Cnm bu duyumu nerden aldin birde hangi sehir icin gecerli bu...tum sehirlrr icin mi..suan bence siralar yavas ilerliyor gibi..Merhaba arkadaşlar, bir duyum aldım. Bebeklerin dosyaları hazırlanıyormuş ve sırada olup beklemeye alan vazgeçen aileler varmış. Sıralar birden atacak gibi görünüyor yani evladına kavuşan ailelere birkaç sorum olacaktı , bilgilendirme için şimdiden teşekkür ederim. 1.) bebek alınırken ne gibi evraklar isteniyor, ikametgah bunlar arasında mı?
2.) bebeği aldığımızda eve görmeye gelirlerken ne kadar zaman önce arayıp gelwceklerine dair bilgi veriyorlar?
3.) bebek alındıktan sonraki ev ziyareti vs görüşmelerde eşlerin her ikisinin de orada bulunması gerekiyor mu?
İlginiz için teşekkürler, dilerim hepimizin bekleyişleri mutluluğa dönüşür.
amin canım inşallah yanlış anlamassan bir şey sormak istiyorum sende sıradamısın ne zaman başvurdun
Canm basvuru tarihinden itibaren siraya girmis oluyosun diye biliyorum.senden sonra basvuran bi aile senden once evraklarini teslim etse bile senin onune gecemiyo.yinede bilen arkadaslar yazarlar
Anladim canm.bide uzmana sorucam ayrintili.esim yine gelgitlerde.bi lafini ettirmiyo.bi olabilir diyo.bi olmaz diyo.uzuyo beni.onude uzmek istemiyorum.Yaş kriterini siz belirliyorsunuz, evet bebek alınabiliyor ama dediğim gibi her bebek de uygun olmayabiliyor. Görüştüğüm aileler arasında sadece bir tanesi bebek almıştı, hatta bekar bir bayandı. Biyolojik anne ilk başlarda ayda bir görme talep ediyormuş, bebek büyüdükçe kadının kucağında durmamaya ağlamaya başlamış, kadının da ziyaretleri önce azalmış sonra kesilmişti mesela. Bir de gazeteci yazar Mutlu TÖnbekici var bebek alan, onunki çok daha minik bir bebekti, çilek bebek diye yazmıştı hatta köşesine. Google'da aratabilirsin, yine facebokta sayfası vr, küçük oteller kitabı yazıyor ve kızıyla bol bol geziyor.
Eskiden bebekken koruyucu ailesi olduğunuz çocuk evlat edinmeye müsait olduğunda koruyucu aileden alınıp evlat edindiriliyormuş. Bir bayan bildiğiniz çocuğu vermemiş, kaçırmış nerdeyse ve hukuki yollara başvurmuş. sonunda davayı kazanmış ve evlat edinmiş bebeğini. (bu konuyla ilgili de Ayşe Arman röportajı var arşivden taratabilirsiniz) Yanlış hatırlamıyorsam 2008 yılında bu olay üzerine Aile ve Politikalar Bakanı devreye girmiş ve koruyucu aileye bu konuda öncelik tanıyan, yasal düzenlemeye gidilmiş. Bu düzenleme sayesinde koruyucu ailelik ile başlayan süreç evlat edindirmeyle sonuçlanabiliyor :)
Ha böyle bir risk yok mu var elbette. Ama yüzdesel olarak oran yok denecek kadar az. Bazıları profesyonel koruyucu aile oluyorlar mesela, onlar geçici dönemlerde alıyorlar, ailesinin yanına dönme ihtimali yüksek çocukları tercih ediyorlar. O gidince yenisini alıyorlar vs. Ama arada torununu kucağına alan, torununu kucağına aldığında tekrar koruyucu aileliğe başvurmuş ve o oğlu da kocaman olmuş İzmir Koruyucu Aile Dernek Başkanı var mesela. Yine aynı şekilde Denizli Koruyucu Aİle Başkanı Ayfer Hanım var, çok ilgili bir bayan. İlk koruyucu aile olduğu kızı büyümüş işgüç sahibi olmuş, iki kızı daha var şimdi koruyucu ailesi olduğu. onunda tv programlarına katılmışlığı vs var. İstanbul koruyucu aile derneği de mesajlarınıza dönüş yapıyor mutlaka, oradaki bayan da çok ilgili, şimdi ismini hatırlayamadım. İnternette araştırınca evlat edindirmeye göre çok daha fazla yazı, çok daha fazla dernek ve video karşınıza çıkıyor.
Uzmanınızla mutlaka görüşün bu konuyu, o size gerekli yönlendirmeyi yapacaktır zaten. arada kötü senaryoları da anlatıyor uzmanlar, buna mecburlar çünkü. diğer yandan ne kadar istekli olduğunuza bakıyorlar. İldeki başvuru sayısı-çocuk sayısı vs değerlendiriliyor sanırım, yönlendrmeyi onlar yapıyorlar.
Bu arada koruyucu ailede değişik teşvikler de var. çocuğun yaş gurubuna göre aylık ödemeleri var, yılda iki kez kıyafet yardımı adı altında bu ödemeler iki katı oluyor. okulun servis ücretinden, gideceği kursa kadar yaptığı ödemeler var (burada bir üst sınır belirlenmiş o sınıra kadar yapılıyor ödeme) Eğer anne çalışmıyorsa dışardan sigorta primini ödediği takdirde kurumdan o parayı talep etme hakkı var. Özel okulların devlet korumasında olan çocuklara ayırdığı konterjanlar var, bu kontenjanlarla burslu okuyabiliyorlar özel okullarda tabi takip etmek gerekiyor :)
Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah :)
Anladim canm.bide uzmana sorucam ayrintili.esim yine gelgitlerde.bi lafini ettirmiyo.bi olabilir diyo.bi olmaz diyo.uzuyo beni.onude uzmek istemiyorum.
Bu ayri konu tabi.neyse.
Peki siz koruyucu ailelik icin basvurmak icin gitmissinizya ilk.evlad edinmeye yonlendirilmissiniz hani.peki evlad edinmek icin beklerken koruyucu ailelikten neden vazgectiniz.uzmanlarin bi gorusumu vardi bu konuda.
İnternette baktim dun biraz.etkinlikler falan duzenlenmis koruyucu aileler icin.cocuklariyla gelmisler ne guzrl.herkes cok mutlu.bi kiz cocugunun koruyucu ailesi olmayi cok istiyorum.ama esim diyoki biz zaten evlad hasreti cekiyoruz.herseyiyle evlad sayicaz onuda.yarin birgun giderse dayanamayiz diyo.besigine bakariz odasina bakariz geliyodu guluyodu gibi gibi unutamayiz diyo.
Ama bana kalirsa seninde dedigin gibi geri alma ihtimalleri cok dusuk.biyandanda simdidrn boyleysrm terk icin 3_4sene nasil beklerim
Bilemiyorum yaa kafam cok karisik.
Ama sorularima cvp ariyorum.esimede anlatiyorum duyduklarimi.
Hakkimizda hayirlisi olsun insallah.
Çok sevindim canım müthiş bir haber biz aynı ay başvuru yapmışız inşallah bizimde sıramız güzel ilerler hepimizin için senin adına çok sevindim şimdi en güzel kısım bebek hazırlıklarıkızlar şok şokTAYIM bebiş gelio galba sıramızı öğrenince şoka girdim hazırlık yapmam lazım hiç bişeyimiz yok bir emziğimiz bile sıram erkek bebek 4 muş hiç aramasayadım bebek gelincemi haber vercektiler aceba kalpden giderdim herhalde niye böyle sıranız duşuk diyenler olablir yanlış anlaşlma olmasın ben şanlıurfadan başvurdum ankaradan dosya geldikten sonra diyarbakıra dosyamız gitti bebeğimizi almaya diyarbakıra gitcez burası doğu ve başvuru sayısı az kız erkek tercihler de ayrınca sanırım böyle oluo genel sıramızda 24muş galba 24 dosya vr bizden önce bir dosya gelirsede önumuze gecebilirmiş..
Bebeğimizi alırken de mi evrak istiyorlar? Hiç duymamıştım, şaşırdım.Merhaba arkadaşlar, bir duyum aldım. Bebeklerin dosyaları hazırlanıyormuş ve sırada olup beklemeye alan vazgeçen aileler varmış. Sıralar birden atacak gibi görünüyor yani evladına kavuşan ailelere birkaç sorum olacaktı , bilgilendirme için şimdiden teşekkür ederim. 1.) bebek alınırken ne gibi evraklar isteniyor, ikametgah bunlar arasında mı?
2.) bebeği aldığımızda eve görmeye gelirlerken ne kadar zaman önce arayıp gelwceklerine dair bilgi veriyorlar?
3.) bebek alındıktan sonraki ev ziyareti vs görüşmelerde eşlerin her ikisinin de orada bulunması gerekiyor mu?
Evet canım bebeği alırken de birtakımevraklar var sanırım. Çünkü bebeğini alan aileler evrakları yetiştirdik falan diye bahsetmişler, aklıma takıldı. Evet kavuşan ailelerden bilgi istiyoruz lütfen:)Bebeğimizi alırken de mi evrak istiyorlar? Hiç duymamıştım, şaşırdım.
Diğer soruların cevaplarını ben de merak ediyorum. Umarım biri cevaplar.
O evraklar ikametgah, sicil kaydı gibi toplamamız gereken evraklar değil. Ben de o uzun liste sandım da endişelendim:))) bahsedilen evraklar kurumun bebeğimizi bize verdiğine dair evraklar ve valiliğe ve sosyal hizmetlere onaylatılıyor. O yüzden yetiştirmek uzun sürüyor. Çünkü sosyal hizmetler ya da valilikte kişileri yerinde bulmak zor olabiliyor.tabii ben de kesin bildiğimden değil:)) okuduklarımdan ve anlatılanlardanEvet canım bebeği alırken de birtakımevraklar var sanırım. Çünkü bebeğini alan aileler evrakları yetiştirdik falan diye bahsetmişler, aklıma takıldı. Evet kavuşan ailelerden bilgi istiyoruz lütfen:)
Merhaba arkadaşlar, bir duyum aldım. Bebeklerin dosyaları hazırlanıyormuş ve sırada olup beklemeye alan vazgeçen aileler varmış. Sıralar birden atacak gibi görünüyor yani evladına kavuşan ailelere birkaç sorum olacaktı , bilgilendirme için şimdiden teşekkür ederim. 1.) bebek alınırken ne gibi evraklar isteniyor, ikametgah bunlar arasında mı?
merhabalar mahkeme bittikten sonra boşanma olursa cocuğun durumu ne oluyo kurum alırmı bilginiz varsa paylaşırmısınz
daha gelmedi telefonla öğrendim sırayısıramızın kaç olduğunu bildiren yazı geldi mi sizlere arkadaşlar
Anladığım kadarıyla bu yazı bazılarına geliyor bazılarına gelmiyor.sıramızın kaç olduğunu bildiren yazı geldi mi sizlere arkadaşlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?