Son çare olarak değil de sırf sevmek için, sevilmek için evlat edinilmeli bence. Benim bir kızım bir oğlum var. İfade edemeyeceğim bir duygu bu.
Ben son care olarak dusunmuyorum tabiki. Her tur cocugu cok seviyorum ben. Ama su an kendimde o guveni bulamadigim icin diyorum. .
Allah bagislasin evlatlarinizi insallah..
Ben koruyucu anneyim. Siz de olabilirsiniz. Denersiniz. Ben çocuk istemediğim için böyle daha faydalı olabileceğimi düşündüğüm için giriştim. Sadece haftasonları deneyebilirsiniz sizde. Ya da sosyal hizmetlere ziyarette bulunabilirsiniz.
Size yönelik düşünmüyorum ama evlat edinmek ve çocuk doğurmak arasında benim açımdan çok fark yok. O nedenle benim düşüncelerim biraz keskin bu konuda. kırmak istemem sizi.
Evet. Hepimizin korkulu rüyası da bu değil mi zatenBence adalet bu duruma izin vermemeli. Çok saçma bir durum. Haksız yere emek veren çaba sarfeden insanlar ve çocukların psikolojisi bozucu bir durum. Gerçek anlamda psikolojik şiddet ve aile birliğini bozmaya yönelik bir davranış. Biyolojik ailenin uzun bir süre sonra (kanuni sure) tekrar çocuk için dava acmasına izin verilmemelidir.
Cnm metapid diye bi ilac nettt bulamadim acaba yanlis yazmis olabilirmisin bende ilaci doktoruma sorp ona gore yazdircam bende bebegimi emzirmek istiorumBilgilerin için çok teşekkür ederim geçenlerde bir kadın doğum doktoruna gittim durumu anlattım bana metapid diye bir ilaç verdi bebek gelmesine 1 ay kala başla bebeği emzirdikçe gelir dedi bakalım biraz daha sıramız yaklaşsın denemeyi düşünüyorum ama verdiğin bilgileride kulağıma küpe yapacam
Canim bebek dogumunda itibaren 5 yil boyunca evet biyolojik ailenin pisman olupta dava acip isteme hakki var bole bi duurmda hakim bebegi buyuten aileye degil biyolojik aileye verior ama dikkat edersen biyolojik aile diyorum yani hem anne hem baba biyolojik olmasi gerekio yani evlenmesi..zaten evlencek insanlar bebeklerini nden baska aillere evlat edinmesi icin riza olsunlar..bizim evlatlarimiz yasak iliskiden sakli yada annenin yada babanin istememesinden olup yurda verilio neden sonradan ciksin bunlara takilmayin uzmanimz demiski siz evlat icin cirpinirken onlar sizin kalpleriniz kimi kalp tasimiyor demisdi okadar degisik insanlara sahit olmuski biz zaten onlara imkan sunuyrz bebegine kendin bak maddi herseyi sunalim ama onlar bunu kabul etmeyip biran once kurtulmaya calisiolarmis kendi canlarindan..oyuzden bunu takmayin..bazi arkadaslarim dusunuyordur yada diyeceklerdir onlar bebeklerini hangi kosulda zordalarki veriolar..ole bi dunya yok ben kendimi en kotusunde dusunerek soyluyrmki eger yasak iliski yada ne sekilde hamile kalmis olsaydim belki tum dunyayi karsima alirdim canimi ortaya koyardim ama evladimi vermezdim..o yuzden benimle ayni yolu paylasan arkadaslarim bunu dert eden varsa kendine dert etmesin emin olun onlar biz gibi degil kalpleri..vicdanlari..sevgileri..Merhaba, bugün uzmanımız ile tanışıp evrakları teslim ettik. Görüşmenin sonlarına doğru terk, Rıza veya hukuksal işlemi devam eden bebek olsun evlat edindirildikten, hatta kimlik ile üzerimize aldıktan sonra bile 2-3 sene geçse bile gerçek ailesi - biyolojik aile dilediğinde mahkemeye dava açma hakkına sahipmis. Kurum evlat edinilen çocuğun ailesi hakkında bilgi vermiyormus, fakat biyolojik aile mahkemeye dava açtığında evet edinen aile bu olumsuz durum ile karşı karşıya kalabiliyormus
Emzirmek tabii çok güzel. Ancak kafama şu takılıyor. Benim arkadaşlarım bebeklerini emzirirken mesela aspirin bile içmiyorlardı. Bu ilaçlardan sütle bebeğe kimyasal geçmez mi?Cnm metapid diye bi ilac nettt bulamadim acaba yanlis yazmis olabilirmisin bende ilaci doktoruma sorp ona gore yazdircam bende bebegimi emzirmek istiorum
Canim bebek gelmeden 1 ay once baslicaksin demis doktor sonra bebegin gelince emzirince sutun gelir demis..buyuk ihtimal bebek gelince birakacaksin bebegin emzikse sut cogalir zaten..doktorumla konusp herseyi net bi sekilde yazarimEmzirmek tabii çok güzel. Ancak kafama şu takılıyor. Benim arkadaşlarım bebeklerini emzirirken mesela aspirin bile içmiyorlardı. Bu ilaçlardan sütle bebeğe kimyasal geçmez mi?
Canim bebek dogumunda itibaren 5 yil boyunca evet biyolojik ailenin pisman olupta dava acip isteme hakki var bole bi duurmda hakim bebegi buyuten aileye degil biyolojik aileye verior ama dikkat edersen biyolojik aile diyorum yani hem anne hem baba biyolojik olmasi gerekio yani evlenmesi..zaten evlencek insanlar bebeklerini nden baska aillere evlat edinmesi icin riza olsunlar..bizim evlatlarimiz yasak iliskiden sakli yada annenin yada babanin istememesinden olup yurda verilio neden sonradan ciksin bunlara takilmayin uzmanimz demiski siz evlat icin cirpinirken onlar sizin kalpleriniz kimi kalp tasimiyor demisdi okadar degisik insanlara sahit olmuski biz zaten onlara imkan sunuyrz bebegine kendin bak maddi herseyi sunalim ama onlar bunu kabul etmeyip biran once kurtulmaya calisiolarmis kendi canlarindan..oyuzden bunu takmayin..bazi arkadaslarim dusunuyordur yada diyeceklerdir onlar bebeklerini hangi kosulda zordalarki veriolar..ole bi dunya yok ben kendimi en kotusunde dusunerek soyluyrmki eger yasak iliski yada ne sekilde hamile kalmis olsaydim belki tum dunyayi karsima alirdim canimi ortaya koyardim ama evladimi vermezdim..o yuzden benimle ayni yolu paylasan arkadaslarim bunu dert eden varsa kendine dert etmesin emin olun onlar biz gibi degil kalpleri..vicdanlari..sevgileri..
Evet yazarsan çok iyi olur. Hepimize faydalı:)Canim bebek gelmeden 1 ay once baslicaksin demis doktor sonra bebegin gelince emzirince sutun gelir demis..buyuk ihtimal bebek gelince birakacaksin bebegin emzikse sut cogalir zaten..doktorumla konusp herseyi net bi sekilde yazarim
Özür dilerim canım yanlış yazmışım METPAMİD ilacın ismiCnm metapid diye bi ilac nettt bulamadim acaba yanlis yazmis olabilirmisin bende ilaci doktoruma sorp ona gore yazdircam bende bebegimi emzirmek istiorum
Bende aynen düşünüyorum ve danısmıştim bir uzmana kesinlikle önermiyoruz faydası yok ilaçla getirilen sütün demişti.Emzirmek tabii çok güzel. Ancak kafama şu takılıyor. Benim arkadaşlarım bebeklerini emzirirken mesela aspirin bile içmiyorlardı. Bu ilaçlardan sütle bebeğe kimyasal geçmez mi?
Bu sekilde emdikce gelebilir evetCanim bebek gelmeden 1 ay once baslicaksin demis doktor sonra bebegin gelince emzirince sutun gelir demis..buyuk ihtimal bebek gelince birakacaksin bebegin emzikse sut cogalir zaten..doktorumla konusp herseyi net bi sekilde yazarim
canım çok sevindim darısı başımızaTeyzeleri oğluşumuz geldi, kız anneleri dikkat etsin artık
Daha detaylı yazacağım, rüyadamıyız gerçekmi hala sersemliğimiz devam ediyor
rabbim hepinizi tez zamanda kavuştursun işallah.
çok güzel bir duygu allahım bizlerede nasip etsin inşallahçoook heyecanlandım sizin adınıza ,rabbim bir ömür huzur içinde bütün güzel şeyleri nasip etsin size.oyyy kuzucuk ne tatlıdır şimdi.rabbim nazarlardan saklasın.amin
Verdiğin cevaplar için çok teşekkür ederim okudukça rahatlarım inşaallah hiç birşeye gerek kalmadan emzirebiliriz kuzucuklarımızıArkadaslar,
Bebeklerimizi emzirebilmek icin sut gelmesi adina doktorunuza danismadan ilac kullanmayin, bu bir.
İkincisi, zaten surekli ilac kullanmayacaksiniz; sut geldikten sonra bebek memeyi alirsa memeden emzirerek, almazsa da sagip biberonla vererek bebegin karnini doyurabilirsiniz. Bebek memeyi alirsa yada duzenli olarak sutunuz gelmeye baslarsa, zaten alinan ilactan ya da kullanilan pompadan cok cok daha fazla bebeginiz emerek sizi stimule edecek. Hem hormonel, hem de fiziksel ve duygusal olarak. Belki ilaca devam etmek gibi bir sey soz konusu bile olmayacak cunku bebek sizi emerken uyaracak, ilaca ihtiyac kalmayacak. Zaten devamli kullanmamiz gereken bir ilac degil. Maksat o hareketi, akisi saglamak, gerisi kendiliginden geliyor ve ilacsiz devam edilebiliyor.
Ucuncu olarak da, evet emzirirken ilac kullanmamak en dogrusu. Fakat mesela motilium denilen ilac, ayni zamanda reflusu olan bebekler icin doktorlarin verdigi bir ilac. O zaman kendileriyle celismis olmuyorlar mi? Madem bu kadar zarar ziyan? O yuzden o sutun bebege faydasi yok diye bir sey soz konusu degil. Evet, bazi ilaclar vardir emzirirken kesinlikle kullanilmamasi gereken. Agir antibiyotikler, vs.. Ya da sutun sagilip cope atilmasi ve ilacin etkisinin gectikten sonra ancak bebegin emzirilebildigi durumlar vardir. Ama insan vucudu cok mukemmel yaratilmis. Anne ilac kullaniyor olsa bile bunun sute gecme oranlari diye bir sey soz konusu. Alinan ilaca, yan etkisine, ne ise yaradigina, vs bakilarak zaten ilaclar hamileyken ve emzirirken kullanimlari uzerine belli kategorilere ayrilir. Bunlar da ilacin prospektusunde belirtilmistir.
Benim nacizane gorusum su; siranizin yaklastigindan emin olduktan sonra dogurmadan emzirme protokolune baslayin. Ama oncesinde mutlaka ama mutlaka jinekologunuzla ya da bir endokrinoloji uzmaniyla gorusun. Herkesin yapisi, bunyesi farklidir. Bir baskasinda ise yarayan ilac size faydadan cok zarar verebilir. Ben bu konuyla ilgili Evlat Edinme ana basliginin altinda konu acmistim. Orayi okuyup neler yaparak sutunuzu getirebileceginizle ilgili detayli bilgi sahibi olabilirsiniz. Amerika'da bu cok yaygin. Orada evlat edinen aile sayisi fazla oldugu icin ornek alabilmemiz acisindan onlarin yayinlarini takip etmek cok kiymetli bizler icin. İcerisinde "domperidone" aktif maddesi olan ilacla sut getirme durumu zaten oradaki sut uzmani ve ebelerin literaturde bahsettigi ve onerdigi seyler. Bahsettigim ilacin da etken maddesi bu zaten.
Ayrica illa ilac da kullanmaniza gerek yok. Bazisi halihazirda prolaktin hormonu yuksek oldugu icin hamile kalamiyor. O arkadaslarin emzirebilmesi bizlere nazaran cok cok daha kolay olabilir. Benim surecimi de o basligin altinda okuyabilirsiniz.
Bizler nelere gogus germis insanlariz. Bunu mu basaramayacagiz?
En onemlisi istek ve gayret sarfetmek. Duzenli olarak gogusleri pompalamak (belki aylarca),sut getiren bitkisel takviyeler almak, psikolojik olarak kendimizi hazirlamak, vs. bir suru etken var. Dedigim gibi bebegini emzirebilmek isteyen anne adaylari, actigim basligi basindan sonuna kadar mutlaka okusunlar.
Umarim yardimci olabilmisimdir.
Sevgiler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?