Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Çok güzel mükafatı olacak bu uzuuuun bekleyişin sakın Salma kendini desemde arada oluyor iniş çıkışlar seni ferahlatacak ne olabilir ama kitap müzik vs veya kek yemek bi uğraş olsa birazcık kafanı dağıtabilirmisin acaba ...hayatının ışıltısı elbet seni bulacak sabır arkadaşım mükafatı çok büyük biliyorsun.Sevgiler

Sabır arkadaşım sabır, sabrın sonu selâmettir .Allahın izniyle herşey çok güzel olacak ki sen baya yol ilerlemişsin biz daha yolun çok başındayız ve ara ara senin gibi oluyoruz sen güzel düşün pozitif ol ilerde bu üzüntülerini unutacağın kızınla birlikte güzel günlerin olsun inşallah arkadaşım

Bacım boşver içinden nasıl geliyorsa öyle davran
Duyguların insede çıksada
Ağlamak geliyorsa ağla rahatlamanı sağlar
Sonunda gelecek nasıl olsa hiç kapanmayan bir kapının önündeyiz
Bir vakti var onu bekliyorsunuz ana Kız
Gelicek ve hiç gitmicek
Şunun şurasında ne kaldı
Az sabır kış anneleri olucaz az sabır daha

teşekkürler öncelikle :) peki nüfus müdürlüğünden vukuatlı nüfus cüzdanı örneği aldınız mı? orada da değiştirme mi yazıyordur?

selam.........

vukuatlı nüfus cüzdanı örneği derken??biraz açar mısınız...eşim ilgilenmişti kimliği ile..size bebeğinizin kimliği verilliyor zaten..biyolojik ailenin üzerine kayıtlı....hatırlatması üzücü...mahkeme kararınız çıktıktan sonra eski kimlikle nüfus müdürlüğüne başvuruyorsunuz....yeni kimliği çıkıyor yavrunuzun.

ayrıca;çocuğunuzun rahatsızlandığı zaman götüreceğiniz her hastanede özel olsun sgk olsun...bandrolü eski kimlikklteki biyolojik aienin ismine ait bir bandrol çıkıyor.bunu hatırlatıyorsunuz güncelleniyor.bandrolün yenisi veriliyor..sizin üzerinize kayıtlı...

hayatışıltısı ...sizin nezdinizde.....sevgili anneler.....lütfen güçlü olun...vakişt olsa ne çok yazacağım bu konuda....fakat denizim in uykusu saptı.laptopu kemirmekte...çoook güçlü olmak gerel...çok...kafa tutun hayata.............

Merhaba denizgeldi simdi yazinizi okuyunca yazmak istedim çünkü bu topigin başlarını daha okuyorum siz daha ozaman bekleyen anne adayiydiniz.okumaya devam ediyorum sizleri ,sanirim evladinizi kucaginiza aldiniz kaç sene gecmis hala devam ediyor bu topik cok güzel çok özel gercekten burdaki arkadaslik duygu paylasami..Sevgiyle kalin :)

Çocuk sizin nufusunuza geçtikten sonra sgktan gerekli düzeltme yapılıyormuş diye duydum bir daha karşınıza çıkmaz o zaman insallah bu şekilde diogru oluyordur

yaaa....gördünüzmü sevgili anne adayları....hepsi geçiyor...yeni bir hayata başlıyorsunuz...anne baba çocuk..yepyeni bir hayat...tüm yaşadıklarınız unutamayacağınız birer tatlı acı birer anı oluyor...sonrası mutluluk....sabır....sadece sabır....
lütfen boş durmayın,boşta kalmayın..boş bırakmayın kendinizi....birer meşgale edinin...kitap,sinema.seminer.kurs.çocuk yetiştirmede karşılaşılan sorunlarla ilgili her şey...her dr yazısı,her dipnot..odası yerinde dursun yine evladınızın....sizin onu beklediğiniz gibi...o da sizi beklesin....inanın bu beklemekten yakındığınız günleri arayacaksınız....sevdiğiniz tat aldığınız ne varsa yapın .aklınızda kalmasın.yavrunuz geldikten sonra uzuun bir süre vakit bulamayacaksınız....tek sevdiğiniz o olacak.........

herkes,her duygu aklımda....nikler avatarlar önemli değil.biriz....sevgi ile....

Çocuk sizin nufusunuza geçtikten sonra sgktan gerekli düzeltme yapılıyormuş diye duydum bir daha karşınıza çıkmaz o zaman insallah bu şekilde diogru oluyordur
siz işlem yapmadıkça güncellenmiyor....her gittiğiniz yeni bir hastane...yeniden hatırlatma...kızım 6 yaşına bastı...halaa durum aynı.

Merhaba arkadaşlar,

İstanbul'dan başvuru yapıp da uzmanından memnun olan kişiler bana özelden ulaşabilir mi?

Teşekkür ediyorum.

siz işlem yapmadıkça güncellenmiyor....her gittiğiniz yeni bir hastane...yeniden hatırlatma...kızım 6 yaşına bastı...halaa durum aynı.
Rabbim sağlıcakla büyümeyi nasip etsin bir ömür ..buyutmusunuz kuzunuzu masallh bir tane daha anne olmaya ne dersiniz var mı böyle bi fikriniz aklınıza geliomu benim ki merak ne düşündünüz cevap vermek isterseniz..Rabbim mutluluğumuz a mutluluk katsin ins en temiz duygular la hoscakalin❤

Sizi ilk SAYFALARI okumuştum heyecanla mutlulukla nereden başvurusunun ne kadar beklemiş titiz Özür dilerim tekrar yazarim siniz ilk sayfalarda okumuştum unutun sanirim: ( deniz geldi e yazıldı

kızlar merhaba
5.5 yasında bır oglum var
ben bıyolojık anneyım ama baba bıyolojık baba degıl. dogumdan 2 ay sonra bıyolojık baba baska bır kadınla beraber oratadan kayboldu. oyle boyle ıyı fena gunler gecırerek yasadık. oglum 1 yasındayken sımdıkı babayla tanıstı durup dururken ona baba dedı( bıyolojık baba ortada olmadı hıc- maddı ve manevı) 2.5 yasındaykende evlendık
velhasıl kelam zaman cabuk gectı bu sene devlet okuluna gıdecek ve soyadı eskı esımın soyadı.
ne yapmalıyız? ben buyuk ozel bır hastaneden randevu aldım pedagog ıcınkendım gıdıp gorusucem ne olacak ne yasayacagız bılmıyorum
hıc bır fıkrınız varmı? sızler gercekelrı soyluyormusunuz dıyecegım ama sızlerın ısı bızden daha kolay bır bakıma resmı olarak butun kayıtlar sızde , buarada velayet bende ama soyadı eskı esımın

Öncelikle kimsenin işi kimseden kolay değil. çünkü kimlikteki isim, soyisim vsler yaşanılanları değiştirmiyor. biz de pat diye evladımızı üstümüze çıkmış kimliği ile almıyoruz ve açıklarken sadece babayı değil anneyi de açıklamaya çalışıyoruz. kaldı ki koruyucu aile olanlar ve kimlikte hiçbirşekilde yer almayan aileler de var. annelik babalık kimlikle olan birşey değil yani.

evlat edinen, edinme sürecndeki ailelerde genel kanı açıklamak yönünde, tabi aksi düşünenler söylememeyi düşünenler de var. herkesin kendi tercihi. her çocuk, sizin çocukla ilişkinize ve öğrenme yaşına göre farklı tepkiler verebiliyor. ancak okula başlamadan önce öğrenmesi tavsiye ediliyor. öğrenir öğrenmez okula başlaması çocuk için zor bir süreç olabilir. hem okulun yaşatacağı stres, hem de kendince öğrendiklerini oturtması gerekecek.

pedegogtan randevu almışsınız zaten o sizi yönledirecektir mutlaka. eğer oğlunuzla babanın da arası iyiyse, onun anlayacağı dilde, sevginin ve aile olmanın biyolojik bağdan çok daha öte olduğunu anlatarak umarım süreci kolay atlatırsınız.

Belkıde dogruları bılmek bızım durumda şart oldugu ıcın sızın ısınız bır nevı daha kolay dedım yoksa tabıkı kımsenın ısı kımseden kolay degıl. bır yanlıs anlasılma olsun ıstemem

bu sene sırf bu yuzden anaokuluna devam edecek ılkokula kaydı cıktı ama gonderemeyecegım .gec kalmıs hıssedıyorum kendımı elımızden gelenı yapacagız. Oglumla babasının arası ıyı , adam ıyı bır baba ılgılı belkıde bıyolojık olsaydı boyle olmayacak dıyebılecegımız turden. Isımız Allaha ve ıyı pedagoglara karsılasmaya kaldı
Hayırlısıyla buda gecsın ınsallah

Sizin yapmanız gereken biyolojik babaya dava açmak, çocuğu şimdiki eşinizin nüfusuna almak. Bunun tek kötü tarafı o adamla muhatap olmak zorunda kalacak olmanız. Bugüne kadar arayıp sormamış, (nafaka da ödememiştir muhtemelen) o sebeple umursayacağını hiç sanmıyorum. Fakat dava tek celsede bitmez. O iş biraz uzar. Mümkün olan en kısa sürede çocukla konuşun bu süreçte yıpranmasın yazık

bunuda dusunuyoruz ama hakım babanında onayını alıyormus
vermezse eger maddı manevı ayrıldıktan berı babalık vazıfelerını yerıne getırmedıgınden hadı davayı kazandık, yargıtaydan doner dıyorlar ıtıraz eder dıyorlar. o noktada bıde cocugu arayıp gormeye calısırsa
Ölürüm

Ne derseniz deyin o adamın hakları var, görmek isterse göstermek zorundasınız istemeseniz bile. Ben yerinizde olsam çocukla baştan konuşurdum ama hadi bu hale geldi, yine açıklar yoluma devam ederdim. Kimlikte ne yazdığı önemli değil, bunu önce sizin kabul etmeniz lazım ki çocuk da kabullensin.
Diğer yandan çocuk da biyolojik babayı tanımak isteyebilir, bu da onun en doğal hakkı. (Sadece sizin durumunuza özel olarak düşüncelerimi söylüyorum, evlat edinen arkadaşlarımla durumnuz çok farklı)

Neden öyle diyorsun ,
benim eski eşim cocugu görmek için cabalamadı , cabalamadıgı gibi benım butun cagrılarıma kayıtsız kaldı.
neden yanı bızım bu sekılde bır ayrımcılıgımız olsun. sonradan kararını degıstırse aıleler bu aıleler cocuklarını sıkıntısız gostermeye ıclerı elverırmı
benımde vermıyor
bu noktada paylasmak ıstemıyorum oglum 2 aylıktı ayrıldıgımızda suanda 5.5 yasında. O gununu gun ederken ben cocuklu ve ısteyerek hayatıma devam ettım yanında degıldı.

Ben kanuna göre konuşuyorum. Buradaki arkadaşlar evlat ediniyor, evladını veren ailenin görme hakkı yok kanunen. Kanuna göre buradaki arkadaşlar bütün haklara sahip çünkü çocuk onların üzerine kayıtlı. Olaya duygusal açıdan bakmadım yani, sen sonuna kadar haklısın tabii ki. Ben seni haklı buluyorum. Fakat kanun anne ve babaya haklar veriyor, yine diyorum sen iste veya isteme o adamın hakları var. Pislik bi adam olmasına bakmıyor kanunlar. Görmesini istemiyorsan dava açıp sebeplerini sunmalısın, kazanırsan uzaklaştırma alırsın göstermezsin.
Bunlar sebebiyle dedim senin durumun için konuşuyorum, evlat edinen arkadaşlarımla durumunun ilgisi yok diye.
Anladığım kadarıyla da sen buradaki insanları çocuklara bakıyor sonra biyolojik bağı olanlar gelince geri veriyor falan sanıyorsun da öyle değil konu.

hayır tabıkı asla oyle sanmıyorum
bıranda duygusal olarak yazdıgını dusundum
bu ara bu konuyla alakalı cok sıkıntılıyım ferahlamaya calısıyorum
acaba neden boyle dusundun dıye yazdım
yanlıs anladım yanı
yoksa kanun olarak evet gorme hakkını soyadını benım esıme versede gorme hakkını kaybetmıyormus yasal olarak, mırastan men ve soyadından dusme oluyormus sadece.
buarada benım evladım tup bebek 3. denemede oldu herkezler nasıl sevıyorsa cocugunu bende onu x bilmem kac kere daha cok sevıyorum ve sonrasında yasadıgımız seyler, ona olan uzun zorlu yolculuk buradakı arkadaslarla durumumuzun aynı olduugnu dusunuyorum ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…