Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

İnsan bu kadar bekleyince tabiki birazını daha göze alır. Hem sizin içiniz böyle rahat edecek o yüzden nazlı kızı beklemeye devam er geç gelecek ya o gelince az fazla mıncırırsın beklettiği için

Biz evlat edinmeye başvurmadan önce koruyucu aileliği düşündük. hatta başvurmaya da gittik, ancak aynı gün evlat edinmenin ilk görüşmesini yapmış olduk. orada tamamen uzmanların yönlendirmesi söz konusuydu. o yüzden sorunu yanıtlayabilirim diye düşünüyorum :)

Öncelikle sanılanın aksine koruyucu ailelik öyle bellirli günler yapılan birşey değil, bellirli günler veya saatlerde yapılan gönüllü annelik veya gönüllü ailelik çok daha farklı. Koruyucu ailelikte başvurunuzu yine aynı şekilde yapıyorsunuz, hemen hemen aynı evraklar hazırlanıyor tekrar. bekleme süresi genel olarak evlat edinmeden çok daha kısa ama tabiki tercihleriniz yine bu süreyi etkiliyor. çünkü kurumda kalan her çocuk evlat edindirilmeye uygun olmadığı gibi, bazı durumlarda koruyucu aileye de verilmiyor. Mesela kız bebek derseniz belki bekleme süresi yine 1 yılı bulabilir, ama şehirler arası bekleme süresi yine farklı. bazı yerlerde 1-2 ayda sıra gelirken, bazı şehirler yıllarca sürebiliyor (bu konuda çok fazla koruyucu aile ile görüştüm ve bekleme süreleri hepsinin farklıydı)

Başvurunuz onaylandıktan ve sıranız size geldikten sonra çoğunlukla size 3 çocuk gösteriyorlar, dosyalarını da okuyorsunuz ve tercihinizi yapıyorsunuz. Çocukla alışma sürecinizi geçirdikten sonra alıp eve götürüyorsunuz ve 7 gün 24 saat sizinle yaşıyor. evet nüfusunuza geçiremiyorsunuz. ancak sizde kaldığı süre içinde biyolojik aile evlat edinmeye onay verirse evlat edinme hakkı direk size geçiyor ve kurum arayıp durumu size bilgilendiriyor. yani zaten koruyucu ailesi olduğunuz için ekstra beklemeden direk evlat edinme davası açılarak üstünüze de geçirebiliyorsunuz. Ama dediğim gibi burada çocuğun durumunun artık evlat edinmeye müsait olmuş olması gerekiyor.

Eğer biyolojik aile talep ederse görüşme hakkı var. yanlış hatırlamıyorsam ayda 1 kere 11 veya 2 saat. o zaman size yine durum haber veriliyor, kurum gidiyorsunuz. çocuk sizden ayrı, bir uzman eşliğinde aile ile görüşebiliyor. ama karşı tarafa asla sizinle ilgili bilgi verilmiyor.

Bu arada kurumda kalan çocukların arayanı soranı ziyaretçisi olanı gerçekten çok az. hele düzenli görüşeni nerdeyse yok denecek kadar az...

Ha bu arada aile çıktı çocuğumu istiyorum dedi mesela. Aaaa tamam o zaman al geri denmiyor. aile her açıdan inceleniyor, maddi koşullarına vs bakılıyor. eğer çocuğu bırakmaya neden olan olay tamamen ortadan kalmışsa ve bunun tekrar etme ihtimali yoksa o zaman geri verme değerlendiriliyor. Mesela ben bir koruyucu aile ile görüşmüştüm. baba çocuğu geri alma talebinde bulunmuş. kurum inceleme için adamın evine gittiğinde, adamın yeni evlendiği kadın o çocuk eve gelirse ben bu evi yakarım demiş. ve adam direk red yemiş. yani geri almak da o kadar kolay değil... çünkü kuruma bırakmadan önce zaten aileye maddi destek vs teklif ediliyor ve buna rağmen bırakılıyor o çocuklar...

Facebook kullanıyorsanız koruyucu aileler ile ilgili çok fazla sayfa bulabilirsiniz, çoğunlukla biz evlat edinen ailelerin de bence olması gerekiyor, il bazında dernekleşmişler. farklı ilden bile bir derneğe yazsanız mutlaka size dönüş yapıyor, aklınıza takılanları cevaplıyorlar.

Ha bir de forumda Hazan72 arkadaşımız şuan koruyucu aile, foruma girerse o da sorularınızı yanıtlayabilir.

Bu arada aklınıza takılan başka birşey olursa cevaplamaya çalışırım.

Hayırlı uğulu olsun arkadaşım. İzmir'den sayımız artıyor forumda ne güzel. keşke her başvuran bu foruma da yazsa :) >İzmir'de geçen sene sıralar çok yavaş ilerledi. umarım 2016 hızlı hızlı atar, hepimizin kucağı dolar :)

arkadaşlar biz başvurumuzu kasım ayında yaptık 3 görüşme gerçekleştirdik yılbaşından sonra 4.görüşme için ev ziyareti yapacağız demişlerdi hala gelmediler sizce arayıp sorsam nasıl olur merak etmeye başladım.

Herzamanki gibi cok aciklayici yazmissin canm ya cok saol.okadar aydinlattinki beni.esimi bile ikna ettin okadar soyliyim.
Simdi dedigin gibi facebooktan koruyucu ailelikle ilgili dernekler var sen soyleyince baktim.onlarla irtibata gecip bilgi alicam.uzmanimiza danisicam.arastirma icersindeyim suanda.insallah olur.belkide alnimiza bu sekilde yazildi bilemeyiz.
Sadece esiminde benimde tek korkumuz geri almalari.
Hadi basvurduk diyelim.hadi bu yolla bi evladimiz oldu bu korkuyla yasayabilirmiyiz.
Peki yas kiriteride belirtebiliyomuyuz.koruyucu aileliktede bebek olabiliyomu.

Canm basvuru tarihinden itibaren siraya girmis oluyosun diye biliyorum.senden sonra basvuran bi aile senden once evraklarini teslim etse bile senin onune gecemiyo.yinede bilen arkadaslar yazarlar

Yok canm koruyucu ailelikte cocuk 7/24seninke kaliyo.
Sadece tamamen geri alma ihtimalleri var

Valla olurmu olur.heycanlandim simdiden.

Merhaba arkadaşlar, bir duyum aldım. Bebeklerin dosyaları hazırlanıyormuş ve sırada olup beklemeye alan vazgeçen aileler varmış. Sıralar birden atacak gibi görünüyor yani evladına kavuşan ailelere birkaç sorum olacaktı , bilgilendirme için şimdiden teşekkür ederim. 1.) bebek alınırken ne gibi evraklar isteniyor, ikametgah bunlar arasında mı?
2.) bebeği aldığımızda eve görmeye gelirlerken ne kadar zaman önce arayıp gelwceklerine dair bilgi veriyorlar?
3.) bebek alındıktan sonraki ev ziyareti vs görüşmelerde eşlerin her ikisinin de orada bulunması gerekiyor mu?
İlginiz için teşekkürler, dilerim hepimizin bekleyişleri mutluluğa dönüşür.

Yaş kriterini siz belirliyorsunuz, evet bebek alınabiliyor ama dediğim gibi her bebek de uygun olmayabiliyor. Görüştüğüm aileler arasında sadece bir tanesi bebek almıştı, hatta bekar bir bayandı. Biyolojik anne ilk başlarda ayda bir görme talep ediyormuş, bebek büyüdükçe kadının kucağında durmamaya ağlamaya başlamış, kadının da ziyaretleri önce azalmış sonra kesilmişti mesela. Bir de gazeteci yazar Mutlu TÖnbekici var bebek alan, onunki çok daha minik bir bebekti, çilek bebek diye yazmıştı hatta köşesine. Google'da aratabilirsin, yine facebokta sayfası vr, küçük oteller kitabı yazıyor ve kızıyla bol bol geziyor.

Eskiden bebekken koruyucu ailesi olduğunuz çocuk evlat edinmeye müsait olduğunda koruyucu aileden alınıp evlat edindiriliyormuş. Bir bayan bildiğiniz çocuğu vermemiş, kaçırmış nerdeyse ve hukuki yollara başvurmuş. sonunda davayı kazanmış ve evlat edinmiş bebeğini. (bu konuyla ilgili de Ayşe Arman röportajı var arşivden taratabilirsiniz) Yanlış hatırlamıyorsam 2008 yılında bu olay üzerine Aile ve Politikalar Bakanı devreye girmiş ve koruyucu aileye bu konuda öncelik tanıyan, yasal düzenlemeye gidilmiş. Bu düzenleme sayesinde koruyucu ailelik ile başlayan süreç evlat edindirmeyle sonuçlanabiliyor :)

Ha böyle bir risk yok mu var elbette. Ama yüzdesel olarak oran yok denecek kadar az. Bazıları profesyonel koruyucu aile oluyorlar mesela, onlar geçici dönemlerde alıyorlar, ailesinin yanına dönme ihtimali yüksek çocukları tercih ediyorlar. O gidince yenisini alıyorlar vs. Ama arada torununu kucağına alan, torununu kucağına aldığında tekrar koruyucu aileliğe başvurmuş ve o oğlu da kocaman olmuş İzmir Koruyucu Aile Dernek Başkanı var mesela. Yine aynı şekilde Denizli Koruyucu Aİle Başkanı Ayfer Hanım var, çok ilgili bir bayan. İlk koruyucu aile olduğu kızı büyümüş işgüç sahibi olmuş, iki kızı daha var şimdi koruyucu ailesi olduğu. onunda tv programlarına katılmışlığı vs var. İstanbul koruyucu aile derneği de mesajlarınıza dönüş yapıyor mutlaka, oradaki bayan da çok ilgili, şimdi ismini hatırlayamadım. İnternette araştırınca evlat edindirmeye göre çok daha fazla yazı, çok daha fazla dernek ve video karşınıza çıkıyor.

Uzmanınızla mutlaka görüşün bu konuyu, o size gerekli yönlendirmeyi yapacaktır zaten. arada kötü senaryoları da anlatıyor uzmanlar, buna mecburlar çünkü. diğer yandan ne kadar istekli olduğunuza bakıyorlar. İldeki başvuru sayısı-çocuk sayısı vs değerlendiriliyor sanırım, yönlendrmeyi onlar yapıyorlar.

Bu arada koruyucu ailede değişik teşvikler de var. çocuğun yaş gurubuna göre aylık ödemeleri var, yılda iki kez kıyafet yardımı adı altında bu ödemeler iki katı oluyor. okulun servis ücretinden, gideceği kursa kadar yaptığı ödemeler var (burada bir üst sınır belirlenmiş o sınıra kadar yapılıyor ödeme) Eğer anne çalışmıyorsa dışardan sigorta primini ödediği takdirde kurumdan o parayı talep etme hakkı var. Özel okulların devlet korumasında olan çocuklara ayırdığı konterjanlar var, bu kontenjanlarla burslu okuyabiliyorlar özel okullarda tabi takip etmek gerekiyor :)

Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah :)

kızlar şok şokTAYIM bebiş gelio galba sıramızı öğrenince şoka girdim hazırlık yapmam lazım hiç bişeyimiz yok bir emziğimiz bile sıram erkek bebek 4 muş hiç aramasayadım bebek gelincemi haber vercektiler aceba kalpden giderdim herhalde niye böyle sıranız duşuk diyenler olablir yanlış anlaşlma olmasın ben şanlıurfadan başvurdum ankaradan dosya geldikten sonra diyarbakıra dosyamız gitti bebeğimizi almaya diyarbakıra gitcez burası doğu ve başvuru sayısı az kız erkek tercihler de ayrınca sanırım böyle oluo genel sıramızda 24muş galba 24 dosya vr bizden önce bir dosya gelirsede önumuze gecebilirmiş..

Bacım hangi il için acaba bu dediğin

Hadi inşallah yakında müjdeni almak nasip olur

Birumuzyok bacım bilgilerini verirsen listeye eklerim

Bacılar evladına kavuşan bir annenin isteği ile soruyorum
Çocuklarınızı devlet mi özel mi hastaneye götürüyorsunuz
Özelde ssk sı geçiyor mu
Geçiyor ise katkı payı ödeniyor mu

amin canım inşallah yanlış anlamassan bir şey sormak istiyorum sende sıradamısın ne zaman başvurdun

Bacılar evladına kavuşan bir annenin isteği ile soruyorum
Çocuklarınızı devlet mi özel mi hastaneye götürüyorsunuz
Özelde ssk sı geçiyor mu
Geçiyor ise katkı payı ödeniyor mu
Evt canim ozel hastanelerin ssk ile anlasmasi oluyor ama yine muayene parasi olarak ucret alabiliyolar ama cok fazla olmuyo ssk ile anlasmasi olmayan ozel hastanelerde var sadece muayane ucreti 70den basliyor arti tahlil ucretleri oluyor ek.bizim sehirde elif ana diye ozel hastane var sadece bebeklere bakior guzel biyer ilaclarida hep bitkisel verio.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…