Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Cnm bu duyumu nerden aldin birde hangi sehir icin gecerli bu...tum sehirlrr icin mi..suan bence siralar yavas ilerliyor gibi..

amin canım inşallah yanlış anlamassan bir şey sormak istiyorum sende sıradamısın ne zaman başvurdun

İstediğini sorabilirsin :) Evet canım sıradayım ben de İzmir'de. Kız bebekteyiz biz, son aylar inşallah. Evrak teslimimiz ağustos 2014, sizden 1 yıl önce yani. 2014de sıralar çok güzel atıyordu, 2015de yavaşladı, inşallah 2017'de tekrar hızlanır :)

Canm basvuru tarihinden itibaren siraya girmis oluyosun diye biliyorum.senden sonra basvuran bi aile senden once evraklarini teslim etse bile senin onune gecemiyo.yinede bilen arkadaslar yazarlar

Canım iller arasında sanırım yine bir fark var :) Mesela İzmir'de başvuru tarihi ilk görüşme değil, evrak teslimi sayılır. yani sıraya evrakları teslim ettiğimiz gün itibari ile giriyoruz. bu da bizden sonra ilk görüşmeye gitmiş ama bizden önce evrak teslim etmiş kişi varsa sırasını bizden öne geçiriyor. Mesela bizim uzman yıllık izindeydi evrak hazır olsa da, teslimi için dönüşünü bekledik mecburen. bu arada evrağını hazırlayan başka biri teslim ettiyse önümüze geçmiş oldu.

bir de bazı şehirlerde sanırım çocuk yuvası olmuyormuş, en yakın büyük şehire bağlanıyormuş bu açıdan. başvurularını bulundukları şehirde yapıyorlar ama dosyaları onaylandıktan sonra bağlı oldukları şehire yollandıktan sonra sıraya alınıyormuş, ama sıraya yine evrak teslim tarihine göre alınıyor. dönem dönem sıralardaki gerilemenin nedenlerindne birinin de bu olduğu söylenmişti bize.

EVet bizim yaşadığımız şehirde de çocuk yuvası yok ... başka ilde sıraya gireceğiz ....

Anladim canm.bide uzmana sorucam ayrintili.esim yine gelgitlerde.bi lafini ettirmiyo.bi olabilir diyo.bi olmaz diyo.uzuyo beni.onude uzmek istemiyorum.
Bu ayri konu tabi.neyse.
Peki siz koruyucu ailelik icin basvurmak icin gitmissinizya ilk.evlad edinmeye yonlendirilmissiniz hani.peki evlad edinmek icin beklerken koruyucu ailelikten neden vazgectiniz.uzmanlarin bi gorusumu vardi bu konuda.
İnternette baktim dun biraz.etkinlikler falan duzenlenmis koruyucu aileler icin.cocuklariyla gelmisler ne guzrl.herkes cok mutlu.bi kiz cocugunun koruyucu ailesi olmayi cok istiyorum.ama esim diyoki biz zaten evlad hasreti cekiyoruz.herseyiyle evlad sayicaz onuda.yarin birgun giderse dayanamayiz diyo.besigine bakariz odasina bakariz geliyodu guluyodu gibi gibi unutamayiz diyo.
Ama bana kalirsa seninde dedigin gibi geri alma ihtimalleri cok dusuk.biyandanda simdidrn boyleysrm terk icin 3_4sene nasil beklerim
Bilemiyorum yaa kafam cok karisik.
Ama sorularima cvp ariyorum.esimede anlatiyorum duyduklarimi.
Hakkimizda hayirlisi olsun insallah.

Bahsettiğim konu İstanbul için geçerli. İki aydır sıralar hiç ilerlemiyordu fakat ocak ayı itibariyle güzel ilerlemiş. Bütün şehirler için hiçbir bilgim yok, yanıltmak istemem sizleri. Bebeğin sağlık hizmetleri ile ilgili benim düşüncem güzel bir özel hastane bulmak ve aynı dr a takip ettirmek. Devlette de doktorlar çok iyidir mutlaka fakat aynı dr un takip etmesi devlet şartlarında sanırım zor.

Tabi sıraların ilerleyişi cinsiyet, yaş aralığı, hukuki sürecin devam edip etmemesi, terk, rıza durumlarına göre değişiyor.

canım şimdi çıkmam lazım biraz, özelden mesaj atıcam sana gelince

Çok sevindim canım müthiş bir haber biz aynı ay başvuru yapmışız inşallah bizimde sıramız güzel ilerler hepimizin için senin adına çok sevindim şimdi en güzel kısım bebek hazırlıkları

Bebeğimizi alırken de mi evrak istiyorlar? Hiç duymamıştım, şaşırdım.
Diğer soruların cevaplarını ben de merak ediyorum. Umarım biri cevaplar.

Bebeğimizi alırken de mi evrak istiyorlar? Hiç duymamıştım, şaşırdım.
Diğer soruların cevaplarını ben de merak ediyorum. Umarım biri cevaplar.
Evet canım bebeği alırken de birtakımevraklar var sanırım. Çünkü bebeğini alan aileler evrakları yetiştirdik falan diye bahsetmişler, aklıma takıldı. Evet kavuşan ailelerden bilgi istiyoruz lütfen:)

O evraklar ikametgah, sicil kaydı gibi toplamamız gereken evraklar değil. Ben de o uzun liste sandım da endişelendim:))) bahsedilen evraklar kurumun bebeğimizi bize verdiğine dair evraklar ve valiliğe ve sosyal hizmetlere onaylatılıyor. O yüzden yetiştirmek uzun sürüyor. Çünkü sosyal hizmetler ya da valilikte kişileri yerinde bulmak zor olabiliyor.tabii ben de kesin bildiğimden değil:)) okuduklarımdan ve anlatılanlardan

Son düzenleme:

1) bebeği almadan önce sosyal hizmet uzmanının hazırladığı geçici bakım sözleşmesini imzalıyorsunuz. o sözleşmeyi aile ve sosyal politikalar il müdürü ve vali yardımcısının da imzalaması gerekiyor.. evrak koşturmacası bu yüzden. bizden istenecek her türlü evrak öncesinde istenmiş-incelenmiş durumda zaten..
2) ev ziyaretinde ben çalıştığım için uzmanımızla randevulaşıyorduk ve benim evde olabildiğim gün ve saatlerde geliyordu. habersiz gidilen aileler varmış. ama bu uzmanın genel tutumuna göre değişiyor..
3) kuzumuz geldikten sonra hiçbir ziyaret ya da görüşmede eşimle ikimizi bir arada istemedi uzmanımız. zaten birimizle görüşmesi bir fikir oluşturuyordu. bir tek mahkemeye dava açmaya gideceğimiz zaman ikimizin de bir arada olmamızı istedi, prosedür öyleymiş..
yavrunuz geldikten sonra tüm gerginlikler bitiyor. ziyaretler için gerilmenize gerek yok. gayet dostane, sohbet havasında geçiyor. bizim uzmanın kızımdan 1 yaş büyük bir kızı vardı. oturup çocuk bakımına ilişkin bilgi alışverişinde bulunuyorduk :) iki bronşitli çocuk annesi olarak edindiğimiz bilgileri paylaşıyorduk.. o arada soracağı bir şey varsa not alıyor, kızımla oyun oynuyor, gözlemlerini yapıyordu. mahkememiz biteli çok oldu. profesyonel ilişkimiz sona erdi uzmanımızla ama dostluğumuz devam ediyor.
bir an önce bebeğinize kavulup ziyaret anılarınızı yazmanız dileğiyle..

özel hastane mi devlet mi sorusuna tercih, öncelik ve beklentileriniz cevap veriyor.
yarı zamanlı da olsa çalıştığım için devlet hastanesine git, sıra bekle gibi olaylar beni aşan durumlar. çevremde rahatlıkla ulaşabileceğim, ilgili, bilgili ve güvendiğim çocuk doktoru olan özel hastane vardı. direkt oraya başladım. kronik rahatsızlıklarımız nedeniyle neredeyse her hafta doktordaydık. katkı payı evet alınıyor. emekli gibi işlem görüyorsun. ilaçlara neredeyse ücret ödemiyorduk.
bir başka evlat edinen arkadaş da çocuğunu aynı hastaneye götürdü. orda kurumda olduğu sırada açılan kaydı varmış bebeğin. kurum bakımında göründüğü için katkı payı almamışlardı. ben bankodakilere hiç bahsetmedim durumumuzdan. ama başka bir özel hastanede bir türlü sgksını bulamadılar kızımın. o zaman söylemek durumunda kaldım. katkı payı alındı, emekli gibi işlem gördüğümüzü söylemişti ordaki görevli.

merhabalar mahkeme bittikten sonra boşanma olursa cocuğun durumu ne oluyo kurum alırmı bilginiz varsa paylaşırmısınz

merhabalar mahkeme bittikten sonra boşanma olursa cocuğun durumu ne oluyo kurum alırmı bilginiz varsa paylaşırmısınz

Mahkeme bittikten sonra o sizin doğuracağınız çocuk ile aynı haklara sahip olacak. Yani boşanma olsa bile bir şey olmaz. Zaten mahkemeden sonra kurum deneti de olmayacağı için haberleri bile olmaz. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…