- 10 Mart 2010
- 1.236
- 1.712
- 333
- Konu Sahibi Mentolu kafa
-
- #721
Insan isteyince sahip olamazsa hasret çeker tabi. Sanırım yaşamadınız o çaresizliği bilmiyorsunuz. Insan artık toplum içine çıkmak istemiyor sen onca şey yasiosun salagin biri seni yolda görüp aa bebek yok mu diye sorabiliyor sürekli günde bir yığın kişi. Insanı canından bezdiriolar. milletin çocuğunu sevmeye çekiniyorsun artık eline alsan e hadi siz de yapın.. zıkkımın peki diyesin geliyor diyemiyorsun tabi. Bi de bazilari sırf yaralamak için yapıyor insan o kadar kötü olmaz diyosunuz şimdi ama oluyorlar valla..
Evet yaşamadım ama çocuğum da yok. Daha yeni evliyim bana da ilk 3 aydan itibaren çocuk sorulmaya başlandı o açıdan anlayabiliyorum yani en azından insanların neler sorabileceğini vs. Ben çocuk istemiyorum, sorma patavatsızlığını kendinde hak görenlere de gayet açık bir şekilde neden istemediğimi vs dile getiriyorum. Olmasaydı çocuğum olmuyor der miydim hayır. Yine istemiyorum derdim ama kimsenin çocuğum olmuyor olayını bilmesini istemezdim. Ayıp mı hayır değil, sadece ve sadece her ortamda acınası gözler aman Allah senin de kucağını doldursun tarzı şeyleri duymaktansa en azından henüz istemiyor olarak bilinmesi psikolojik açıdan rahat bir durum diye düşünüyorum.
ISSIZZ empati yoksunu insan? Evet yaşamadığı bir duyguya insanın hasret çekmesi bana göre saçma. Hasret değil onun adı istemek.
veren de Allah vermeyende.
Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah. Ama bu hırçınlığınızın sebebi ne ben onu çözemiyorum. kendinizi herkese açmış yara almış olabilirsiniz ama bu da sizin tercihiniz. Yukarıda da bahsettiğim gibi.
gece ona mesaj attım bizim evlat hasreti çektiğimizi bildiğiniz halde 2.yi yaptınız diye
Herşey allahtan yaa.konu sahibinin böyle düşünmesi yanlış geldi bana.biraz kıskançlık gibi sanki.insanlar bi tuhaf.iki gün arayla evlendiğimiz bir arkadaşım var çocuğu olmadı. Arkadan erkek kardeşi evlendi.hemen bir çocuğu oldu.geline dış biledi.hatta bikere sinde dediki biz babamla napcaz edicez ayrıca onları. Çok şaşırmıştım ortada ayırmasın gerektirecek birşey yok.o çocuk nolacak arada dedim nolur sa olsun dedi.ve bu kızın hala çocuğu yok.kötü düşünmektir bu.hatta bizler çocuklu yüz diye siz gelmeyin ben geleyim diyor.geleceğiniz zaman çocuklarınızla gelmeyin diyor açık açık. Bizde bıraktık gitmiyoruz artikİnsanların sevincini kursağında bırakmışsınız resmen. Kadın iyi niyetli Bi şekilde benden duy demiş ne kadar naif. Bu kez ona söylemediğini düşünür alınırsın diye direkt sana söylemiş. attığınız msj iğrenç ötesi midem bulandı. Sizin kıskandırmak için işi gücü yok 2.çocuğu yapıcak öyle mi? İlk çocuğunun Bi kardeşi olsun diye yapmamıştır yoksa. Dur ben şu eltimi Bi kıskandırıyım demiştir kesin. çocuk zaten hamile kalıyorsun sonra yok oluyo dünyadan öyle insanları kıskandırmak için rahatça yapılabilen bi şey. Bu çocuğu olmayan insanların hep şu çocuk yaptı bana söyledi nispet yapıyo, bana söylemedi nispet yapıyo, 2.yi yaptı nispet yapıyo, üf bizim çocuğumuz olmuyo siz aldırıyosunuz, üf bizim çocuğumuz olmuyo siz istemiyorsunuz gibi saçma düşüncelerinden çok sıkıldım. Kimse hayatına size göre şekilde vermiyo vermez de. Kadın çocuğuna kardeş düşünürken ay dur eltimin olsun da önce, ben sonra yapıyım mı diyecekti? Herkesin Bi hayatı var. Bence siz de biraz daha az fesat olun belki o zaman aradığınız mutluluğa kavuşursunuz.
Bir zamanlar bende böyle düşünüyordum aynı böyle konuşuyordum işte tıpa tıp aynı eski ben.. yıllar neler götürdü ah bir bilsen..
O yüzden yaşamayan anlamaz 8 yıldır mücadele ediyoruz hastane hastane geziyoruz 3. Tüp bebek tedavisine başlayacağız.. ALLAH kimseye vermesin bu sınavı diyorum sadece...
Bu söylediğinize 4 yıldır çocuğu olmayan biri olarak katılıyorum. Üç defa tedavi olduk üçüncü de ikizlere gebeyim. Aileme ve çevreme hep şunu derdim. Yaşamadığım bir duygudan mahrumum Allah yaşadığım, iliklerime kadar hissettiğim duygularla imtihan etmesin. Evlat olma duygusu gibi kardeş olma, eş olma gibi, bilmiyorum ki anne olmak nasıl bir his evet istiyorsun, çabalıyorsun üzülüyorsun ama ben hep bu şekilde telkin ettim kendimi. Çok şükür insanlar bana inat ikinciyi yaptı diyecek kadar kafayı yemedim. Herkesin karakteri, niyeti, gücü aynı olmayabilir. Konu sahibi fazlasıyla psikolojik olarak yıpranmış. Rabbim tez zamanda muradını versin.Daha önce de belirttim çocuk hasreti çeken insanları anlamıyorum daha önce hiç tadılmamış bir duyguya nasıl olur da hasret kalınır bilmiyorum. konunuzu okurken şok geçirdim, psikolojik olarak çökmüşsünüz acilen bir yardım almalısınız. Tabi önce eltinizin gönlünü.
Hayatımda sizin gibi bir insan olsun istemezdim açıkçası belki o mesajdan sonra eltiniz sizinle diyaloğu keser kendi sağlığı için.
Benimde çocuğum olmuyor ama çevremde arkadaşlarım, akrabalarım peş peşe doğuruyor banada söylüyorlar, bebekleri doğunca resimlerini atıyorlar hiç aklıma gelmedi beni üzmek için yaptıkları bizim çocuğumuzun olmamasının nedeni onlar değil, herkesin kendi hayatı karışamayız. Kendinizi bu kadar yıpratmayın lütfen sonuçta bebek konusu elimizde olan çalışıp çabalayıp yapabileceğimiz birşey değil Rabbim büyük sizede, bizede tüm isteyenlere nasip etsin inşAllah.Selam hanımlar ben 4 senelik evliyim evlat hasreti çekiyoruz bebeğimiz olmuyor.eltim 2.ye hamile .bunu bugün kendisinden öğrendim ve yıkıldım dik durmaya çalıştım yarın benim doğum günüm olduğunu bildiği halde bana özellikle Doğum günümün bir önceki günü söyledi .ben uyuyamıyorum stresten baş ağrısından ağlamaktan ,gece ona mesaj attım bizim evlat hasreti çektiğimizi bildiğiniz halde 2.yi yaptınız diye .biz o gece saat 12 yi geçince birbirimize güzel sözler söyleyip gelecek Doğum günlerimizin daha güzel olması hayalini kurarken birbirimize sarılıp saatlerce ağladık. bana kendisi söyledi hamile olduğunu benden duymanı istedim başkasından duyma diye sana ben söyledim dedi .1-2 ay öncesine kadar benim tedavi sürecimle ilgili detaylı konuşuyorduk herşeyi ona anlatıyordum içimi ona döküyordum .bana sorduğunda ben dayanamayıp ağlamıştım ondan sonra bana dedi ki seni üzüyorum galiba sana sürekli sorarak bundan sonra sormayacağım dedi .1 ay sonra isteyerek çocuk yaptılar bana yardımcı olur musunuz fikirlerinizi almak istiyorum sizce niyeti kötü müdür ??kendisiyle hiç konuşmak istemiyorum artık ...fikirlerinize ihtiyacım var lütfen yazın
Ne pis Bi insanmış. Uzak olmanız iyi olmuş. Resmen başkalarının mutluluğuna tahammül edememek bu. Bu kötülükle Allah çocuk vermez zaten anlattığınız kadına da ki vermesin zaten onun yetiştirdiği çocuğun kime faydası olur ki? Kötü insan kötü insan yetiştirir. Allah büyük işte her şeyde var Bi hayır. Kimine vermiyo imtihan ediyor, kimine vermiyor bu yüzden vermiyor.Herşey allahtan yaa.konu sahibinin böyle düşünmesi yanlış geldi bana.biraz kıskançlık gibi sanki.insanlar bi tuhaf.iki gün arayla evlendiğimiz bir arkadaşım var çocuğu olmadı. Arkadan erkek kardeşi evlendi.hemen bir çocuğu oldu.geline dış biledi.hatta bikere sinde dediki biz babamla napcaz edicez ayrıca onları. Çok şaşırmıştım ortada ayırmasın gerektirecek birşey yok.o çocuk nolacak arada dedim nolur sa olsun dedi.ve bu kızın hala çocuğu yok.kötü düşünmektir bu.hatta bizler çocuklu yüz diye siz gelmeyin ben geleyim diyor.geleceğiniz zaman çocuklarınızla gelmeyin diyor açık açık. Bizde bıraktık gitmiyoruz artik
inşallahhh bu sefer sizin istediğiniz gibi oluramacım burda kimseyi kırmak ya da üzmek değil/di. Sadece bana göre böyle diyip düşüncelerimi paylaştım. Umarım sizi kırmamışımdır. Kırdıysam da hakkınızı helal edin gerçekten.
neden siz üzülesiniz diye 2. Çocuğu yapsınlar? üzüleceğinizi düşünerek Doğum günümüzden sonra söyleseymiş iyi olurmuş ama bize inat 2. Yaptınız diye düşünüp bunu söylemeniz olmamış.Allah en kısa zamanda sağlıklı hayırlı bir evlat nasip etsin sizeKendisine tepkili bir mesaj attım sence yanlış yapmış mıyım ?çok zoruma gidiyor
Yanı 3 ay da bunu anlamanız beklenemez zaten . Empati yoksunu olduğunuz konusuna bende katılıyorum açıkçası başa gelmeyince acımasız oluyor insan. Asla yaşamanızı da istemem düşmanım bile yaşamasın. 3 Ay sormaları ne ki .. senelerce her sabah akşam kafa dağıtmak için gittiğin mekanlarda bakkalda pazarda sosyal medyada size de her gün her dakika hele ki bu olay hakkında acı şeyler yaşadığınizda sorulsaydı burdaki insanlara "evlat hasreti çekenleri anlamıyorum insan sahip olmadığı şeyin hasretini nasıl çeker ki" diyemezdiniz diye düşünüyorum. Başlık sahibini çok haksız ve hatalı buluyorum bu arada ama sizin tavrinizi da doğru bulmadım. Allah istediğiniz vakit de hiç aratmadan size de nasip etsin insallah. Bu arkadaslarinn yaşadıkları çok zor. Ben çok azını yaşadım belki devede kulak ama anlıyorum.Evet yaşamadım ama çocuğum da yok. Daha yeni evliyim bana da ilk 3 aydan itibaren çocuk sorulmaya başlandı o açıdan anlayabiliyorum yani en azından insanların neler sorabileceğini vs. Ben çocuk istemiyorum, sorma patavatsızlığını kendinde hak görenlere de gayet açık bir şekilde neden istemediğimi vs dile getiriyorum. Olmasaydı çocuğum olmuyor der miydim hayır. Yine istemiyorum derdim ama kimsenin çocuğum olmuyor olayını bilmesini istemezdim. Ayıp mı hayır değil, sadece ve sadece her ortamda acınası gözler aman Allah senin de kucağını doldursun tarzı şeyleri duymaktansa en azından henüz istemiyor olarak bilinmesi psikolojik açıdan rahat bir durum diye düşünüyorum.
ISSIZZ empati yoksunu insan? Evet yaşamadığı bir duyguya insanın hasret çekmesi bana göre saçma. Hasret değil onun adı istemek.
veren de Allah vermeyende.
Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah. Ama bu hırçınlığınızın sebebi ne ben onu çözemiyorum. kendinizi herkese açmış yara almış olabilirsiniz ama bu da sizin tercihiniz. Yukarıda da bahsettiğim gibi.
Hiç ama hiç üzülme.. Allah büyüktür. Bazı duygular yaşanmadan anlanmiyor ama kimsenin yaşamasını da istemem ..Anlatmaya değmez zaten anlamazlar yorma kendini canım.. ateş sadece düştüğü yeri yakar... Bu kulaklar neler duydu 8 senedir..
Bilmediği duyguyu nasıl özlem duyarmış insan.. işte böyle empati yoksunu insanlar yüzünden yaramız hiç kapanmıyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?