Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
benide listeye ekleyebilirmisin canım ..izmirden başvurdum 31 ağustos evrak teslim ettik..terk _rıza kız_ ikiz

Biz davamızı geçen ay açtık ama açmasaydık kurum tarafından gözetlenseydik dicek konumdayım mahkeme karşı tarafada da tebliğ göndermiş ve olmaması gereken herşeyi de acemi zabıt katibi tarafından yazılmış kimlik bilgilerimiz ev adresi cep no kızımıza bizim tarafımızdan verilen isim ve bir akşam eşimin tlfnu çaldı ben kızımın biyolojik annesiyim mahkeme tarafın gelen tebliğatta bilgilerinize ulaştım kızımı görmek istiyorum neye uğradığımı şasırdım eşimin cvb asla olmaz taki kızım öğrenipde sizi görmek isterse o zaman kendim getiririm dedi o gün berbat bir gün eşimi araması devam edince eşim dava açtığı mahkeme hakimine gidip olanları anlattı nasıl olur böyle şey demesiyle dosyayı inceliyor ve katibin hatası olduğu öğreniliyor mahkeme gününe karşı tarafıda çağırmışlar hakimi kızınızı duruşma gününe getirmeyin zaten küçük demiş bakalım bizi neler bekliyor

Ya nasil olabilir boyle bisey cok sasirdim ve uzuldum.
Geri donusu olmayan cook buyuk bi hata.
Kim sucluysa bu konuda kim isini yapmadiysa hepsi hesap vermeli.
Katip mi neyse onuda sikayet edin oyunmu bu insan hayati.
Adresinize kadar ogrenmis karsi taraf bide utanmadan ariyo.
Allahim yardim etsin cok zor bi durum

Allah yardımcınız olsun. Benim anlamadığım zaten bu insanlar bebeği kuruma verirken evlat edinmeye rıza gösteren dilekçe ile veriyorlar bir daha evlat edinme davasına niye taraf olarak çağrılıyorlar. Biz gizlilik olduğu için kurumdan evlat edinmek için başvuruyoruz. Devlet kurumları bu konuda güven sağlamıyorsa kime güveneceğiz. Hukuki sürece dahil olan görevlilerin hakim, katip vs. durumun hassasiyetini anlamaları gerekiyor. Çok üzücü.

Şok oldum böyle bir şey nasıl olur
Tüm bilgileri nasıl verirler
O hanımada dicek çok şey var
Ne hakla ararsın
Olacak iş değil
Hadi taşınırsın adres değişir
Başka hat alırsın numaran değişir de TC numarası değişmez ki
Çok zor bir durum
Çok üzüldüm

ysmndm canım yaşadıklarınıza üzüldüm inş. en kısa zmnda herşey sizin lehinize gelişir ve kolay bi şekilde çözülür Allah yardımcınız olsun ..böyle bişey benim başıma gelseydi çok üzülürdüm ,elimden geleni yapardım o ailenin bize ulaşamaması için.

Sadece bir dilekçe değil mahkeme de evlat edinilmesini kabul ediyoruz diyorlar. Yani "Rıza aranmama davası" oluyor bizim mahkemeye kadar coktann. Buralarda herseyi kabul ediyorlar zaten. Aramasin in tek sebebi maddi bişeyler koparmak tir. Allah yardımcısı olsun arkadaşımızın.

İnşallah öyle değildir. Çok üzüldüm.

Hukuki işlemi tamamlanmış bebek istediğimizde yine de biyolojik aile bizim açtığımız davaya taraf oluyor mu acaba. Rıza aranmama davasından sonra biyolojik ailenin artık taraf olmaması lazım.

Çok üzüldüm ama siz kuvvetli olun inşallah. Her şeyin üstesinden gelirsiniz. Kurumu devreye sokmuşsunuzdur diye tahmin ediyorum. Gelişmelerden bizi de haberdar edersiniz. Bizlere yol göstermiş oldunuz bilgi vererek. Demek avukatlarımızı gizlilik konusunda daha da uyarmalıyız. Ne kadar başarılı olabilirlerse tabii. Kolaylıklar ve mutluluklar diliyorum.

Hukuki işlemi tamamlanmış bebek istediğimizde yine de biyolojik aile bizim açtığımız davaya taraf oluyor mu acaba. Rıza aranmama davasından sonra biyolojik ailenin artık taraf olmaması lazım.
Demek olabiliyormuş. Hukuki işlem, rıza işleminin süreci. Rıza süreci bir yılda tamamlanmıştır diye düşünüyorum.

Rıza aranmama davası bizim davamı za kadar bitmiş oluyor ki zaten

A
Avukat falan tutma dik bbiz açıkçası. Ama acaba bizde de bböyle kendini bilmez bir memur çıkar mı diye korkmuyor değilim. Şu mahkeme Hayırlısı yla bitene kadar ben heyecandan erken doğum yapmasam iyidir.

Büyük geçmiş olsun arkadaşım.Telafisi zor olan ya da telafisiz hatalar yapıyorlar.Kimlere güvensek bilemedim..Allah yardımcınız olsun.Hangimizin başına geleceği belli olmayan kötü durumlar bunlar.Herşeyin bir çaresi vardır..

Arkadaşlar terk-rıza olur dedik ama sorguluyorum bazen kendimi..Terk dersek yıllar sürebiliyor diye rıza da tmm dedik,Allah sonumuzu hayır etsin.Çok uyaranlar da oldu ne fark eder dedim ama az da olsa çekiniyorum.

Hepinize iyi aksamlar, bu evraklarimi teslim ettik ve uzmanimiz ile tanistik. Uzmaniniz henuz sirada deyilsiniz girusmeker bittikten sonra sira basliycak dedi acikcasi kafam cok karisti. Bu durumda 6 ay yada 1 yili bulabilir siraya girmeniz dedi. Siraya girmek bu kadar uzun suruyormu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…