- 16 Ekim 2015
- 202
- 389
- 53
Merhaba arkadaşım.Koruyucu aile olurken nasıl bir süreç yaşadınız acaba?Nekadar sürede kavuştunuz?merhaba ben koruyu ailelik yapiyorum 1.5 yil oldu merak ettikleriniz hakkinda yardimci olabilirim
hazan bahar gibi ben de merak ediyorum,çocuk kaç yaşında siz kaç yaşındasınız,başka çocuğunuz varmımerhaba ben koruyu ailelik yapiyorum 1.5 yil oldu merak ettikleriniz hakkinda yardimci olabilirim
Canım benim bizim onay yazımız 13 diye geldi ama çok kısa bir süre sonra görüştüğümüzde 15 çıktı dedi uzmanımız hayırlısı olsun artık hayırlı zsmanda gelsin diyoruzCanim nasil onunuze iki kisi gecti anlamadim
Merhaba :)) biz de Ankara'dan başvurumuzu yaptık temmuz 2015 :))Herkeze iyi geceler ankaradan başvuru yapipda bekleyenler var mi biz 2015 nisan ayında başvuru yaptık zaman çabucak gecsede bebislerimize kavussak inşallah...
Arkadaslar herkese merhaba. Yavru suna kavuşan arkadaşlarımı kutluyor, bekleyenlere de sabır diliyorum. Birçok arkadaş biliyor biz kızımıza kavuşa li 1 yılı geçti. Mahkeme mız de bitti sukur. Sadece kimliği almak için mahkemeden nüfusa yazı gitme isi kaldı. 1 haftaya kadar yeni kimliği mızı de alıcaz kismetse. Veeee yine heyecanlı bir haber. Allahim izin verirse iki kızımızın birden kimlikleri çıkacak sanırım. Biliyorsunuz sürpriz bi şekilde gebe kalmıştım. Yarın 15.30 da sezeryan a giriyoruz eşimle :) kızımın kardeşine de kavuşa ca Giz ins. Çok heyecanlıyım. Hamileyken hep sizlere ve tum anne olmak isteyenlere dua ettim. İnş herkes bi şekilde kucaklar yavrusunu. Bana da dua edin nolur. Hepinize sevgiler selamlar...
Ben varım canım.. Biz senden eskiyiz ama.. Haziran 2014.. Cinsiyet yaş aralığı nedir sşzinHerkeze iyi geceler ankaradan başvuru yapipda bekleyenler var mi biz 2015 nisan ayında başvuru yaptık zaman çabucak gecsede bebislerimize kavussak inşallah...
Arkadaslar herkese merhaba. Yavru suna kavuşan arkadaşlarımı kutluyor, bekleyenlere de sabır diliyorum. Birçok arkadaş biliyor biz kızımıza kavuşa li 1 yılı geçti. Mahkeme mız de bitti sukur. Sadece kimliği almak için mahkemeden nüfusa yazı gitme isi kaldı. 1 haftaya kadar yeni kimliği mızı de alıcaz kismetse. Veeee yine heyecanlı bir haber. Allahim izin verirse iki kızımızın birden kimlikleri çıkacak sanırım. Biliyorsunuz sürpriz bi şekilde gebe kalmıştım. Yarın 15.30 da sezeryan a giriyoruz eşimle :) kızımın kardeşine de kavuşa ca Giz ins. Çok heyecanlıyım. Hamileyken hep sizlere ve tum anne olmak isteyenlere dua ettim. İnş herkes bi şekilde kucaklar yavrusunu. Bana da dua edin nolur. Hepinize sevgiler selamlar...
hayırlı olsun canım inşallah sureciniz su gibi akıp geçerSelam kızlar,
uzun zamandır sayfaya girmiyordum. Nihayet yeni gelişmeler oldu ve sizinle paylaşmak istedim. Eşim baştan istiyordu sonra vazgeçmişti. Sanırım biraz babasının etkisinde kaldı. Çünkü babası istemiyorum sizi silerim falan demişti. Ben de de bunu duyunca dedimki baba sileceksen şimdiden sil beni ben bu konuda kararlıyım isteyen benimle bu yolda ilerler istemeyen ilerlemez demiştim. ve üzerinden 2 ay geçti. sonuç olarak babası tamam başvurun ben artık karşı değilim demiş. Zaten eşimde o 2 ay içinde bana kaç defaa konusunu açmıştı. tedaviden vazgeçsek de başvurumu yapsak diye. şimdi İstanbulda olan arkadaşlar bana bilgi verirmisiniz.Ne zaman başvurdunuz ne kadar zamandır bekliyorsunuz. Hastane işlerinizi ne kadar zamanda halledebildiniz. Ben cinsiyet seçmeyi düşünmüyorum. Daha hızlı olma şansı varmı ? bilgi verirseniz çok seviniirm :)
44 yaşında 2 erkek çocuk annesiyim. Ailemle bir çocuğa kol kanat germek 5 kişilik bir aile olmak istedik.Koruyucu ailelik ile ilgili biraz araştırma yaptım,eşim ve çocuklarım olumlu bakıyor. Eşimle aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğünün ilgili birimi ile görüştük.Biz 0-2 yaş kız çocuk istiyorduk.Çocuk için evlat edinilme durumu oluşursa çocuğu evlat edinmek istiyordum .(bu durumun oluşması halinde sıra olmaksızın ilk olarak koruyucu aileye soruluyormuş) ama 4 yaşından küçük çocuk için evlat edinme şansım olmuyor. yani çocuk 4 yaşından küçükse yaş farkından dolayı çocuğu benden alıp başka bir aileye verebiliyorlarmışAyrıca 9 yaşında oğlum olduğundan yaş farkı az olacağından kız çocuğun komisyondan geçemeyebileceğini erkek çocuğun kolay geçeceğini söylediler.çocuk nekadar olursa yaş farkları da artmış olacak.benim ikilemim bu. eşim ise çocuğun ailesini dert ediyor, ya ailesi 'çocuğumu neden bir polise(eşim polis) verdiniz ' deyip sorun çıkartırsa diye endişe ediyor.Ne yapacağımı şaşırdım.bir tarafım 0-3 yaş arası olsa da belki kimseye vermezler diyor,bir tarafım ya verirlerse en iyisi 4-5 yaş bir çocuğu al diyor.küçük istememin sebebi ise bizi ailesi olarak benimsesin ama en önemlisi uyum süreci kolay olur,terkedilmesini anlayamadığı için daha az travma yaşamış olur diye düşünmemden.lütfen yardım edin ne yapayım koruyucu aile olanlar, koruyucu aile tanıdıkları olanlar veya koruyucu aile olmayı düşünenler var mı?
Çocuğun ailesi hapse düşmüş -çıkmış veya polisi sevmeyen vs. ise polislere kin besleyebilir çocuğu bize verildi diye sorun çıkarırsa diye düşünüyor.Özür dileyerek 1 noktaya takıldım merakimi mazur gorun Esiniz polis diye neden böyle bir düşünceye kapilıyor ? Umarim kalbiniz den gönlünüzden geçen olur .... (benim 4 yaşında down sendromlu bir kizim var ve evlat edinmek için müracaat ettik ve benim esimde polis o yüzden soruyorum )
gözünaydınKızlaaaaaaaar 2 saat önce uzmanım aradı ve kız bebiş olduğunu söyledi kısmetse cuma gideceğiz görmeye.. Ay öleceğim yaaaa
Kızlaaaaaaaar 2 saat önce uzmanım aradı ve kız bebiş olduğunu söyledi kısmetse cuma gideceğiz görmeye.. Ay öleceğim yaaaa
uzmanlar tabii ki söylemezler ama aile çocukla görüşürken öğrenecek.Gerçi ben bunu zerre kadar sorun etmiyorum eşim in kafası karıştı.Benim tedirginliklerim farklı; çocuğun cinsiyeti ve yaşı ile ilgili.Öyle düşünmeyin bilgileriniz gizli kalıyor ... Uzmanlar bu yönde bilgi veriyor ....
Cnm tskederim ederim goruslericin..ama emin ol ben yada burdaki aileler kimse burda evlat edinmeyi sevap islemek icin yapmior ben bunun sevabini bile dusunmuyrm evlat edincem diye bile dusunmuyorum kendim dogurmus gibi ve sanki bebegimi hastaneden almaya gidiomus gibi hissediorum ve asla dusuniyrmda bebegim buyudugunde asla biyolojik ailedir akrabadir ole bi durum asla soz konusu olmayacak..oyuzden bizim icin dogurmak yada dogurmamak onemli degil..Gerçekten çok farklı bir deneyim. .
Bazı insanlar çocuklarını kapı önüne atarken
Sizlerin sahip çıkmak için can atması ..
Allah belki kaninizdan bir evlat nasip etmemiş size ama çok farklı bir sevabı nasip etmiş olacak ..
Benim bir akrabam da büyüttü evlatlık
22 yaşına geldi ailesini buldular
Kopamiyor hala oz anneside iyi bir kadın ama üvey annesi ile yaşamaya devam etmek istiyor. .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?