Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Valla nasil oldu anlamadim.kizartma yapmisyim kahvaltiya altini kapatmak yerine kismisim.odaya dolan dumanlari gordukte oyle haberimiz oldu.heryer ama heryer kapkara is oldu.mutfak dolabi perde kornej bile yandi.
Mahvolduk temizleyip boyayana kadar.
Cok sukur atlattik canm cok tesekr ederim.
Sizlerde dikkatli olun aman ha.dusuncelere dalip herseyi unutuyoruz

kızlar selam bikaç gündür canım çok sıkkındı... öyleki şiddetli mide ağrıları geçirdim. Bilirsiniz biz yeni karar verdik ve henüz başvuru yapmadık . Anneme açtım konuyu ilk duyduğunda pek tepki vermedi ama sevinçle de karşılamadı ki bu annemden beklemediğim bir davranıştı. Birkaç gün sonra bana kararımızı desteklediğini ama mantıklı bulmadığını işte ne biliyim ilerde ailesini bulur falan falan birsürü şey söyledi ve tatrıştık ağlayarak çıktım yanından. Birkaç gün sonra konuşurken bir komşumuz geldi tam konunun üzerine oda annemle aynı şeyleri söyledi ağız birliği etmişçesine... Anladımki anneme olumsuz birçok şey söylemişler kimseyi kırmamaya çalışarak söylediklerim mantıksız şeyleri çürürttüm ama çokda canım sıkıldı sanırım ben bu süreçte yıpranmamak için taşınacağım oğlumuz geldiğinde...Hala komşu kadının zırvaları kulaklarımda yok efendim annesi belki bağımlıymış yok bilmemne o kadar sinir oldumki bunu söyleyen yıllardır komşumuz ve samimimyiz dediğimiz bir insan . Eşimde bana çok kızdı bu bizim hayatımız kimseyi ilgilendirmez herkesi böyle takacaksan çok yıpranırız hiç başvurmayalım falan dedi hala çok sinirliyim

Etraf ne yazık ki densiz dolu, herkes kendinde konuşma hakkı görüyor ne yazık ki... Benim de babam karşı çıkmıştı ilk başta, sonra yanlış düşündüğünü anladı, hatta kızımın yatağını aldı :) ama halamla ilişkimiz bitti, sonradan öğrendim ki babamı da halam doldurmuş. şimdi onlar da görüşmüyor. bu yola çıkınca etrafındaki fazlalıklardan kurtuluyorsun aslında... Annene gelince, ilk tepki, ilk korkuları onlar... Sen de ilk evlat edinmeyi düşünmeye başladığında benzer soruları kendi kendine sormuş olabilirsin. Sonrasında annen de anlayacaktır sizi, hatta gör koşa koşa torun sevmeye gelecek, kucağından alamayacaksın :)

Eşin şu konuda haklı, sizin hayatınız kimseyi ilgilendirmez. Dimdik durman lazım, duyma görme, gerekirse bitir ilişkini. Sakın canını sıkma, kimse kimsenin ne yaşadığını bilmez anlamaz. sen dik durdukça onlar da yavaş yavaş çenelerine sahip olacaklardır.

ah çok teşekkur ederim sanırım çok hassasım ben kolay etkileniyorum ama kesinlikle haklısın dik duracağım gerekirse yapmaya kalktıkları yorumları ağızlarına tıkacağım

Hayat senin karar sizin ilk önce çok iste ve sakın olaki duyduklarına kafa takma sen ve eşinizin kararına herkezin saygı duyması gerek,heee eğer yok tepki varsa hiccccc açıklama bile yapma uzak dur derim gün gelecek siz yavrunuzla birlikte öyle güzel günler yaşayacak sınız ki tepki gösteren ler inan ki pişman olacak varsın desinler susturamazsiniz sen başvuru nu yap ve bekle kararınızı şimdiden kutluyorum ve eşinizin desteği çok güzel siz şanslısınız inanın yeterki ...Gün gelecek ANNE olacak yavrunuzu kucaginiza alıp mis gibi bakacaksiniz iyi düşünün siz her şeyden önemlisinız .Sevgiler

ah çok teşekkur ederim sanırım çok hassasım ben kolay etkileniyorum ama kesinlikle haklısın dik duracağım gerekirse yapmaya kalktıkları yorumları ağızlarına tıkacağım
Onlar seni kırmaktan çekinmiyolarsa konuşurken sen de onları takmamalısın. Hayat senin. Bizler bu yola girerken başımıza neler gelebileceğini biliyoruz. İstemediğimiz şeylerle de karşılaşabiliriz ama çok mutlu da olabiliriz. Dilerim hepimiz çok mutlu oluruz:))

ankaradan başvurduk biz arkadaşlar 1_5 yaş grubundayız koruyucu aileyede başvurduk ama sıramızı söylemediler bize ocakta posta yolu ile bildirilecek dediler niye öyle ama heryerde söylemişler sırayı zaten çok zor beklemek Ankaradan başvuran arkadaşlar bilginiz varmı bu konu ile ilgili

Biz de Ankara dan başvurduk bize de söylemediler sadece onay yazınız geldikten altı ay sonra arayıp sıranızı öğrenebilirsiniz dedi uzmanımız. Tabi biz yazı geldikten sonra bi arayıp darlamaya başlarız

Merhabalar biz de sonunda başvurduk, pazartesi günü evrakları teslim ettik. Ankara terk/rıza kız:) şimdi beklemek zamanı.. Allah hepimize bu süreçte kolaylık versin.
Tebrik ederim bende ankaradan basvurumu
Nasıl ya onay geldikten 6 ay sonramı sıra soylucekler mis cidden ankarada böylemi işliyor bu süreç

Ben haziranda başvurmuştum şubatta öğrendim sıramı.. Yani 8 ay sonra oğrenmişim

Uzmanımız bize sırada 28kişi var 10tane de görüşmesi devam eden var dedi.Böylece az çok sıramızı tahmin edebiliriz sanırım.Ama ev görüşmesine kadar 4kere daha görüşme yapacağımızı anlattı.Oysa ben başvurunun ardına eve gelecekler sanıyordum.bu 4görüşme nedir bilen var mı arkadaşlar?

Uzun bir aradan sonra yeniden Merhaba arkadaşlar yeni başvuran arkadaşlar olmuş inşallah en kısa zamanda mis kokulu yavrularımıza kavuşursunuz süreçleriniz su gibi aksın yavrusuna kavuşan arkadaşlarda olmuş rabbim bir ömür boyu mutlu etsin sizi kuzucuk larınınızla zaman bacım sıranın azaldığına çok sevindim arada girip bakıyorum senden bi haber varmı diye ama azkaldi sende en yakın zamanda javuşucaksın minnak ayaklı düğme burunlu prensesine sizlere bizim kuzudan bahsedeyim biraz önümüzdeki hafta kuzucuğumuz 1 yaşına giriyor teyzeleri yürümeye başladık evde heryer kalk gidelim diyor bütün çekmeceler açık mutfak en sevdiğiyer oldu bizim Kuzucuğun onun enerjisine yetişmek bazen mümkün olmuyor geçen ay uzmanımız geldi o bile şaşkınlık içinde izledi bizim kuzunun yaptıklarını sizin anlayacağın bizim Evimiz yaşayan bir ev oldu kızımdan önce ne kadar sessizlik içindeymişiz şimdiyse heycanların kakahakarın sabah 5te şarkıların söylendiği bir evimiz var artık rabbim bu yolda olan herkese bu mutluluğu en kısa zamanda yaşatsın beklemenin ne kadar zir olduğunu biliyorum ama emin olun geçecek ve sizde her günün ayrı heycan olduğu sabahlara uyanacaksınız dualarım sizinle kalbi güzel anneler..

Ne güzel anlatmışsınız. Mutluluklar dilerim.

Maşallah diyelim gerçekten çok imrendim Allah bu mutluluğunuzu hiç bozmasın arkadaşım

Arkadaşlar. Bebeğimiz bizim nüfusumuza geçmeden önceki sürede yurtdışına çıkabiliyor muyuz ailece? Bilgisi olan var mı?

selam....

ne ailemin ne de eşimin ailesinin fikrini sormadık başvurmadan önce...yeni bir yol du...bizim yolumuz..her yol düz değil...inişler,çıkışlar,yokuşlar....çöpler,,,taşlar....ayağına takılanı canını acıtacak olanı kendin seçeceksin ister istemez.
bizde benim annemden yana kaygılarım vardı...boşaymış...benden çok denizi kayırıyor kolluyor...teyzemiz ölüyor onun için....
babasının ailesi kabullenmedi....aynı apartmandayız...biz ölmedik...deniz büyüdü onlar yaşlandı..deniz şimdi okullu....başımız göğsümüz dik inip çıkıyoruz merdivenleri...aynı şekilde sokağı öyle adımlıyoruz...
en güzel cevabı deniz verdi babasının ailesine...bir gün merdivenlerde...çocuk saflığıyla..sen kimsin dedi deniz...sordu babasının babasına..cevap:koca bir sessizlik...
hayat bu...su akıyor yolunu buluyor.arada bulanıyır.sonra duruluyor.

çevre.....çevre mi?
deniz ilk geldiği gün evime koşanlar değerli benim için...değerleri o kadar çok ki bende...deniz annecim ben seni çok seviyorum taaaaa uzaya kadar.hani uzay var ya...uzayın ilerisinde ki köye kadar seviyoruym der deniz bana....işte o gün evime koşanlar o köydeler...o sevgide...
deniz artık okullu...6 yaşının içinde.bir elin parmakları kadar güle güle büyüt evaldını diyen olmadı..şimdi durup düşünsem kaç kişiydi diye...yazmaya vaktim olmaz.
benim yanımda olanlar yetiyor bana...kapımın dışındakiler....dışarıdalar...

bu konuda çok yazacağım var....deniz şu anda bana yardım etmek için mutfağı karıştırıyor...kaç ölçek çay atması gerektiğini soruyor....mutfağa gidip bakmalı...ölçekler sayılıyor.biiiiir,ikiiiiiii üüüüüüç...........

hayat devam ediyor....

Ne kadar güzel anlatmışsınız. Kabullenemeyen herkes boş. Eminim gurur duyuyorsunuzdur çocuğunuzla. Ne mutlu size.

ne kadar güzel anlatmışsınız.allah size uzun sağlıklı ömürler versin.hep mutlu olun; mutlu olalım.biz bu hak ediyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…