Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Sen sakin ol heyecan yapma eşin haklı bende çok heyecanlıydım biran önce soraya girsem diyordum çok şükür girdik sende öyle olacaksın inşallah ondan sonra bekleyiş var herşeyin hayırlısı arkadaşım Allah hepimizin gönlüne göre versin

Aynen canım bende bir an önce sıraya girsem sıramı öğrensem bilsem diye düşünüyorum ister istemez heyecan oluyor işte de mi yıllardır bekledim hep bir hasretle Özlemle bu bekleme sürecini de bekliyecez su gibi akıp geçer inş hepimizinki arkadaşım

Çokkkkkk sevindim bu haberi okuyunca. Sağlıklı, mutlu, huzurlu günleriniz olsun inşallah kızınızla.

Bundan 1-2 yıl önce listenin en başındakilere nasıl imrenirdim. Ne zaman bende çıkıcam üst sıralara diye. cansunida kızına kavuştu bizde listede ilk 4'te yerimizi aldık bakalılm hayırlısı :) Bez, mama ve kıyafet harici herşeyi hazır kızımızın. Artık etrafımdaki herkes sabırsızlanmaya başladı. Sanki hamileliğin son günlerindeymişim gibi her konuştuğum kişi ilk önce kızımızı soruyor ne zaman gelecek diye :) Ahhh bir bilsem prensesimiz nerelerde, ne zaman bizimle olacak O pembiş odasına kucağımda misler gibi kokan kızımla birlikte ne zaman gireceğiz.

Son düzenleme:
Bir süredir görüşme fırsatı bulamadığım bir arkadaşımla konuştum az önce. ilk sorduğu kızım oldu, geldi mi, sıranız kaç, ne zaman gelecek, ay çok heyecanlıyım konuşmalarının ardından bir tanıdıklşarından bahsetti. onlar kızlarını kavuşmuşlar. hayırlı olsun ziyaretine gitmişler, nasıl annesine benzediğini anlattı :) yıllardır tanıdığım bir çok kişininin çevresinde evlat edinen veya edinecek olan aileler olduğu haberini ben bu yola çıktıktan sonra öğrendim. yani aslında belki de, sandığımızdan da çokuz. sadece sessiz kalıyoruz belki...

sonra dedi ki, öyle çok seviyorlar ki, durumu saklayacaklar... konuştuğum arkadaşım kırk yaşının üstünde. dedim şu yaşında öğrensen böyle bir durum olduğunu tepkin ne olur? Bunu bilerek büüyümüş olsan tepkin ne olur? ikisini de düşün kıyasla, hangisini tercih ederdin? Her ne kadar ilk etapta söylemmek, saklamak sanki söylemeyenlere kıyasla daha az sevildiğinin göstergesi olarak algılansa da, ben tamamen karşıyım buna. ben o kadar çok seviyorum ki kızımı daha tanımadaan, onun ruhund açılabilecek en ufacık yaranın, gözünden akabilecek tek bir damla yaşın ve hayatında etkili olabilecek en ufak dönemecin hesabını yapmadan edemiyorum. misal 15-20 yıl sonra kazara öğrenilen bir durum hayatının tamamının yalan olduğunu, anne-babasının kendini terk ettiğini, anne-baba sandığı kişilerin de yıllarca kendini kandırdığını düşündğreceği için hayata-insanlara dair tüm inancını kaybetmesindense, bunu bilerek, kabul ederek büyümsesini tercih ederim. en azından hayatında terk edilmişlik üstüne bir de kandırılmış olmanın yükü olmaz... Belki o ilk ergenlik yaşlarında tepkilerini verirken kullanır bunu. Ama bu beni yaralar sadece, ona sarılmaya devam ettiğim sürece kızımı yaralamaz, sevgiyi anlar, sevildiğini anlar, güveni anlar... Yarın birgün en kötü şeyi yapsa bile yalana yönelmek yerine, gerçeği söylemeyi öğrenir...

Bizim ve bebeklerimizin geleceği aslında bu durumu ona açıklamamıza ve açıklama şeklimize, sonrasında takındığımız tavırlarla alakalı bence... Evlatlarımıza yalanlarla yaşamayı değil, gerçeklerle ayakta ve daha mutlu bir hayat sürmeyi öğretmek bizim elimizde...

Telefon konuşmasından sonra aklımdan geçen binlerce düşünce ve kendi kendime konuşmalarım sonucunda buraya da içimi dökmek istedim sadece :)

Çok haklısın, katılıyorum. Yalan, daha doğrusu gerçeği söylememek güvensiz bir ortam yaratacaktır.

benim cevremde kimse yok evlat edinen benden yaşca buyuk belki benden daha cok hasret cekmiş cocuğu olmayan kişiler var cesaret edemiolar belki bu yolla evlat sahibi olmaya biz onlarada öncu olcağımızı duşunuorum tanıdığım 1 kaç kişi var doğal yollarla cocuk sahibi olamıolar bizim başvurumuzdan sonra onlarda cesaretlenmiş sanırım onlarda başvurcak vesile olmak beni cok mutlu edior.. hepimizin evleri cocuk sesleriyle şenlensin inşallah...

Arkadaşlar çevrenize evlat edineceginizi söylediniz mi veya ne zaman söylememiz doğrudur.

Ben daha başvurumu yapmadan planlarımın arasında koruyucu aile olmak olduğunu hep söyledim arkadaş çevreme. Arada salak saçma yorum yapan tanıdık olmadı değil, oldu. Saadece tanıdıksa, mesafe koydum gitti... Ama bir tık daha öteyse oturdum anlattım tek tek. yine de bir tedavi deneseydin diyenler oldu inatla :) gülümsedim sadece.

ailelere de başvurmadan önce söyledik, bir tek benim babam tepki verdi. bir de halam... gerçi halam değil artık, görüşmeyi kestim... babamı da o doldurmuş, babam da görüşmüyor artık, üstelik torununun parmağından tutup badi badi yürüyeceği, kucağına otutup dede diye sarılacağı günlerin hayalini kuruyor.

sonra kader bizi koruyucu ailelikten evlat edinmeye yönlendirdi. şuanda çevremde beni ismen bile olsa tanıyan herkes sanırım biliyordur kızımı beklediğimi. siz söylemeseniz bile kulaktan kulağa yayılıyor sonuçta. evet artık herkes biliyor ve en azından yüzüme karşı birşey diyebilecek kimse kalmadı çevremde... insanları daha çok tanımanızı sağlıyor bu süreç. en azından hayatınızdaki gereksiz kişileri ayıklıyorsunuz, sizi daha fazla yormalarına izin vermemiş oluyorsunuz. ne kadar erken söylerseniz, evlatlarınıza ulaşmalarına, onları kırmalarına imkan vermeden gereksiz kişileri ayıklamış olursunuz bence

Arkadaşlar çevrenize evlat edineceginizi söylediniz mi veya ne zaman söylememiz doğrudur.
canım ben söyledim ve sayemde bir komşumuzda gidip başvurdu söyleyip insanlara bunun kötü birşey olmadığını aksine mutluluk oldunu göstermek lazım

Benimde annem babam bir kaç arkadaşım biliyor annem ve babam çok sevindiler annem hazırlıklara başladı bile eşim diğer akrabaların bilmelerini istemedi geldikten sonra duysunlar dedi.

Bir şey sormak istiyorum bebek geldikten sonra adres değişikliği yapmayı düşündünüz mü ben istedim aslında yeni bir başlangıç olur dedim eşime eşim taşınmak istemiyor

Bende soyledim canim is arkadaslarimiz akrabalarimiz arkadas cevremiz hepsi biliuolar tabi ilk baslarda bazi arladaslardan iste tedaviye gitseydiniz falan filan kendince dusuncelerini soyleyenler oldu ama takilmadik zaten ben ozellik asla disarda ki insanlarin ne dusundugune pek onem vermem beni destekleyen insanlari onemserim ailemde cok saolsun hepsi destekledi basta biraz kaynanam iste tekrar doktor falan dedi ama snra oda kabullendi ve suan bizden heycanli besigini o aldi..

Bizimde ailelerimiz ,eltilerim,benim teyzelerim,arkadaşlarımız biliyor diğer akrabalara daha söylemedik zamanı gelince öğrenirler dedi eşim ama bilenlerin hepsi çok şükür hep destek oldu sadece kayınvalidem biraz fazla düşünüp kafaya taktı ama şükür oda simdi bayağı kabullendi zaten biz kayınvalidemede evrakları teslim ettikten sınra söyledik eşim önemli olan bizim kararımız dedi herzaman oda bizim ne kadar istekli olduğunuzu görünce içi rahatladı

Ben kendi aileme başvurmadan önce söylemiştim eşimin 30 yaşını doldurmasını bekledik ben 26 yaşındayım 4 buçuk yıllık evliyiz. Eşimin ailesine söyledik tedavi falan dediler ama onlarda sizin için en hayırlısı neyse o olsun inş dediler kabullendiler teyzem en yakınlarım biliyor Zaman yaklaşınca herkes öğrenecek zaten annem örgülere başladı şimdiden battaniyesini örüyor mis kokulumun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…