Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Biraz sonra heyet için görüşmeye gireceğiz, fakat doktor ön Bilgi olarak eşimle ilgili sosyal incelemede iddia oyunu oynadığını söylemiş. Doktor bu olumsuz bir izlenim verecek dedi. Şok oldum ve hayatım boyunca bu kadar uzuldugumu hatırlamıyorum. Her zamanher sşeye dikkat ve önem göstermiş biri olarak bu sebeple olumsuz bir izlenim oluşturacak olmak beni çok üzdü.

Geçmişte ara sıra eşimin iddaa oynadığını biliyorum fakat öylesine, ciddi bir bağımlılık söz konusu değil.

Bunu görüşme esnasında kim neden bildirmiş anlam veremiyorum

Çok şaşırdım yaa..Nasıl oluyor bu iş?Sosyal inceleme falan olmadı bizde.Birkaç kez idda oynamak neden etkiliyor ki..Geçmiş olsun,çözüme ulaşır inşallah.

Sağolun, bilmiyorum.

Bizden sosyal inceleme için 5-6 kişinin nosunu istediler üst mudurum dahil bir çok kişiyi ve o kişilerden aldıkları diğer nolari da aramislar. Aranan kişiler bize aradıkları na dair bilgi verdiler.

"hazan bahar, post: 44571505, member: 710798"]Çok şaşırdım yaa..Nasıl oluyor bu iş?Sosyal inceleme falan olmadı bizde.Birkaç kez idda oynamak neden etkiliyor ki..Geçmiş olsun,çözüme ulaşır inşallah.[/QUOTE]
Sagolun

Sagolun[/QUOTE]
Tekrar geçmiş olsun.Haksızlık varsa ortada çıkacaktır ortaya üzülmeyin.Yolunuz açık olsun inşallah..

Böyle birşeyi nasıl öğrenmiş olabilirler ki, mutaka referanslardan biri birşey demiş olmalı, yoksa eve yakın iddia bayilerine gidip resim gösterip soracak değiler... Hayır bunu söyleyenin maksadı ne asıl onu merak ettim... Ne var yani arada iddia oynuyorsa, biz de arada millipiyango bileti veya kazıkazan alıyoruz. ne farkı var?

Sizin yerinizde olsam bunu söyleyen kişiyi bulur ve ilişkimi keserdim, kesinlikle iyi niyetle yapılmış birşey değil bu. burdan ben çok sinirlendim, sizi düşünemiyorum bile. insanlar ne kadar rahat başkalarının hayatına müdahale etme hakkı buluyorlar kendilerinde anlamıyorum.

Kesinlikle katılıyorum. Gerçekten ne amaçla söylenmiş? O kişiyle ilişkinizi gözden geçirmelisiniz bence de.

Sagolun[/QUOTE]

Şu da garip geldi. Referanslardan da başka kişilerin mi telefon numarasını istemişler?

Bakırköy ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesi'ndeki sosyal inceleme birimi bizden aynı sosyal hizmetler in evrak listesinde de olduğu gibi 5-6 referans istedi. Bu numaraları aramislar. Sonradan aranan kişiler bize bilgi verdi arandikkarina dair. Beni ve eşimi de aradılar ve bizden mudurumuzun veya bizden sorumlu kişilerin de tel No sunu istediler. Aranan kişilerin de bir kısmından buna benzer diğer bizi taniyanlarin numarasini talep etmişler.

Görüşülen kişilerden bir kaç tanesine size böyle bir soru ( şans oyunu oynama) geldi mi diye sorduk. Böyle bir soru sorulmadi dediler. Inşallah olumsuz yönde bir etki yaratmaz, çünkü gerçek anlamda sorun oluşturacak bir durum değil. Ayda 2-3 kez 5 tl civarında oynanan bir şans oyunu bağımlılık yaratacak bir boyutta olmaması durumunda ne gibi bir sorun oluşturabilir ki?

Tabi hiç oynanmamasi çok daha iyi.

citcitlenbik, post: 44573051, member: 295117"]Sagolun[/QUOTE]

Şu da garip geldi. Referanslardan da başka kişilerin mi telefon numarasını istemişler?[/QUOTE]
Bakirkoy

Şu da garip geldi. Referanslardan da başka kişilerin mi telefon numarasını istemişler?[/QUOTE]
Bakirkoy[/QUOTE]
Umarım bir sorun oluşturmayacaktır. Yani pek çok kişi sayısal loto iddia gibi oyunlar oynuyor ya da milli piyango alıyor. Yani ailenin bütçesini sarsacak kadar olmadığında bunu niye söyler insanlar, konusu nasıl açılır akıl almıyor. Size bir şey derlerse siz de kendinizi açıklayın. Bence anlayış göstereceklerdir.

Umarım heyet görüşmeniz güzel geçmiştir. İdda meselesine gelince.. Gerçekten bunu söyleyene pes.. Belki ağzından kaçmıştır, art niyetle söylememiştir demek istiyorum ama ne kadar hassas olduğumuzu çevremiz biliyor. Özenle konuşacak insanları, yakınlarımızı bildiriyoruz o listelere. Kötü olmuş ama üzülmeyin. Güzel haberlerinizi bekliyoruz.

Arkadaşlar mrb,geçen gün sıramızı öğrenmek için kurumu aradığımda mektup olayını sordum.Mektup göndermediklerini çünkü mektubun yazım ve bize ulaşım sürecinde bile çocuk yerleştirilebileceğini,dolayısıyla rakamların her zaman net olamayacağını söylediler.yine de isterseniz not alalım mektup gönderilmesi için dediler,ben gerek duymadım.İzmir'de durum böyle ama hangi şehir olursa olsun mantıklı bir açıklama aslında,sonuçta istediğimiz zaman arayıp sorabiliyoruz.

Evet çok mantıklı açıklama. İstanbul'da bana da mektup gelmedi. Onay yazısının bile gelmeyeceğini sanıyorum. Sözlü olarak onaylandığını söylediler.

bize başvurudan 5 ay sonra gelmişti sanıyorum.yine yanlış hatırlamıyorsam,yazı valilikten geliyor ve süreç+işleyişle ilgili kısaca bilgi veriyor.Tabi sıranızda yazıyor ama dedim ya bu biraz değişken bir durum.hakkınızda hayırlısı olsun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…