol eden bir dr u var heray düzenli kontrolle gidiyoruz şu sıralar kontrol aralıklarımız uzadı yaşı büyüdü aşılarımızda bitti 3 ayda bir götürüyoruz artık bebekler bulunduğunda bebekleri ilk hemen hastahaneye götürüp genel bütün kontrollerini yapıyorlarve o raporlarıda zaten size veriyorlar aklında bişey kalmasın sağlıksızsa eğer bebek sağlıksız olduğuda kurumdan söyleniyor
Sima, bilgi için çok teşekkür ederim. Benim korktuğum tekşey bebğimin sağlıksız olması. Zaten onu da bildiriyorlar diyorsun. Peki bebeğinin gelişimi süresince sorun yaşadın mı, adaptasyon, seni istememe benzeri şeyler olmamıştır sanırım ama yine de sormak istedim. Birde süt veremediğin için kilosu ve diğer değerleri süt içen bebeklere göre farklılık oluşturdu mu ?
Sevgiler,
Angelica
Merhabalar,bir süredir yazdıklarınızı okuyorum boğazımda yumruyla,sanki tanıyorum sizi,cümleler,duygular o kadar benzer ki,sıralarınız ilerlememişken yaşadığınız hayalkırıklığını da bir kişi eksildiğinde yaşadığınız sevincide içimde hissediyorum inanın.
Yazacağım kendimide size ama yazılarınızı bitirmeyi bekliyorum.Fakat bir şeyi çok merak ettim,sormadan edemeyeceğim.Benim 3 yaşında bir kedim var evde,kurum için sorun olu mu?acaba bu bebeğimin bana gelmesini engelleyecek bir şey midir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?